Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Απο τοτε προσπαθησα να του αφιερωνω περισσοτερο χρονο, πραγμα που εγινε, αφου παιζω περισσοτερο μαζι του. Ο Ιδιος δειχνει τον τελευταιο καιρο πιο ηρεμος και στοργικος, ερχεται συνεχεια στην αγκαλια μου και κουλουριαζεται, συνεχεια ομως. Ειναι πολυ μπαμπακιας! Παρολα αυτα παντα ειναι νευρικος και παντα μα παντα θα παει να δαγκωσει η να γρατζουνισει καποιον καλεσμενο.
Αυτα μεχρι πριν καναδυο μερες και με αποκορυφωμα παλι χθες. Πριν δυο μερες λοιπον ηρθε μια φιλη στο σπιτι, η οποια εχει και δικες της γατες. Ο Ρωμαιος ισως τις μυρισε στα ρουχα της και της γρυλιζε. Μαλιστα της επιτεθηκε οταν εκεινη προσπαθησε να τον χαιδεψει. Μου θυμισε τον παλιο καλο Ρωμαιο.
Και παμε στο χθες που ηρθε μετα απο τοσο καιρο η αδερφη μου για πρωτη φορα. Τα σημαδια στα χερια της δεν εχουν επουλωθει δυστυχως και η καημενη με το δικιο της ηταν πολυ φοβισμενη αν και προσπαθουσε να μην το δειχνει.
Ολη την ημερα ο Ρωμαιος εδειχνε να ειναι σχετικα ηρεμος, χωρις να της δινει σημασια. Οταν ομως καποια στιγμη η αδερφη μου καθισε στο κρεβατι για να ανοιξει τη βαλιτσα της-και το εκανε πολυ ηρεμα- εκεινος της επιτεθηκε παλι με μισος και αγρια. Προσπαθησε να μη χασει την ψυχραιμια της και απομακρυνθηκε γρηγορα ενω εγω του φωναξα. Φυσικα την πιασανε τα κλαμματα καθως τον φοβοταν ηδη πολυ και μου ειπε οτι δεν θα μπορεσει να ξαναερθει στο σπιτι μου
. και με το δικιο της. Δεν αντεχει καν να ειναι στο ιδιο δωματο με εκεινον. και πρεπει να τον κλειδωνω μεχρι να βγει εκεινη κλπ. Της εχει γινει πια εντονη φοβια. Και γενικα, πολυς κοσμος αποφευγει να ερθει σπιτι λογω του Ρωμαιου, ολοι τον φοβουνται. Το να τον κλεινω στο υπνοδωματιο δεν γινεται, οπως και δεν μπορω να υιοθετησω τη λυση του κλουβιου που μου ειχε προταθει. Τον αγαπαω πολυ, αλλα με εχει αποξενωσει απο ολους, το σπιτι μου εχει γινει απαγορευτικος προορισμος! Ειδικα για την αδερφη μου, με ενοχλει πολυ.
Τον αγαπαω, αλλα ειναι πολυ ανησυχο και δραστηριο γατι. Μηπως θελει να ζησει εξω και δεν αντεχει στο σπιτι? Συνεχει προσπαθει να το σκασει. Αν δεν ηταν στειρωμενος ισως τον αφηνα ελευθερο να ζησει οπως θελει αφου αποζητα τοσο το εξω. Αλλα φοβαμαι οτι δεν θα μπορεσει. τι να πω? Καμια ιδεα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Πραγματικά φαίνεται πολύ περίεργη συμπεριφορά για γάτα.Το έχεις συζητήσει με τονκτηνίατρό σου?
Nαι, μου προτεινε να αφιερωσω περισσοτερο χρονο, οπως και εκανα.
Μαλλον εχω γατι με ψυχολογικα....

aretha
Περιβόητο μέλος
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Αν θυμάμαι καλά, τότε που συζητούσαμε το προηγούμενο επεισόδιο επιθετικότητας του Ρωμαίου, κάποιος σου είχε προτείνει μια επαγγελματία εκπαιδεύτρια. Νομίζω πως θα ήταν καλό να πάρεις μια εξειδικευμένη γνώμη, μια και η περίπτωση του Ρωμαίου είναι μάλλον ιδιαίτερη και τα προβλήματα συμπεριφοράς του φαίνεται πως έχουν εδραιωθεί πια με τον καιρό...
Το απεφευγα λογω οικονομικων, αλλα τωρα πια πηρα τηλεφωνο. Εδειξε κατανοηση και αισιοδοξια. Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Ομως δεν εχω αλλη επιλογη, το εβαλα μπροστα και θα σας πω νεα.

