Τελικά το όνομα στις γάτες "πιάνει";!

Μόνο το δικό μου το τέρας είναι απόμακρο, αλλά και πάλι,όταν θέλει χάδια έρχεται και κάθεται στα πόδια μου!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα πάλι το γλυκουλάκι μου είναι τόσο καλόκαρδο. Ακόμη και όταν κάνει καμιά ζημία που και που (πχ. νυχιές στις κουρτίνες-το χειρότερό μας εμένα και του φίλου μου) και του μιλάω επιτακτικά, μετά από λίγο έρχεται για χάδια... Σα να λέει "παρ'όλα αυτά, με αγαπάς, έτσι;;"

Είναι το μωράαααακι μουυυυυυυυυυυυυυ :):):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ONOMA

Εδώ και ένα μήνα συγκατοικώ με ένα γατάκι που βρήκα στο δρόμο έξω απ'το σπίτι μου! Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό δεν το έχω βαφτίσει και συνέχεια το φωνάζω με το γνωστο "ψψψ"! Αυτό που ζητάω είναι να μου μεταδώσετε τις εμπειρίες σας για το αν οι γάτες αντιλαμβάνονται το όνομα τους και αν αντιδρούν όταν το ακούν...:confused:

ΥΓ: εαν θέλετε μπορείτε να μου προτείνετε και κάνα ονοματάκι! Είναι θηλυκό.
Eλπιζω φιλε μου να βρηκατε ηδη ονομα!!Βαφτιζω τα δικα μου αναλογα με τον χαρακτηρα τους προσφατα βρηκα κι εγω ενα αρσενικο το ονομασα ΡΕΜΠΩ ονομα γαλλου ποιητη

Απ'όσο ξέρω οι γάτες ακούνε τα ονόματα με έντονα σιρικτά σύμφωνα (δηλαδή Σίγμα, Ξι και Ψι) Ενα καλό όνομα πχ. είναι Σάμιουελ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eπίσης ακούνε στο γάμα και στο χι. Το δικό μου τον λέω Γουίλι και μόλις ακούσει την πρώτη συλλαβή τρέχει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχεις δικιο το είχα ξεχάσει, οραίο ονομα για γάτα πάντως

Έω\νας φίλος του αδερφού μου τη γάτα του τη φωνάζει ξνίζ,το ακούει πάντα και έχει και λίγο ξυνή φάτσα, περίεργη γάτα αυτή!!:blink:

Εμένα το Νεφέλη δεν το ακούει με τίποτα. Ακούει στο "γότο". Προσοχή, όχι "γάτα", αλλά "γότο":lol::lol:
Επίσης ακούσει και στο "'ελα"!

Γότο? αχαχαχα, πρώτη φορά το ακούω

Ναι, είναι "Το Γότο" :lol::lol:

Εμένα το Νεφέλη δεν το ακούει με τίποτα. Ακούει στο "γότο". Προσοχή, όχι "γάτα", αλλά "γότο":lol::lol:
Επίσης ακούσει και στο "'ελα"!
μήπως να τη φωνάζεις Νεφέλα? ή Νουβέλα??:lol::lol:

μήπως να τη φωνάζεις Νεφέλα? ή Νουβέλα??:lol::lol:

:lol::lol:Καλό! Ειδικά το Νεφέλα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!:P

:lol::lol:Καλό! Ειδικά το Νεφέλα ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!:P

Eμένα η πρώτη μου γάτα ήταν Νεφέλη και άκουγε το όνομα της όπου και αν ήταν και νιαούριζε και τώρα την μικρή μου την φωνάζω Κλειώ και ακούει και εκείνη γενικά αν την γάτα δεν την αρχίσεις τα ψιψι και τα διάφορα και την φωνάζεις μόνο με το όνομά της το μαθαίνουν!!!:):):)

Εμένα οι γάτες που είχα, και αυτές της αδελφής μου πάντα άκουγαν στο όνομά τους. Αυτά ήταν:
Μίτση, Νίκη, Μάγια, Μπουμπού, Αριέλ, Κασιόπη, Αταλάντη και τώρα η Raisa μου.

Γάτα ονόματι Ραίσα είχα κι εγώ παλιότερα, μια μαύρη μακρύτριχη που της πήγαινε πολύ το όνομα

Λοιπόν χτες φώναξα διστακτικά "Nεφέλα!" και ακούω "νιαρρ"!!! Αυτό ήταν άκουσε το όνομα της έστω κι έτσι! HAVANAAAA, που είσαι; Έλα να σου μετρήσω διαστάσεις για το άγαλμα που θα σου στήσω!:up::up::up::lol:

Κι έμενα έμαθε το όνομα του αμέσως (Φρίξος), αλλά του το έλεγα πάντα όταν ήταν να φάει και δεν του είπα ποτέ ψιψιψι, με αποτέλεσμα βέβαια να μην ανταποκρίνεται καθόλου στο συνηθέστερο κάλεσμα σε γάτα.... Ακούει επίσης και στο ¨γατούλη¨ που τον φωνάζει ο άντρας μου καμιά φορά, και σε όλα τα υποκοριστικά και χαϊδευτικά : Φριξούκο, Φριξέλο, πασά μου, λεβέντη μου και διαφόρα τέτοια!
Γενικότερα όμως, ασχετα αν οι μελέτες λένε οτι αντιλαμβάνονται τον τόνο της φωνής σου και όχι την έννοια της λέξης, πείτε με αφελή...χαζομαμά...αλλά εγώ συνεννοούμαι σαν να καταλαβαίνει απόλυτα τι του λέω, συνήθως μου απαντάει κιόλας! Κι είναι και ιδιαίτερα ομιλητικός...έχει δεκάδες διαφορετικά νιαουρίσματα, που το καθένα σημαίνει κάτι άλλο, μάλιστα είναι φορές που εγώ αισθάνομαι οτι δεν καταλαβαίνω το γάτο μου και όχι αυτός εμένα....!!!

μάλιστα είναι φορές που εγώ αισθάνομαι οτι δεν καταλαβαίνω το γάτο μου και όχι αυτός εμένα....!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ναι, ναι μην γελάτε καθόλου....Η ηλίθια του σπιτιού...Περνάει ο Φρίξος, με κοιτάει, νιαουρίζει κι αρχίζουμε: τι είναι λεβέντη μου; θες αγκαλίτσα; (τίποτα), θες νεράκι; (τίποτα), θες να βγεις στο μπαλκόνι; (κι άλλο νιαούρισμα), του ανοίγω την μπαλκονόπορτα, με κοιτάει με το ύφος "δεν με καταλαβαίνει κανείς σ΄αυτό το σπίτι", μου γυρνάει πλάτη και φεύγει νιαουρίζοντας πάντα...

:P
Λοιπόν χτες φώναξα διστακτικά "Nεφέλα!" και ακούω "νιαρρ"!!! Αυτό ήταν άκουσε το όνομα της έστω κι έτσι! HAVANAAAA, που είσαι; Έλα να σου μετρήσω διαστάσεις για το άγαλμα που θα σου στήσω!:up::up::up::lol:
:lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back