vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Όντως είναι πολύ καλές οι κριτικές. Θα πάρω και τηλ στην αεροπορική για να μάθω περισσότερα εννοείται. Σ'ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος
Πρόκειται να ταξιδεψω αεροπορικως απο Ρόδο προς Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο. Έχω δύο γάτες και θέλω να τις πάρω μαζί μου.
Δυστυχώς δεν με αφήνουν να πάρω και τα δύο στην καμπίνα του αεροσκάφους μαζί μου, εκτός και αν μπουνε και τα δύο στο ίδιο κλουβί και ζυγίζουν μαζί με το κλουβί 8 κιλά!!!!
Λες και μιλάμε για σπουργίτια
Οπότε αναγκαστικά θα ταξιδέψουν στο χώρο των αποσκευών.
Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Θα είναι ασφαλή εκεί; Με τις θερμοκρασίες τί παίζει; Με το οξυγόνο; Δεν ξέρω τι να κάνω

.Φοβάμαι μήπως πάθουν κάτι.
Αν έχει περάσει κανείς κάτι ανάλογο σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με!! Χρειάζομαι τη γνώμη σας.
Αν τους συμβει κάτι δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου που τα υπέβαλα σε αυτή τη δοκιμασία. Προτιμώ το αεροπλάνο γιατί με το πλοίο είναι 15 ώρες ως Πειραιά και απο εκεί άλλες 4,5 ώρες για Γιάννενα (τελικός προορισμός μας). Δεν θέλω να τα ταλαιπωρήσω..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alesa
Νεοφερμένο μέλος
Δεν χρειαζεται να ειναι σπουργιτια καλε!Ο Μαικ ειναι 4 κιλα!
nifadoulis
Νεοφερμένο μέλος

Μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά και δεν έγινε κατανοητό. Οι δύο γάτες στο ίδιο κλουβί και όλα μαζί δηλαδή γάτες και κλουβί να ζυγίζουν 8 κιλά. Εμείς τα 8 κιλά (2 γάτες επί τέσσερα κιλά η καθεμία) τα φτάνουμε χωρίς το κλουβί

