Τα πάντα σχετικά με το ταξίδι με αεροπλάνο

Οχι,αλλα ισως για τον Καναδα να ειναι απαραιτητο,δεν εχω ταξιδεψει ποτε Αμερικη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ταξίδι μόνη της

Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζει κανεις αν γινεται να ταξιδεψει μονη της η γατα μεσω αερλοπλανου. Θελω να μου τν στειλουν σε αλλη πολη, γιατι στην δικη μου αναχωρηση δεν θα ειναι δυνατο να την παρω μαζι μου, οποτε η μονη επιλογη ειναι αυτη.. Γνωριζει κανεις αν γινεται και αν ναι, ποσο ειναι το κοστος και ποια η διαδικασια;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ταξίδι μόνη της

καλησπερα!! δεν εχω πληροφοριες για τα ταξιδια αλλα βρηκα αυτο το site και ελπιζω να σε βοηθησει... επισης καλυτερα ακομα...εαν δεν εχεις απαντηση απο καποιον αλλο που να γνωριζει... να παρεις την aegean η οποιαδηποτε αλλη αεροπορικη κ να ενημερωθεις .
Aegean Airlines | ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

ελπιζω κ ευχομαι η γατουλα σου η ο γατουλης σου να ερθουν κοντα σου συντομα!!! καλο βραδυ :*
https://www.siteadvisor.com/sites/h...ff_id=649-88&locale=el_gr&ui=1&os_ver=6.1.1.0

Καλησπέρα και από εμένα. Είμαι καινούργιο μέλος αλλά εδώ και καιρό διαβάζω τις όμορφες ιστορίες σας.

Έχω μια πολύ σημαντική ερώτηση. Οργανώνω το ταξίδι της μετακόμισης μου στην Αγγλία για τέλη Σεπτεμβρίου. Θα έχω και μαζί μου τον πανέμορφο μου Βίνο (φώτο άλλη φορά) τον γουργούρη γάτο μου.

Στη προσπάθεια μου να κανονίσω το ταξίδιέχω πέσει πάνω σε κάτι δυσκολίες. Η μόνη επιλογή μου για τη μεταφορά του Βίνο είναι με την Aegean σε cargo. Ενημερώθηκα ότι έχει καταργηθεί ποια η καμπίνα. Σε πολλά έγγραφα που διάβασα διαπίστωσα ότι η οδηγία έχει δωθεί από την Αγγλία στην οποία λέει ότι τα ζώα ποια μπορούν να ταξιδέψουν μονο στο Heathrow και μόνο σε cargo :(. Έχω φάει τον κόσμο αλλά δεν έχω βρει κάποια άλλη επιλογή. Ο γατούλης μου αναγκαστικά θα ταξιδέψει cargo από Θεσ/νικη - Αθήνα - Heathrow.

Έχει κανείς σας εμπειρία από ταξίδι σε cargo (τα κατοικίδια σας όχι εσείς οι ίδιοι :P). Με ενημέρωσαν από την Aegean ότι μεταφέρουν δεκάδες ζώα στην αγγλία κάθε εβδομάδα με απόλυτο επαγγελματισμό. Ρωτάω γιατί ανησυχώ για το ταξίδι.

Ο βίνο έχει όλα τα έγγραφα του έτοιμα και τα εμβόλια και το τσιπ. Θα ήθελα την άποψη σας και τυχόν συμβουλές.

Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος.

Καλησπέρα!

Ετοιμάζομαι κι εγώ για την ίδια μετακόμιση με σένα, Αγγλία από Σεπτέμβρη. Να μη στα πολυλογώ κι εγώ με λύπη είδα ότι προς Ηνωμένο Βασίλειο κατοικίδια στην καμπίνα δεν μπαίνουν. Είναι θέμα του υπουργείου Γεωργίας της Αγγλίας (παράξενοι σε όλα αυτοί οι Άγγλοι πια).

