Τα όμορφα χωριά απλά καίγονται

Ακόμη, το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη εξοπλισμού, αλλά η σωστή εκπαίδευση του προσωπικού. Είχα διαβάσει ότι αλλού γίνονται ασκήσεις με εικονική πραγματικότητα: έχεις δάσος αυτού το τύπου, τόσο φυσάει, τόση είναι η θερμοκρασία, τι κάνεις για να τη σβήσεις; Αυτά σε σοβαρά κράτη.:down:

Και φυσικά ένα άλλο τεράστιο θέμα είναι η ανύπαρκτη φρούρηση. Αφού ούτως ή άλλως διατηρούμε (παρανόμως) στρατό και βγάζουμε βιαίως τόσους νέους από την παραγωγική διαδικασία , αντί να τους έχουμε να τρέφουν κ*λο και να προστατεύουν τους στρατώνες από τους λαγούς (γιατί δεν ξέρω τι άλλο τους απειλεί), γιατί να μην βάλουμε δυνάμεις να περιπολούν; Αλλά ξέχασα, τώρα έχουμε τους αγροφύλακες γι' αυτή τη δουλειά...

Το κράτος στην ουσία υποθάλπει, μετά αποχαρακτηρίζει και κάνει τα στραβά μάτια όταν αρχίζουν να ξεφυτρώνουν τα αυθαίρετα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΠΑιδια δεχομαι πως οι χωματερες κι ολα τα σχετικα ευθυνονται για μεγαλο ποσοστο... Αλλα ποιοι τηλεφωνουν και αποπροσανατολιζουν την πυροσβεστικη με ανυπαρκτες πυρκαγιες και γιατι ανα τεταρτο εμφανιζονται νεες εστιες σε μια περιοχη; Οπως στη Φθιωτιδα τωρα... Δεν μπορει να ειναι τυχαιο....
Για το ποιος φταιει, σε τι βαθμο και για τους πραγματικους ενοχους δεν νομιζω να μαθουμε ποτε την αληθεια.... Παντως φανταζομαι πως υπαρχουν πολλες συνιστωσες και διαφορετικες αιτιες ανα περιπτωση.... Εξαλλου αυτες ειναι μερες χαρας καθε οικοπεδοφαγου, που εχει την ευκαιρια να δρασει ανενοχλητος μεσα σε ολο αυτο το χαος. Γι' αυτο λεω πως πολλα γινονται και καθε περιπτωση εχει διαφορετικες σκοπιμοτητες.
Για το κυνηγι και την τιμωρια των δραστων κι εγω θα ηθελα να παθουν τα ιδια αν και καταλαβαινω καλα πως δεν μπορει να γινει αυτο. Αλλα αν εκαιγαν 2,3 μηπως οι υπολοιποι το ξανασκεφτονταν;;; Ο παραδειγματισμος υπαρχει σαν εννοια... Και παιδια, αν εχανα δικο μου ανθρωπο, δεν με τιμα αυτο, αλλα δεν ξερω που θα εφτανα....
Το καλυτερο που διαβασα σημερα, ηταν το πρωτοσελιδο μιας εφημεριδας.... Ενα μαυρο φυλλο με τη προταση "δεν υπαρχουν λογια"
Και οντως, δεν υπαρχουν γμτ......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, τόσες εκατοντάδες φωτιές ταυτόχρονα, μόνο σαν εμπρησμός μου ακούγεται. Είναι δυνατόν να είναι κάτι άλλο;;;

Εκνευρίζομαι που υπάρχουν αρρωστημένοι άνθρωποι. Και ναι ρε παιδιά να τους πιάσουν..Γιατί είναι δολοφόνοι.Εξαιτίας τους σκοτώθηκαν 53 άνθρωποι και κάηκαν ολόκληρα σπίτια, χωριά και δασικός πλούτος. Είναι εγκληματίες αυτοί οι άνθρωποι. Δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι..

Και επιπλέον οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι και δεν έχουν βοήθεια. Αλλά και οι πυροσβέστες πού να πρωτοπάνε;;;;;;;;;;;;:(

ακομη κ κατι αλλο οι μεγαλοι ανθρωποι δεν φευγουν μπηκαν οι αστυνομοι κ τους πηραν με το ζορι εξω απο τα σπιτια

Η κατάσταση παιδιά είναι όντως τραγική. Σήμερα το μεσημέρι γυρνώντας από Βόρεια Εύβοια, κατεβαίνοντας το βουνό, βλέπαμε τους καπνούς από τη Νότια Εύβοια. Μετά τη Χαλκίδα βλέπαμε όλη την Αττική σκεπασμένη με καπνούς. 2 βράδια δεν έχω κοιμηθεί. Εβλεπα τηλεόραση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ ξέροντας ότι καίγεται όλη η Πελοπόνησος και η μισή Εύβοια.
Οι πυροσβέστες τι να κάνουν βρε παιδιά. Πέρα από τις ελείψεις σε ανθρωπινο δυναμικό και μέσα δεν έχουν και την κατάλληλη εκπαίδευση. Ας είναι καλά αυτοί που "πήραν" από τα Δασαρχεία την δασοπυρόσβεση. :down:

Χτες όλη μέρα στη Β. Ευβοια ήταν όλοι σε επιφυλακή. Μπροστά από το σπίτι μας (είναι έξω από την πόλη, κοντά σε ένα μικρό χωριό) πέρασαν 3 φορές οι πυροσβέστες. Τις 2 γιατί είχαν λάβει τηλεφώνημα-φάρσα. Φοβούνται ότι θα τους την βάλουν αλλού. Μακάρι να σταματήσει όλο αυτό ΤΩΡΑ.

Ακουσα στις ειδήσεις ότι μια από τις τεράστιες φωτιές, ξεκίνησε από μια γιαγιά που έβραζε κόλυβα! Πιστεύω ότι τα σενάρια από την tv θα φτάσουν μέχρι τους εξωγήινους...
Κανείς δεν λέει για τους ΝΟΜΟΥΣ που ψηφίστηκαν, για το εθνικό κτηματολόγιο ΓΙΑΤΙ???????
Το κράτος στην ουσία υποθάλπει, μετά αποχαρακτηρίζει και κάνει τα στραβά μάτια όταν αρχίζουν να ξεφυτρώνουν τα αυθαίρετα.
Αυτό είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα του κράτους!
Στο λόγο του πρωθυπουργου προσέξατε? "θα τοποθετηθεί δορυφόρος πάνω από τις εκτάσεις που θα κριθούν αναδασωτέες" (οχι αυτές που κάηκαν.....;))

σιγα μην α;ναδασωσουν
ολα ετσι θα ρα αφησουν μαυρα κ καρβουνα
τα παιδια που εχασαν το οξυγονο τους
τα παιδια σαν κ εμας που εχασαν τις δουλειες τους
την ιστορια μας που καηκε καλυτετρα δεν θα ερθουν κ οι κινεζοι να παρουν την φλογα
ολα να μεινουν μαυρα κ καρβουνα

πριν λιγο γυρισαμε απο Ευβοια.η κατασταση ειναι οτνως τραγικη.ευτυχως ολοσχερως καηκαν λιγα σπιτια τουλαχιστον εκει που ειμαστε εμεις.αρκετα ειχαν ζημιες,αλλα οχι πολυ σοβαρες.εμας καηκε ενας τοιχος εξωτερικα και εκαψε κατι καρεκλες που υπηρχαν εκει κανοντας τες να κολλησουν στα πλακακια.και ξυλωσε και κατι απο τον τοιχο.ραγισε το τζαμια της κουζινας και θεωρησαμε τρομερη τυχη που δεν εσπασε γιατι εκει δεν ειχαμε μπατζουρια και πισω απο το τζαμι ειναι η κουζινα ολο ξυλο.

κατα τ'αλλα η κατασταση απο Αμαρυνθο ως Αλιβερι ειναι για κλαματα.καμενα τα παντα,κυριολεκτικα ομως τα παντα,ειναι κρανιου τοπος...στον κηπο μας τα φυτα δεν εχουν καει εντελως,απλα εχουν ξεραθει απο τη φωτια.οποτε θα τ'αφησουμε να δουμε μηπως πεταξουν τιποτα ξανα.

και το χειροτερο...βρηκα τρια απο τα γατακια που ταιζαμε απανθρακωμενα:cry::cry::cry::cry:το ενα μονο αναγνωριζοταν(αν και μεγαλο μερος του τριχωματος του ειχε χαθει).απο τα αλλα δυο το ενα ηταν τελειως απανθρακωμενο,και το αλλο ειχε πρηστει υπερβολικα.αυτο που με συγκλονισε ηταν οτι βρεθηκε διπλα στον καδο μπρουμυτα με το κεφαλακι του κρυμμενο αναμεσα στα ποδαρακια του,μαλλον για να προστατευτει...:cry::cry::cry:και στο διπλανο οικοπεδο απο εμας ενας σκυλος πηγε να ξεφυγει απο τη φωτια και στην προσπαθεια του πιαστηκε το κεφαλι τουσ'ενασυρματοπλεγμα και πνιγηκε:cry:

AXOY ta καημενα αχ μακαρι να μην ενιωσαν τον πονο κ να εφυγαν γρηγορα χωρις να νιωσουν την αγωνια

ηρθα το πρωι και απλα εχω πεσει σε τρελλη καταθλιψη!!!! ημουν που ημουν χαλια ηρθε και εδεσε τωρα!!!

