Τα χρονικά του Ρωμαίου 2- Η επιστροφή

Shakespeare

Δραστήριο μέλος

Ο Shakespeare αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 413 μηνύματα.
Ισως οι περισσοτεροι θυμαστε το περιστατικο βιαιης επιθεσης του Ρωμαιου στην αδερφη μου καποιους μηνες πριν https://www.mypetz.gr/threads/%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD-%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1.222647/

Απο τοτε προσπαθησα να του αφιερωνω περισσοτερο χρονο, πραγμα που εγινε, αφου παιζω περισσοτερο μαζι του. Ο Ιδιος δειχνει τον τελευταιο καιρο πιο ηρεμος και στοργικος, ερχεται συνεχεια στην αγκαλια μου και κουλουριαζεται, συνεχεια ομως. Ειναι πολυ μπαμπακιας! Παρολα αυτα παντα ειναι νευρικος και παντα μα παντα θα παει να δαγκωσει η να γρατζουνισει καποιον καλεσμενο.

Αυτα μεχρι πριν καναδυο μερες και με αποκορυφωμα παλι χθες. Πριν δυο μερες λοιπον ηρθε μια φιλη στο σπιτι, η οποια εχει και δικες της γατες. Ο Ρωμαιος ισως τις μυρισε στα ρουχα της και της γρυλιζε. Μαλιστα της επιτεθηκε οταν εκεινη προσπαθησε να τον χαιδεψει. Μου θυμισε τον παλιο καλο Ρωμαιο.

Και παμε στο χθες που ηρθε μετα απο τοσο καιρο η αδερφη μου για πρωτη φορα. Τα σημαδια στα χερια της δεν εχουν επουλωθει δυστυχως και η καημενη με το δικιο της ηταν πολυ φοβισμενη αν και προσπαθουσε να μην το δειχνει.

Ολη την ημερα ο Ρωμαιος εδειχνε να ειναι σχετικα ηρεμος, χωρις να της δινει σημασια. Οταν ομως καποια στιγμη η αδερφη μου καθισε στο κρεβατι για να ανοιξει τη βαλιτσα της-και το εκανε πολυ ηρεμα- εκεινος της επιτεθηκε παλι με μισος και αγρια. Προσπαθησε να μη χασει την ψυχραιμια της και απομακρυνθηκε γρηγορα ενω εγω του φωναξα. Φυσικα την πιασανε τα κλαμματα καθως τον φοβοταν ηδη πολυ και μου ειπε οτι δεν θα μπορεσει να ξαναερθει στο σπιτι μου :(. και με το δικιο της. Δεν αντεχει καν να ειναι στο ιδιο δωματο με εκεινον. και πρεπει να τον κλειδωνω μεχρι να βγει εκεινη κλπ. Της εχει γινει πια εντονη φοβια.

Και γενικα, πολυς κοσμος αποφευγει να ερθει σπιτι λογω του Ρωμαιου, ολοι τον φοβουνται. Το να τον κλεινω στο υπνοδωματιο δεν γινεται, οπως και δεν μπορω να υιοθετησω τη λυση του κλουβιου που μου ειχε προταθει. Τον αγαπαω πολυ, αλλα με εχει αποξενωσει απο ολους, το σπιτι μου εχει γινει απαγορευτικος προορισμος! Ειδικα για την αδερφη μου, με ενοχλει πολυ.

Τον αγαπαω, αλλα ειναι πολυ ανησυχο και δραστηριο γατι. Μηπως θελει να ζησει εξω και δεν αντεχει στο σπιτι? Συνεχει προσπαθει να το σκασει. Αν δεν ηταν στειρωμενος ισως τον αφηνα ελευθερο να ζησει οπως θελει αφου αποζητα τοσο το εξω. Αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσει. τι να πω? Καμια ιδεα??? :(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικά φαίνεται πολύ περίεργη συμπεριφορά για γάτα.Το έχεις συζητήσει με τονκτηνίατρό σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικά φαίνεται πολύ περίεργη συμπεριφορά για γάτα.Το έχεις συζητήσει με τονκτηνίατρό σου?

Nαι, μου προτεινε να αφιερωσω περισσοτερο χρονο, οπως και εκανα.
Μαλλον εχω γατι με ψυχολογικα....:confused:

Αν θυμάμαι καλά, τότε που συζητούσαμε το προηγούμενο επεισόδιο επιθετικότητας του Ρωμαίου, κάποιος σου είχε προτείνει μια επαγγελματία εκπαιδεύτρια. Νομίζω πως θα ήταν καλό να πάρεις μια εξειδικευμένη γνώμη, μια και η περίπτωση του Ρωμαίου είναι μάλλον ιδιαίτερη και τα προβλήματα συμπεριφοράς του φαίνεται πως έχουν εδραιωθεί πια με τον καιρό...