aretha
Περιβόητο μέλος

Σου περιέγραψε τις μεθόδους που ακολουθεί;Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Voula
Διάσημο μέλος
Ίσως να μπορούσε να σου δώσεις κάποιες συμβουλές.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Το απεφευγα λογω οικονομικων, αλλα τωρα πια πηρα τηλεφωνο. Εδειξε κατανοηση και αισιοδοξια. Παρολα αυτα ειμαι λιγο σκεπτικος με αυτες τις μεθοδους.
Ομως δεν εχω αλλη επιλογη, το εβαλα μπροστα και θα σας πω νεα.![]()
Θα περιμένουμε ευχάριστα νέα σου!Μπράβο σου πάντως που το παλεύεις.Στο τέλος όλα θα πάνε καλά

moukelis
Επιφανές μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος

Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Σου περιέγραψε τις μεθόδους που ακολουθεί;
Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια! Υποτιθεται το εχει σπουδασει..
Και κοστίζει 70 ευρώ. Τα σχόλια δικά σας...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Τα ζώα έχουν πολύ ισχυρότερη όσφρηση από τη δική μας. Βεβαιωμένο, ότι κάποιες μυρωδιές απωθούν τις γάτες. Γιατί καποιες άλλες να μην κάνουν κάτι άλλο; Όμως, μόνο με αυτά λίγο δύσκολο να αλλάξει ο Ρωμαίο. Κάποιος σχετικός με γάτες και μόνο, θα ήταν καλύτερο να σε βοηθήσει. Ρώτα τη Yasmin1gr, είναι ειδική.Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια! Υποτιθεται το εχει σπουδασει..
aretha
Περιβόητο μέλος
Για να πω την αλήθεια, ούτε κι εμένα μου πολυγεμίζουν το μάτι αυτά... Αλλά σίγουρα δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις (εκτός από τα 70 ευρώ βέβαια), αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις με επιτυχία η συγκεκριμένη, ίσως κάτι να γίνεται.Αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια! Υποτιθεται το εχει σπουδασει..
moukelis
Επιφανές μέλος
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Ο Ρωμαιος κοιμοταν στον καναπε, κι εγω στο γραφειο, καθως έφτιαχνα τα ηχεια του υπολογιστη, το ενα μου επεσε κατα λαθος πανω στη μολυβοθηκη και εκανε θορυβο. Τιναζεται τοτε τρομαγμενο το γατι (τρομαζει με το παραμικρο), ερχεται στο χερι μου, πηδαει πανω του και μου επιτεθηκε με την ιδια μανια που ειχε επιτεθει στην αδερφη μου παλιοτερα..
. Μιλαμε για απιστευτη επιθετικοτητα και μανια, μου γεμισε το χερι τραυματα και μελανιες. Εψαξα και βρηκα εφημερευον φαρμακειο και εκανα αντιτετανικο για να ειμαι σιγουρος. Ποναω φριχτα αυτη τη στιγμη.. Δυστυχως ειμαι αναγκασμενος να τον αποχωριστω... εκανα ότι περνουσε απο το χερι μου ολο αυτο το διαστημα, έψαξα τα πάντα, αλλα δεν μπορω πλεον να διακινδυνευω σε τετοιο βαθμο την υγεια μου και την υγεια των γυρω μου. 
Θα τον στειλω αναγκαστικα στο χωριο, παρολο που ανησυχω για το πως θα τα παει με τις "αγριες" γατες, και χωρις να ειναι συνηθισμενος να ζει εκτος σπιτιου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Θυμάμαι την περίπτωση μιας άλλης κοπέλας από εδώ που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελικά η γατούλα ηρέμησε όταν άρχισε να ζει μέσα-έξω (η κοπέλα είχε σπίτι με κήπο).
Αν το χωριό σου είναι σχετικά ασφαλές και υπάρχει κάποιος να τον φροντίζει, ίσως να μην είναι τόσο άσχημη λύση για τον Ρωμαίο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Μια αλλη λυση που μου προτεινε μια φιλη ειναι να τον παει σε ενα κτημα τους στην Κρητη, εξω σε κατι σαν οικοπεδο, που ενας θειος της ταιζει διαφορες γατες εκει...
Τι να πω, με πιανει η καρδια μου και μονο να το σκεφτομαι, αλλα δυστυχως δεν γινεται αλλιως.
ruko
Διάσημο μέλος
Όσο για τη σχέση του με τις υπόλοιπες γάτες, θα τα βρουν μεταξύ τους. Αφού είναι στειρωμένος αποτελεί πολύ μικρότερη απειλή. Αν είναι κι αυτός κάπως κυριαρχικός, θα έχουν κάποια προβληματάκια στην αρχή, αλλά θα τα λύσουν μόνα τους.Επ' ουδενί μην τον στείλεις στην Κρήτη... Δεν ξέρω, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που περιέγραψες.
Στο δικό σας σπίτι θα είναι καλύτερα. Θα μπορεί να σε βλέπει κιόλας, αφού απ' ό,τι λες είναι αρκετά δεμένος μαζί σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool