Τα χρονικά του Ρωμαίου 2- Η επιστροφή

Οντως, αυτο με την Κρητη το αποκλειω κι εγω, θελω να εχω μια εποπτεια για το που ειναι, αν ειναι καλα κλπ. Τελοσπαντων, το θέμα έκλεισε, θα πάει στο χωριό, που τουλαχιστον ειναι οι δικοι μου ανθρωποι, και ό,τι γίνει...
Ευχαριστω για τις απαντησεις..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εάν θέλεις να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία, γίνεται (με επιτυχία, συνήθως)ομοιοπαθητική στα ζώα, όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί και η επιθετικότητα... αλλά έχει κι ένα κάποιο κόστος.
Εάν πάλι έχεις πάρει την απόφασή σου, όλα καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν παλι δεις οτι ουτε στο χωριο δεν τα παει καλα εγω θα σου προτεινα να μας τον στειλεις εδω θα βρουμε ανθρωπο να τον παρει μετα απο εκπαιδευση του

Ε, αν μπορέσετε και τον εκπαιδεύσετε τόσο καλά ώστε να υιοθετηθεί, τον δίνουμε και πίσω στο μπαμπά του!

Εάν θέλεις να του δώσεις άλλη μια ευκαιρία, γίνεται (με επιτυχία, συνήθως)ομοιοπαθητική στα ζώα, όπου μπορεί να αντιμετωπιστεί και η επιθετικότητα... αλλά έχει κι ένα κάποιο κόστος.
Εάν πάλι έχεις πάρει την απόφασή σου, όλα καλά.
Shakespeare, η ομοιοπαθητική πιθανότατα είναι καλή λύση εφ' όσον δεν σου βγαίνει υπερβολικά ακριβή. Αν πάλι δεις πως δεν σε βολεύει, κι εγώ πιστεύω πως ο γάτος θα είναι καλύτερα στο χωριό με τους δικούς σου παρά στην Κρήτη. Καλή τύχη και στους δυο σας! Να μας πεις τα νέα, ναι; :)
Τελικά μάλλον δεν κάνουν όλα τα γατιά για μέσα στο σπίτι... :/:

Ε, αν μπορέσετε και τον εκπαιδεύσετε τόσο καλά ώστε να υιοθετηθεί, τον δίνουμε και πίσω στο μπαμπά του!

Σωστό και αυτό..

Shakespeare, η ομοιοπαθητική πιθανότατα είναι καλή λύση εφ' όσον δεν σου βγαίνει υπερβολικά ακριβή. Αν πάλι δεις πως δεν σε βολεύει, κι εγώ πιστεύω πως ο γάτος θα είναι καλύτερα στο χωριό με τους δικούς σου παρά στην Κρήτη. Καλή τύχη και στους δυο σας! Να μας πεις τα νέα, ναι; :)
Τελικά μάλλον δεν κάνουν όλα τα γατιά για μέσα στο σπίτι... :/:

Δυστυχώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να ξεκινήσω κάτι τέτοιο.. Αλλά πιστεύω ότι η επιθετικότητα του δεν θα εξαφανιστεί, παρά μόνο αν βγει από το διαμέρισμα. Το γατί φαίνεται ότι υποφέρει, είναι δραστήριο, ψάχνει τρόπο να εκτονωθεί, θέλει να τρέξει, νιαουρίζει στην εξώπορτα για να βγει έξω. Αντίθετα η Φαντασία δεν είναι έτσι. Χουχουλιάζει όπου βρει και δεν την απασχολεί τι βρίσκεται πέρα από τους τοίχουσ του σπιτιού. Και είναι ευτυχισμένη. Ετούτος εδώ όμως δείχνει ώρες ώρες να πέφτει σε κατάθλιψη. Το μόνο που με προβλήματίζει είναι το πόσο στοργικός έχει γίνει τελευταία μαζί μου,πέρα από την επίθεση. Συνέχεια έρχεται και κοιμάται πάνω μου. Και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόφασή μου και με στεναχωρεί αφάνταστα, γιατί τον αγαπώ υπερβολικά. Βέβαια ίσως το κάνει για παρηγοριά, αφού δεν έχει όσα θέλει για να εκτονωθεί.. Το σίγουρο είναι πως με τις αγριες αυτες κρισεις δεν μπορω να τον κρατησω αλλο εδω, με τα δεδομενα αυτη τη στιγμη...

Τι να πω, νιώθω υπεύθυνος, και τύψεις ταυτόχρονα, ότι εγώ δεν έκανα κάτι καλά. Αλλά όπως είπα δεν είναι μόνο τα κρούσματα επιθετικότητας αλλά όλη η ιδιοσυγκρασία του ζωντανού. Σε μια συζήτηση με μία πολύ καλή κτηνίατρο της περιοχής, μου είπε κι εκέινη ότι είναι άδικο να καταπιέζεται. Αφού από τώρα φαίνεται εγκλωβισμένος, γιατί να του το κάνω αυτό για τα επόμενα 10 χρόνια...

Ουφ.. πολύ μπέρδεμα. Όπως και να έχει, στο χωριό θα είχα το κεφάλι μου σχετικά ήσυχο μιας και θα τον φροντιζουν οι δικοί μου. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι μήπως δεν τον δεχτούν οι γάτες εκεί που είναι και πολλές, κι αυτός ή γίνει μπίλιες και του βγει κανα μάτι, ή από την τρομάρα του σηκωθεί και φύγει και μην έχοντας μάθει το περιβάλλον, απομακρυνθεί και χαθεί. (και του επιτεθουν σκυλια, το πατησει αμαξι και αλλα τετοια που δεν θελω να σκεφτομαι).

Το σπιτι ειναι παλιο και το κατω πατωμα αποτελειται απο υπνοδωματιο και κουζινα. ουσιαστικα μονο στην κουζινα μπορει να μπει. και οι δικοι μου δεν θα εχουν την υπομονη να τον κρατησουν εκει μεσα μεχρι να εξοικειωθει με μυρωδιες, να αντιμετωπισει σιγα σιγα τις γατες με μισανοιχτη πορτα κλπ. Οποτε φοβαμαι οτι θα γινει χαμος ετσι και τον αμολησουμε στην αυλη, και θα το σκασει στην καλυτερη περιπτωση..

Σορυ που σας κουραζω, αλλα το θεμα με απασχολει παρα πολυ...

Εσύ δεν πας καθόλου στο χωριό σας; Επειδή όντως υπάρχει κίνδυνος να το σκάσει, θα του κάνει καλό να υπάρχει ένα οικείο πρόσωπο τις πρώτες μέρες. Επίσης θα μπορέσεις να βοηθήσεις στην προσαρμογή του.

Οι χειρότεροι τραυματισμοί προκαλούνται σε καβγάδες για ζευγάρωμα, οπότε μην ανησυχείς, δεν θα τον δεις ξαφνικά μονόφθαλμο ή κάτι τέτοιο.:P Θα πέσει ξύλο, αλλά επειδή τα στειρωμένα δεν αποτελούν τόσο μεγάλη απειλή για τους υπόλοιπους, δεν θα είναι τόσο άσχημα.

Εγώ θα τον πάω, αλλά θα καθήσω μόνο 2 μέρες. και προσαρμογη μεσα σε αυτο το διαστημα δε νομιζω να υπαρξει, οποτε φοβαμαι οτι θα γινει λουης... και γενικα πηγαινω σπανια εκει. θα πω στους δικους μου να δειξουν υπομονη καποιες μερες και να τον εχουν οσο το δυνατον μεσα..

ο Θεος βοηθος...

Αυτο μοιαζει με εγκαταλειψη εξω για μενα. Θα προτιμουσα να μας τον εστελνες

Αυτο μοιαζει με εγκαταλειψη εξω για μενα. Θα προτιμουσα να μας τον εστελνες

Ορίστε? Εγκατάλειψη έξω το να τον στειλω στους δικους μου ανθρωπους που θα τον ταιζουν και θα τον προσεχουν? Σε σπιτι τον στελνω, οχι σε χωραφι. Ο μονος μου φοβος ειναι οι υπολοιπες γατες, που φανταζομαι κι εσεις εχετε. Εκτος αν ειχες σκοπο να τον κλεισεις σε κλουβι, μετρο που δεν εγκρινω οπως ειχα ξαναπει στο παρελθον. Τετοιο χαρακτηρισμο δεν τον περιμενα, αρκετα ειχα στενοχωρεθει με την ολη κατασταση.

Φανταζομαι για σενα θα ηταν πιο υπευθυνο να τον στειλω σε παντελως αγνωστους σε μενα ανθρωπους, καπου που δεν ξερω καν πως ειναι...

Ειλικρινα λυπαμαι για το χαρακτηρισμο σου.

Κρίνοντας από τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, που τον δώσαμε τελικά σε μια οικογένεια στο χωριό μας, ο γάτος σου τις πρώτες μέρες θα είναι μάλλον φοβισμένος και το πιο πιθανό είναι να λουφάξει σε καμιά κρυψώνα. Κι έπειτα, σιγά-σιγά, θα αρχίσει να βγαίνει. Από τη στιγμή που θα καταλάβει πως το σπίτι εκεί είναι γι' αυτόν πηγή τροφής και ασφάλειας, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
Αν ανησυχείς πολύ (όπως υποψιάζομαι! ;) ), ίσως θα μπορούσες να κανονίσεις να μείνεις εκεί λίγο παραπάνω, 5 μέρες ή μια βδομάδα, ας πούμε.
Δεν μου έρχεται τίποτα καλύτερο τώρα, μάλλον είμαι για ύπνο η γριέντζω! :lol::lol::lol: Θα επανέλθω στο θέμα αύριο, ελπίζω με καμιά καλύτερη έμπνευση.