alesa
Νεοφερμένο μέλος
Ναι βρε το καταλαβα!
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδια καλησπερα. Σκεφτομαστε πολυ καιρο να φυγουμε για εξω(Σουηδια ας πουμε) και φυσικα τα ζωα θα ερθουνε μαζι μας,τι πρεπει να κανουμε? Περα απο (διαβατηρια,βιβλιαρια και τσιπακια). Καποιες αεροπορικες δεν δεχονται ζωα απο οτι εχω διαβασει,καποιες αλλες δεχονται(με το αζημιωτο) και καποιες με περιορισμο. Εχω 2 γατους και ενα σκυλο(μεγαλοσωμο)
Οποια πληροφορια,δεκτη
Ευχαριστω εκ των προτερων!
Ας το πάμε ανάποδα: ποιες αεροπορικές θα σε βόλευαν να πας, αν μιλάμε όντως για Σουηδία;
Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι οι Aegean, Swiss, Lufthansa είναι φιλόζωες. Με χρέωση μπορείς να πάρεις τη γάτα (ή μικρόσωμο σκύλο έως 8 κιλά μαζί με την τσάντα) στην καμπίνα, και μεγάλο σκύλο στον ειδικό χώρο από κάτω (το τελευταίο το έχει κάνει η κολλητή μου με Lufthansa).
Επίσης, να μία λίστα εταιρειών που επιτρέπουν γάτες και μικρούς σκύλους στην καμπίνα (κοίταξα της Star Alliance για Ευρώπη):
TAP
Scandinavian
Croatian
Polish
Brussels
Blue1
Austrian
Adria
Swiss
Aegean
Lufthansa
Προσοχή, καλή η λίστα, αλλά πάντα μα πάντα να κοιτάμε και τι απαιτεί η χώρα προορισμού.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστω πολυ! Χθες που κοιταγα στο νετ, η Aegean ειχε περιορισμους. Ενα ζωο μονο μπορει να εχεις στο ειδικο κλουβι,αλλιως αν ειναι παραπανω θα πρεπει να τα βρισκουν μεταξυ τους για να τα βαλεις ολα στο ιδιο κλουβι. Σε ενα κλουβι δλδ να βαλω σκυλο μεγαλοσωμο και δυο γατους. Ο ενας γατος ειναι κολλητος με τον σκυλο,ο μεγαλος μου ομως δεν τον θελει και τον κυνηγαει να του ριξει μπουφλες οποτε δεν τον εμπιστευομαι μαζι τους.Επισης ευτυχως που δεν πηρα κανενα ροτβαιλερ(τα απογορευει η εταιρεια σαν δηθεν επιθετικα),οπως απαγορευει και τα μποξερ που επισης σκεφτομασταν να παρουμε γτ εχουν αναπνευστικα.Παλι καλα που ειπα να μην χαλασω την συνταγη και διαλεξα παλι αδεσποτακι ημιαιμο!Ας το πάμε ανάποδα: ποιες αεροπορικές θα σε βόλευαν να πας, αν μιλάμε όντως για Σουηδία;
Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι οι Aegean, Swiss, Lufthansa είναι φιλόζωες. Με χρέωση μπορείς να πάρεις τη γάτα (ή μικρόσωμο σκύλο έως 8 κιλά μαζί με την τσάντα) στην καμπίνα, και μεγάλο σκύλο στον ειδικό χώρο από κάτω (το τελευταίο το έχει κάνει η κολλητή μου με Lufthansa).
Επίσης, να μία λίστα εταιρειών που επιτρέπουν γάτες και μικρούς σκύλους στην καμπίνα (κοίταξα της Star Alliance για Ευρώπη):
TAP
Scandinavian
Croatian
Polish
Brussels
Blue1
Austrian
Adria
Swiss
Aegean
Lufthansa
Προσοχή, καλή η λίστα, αλλά πάντα μα πάντα να κοιτάμε και τι απαιτεί η χώρα προορισμού.
Κάτσε, ένα γάτο μπορείς να πάρεις μέσα στην καμπίνα... και αν κατάλαβα καλά δεν είσαι μόνη, με το σύντροφό σου θα μετακομίσετε έξω; Μπορεί να πάρει αυτός το άλλο γατάκι. Και, απ'όσο καταλαβαίνω, ο σκύλος θα πάει κάτω....
Εγώ θα σε συμβούλευα να τους γράψεις ένα μέιλ, απαντούν άμεσα κι ευγενέστατα, ρωτώντας τι λύσεις έχεις εάν είστε δύο άτομα με δύο γάτες και ένα μεγάλο σκύλο. Πιο πολύ για να είσαι σίγουρη ότι με ένα δρομολόγιο μπορείτε να πάρετε και τα τρία.
Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ειναι σιγουρο ακομα οτι θα φυγουμε! Απλα θελουμε να ξερουμε αν μπορουμε να παρουμε τα ζωα σε περιπτωση που το αποφασισουμε(αν οχι δεν φευγουμε). Θα τους στειλω! Σε χιλιοευχαριστω!Κάτσε, ένα γάτο μπορείς να πάρεις μέσα στην καμπίνα... και αν κατάλαβα καλά δεν είσαι μόνη, με το σύντροφό σου θα μετακομίσετε έξω; Μπορεί να πάρει αυτός το άλλο γατάκι. Και, απ'όσο καταλαβαίνω, ο σκύλος θα πάει κάτω....
Εγώ θα σε συμβούλευα να τους γράψεις ένα μέιλ, απαντούν άμεσα κι ευγενέστατα, ρωτώντας τι λύσεις έχεις εάν είστε δύο άτομα με δύο γάτες και ένα μεγάλο σκύλο. Πιο πολύ για να είσαι σίγουρη ότι με ένα δρομολόγιο μπορείτε να πάρετε και τα τρία.

Θα λείψω 2 εβδομάδες και πήρα να κλείσω το αεροπορικό της Μπριάμ, αλλά είπαν ότι η θέση για το κατοικίδια είναι πιασμένη στην πτήση της επιστροφής... Μου 'παν να ξαναπάρω την Παρασκευή μπας κι έχει αλλάξει κάτι, αλλιώς θα πρέπει να πάει στο χώρο αποσκευών...