Ψάχνοντας είδα ότι η πιο έμπειρη μεταφορέας είναι η British αλλά υπάρχει και η δικιά μας, η Aegean. Διαβάζοντας από δω κι από κει είδα πολύ καλά σχόλια για την ετζήαν και πείστηκα ότι θα είναι οκ η γατούλα μου. Προς το παρόν θα αργήσει να 'ρθει να με βρει βέβαια, αλλά έκανα το σχεδιασμό από νωρίς. Κατέληξα στην aegean κυρίως για θέματα συνεννόησης και εγγύτητας καθώς είναι σαφέστατα πιο εύκολο να πάρεις τηλέφωνο και να τους βρεις και να μιλήσεις ή να τους δεις στο αεροδρόμιο κλπ, είναι αλλιώς να τους πρήζεις στη γλώσσα σου γενικά, σου δίνουν μεγαλύτερη σημασία :P

Εύχομαι τα καλύτερα και ό,τι άλλο μάθεις γράψτο εδώ μιας και ενδιαφέρει πολύ το θέμα γενικά αλλά και ειδικά για Αγγλία και cargo!

Τελευταία επεξεργασία:
Και ποια είναι η χρέωση του cargo της Aegean για Λονδίνο; Γιατί ετοιμάζομαι για το ίδιο ταξίδι (SKG->ATH->LHR) και μου ζήτησαν τριπλάσια τιμή από το εισητήριο μου για τον γάτο...

Όταν λες ότι σου ζήτησαν τριπλάσια τιμή, σε ποια αεροπορική αναφέρεσαι; British?

Η aegean δεν έχω ιδέα πόσο χρεώνει για τη μεταφορά κατοικιδίου στο cargo, υποθέτω κι αυτή ακριβή θα είναι.

Σύμφωνα με την Aegean, η τιμή για μεταφορά ζώωου στο χώρο αποσκευών είναι είτε 80 είτε 150 ευρώ. Δείτε όμως και το θέμα του κλουβιού, εδώ οι προδιαγραφές.
Είχαμε αναφέρει και κάπου παλαιότερα ότι η Αγγλία είναι ακόμα δύσκολη περίπτωση, άλλωστε η καραντίνα διεκόπη μόλις αυτόν τον Ιανουάριο. Κάποιος είχε πει ότι με τη British πάει στα 400 ευρώ ή και πιο πολύ...
Η Aegean παρέχει αυτές τις πληροφορίες για το Heathrow, το μόνο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο μεταφέρει κατοικίδια, και μόνο στις αποσκευές.

Αυτές οι τιμές είναι για hold, όχι για cargo... Για cargo η τιμή που μου έδωσε η aegean είναι 300 για την μεταφορά και 250 για το processing στο animal reception centre...

Έχει 3 περιπτώσεις:

α) αν το ζώο με το κλουβί είναι κάτω από 6-8-10 κιλά και η αεροπορική και ο προορισμός επιτρέπουν καμπίνα, πάει καμπίνα
β) αν το ζώο είναι πάνω από τα κιλά της καμπίνας, ή η αεροπορική δεν δέχεται καμπίνα, πάει στο hold (AVIH)
γ) αν πηγαίνεις UK, το ζώο πρέπει υπεχρεωτικά να είναι cargo λόγω νομοθεσίας UK, που είναι άλλο πράμα από το παραπάνω και έχει εξωφρενική χρέωση

Τελευταία επεξεργασία:
h gata mou sto prwto ths taksidi

θα κάνω το πρώτο μου ταξίδι με την γάτα μου σ ένα μήνα αλλά είναι 4 μηνών και από ότι διάβασα στις αεροπορικές εταιρίες δε μπορεί να ταξιδέψει χωρίς την μαμά της αν δεν είναι 5 μηνών., όμως η γατούλα μου είναι ορφανή και δη ξέρω τι να κάνω.. μήπως γνωρίζει κανείς περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό??σας ευχαριστώ :):)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν ξέρω που το διαβασες αυτο,αλλά δεν ισχύει,πριν δυο εβδομαδες ταξιδεψαν δυο ζωα μου τεσσαρων μηνων χωρις κανενα προβλημα,με συνοδο βεβαια.