Αν θυμάμαι καλά, τότε που συζητούσαμε το προηγούμενο επεισόδιο επιθετικότητας του Ρωμαίου, κάποιος σου είχε προτείνει μια επαγγελματία εκπαιδεύτρια. Νομίζω πως θα ήταν καλό να πάρεις μια εξειδικευμένη γνώμη, μια και η περίπτωση του Ρωμαίου είναι μάλλον ιδιαίτερη και τα προβλήματα συμπεριφοράς του φαίνεται πως έχουν εδραιωθεί πια με τον καιρό...

Το απεφευγα λογω οικονομικων, αλλα τωρα πια πηρα τηλεφωνο. Εδειξε κατανοηση και αισιοδοξια. Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Ομως δεν εχω αλλη επιλογη, το εβαλα μπροστα και θα σας πω νεα.:/:

Νομίζω πως έκανες το καλύτερο. Σε κάποιες -σπάνιες αλλά υπαρκτές- περιπτώσεις ό,τι και να κάνει ο ιδιοκτήτης δεν αρκεί, χρειάζεται και η παρέμβαση ενός επαγγελματία. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να είναι ανέφελη στο εξής η συμβίωσή σου με τον Ρωμαίο!!:)
Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Σου περιέγραψε τις μεθόδους που ακολουθεί;

Θα ήθελες να σου δώσω το τηλ μιας κοπέλλας που γνωρίζω και η οποία είναι θετική εκπαιδεύτρια σκύλων (θετική = χωρίς βία).
Ίσως να μπορούσε να σου δώσεις κάποιες συμβουλές.

Το απεφευγα λογω οικονομικων, αλλα τωρα πια πηρα τηλεφωνο. Εδειξε κατανοηση και αισιοδοξια. Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Ομως δεν εχω αλλη επιλογη, το εβαλα μπροστα και θα σας πω νεα.:/:

Θα περιμένουμε ευχάριστα νέα σου!Μπράβο σου πάντως που το παλεύεις.Στο τέλος όλα θα πάνε καλά:)

Μηπως να συμβουλευοσουν και καποιο ψυχολογο ζωων;Νομιζω η Σταυρουλα (Prince) γνωριζει καποιον.Μακαρι να πανε καλυτερα τα πραγματα...

Νόμιζα πως είχε ηρεμήσει ο Ρωμαίος αφού δεν είχες γράψει κάτι.Λοιπόν, εμένα θα μου φαινόταν καλύτερο να συμβουλευτείς ψυχολόγο(όσο περίεργο και να μου φαίνεται στο άκουσμα)ζώων και αυτήν που είπε η Βούλα..Αλλιώς ίσως χρειάζεται να πηγαίνεις εσύ στα σπίτια των άλλων!!!:(

Σου περιέγραψε τις μεθόδους που ακολουθεί;

Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια! Υποτιθεται το εχει σπουδασει..
Και κοστίζει 70 ευρώ. Τα σχόλια δικά σας...

Αν θες βοηθεια παντως εδω ειμαστε , Απο οσο ειδα δεν κανουν και πολλα τα ελαια η ομοιοπαθητικη κλπ ενω με το κλουβακι σε συνδυθασμο με τον καλο τροπο σιαζει το ζωακι και παραδοξως δενεται και πιο πολύ μαζι σου

Τα ζώα έχουν πολύ ισχυρότερη όσφρηση από τη δική μας. Βεβαιωμένο, ότι κάποιες μυρωδιές απωθούν τις γάτες. Γιατί καποιες άλλες να μην κάνουν κάτι άλλο; Όμως, μόνο με αυτά λίγο δύσκολο να αλλάξει ο Ρωμαίο. Κάποιος σχετικός με γάτες και μόνο, θα ήταν καλύτερο να σε βοηθήσει. Ρώτα τη Yasmin1gr, είναι ειδική.

Για να πω την αλήθεια, ούτε κι εμένα μου πολυγεμίζουν το μάτι αυτά... Αλλά σίγουρα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις (εκτός από τα 70 ευρώ βέβαια), αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις με επιτυχία η συγκεκριμένη, ίσως κάτι να γίνεται.

Τι εγινε τελικα με τον γατουλη σου;Δοκιμασατε τιποτα;Ηρεμησε καθολου;

Ολοι μου λεγανε να το δωσω το γατι, γιατι ειναι πολυ επιθετικο. Εγω τον αγαπουσα και δεν ηθελα. Eκεί που τα πραγματα έδειχναν οτι ηρεμισαν καπως, σημερα εγινε κατι αναπαντεχο. Ορμηξε και σε μενα.
Ο Ρωμαιος κοιμοταν στον καναπε, κι εγω στο γραφειο, καθως έφτιαχνα τα ηχεια του υπολογιστη, το ενα μου επεσε κατα λαθος πανω στη μολυβοθηκη και εκανε θορυβο. Τιναζεται τοτε τρομαγμενο το γατι (τρομαζει με το παραμικρο), ερχεται στο χερι μου, πηδαει πανω του και μου επιτεθηκε με την ιδια μανια που ειχε επιτεθει στην αδερφη μου παλιοτερα.. :(. Μιλαμε για απιστευτη επιθετικοτητα και μανια, μου γεμισε το χερι τραυματα και μελανιες. Εψαξα και βρηκα εφημερευον φαρμακειο και εκανα αντιτετανικο για να ειμαι σιγουρος. Ποναω φριχτα αυτη τη στιγμη.. Δυστυχως ειμαι αναγκασμενος να τον αποχωριστω... εκανα ότι περνουσε απο το χερι μου ολο αυτο το διαστημα, έψαξα τα πάντα, αλλα δεν μπορω πλεον να διακινδυνευω σε τετοιο βαθμο την υγεια μου και την υγεια των γυρω μου. :(

Θα τον στειλω αναγκαστικα στο χωριο, παρολο που ανησυχω για το πως θα τα παει με τις "αγριες" γατες, και χωρις να ειναι συνηθισμενος να ζει εκτος σπιτιου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κρίμα...:(
Θυμάμαι την περίπτωση μιας άλλης κοπέλας από εδώ που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελικά η γατούλα ηρέμησε όταν άρχισε να ζει μέσα-έξω (η κοπέλα είχε σπίτι με κήπο).

Αν το χωριό σου είναι σχετικά ασφαλές και υπάρχει κάποιος να τον φροντίζει, ίσως να μην είναι τόσο άσχημη λύση για τον Ρωμαίο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο χωριο το σπιτι ειναι απομονωμενο, δηλαδη δεν ειναι κοντα σε δρομο κλπ, απο αυτη την αποψη ειναι ασφαλες. Επισης ειναι εκει η γιαγια μου αλλα και η μητερα μου τον περισσοτερο καιρο οποτε θα εχει ανθρωπους να τον ταιζουν τουλαχιστον. Το θεμα ειναι οτι εχει μαθει να ζει μεσα στο σπιτι (θα μου πεις ισως αυτο ειναι το προβλημα του και να αναζηταει το εξω) καθως και η σχεση του με τις αλλες(αρκετες!) γατες στο χωριο που ειναι καπως κτητικες με το χωρο τους... Αφηστε που ακομα και οι δικοι μου τωρα φοβουνται να τον παρουν στο χωριο, ακομα και αν ειναι εξω.

Μια αλλη λυση που μου προτεινε μια φιλη ειναι να τον παει σε ενα κτημα τους στην Κρητη, εξω σε κατι σαν οικοπεδο, που ενας θειος της ταιζει διαφορες γατες εκει...

Τι να πω, με πιανει η καρδια μου και μονο να το σκεφτομαι, αλλα δυστυχως δεν γινεται αλλιως.

Πιστεύω ότι αν εκτονώνεται, τα κρούσματα θα μειωθούν, οπότε δεν χρειάζεται να τον φοβούνται οι συγγενείς σου (αυτό θα το διαπιστώσουν μόνοι τους).;) Όσο για τη σχέση του με τις υπόλοιπες γάτες, θα τα βρουν μεταξύ τους. Αφού είναι στειρωμένος αποτελεί πολύ μικρότερη απειλή. Αν είναι κι αυτός κάπως κυριαρχικός, θα έχουν κάποια προβληματάκια στην αρχή, αλλά θα τα λύσουν μόνα τους.
Επ' ουδενί μην τον στείλεις στην Κρήτη... Δεν ξέρω, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που περιέγραψες.:/: Στο δικό σας σπίτι θα είναι καλύτερα. Θα μπορεί να σε βλέπει κιόλας, αφού απ' ό,τι λες είναι αρκετά δεμένος μαζί σου.

Θα συμφωνήσω με τη Ρούλα, ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα το χωριό. Φαίνεται πως η επιθετική συμπεριφορά του έχει εδραιωθεί και μάλλον χρειάζεται εκτόνωση, προφανώς δεν είναι όλα τα γατάκια για μέσα στο σπίτι...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back