Κρίνοντας από τον πρώτο μου γάτο, τον Πίπη, που τον δώσαμε τελικά σε μια οικογένεια στο χωριό μας, ο γάτος σου τις πρώτες μέρες θα είναι μάλλον φοβισμένος και το πιο πιθανό είναι να λουφάξει σε καμιά κρυψώνα. Κι έπειτα, σιγά-σιγά, θα αρχίσει να βγαίνει. Από τη στιγμή που θα καταλάβει πως το σπίτι εκεί είναι γι' αυτόν πηγή τροφής και ασφάλειας, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.
Αν ανησυχείς πολύ (όπως υποψιάζομαι! ;) ), ίσως θα μπορούσες να κανονίσεις να μείνεις εκεί λίγο παραπάνω, 5 μέρες ή μια βδομάδα, ας πούμε.
Δεν μου έρχεται τίποτα καλύτερο τώρα, μάλλον είμαι για ύπνο η γριέντζω! :lol::lol::lol: Θα επανέλθω στο θέμα αύριο, ελπίζω με καμιά καλύτερη έμπνευση.

οχι και γριεντζω! χαχα

ευχαριστω για τις συμβουλες, θα προσπαθησω να κατσω 5 μερες, ωστε να νιωθει μια ασφαλεια παραπανω..
καληνυχτα!

Και μη φρικάρεις αν τον δεις φοβισμένο! Συνήθως όταν αλλάζουν περιβάλλον αυτή είναι η πρώτη αντίδραση.

Μωρέ γριέντζω, ξέρω εγώ τι λέω... :rolleyes::cool::cool::cool:

O Ρωμαίος το έσκασε προ ολίγου... Για δευτερολεπτα που δεν επεβλεπα.. τι να πω, αυτο το γατι αναζητουσε απελπισμενα το εξω. Δεν θα σκασω, αν γυρισει καλως, αλλιως ελπιζω να περναει καλα... τι να πω πια!

Δεν ηταν γατος για σπιτι αυτος. Μπερμπαντης γατος,αλλα αμα τα βρει σκουρα εξω μαλλον θα γυρισει στη σιγουρια και στην ασφαλεια.:hmm::hmm:

Η ειρωνια ειναι οτι την αλλη εβδομαδα θα τον πηγαινα στο χωριο, οπου τουλαχιστον θα τον φροντιζαν οι δικοι μου. Τωρα ποιος ξερει τι κανει. Τελοσπαντων, ναναι καλα. Πιστευω πως θα ξαναγυρισει οπως την προηγουμενη φορα που το ειχε σκασει

Αφού έφυγε μια φορά και ξαναγύρισε, είναι πολύ πιθανό να γυρίσει και τώρα. Αν έφυγε από την πόρτα του διαμερίσματος, υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμα μέσα στην πολυκατοικία. Και η Άσπρη μου (πολύ παλιά) και ο Beeb μου, όταν το έσκασαν από μία φορά ο καθένας, τράβηξαν τον κατήφορο στη σκάλα. Την Άσπρη την είχα τσακώσει στο δεύτερο υπόγειο της πολυκατοικίας. Ο Beeb έφτασε μέχρι το ισόγειο, είδε τον κόσμο να περνάει έξω από την εξώπορτα, κοκάλωσε και μπόρεσα να τον μαζέψω.

Μακάρι να σου ξαναγυρίσει και να μπορέσεις να τον πας στο χωριό με τους δικούς σου. Πραγματικά, ο γάτος αυτός φαίνεται να έχει ανάγκη το "έξω". Εύχομαι γρήγορα να μπεις και να μας πεις καλά νέα! :)

O Ρωμαιος γυρισε σωος με λιγες γρατζουνιες, αλλα επειδη ηταν η αδερφη μου στο σπιτι δεν τον αφηνει μεσα. Το καημενο νιαουριζε. Εχει 2 μερες τωρα αυτο. Τρωει στη βεραντα, φευγει, κανει βολτες και ξαναερχεται. Προσπαθησα να τον βαλω μεσα αλλα η αλλη γατα πηγε να τον φαει, τον ξεχασε οπως την αλλη φορα. Σημερα, δεν ξαναεμφανιστηκε.. Ελπιζω να μη νομιζει οτι τον διωχνουμε και φυγει. Εχει σταθερο φαγητο και νερο στη βεραντα. Σημερα φευγει η αδερφη μου και ελπιζω να ερθει να τον βαλω μεσα...

Τον καημενο...Ελπιζω να ξαναερθει και να μπει στο σπιτι του...

Μακάρι. Ο καημενούλης, πρέπει να τα χρειάστηκε αυτή τη φορά...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back