Καλέ αυτό δεν ισχύει ούτε για τους ανθρώπους, ακόμα και τα παιδιά ταξιδεύουν ασυνόδευτα αν το δηλώσεις στην αεροπορική και τα πας στο αεροδρόμιο και συμπληρώσεις κάμποση χαρτούρα.

Μην ανησυχείς, εφόσον η γάτα θα συνοδεύεται είναι οκ :) Απλά ένας συνοδός της γάτας χρειάζεται, όχι γονιός!

Καλησπέρα.. Εγώ έχω πρόβλημα με τη μεταφορά της γάτας μου με αεροπλάνο... αν γνωρίζει κάτι κάποιος ας μου απαντήσει για να ρωτήσω!!!!!!!
Συγκεκριμένα η Ryanair δεν επιτρεπει ζωακια(ελεος) και δέν ξέρω πώς να μεταφέρω το κατοικίδιο μου

Επειδή σύντομα φεύγω για Νορβηγία το έχω ψάξει πολύ το θέμα γιατί ήθελα να ταξιδέψω με τη συγκεκριμένη εταιρία και δυστυχώς όχι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μεταφέρεις κατοικίδιο με ryanair. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό δεν παραβιάζει κάποιους νόμους της Ε.Ε., αλλά δυστυχώς η μόνη λύση είναι να χρυσοπληρώσεις κάποια άλλη εταιρία που επιτρέπει μεταφορά κατοικίδιων. Αυτό θα αναγκαστώ να κάνω κι εγώ.

Ταξίδι στην Μ. Βρετανία;;;

Καλησπέρα
Είμαι φοιτήτρια και τελειώνοντας την σχολή μου του χρόνου θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και φυσικά δεν πάω πουθενά χωρίς την γάτα μου. Κοιτάζοντας λοιπόν τις προϋποθέσεις μεταφοράς είδα πως για την Μ. Βρετανία είναι διαφορετικές. Πως τα ζώα μεταφέρονται ως φορτία και μπαίνουν αναγκαστικά στις αποσκευές, πως γενικά η διαδικασία είναι περίπλοκη και πως υπάρχει περίπτωση να σου κρατήσουν το ζωάκι σε καραντίνα. Μήπως θα μπορούσε κάποιος που έχει κάνει ανάλογο ταξίδι να με διαφωτίσει επί του θέματος;;; Πόσο επώδυνο μπορεί να είναι για το ζώο; Και επίσης αν κάνεις συνεχώς ταξίδια ισχύει πάντα η ίδια διαδικασία;;;
Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα,

πριν μια βδομάδα ο γάτος μας έκανε το ταξίδι Θεσσαλονίκη -> Αθήνα -> Λονδίνο. Με Aegean, cargo.
Από Ελλάδα ζώα στην Αγγλία μεταφέρουν μόνο British και Aegean. Μιας και εμείς δεν ήμασταν απευθείας από Αθήνα, πήγαμε με Aegean. Η Aegean πετάει ζωάκια μόνο προς Heathrow. Ο γάτος έφυγε από το σπίτι στη Θεσσαλονίκη 6 το πρωί και μπήκε στο σπίτι στο Λονδίνο στις 7 το βράδυ (+2 ώρες η διαφορά) 15 ώρες συνολικά ταξίδι, δεν μάσησε όμως.

Ας αρχίσουμε από το κόστος:
α) κλουβί ΙΑΤΑ 40€
β) μεταφορά cargo 320€
γ) έγγραφο αποδέσμευσης του cargo στην Αγγλία 40 λίρες
δ) Animal Reception Centre 109 λίρες
+ chip + αντιλυσσικό

αν ταξιδέψει χωρίς εσένα, χρειάζεται και υπέυθυνη δήλωση που εξουσιοδοτείς τον αποστολέα, καθώς και πιστοποιητικό υγεονομικής κατάστασης από την κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέριας στην οποία ανήκεις (για την οποία χρειάζεται έσω και έξω παρασύτωση καθώς και κλινική εξέταση με σφραγίδες και λοιπά)

+ μεταφορά από και προς τα αεροδρόμια (στο heathrow δεν πας στο κύριο αεροδρόμιο, πας στο world cargo και στο animal reception centre, που έχει λίγο περπάτημα η φάση...)

600 ευρώ λοιπόν μόνο η μεταφορά, χωρίς τους κτηνίατρους και λεκάνες, ονυχοδρόμια κλπ.

Επίσης, ανάλογα που θα μένεις, ίσως να μην επιτρέπουν κατοικίδια.

Αν δεν σε πτοούν όλα αυτά, πάρε τηλέφωνο το cargo της Aegean και θα σε εξυπηρετήσουν άψογα.

Ότι άλλο χρειαστείς, στείλε εδώ μήνυμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xfman καλημέρα,

μπορείς να μου πεις πού βρήκες τόσο οικονομικό κουτί μεταφοράς; αυτά που έχω βρει εγώ είναι τουλάχιστον στη διπλάσια τιμή! Γενικά, απ΄ ότι κατάλαβα, όλα καλά με την Aegean; πρόκειται να ταξιδέψουμε κι εμείς το καλοκαίρι.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεχτήκαν να κάνουν ασυνόδευτη μεταφορά ζώου. Εκτός αν έγινε τώρα... Εγώ που θέλησα να στείλω Αγγλία γατούλα την οποία ήθελε να υιοθετήσει ένα ζευγάρι πελάτες του ξενοδοχείου τα έξοδα μεταφοράς που μου ζητήσαν με TUI Fly έβγαιναν γύρω στα 650 ευρώ. Η British δε απλησίαστη. Ήταν τρομερά τα λεφτά που ζητούσαν. Είχα επικοινωνήσει και με φιλοζωϊκά σωματεία οι οποίοι μου το είχαν επιβεβαιώσει... Και οι πτήσεις της TUI μεταφέρουν ζωάκια. Ασυνόδευτα πρώτη φορά το ακούω πάντως.

Mεταφορα Γάτου στο UK

Kαλησπερα,

χρειαζομαι την βοηθεια καποιου/ας που να εχει μεταφερει το κατοικιδιο του Αγγλια τον τελευταιο χρονο. Θελω να μεταφερω τον γατο μου και μου βγαζουν τεραστια εμποδια. Η Cargo δεν τον μεταφερει γιατι ειναι λεει περσιας και αυτα εχουν αναπνευστικα προβληματα. Καποιοι μου λενε να παω μεσω γαλλιας και με τρενο Αγγλια...

Πραγματικα δεν ξερω πως να κινηθω

παρακαλω πολυ καθε βοηθεια ή παρομοια εμπειρια ειναι ευπροσδεκτη και θα εκτιμηθει...

σας ευχαριστω...

Δυστυχώς βλέπω ότι και η aegean το ίδιο λέει για τις περσικές, μεταξύ άλλων ρατσών.

Οπότε, έχεις δύο επιλογές:

α. μέσω Γαλλίας με τη γάτα στην καμπίνα του αεροπλάνου και μετά τρένο για Αγγλία (απ' όσο βλέπω, δεν απαγορεύονται οι περσικές εφόσον πετάνε μέσα στην καμπίνα, σε κάθε περίπτωση όμως επικοινώνησε πρώτα με την αεροπορική)
β. pet carriers που μεταφέρουν το ζώο οδικώς. Μέλος των Nine Lives μου συνέστησε τους https://www.animalcouriers.com και είπε ότι τους έχουν εμπιστευτεί αρκετές φορές για μεταφορές γατών και όλα πήγαν μια χαρά.

Σε λίγο καιρό θα κάνουμε κι εμείς την ίδια διαδρομή :) Καλή επιτυχία και σε σας και σε μας! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back