Φρίκη!!!! Η μόνη σωτηρία είναι να βάλουμε μια φωτιά στην Βουλή να τους κάψουμε και τους 300!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κριμα ρε γμτ.
Και ο αριθμος των ανθρωπων ολο αυξανεται...
Να μην πω για ποσα ζωακια χαθηκαν εκει.:(:(:(

Είναι τρομαχτικό να κάθεσαι άνετα στον καναπέ σου και να περνάς απ' όλων των ειδών τα συναισθήματα, απορία, έκπληξη, ταραχή, χριστέ μου φόβο, κι ύστερα θυμό, απίστευτο θυμό, υποθετικά στο μυαλό σου να πιάνεσαι στα χέρια με εμπρηστές, πολιτικούς, αδιάφορους, λογιών λογιών υπευθύνους που θεωρείς ότι δεν επαρκούν, δημοσιογράφους -βέβαια- που πατάνε στα όρια της ενημέρωσης- εμπορευματοποίησης, από κει να πηγαίνεις σιγά σιγά στην αηδία, εντέλει στην απάθεια. Κι ενώ στύβεις το μυαλό σου π ώ ς μπορείς αυτή τη στιγμή να βοηθήσεις, εκτός απ' τα ωραία σου λεφτάκια σ' ένα τραπεζικό λογαριασμό, αλλάζεις ήρεμα κανάλι, κι άντε απ' την αρχή. Τι μπορεί κανείς να πει. Τι.

Βλέπω τις τελευταίες μέρες την Ελλάδα να καίγεται και νιώθω άχρηστη. Βλέπω τους πολιτικούς να πηγαίνουν από δω κι από κει και συγχύζομαι ακόμα περισσότερο. Σήμερα η φωτιά έφτασε και στην πατρίδα μου την Ανδρίτσαινα. Ακούω στην τηλεόραση ότι κινδυνεύει και ο ναός του επικούριου απόλλωνα, άγνωστο στους περισσότερους, πολύ σημαντικός δε. Δημιούργημα του Ικτίνου. Έχω μέσα μου μια τεράστια οργή και έχω βγει εκτός εαυτού, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Το χωριό μου επίσης κινδυνεύει αλλά αυτό είναι το λιγότερο καθώς είναι (ή ήταν) ένας μικρός οικισμός. Για να μην μιλήσω για τα ζώα που θα έχουν χαθεί καθώς η κτηνοτροφία είναι από τις κυριότερες ασχολίες των κατοίκων.

Ελπίζω να κοπάσουν οι άνεμοι, να πιάσει μια βροχή γιατί αλλιώς θα καεί ολόκληρη η πελοπόννησος και η Εύβοια και μετά θα σβήσει η φωτιά.

Είμαι εκτός εαυτού... νιώθω ηλίθια και άχρηστη...

Παιδια κι εγω εχω παθει φρικη...... :(:(:(:(
Περα απο τους ανθρωπους τα καημενα τα ζωακια. Αμετρητα....... Αφου μου ερχεται να παω στα χωρια που εχουν προβλημα και να μαζευω οσα βρισκω.... Αν οχι κοπαδια, γατακια, σκυλακια........ Να τα παρω αποεκει, να μη πεθανουν ετσι...... :cry::cry::cry: Και δεν μπορω να κανω τιποτα, ουτε διπλωμα εχω, ουτε αυτοκινητο..... Κανεις δεν κανει κατι γι' αυτα..... Θα μου πειτε και τι να κανουν; Το καταλαβαινω, εδω δεν αρκουν οι δυναμεις για τους ανθρωπους. Ομως ανθρωποι βαλανε φωτιες. Χωρις αυτο να επεκτεινεται φυσικα τους πληγεντες για τους οποιους λυπαμαι.... Αλλα τα ζωακια ειναι ακομη πιο αθωα

Το μονο που μπορουμε να κανουμε εμεις να προσευχομαστε να σταματησει αυτη η καταστροφη να δωσει μια καταρακτωδη βροχη μπας κ σωθουν ολα οσα αγαπαμε κ ειχαμε κρατησει τοσους αιωνες κ να ζητησουμε απο την Πατριδα μας ενα μεγαλο ΣΥΓΝΩΜΗ εμεις φταιμε που την πληγωνουμε εμεις φταιμε που επιτρεπουμε να γινουν εμπρησμοι κ να καταστρεφουμε οτι ομορφο υπαρχει γυρω μας.ΝΑ καουν οι 300 γιατι ντροπιαζουν αυτον το τοπο με τις αηδιες που λενε . ΝΑ καουν τα σπιτια τον 300 για να νιωσουν τον πονο που νιωθουν αυτοι οι ανθρωποι που βλεπουν τους κοπους ν=μιας ζωης να καταστρεφονται μεσα σε λιγα λεπτα.Αυτοι περνουν χιλιαδες ευρω καθε μηνα κ ο απλος λαος περνει 600-800 ευρω κ προσπαθει να ζησει ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ

Το τι μας περιμένει όταν σβήσουν οι φωτιές και απο εδω και πέρα δεν θέλω να το σκέφτομαι.
Νύχτα ατελείωτη!

κι αλλες φωτιες,κι αλλοι ανθρωποι καιγονται...:cry:

ο αδερφος μου εχει παθει τετοιο σοκ με αυτα που ειδε που δε θελει να κοιμηθει γιατι φοβαται οτι θα δει εφιαλτες...αυτο που τον συγκλονισε πιο πολυ ηταν τα απανθρακωμενα ζωα...:cry:ξεχασα πριν να σας πω οτι μερικα τα καταφεραν.2-3 που ηταν εγκατεστημενα σ'ενα σπιτι πισω οπου τα ταιζουν(και δεν πολυπηγαιναν στον καδο)κι ενα που ερχοταν κι ετρωγε και σπιτι μας.το ειδαμε στα σκουπιδια,ολομοναχο,αναμεσα σε τοσα πτωματα και σε καμενα δεντρα που καποτε ηταν το σπιτι του...

πιο κατω ειδαμε μια χελωνα.ηταν ζωντανη,αλλα το κεφαλι της φαινοταν καμενο:cry:ειχε σταματησει ενα ζευγαρι και της εδινε νερο.τροφη για να βρει θα πρεπει να διασχισει πολλα χιλιομετρα...ηθελα να την παρουμε,αλλα δεν ειχαμε κουτι μαζι κι ο πατερας μου βιαζοταν να φυγουμε γιατι ξαναφουντωνε η φωτια...

κατα τ'αλλα βλεπω για τα χωρια που καιγονται και για τους ανθρωπους που ειναι εκει εγκλωβισμενοι...καηκε κι η Αρχαια Ολυμπια:cry:ποτε θα σταματησει ολο αυτο??οταν καουν τα παντα???

και το CNN ζηταει συνεχεια φωτογραφιες της φωτιας απο Ελληνες για να δειξουν το μεγεθος της οικολογικης καταστροφης:/:ενας φιλος μου Ιταλος ακουσε στα δελτια ειδησεων εκει το χαλι μας κι εστειλε να δει αν ειμαστε οικογενειακως καλα.

Τόσες μέρες δεν έβλεπα τηλεόραση. Στις διακοπές το αποφεύγω. Τις τελευταίες 3-4 μέρες όμως από τότε που μας είπε η Δέσποινα η φίλη της αδελφής μου για τη φωτιά στη Ζαχάρω είμασταν μονίμως κολλημένοι στην οθόνη. Εκείνη τελικά έφυγε με τις κόρες της (3 χρονών η μία και 16 μηνών η άλλη) και την ηλικιωμένη μητέρα της. Ο 86χρονος πατέρας της δεν έφευγε με τίποτα από το σπίτι του. Είπε ότι προτιμάει να πεθάνει εκεί!:cry: Τελικά η φωτιά δεν έφτασε στο σπίτι τους, ακόμα δηλαδή, γιατί με τον σημερινό αέρα προβλέπω κι άλλες φωτιές καθώς επίσης και αναζωπυρώσεις. Ο κύριος Φώτης λέει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει ούτε να δει από την κάπνα και ότι τώρα θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί...:(
Ο κολλητός μου στην Καβάλα μου είπε ότι την φωτιά εκεί την έβαλαν δύο 11χρονοι Αλβανοί. Ευτυχώς η φωτιά σβήστηκε πριν κάνει ζημιά και τους μικρούς τους έπιασαν μαζί με τους γονείς τους, αλλά λόγω του ότι είναι τόσο μικροί μάλλον θα την γλυτώσουν με καμιά επίπληξη!:mad::down::down: Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά μεγαλώνοντας?:confused:
Γύρισα χθες βράδυ αργά και το πρωί που άνοιξα την μπαλκονόπορτα και βγήκα έξω είδα την βεράντα και τα έπιπλα καλλυμένα με ένα στρώμα στάχτης από τον Υμηττό. :( Ξέρω ότι δεν είναι παρήγορο, αλλά καίγεται όλη η Ευρώπη: Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία....
Στην Ιταλία, διάβασα σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα, λόγω των χαμηλών συντάξεων, οι συνταξιούχοι πληρώνονται από τους εμπρηστές 200 ευρώ για να βάλουν φωτιές! Ωραίο συμπλήρωμα σύνταξης!!!:blink:
Έχει τρελλάθεί ο κόσμος!!!:mad::mad::mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back