Τι να κάνω αν είναι έτσι τα πράγματα;;;
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Ερώτηση. Τοσο χάλια είναι η κάργκο θέσεις; Τι μπορεί να παθει το γατακι? Κινδυνεύει η ζωή του εκει; Για πιο λόγο δεν το θέλουμε σε κάργκο; Υποτιθεται πως ειναι ενας ξεχωριστός χορος από τις αποσκευες. Δε νομιζω να το τσουβαλιάσουν.... \Κι εγώ δίπλα μου την θέλω την μικρή. Βεβεαια αν κρίνω απο τη διαδρομη 40 λεπτων με το αυτοκινητο απο το εξοχικο στο σπιτι μου που μιαούριζε ολη την ωρα, ουτε κι εγω θα αντέξω 4-6 ωρες σινεχόμενου μιαουρίσματος. Κι ολο το αεροπλάνο δεν θα το αντεξει και θα με στειλουν πακετο και εμενα στο καργκο στο τελος.
Μήπως δεν είναι τραγική λύση τελικά; Κι εμεις το κάνουμε τραγικό απο την υπερπροστασία μας; Εχει ταξιδεψει καμιας το κατοικιδιο με καργκο να μας πει πως ειναι;
Είναι αλήθεια ότι κυκλοφορούν πολλοί μύθοι, και ότι σύμφωνα με τις αεροπορικές και την IATA οι συνθήκες είναι απολύτως ελεγχόμενες, αλλά έχω τη φοβία μου. Συν τοις άλλοις είναι εξοργιστικά ακριβότερη η τιμή, ενώ δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση για πιθανότητα έλλειψης θέσεων στην ιστιοσελίδα (της Swiss).
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι δηλαδη μπορεις να κλεισεις θεση για το καργκο και οταν πας αεροδρομειο να σου πουν συγγνωμη δεν χωράει;
Όχι, στο κάργκο χωράει έτσι κι αλλιώς, απλά είναι δύο φορές πιο ακριβό.
Λογικά με την καμπίνα, άπαξ και σου έχουν πει τηλεφωνικά ότι είναι οκ, δεν έχεις πρόβλημα, αλλά μου'πε μία φίλη ότι η μαμά της είχε μία φορά πρόβλημα με το σκύλο της. Έφτασε στο αεροδρόμιο και της είπαν ότι είχε γίνει λάθος και είχαν ήδη το μάξιμουμ αριθμό σκυλιών. Έκανε τρελό καβγά και την άφησαν...
Λέτε να την πάρω κρυφά;;
Katia Boubou
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα παιδιά να κάνω μια ερώτηση... Δεν έχω γάτα αλλα για όσους γνωρίζουν για ταξίδι σκύλου με αεροπλάνο παρακαλώ βοηθήστε...
Σκοπεύω να πάω Glasgow να μείνω και φυσικά θέλω το σκυλάκι μου μαζί. Yorkshire 4 κιλά 10μηνών μικρό σκυλάκι. Ξέρω πως μπορείς να το πάρεις μέσα στο αεροπλάνο επειδή είναι μικρό κτλ κτλ κτλ
Υπάρχει περίπτωση όμως να πρέπει αρχικά να ταξιδέψω μονη μου και μετά από κάνα μηνα να φέρω το σκυλάκι μου στη Γλασκόβη. Ξέρετε αν μπορούν να στείλουν οι γονείς μου το σκυλί μου εκεί σε εμενα? Δηλαδή να το πάνε στο αεροδρόμιο, να το δώσουν, να μπει στη καμπίνα με τα αλλα σκυλάκια (όπου ταξιδεύουν-κάτω) και εγώ να μάη στο αεροδρόμιο να το παραλάβω. Γίνεται? Η πρέπει κάποιο άτομο να ταξιδεύει μαζί του???
Ευχαριστώ

[FONT="]Επισης - καπου διαβασα πως χρειαζεται passport σκυλου!! Ελεος ομως.... Που βγαζεις passport????[/FONT]
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα παιδιά να κάνω μια ερώτηση... Δεν έχω γάτα αλλα για όσους γνωρίζουν για ταξίδι σκύλου με αεροπλάνο παρακαλώ βοηθήστε...
Σκοπεύω να πάω Glasgow να μείνω και φυσικά θέλω το σκυλάκι μου μαζί. Yorkshire 4 κιλά 10μηνών μικρό σκυλάκι. Ξέρω πως μπορείς να το πάρεις μέσα στο αεροπλάνο επειδή είναι μικρό κτλ κτλ κτλ
Υπάρχει περίπτωση όμως να πρέπει αρχικά να ταξιδέψω μονη μου και μετά από κάνα μηνα να φέρω το σκυλάκι μου στη Γλασκόβη. Ξέρετε αν μπορούν να στείλουν οι γονείς μου το σκυλί μου εκεί σε εμενα? Δηλαδή να το πάνε στο αεροδρόμιο, να το δώσουν, να μπει στη καμπίνα με τα αλλα σκυλάκια (όπου ταξιδεύουν-κάτω) και εγώ να μάη στο αεροδρόμιο να το παραλάβω. Γίνεται? Η πρέπει κάποιο άτομο να ταξιδεύει μαζί του???
Ευχαριστώ
[FONT="]Επισης - καπου διαβασα πως χρειαζεται passport σκυλου!! Ελεος ομως.... Που βγαζεις passport????[/FONT]
Για αυτά που ρώτησες σχετικά με το ταξίδι δεν γνωρίζω αλλά το διαβατήριο είναι το βιβλιαράκι που γράφει τους εμβολιασμούς του ο κτηνίατρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Aegean, προσοχή, παρ'όλη την άρση της καραντίνας για ζώα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Aegean ΔΕ δέχεται ακόμα κατοικίδια στα αεροπλάνα της.
Δεν το κατάλαβα αυτό, αφού στη σελίδα της aegean λέει με λεπτομέρειες τι ισχύει για τη μεταφορά κατοικιδίων, μήπως εννοείς για συγκεκριμένους προορισμούς;
Μπερδεύτηκα ή μου ξέφυγε κάτι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 21 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool