Την Τρίτη αργά το βράδυ...

Μπα δεν κρατιέμαι θέλω να τα μάθω όλα απόψε...Αυτό για το φάρμακο το ήξερα αλλά γενικά ρωτάω τα κάνουμε μπάνιο ή όχι;;;

Δηλαδή να μην δίνω καθόλου κονσέρβα και να δίνω μόνο ξηρά τροφή;

εγω δεν δινω συχνα κονσερβα στη γατα μου, μυριζουν ασχημα τα κακα, και γενικα η ξηρα τροφη ειναι καλυτερη. μπορεις να του δινεις 2-3 φορες την εβδομαδα παλι για μικρα γατακια, οχι καθε μερα ομως...:/:

το μπανιο ειναι μεγαλη ιστορια. ακομα ειναι μικρο, αστο να μεγαλωσει κ το κανεις μετα, μη σου κρυωσει κιολας. γενικα αλλοι τα κανουν καθε 3-4 μηνες, αλλοι ποτε. οτι θες εσυ. η γατα πλενεται μονη της ετσι κι αλλιως αφου γλειφεται :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπα δεν κρατιέμαι θέλω να τα μάθω όλα απόψε...Αυτό για το φάρμακο το ήξερα αλλά γενικά ρωτάω τα κάνουμε μπάνιο ή όχι;;;Γιατί τα κουνέλια για παράδειγμα τα κάνουμε μόνο αν πραγματικά είναι απόλυτη ανάγκη...Ναι,θα το πάω σε κτηνίατρο δε θα το κάνω μόνη μου γιατί δε μοιάζουν καθόλου με της μικρής μου!Δηλαδή να μην δίνω καθόλου κονσέρβα και να δίνω μόνο ξηρά τροφή;

Και για τις γατες το ιδιο ισχυει

Αμα το γατακι σου ειναι σε ηλικια να τρωει μονο του δεν ειναι απαραιτητη η κονσερβα.Για κερασμα αμα θέλεις.Οχι οτι απαγορευεται ομως.Απλα μην κακομαθει και δεν τρωει την ξηρα τροφή μετα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σας ευχαριστώ!Θα τα σημειώσω όλα αυτά και θα τα ψάξω αύριο!Ε τότε να το κάνω ένα μπανάκι αύριο γιατί είναι λίγο βρωμικούλης!Φαντάζομαι έχει ειδικό σαμπουάν στο πετ σοπ...Του έδωσε flutelmium εκείνη την ώρα και μου είπε να του δώσω και εγώ για δύο μέρες και μετά από 15 μέρες πάλι...Για το πρώτο εμβόλιο μου είπε ότι είναι νωρίς και να πάω γύρω στις 10 Αυγούστου αλλά επειδή έχει άδεια να πάω στις 29 Αυγούστου...Είναι πρόβλημα 20 μέρες καθυστέρηση;Να πάω σε άλλον κτηνίατρο στις 10;

Αμα του εχεις βαλει φαρμακο για τους ψυλλους μην το κάνεις αύριο.ασε να περασουν τρεις μερούλες.
Αμα ειναι μικρουλης πολύ,βαλ τον στο μπάνιο και μην του ριξεις νερό , με το τηλεφωνο του μπανιου κατευθειαν πάνω του.Ριχνε του σιγα-σιγα με το χερι σου.και ξεπλυνε τον ετσι πάλι.Και να τον χαιδευεις συγχρονως να μην φοβαται.
Για τη Flutelmium καλά σου ειπε.Αυτη ειναι η σωστη χορηγηση.Για να μην εχεις αμφιβολία:)

Για το πρώτο εμβόλιο μου είπε ότι είναι νωρίς και να πάω γύρω στις 10 Αυγούστου αλλά επειδή έχει άδεια να πάω στις 29 Αυγούστου...Είναι πρόβλημα 20 μέρες καθυστέρηση;Να πάω σε άλλον κτηνίατρο στις 10;

αν εκεινος/εκεινη σου ειπε να πας στις 29, τοτε δεν υπαρχει προβλημα μαλλον...ο γιατρος ξερει καλυτερα :D:rolleyes:

Αμα του εχεις βαλει φαρμακο για τους ψυλλους μην το κάνεις αύριο.ασε να περασουν τρεις μερούλες.

συμφωνω. κανε τον κυριακη, περιμενε λιγο ακομα :hmm::/:

Υποψην τα δικα μας, δε κρυωνουν ποτε με το μπανιο γιατι μετα πεφτει σεσουαρ και τα αφηνω τουλαχιστον δυο ωρες σε ζεστο μερος χειμωνα καλοκαιρι .. και φυσικα πολύυυ χαδι ενω τα στεγνωνεις και γκλυκα λογια κα καλο σβερκωνμμα απο το πισω μερος του λαιμου οταν ειναι κατω απο τη βρυση για να μη φυγει και να ησυχασει. Γενικα επειδη ειναι πιο ευκολο να τ αψοφησεις στο χαδι οταν ειναι καθαρα τα περισσοτερα καταλαβαινουν οτι για καλο εγινε ο σαματας.

Θα το αφήσω από Δευτέρα το μπάνιο...να προλάβει να με συνηθίσει καλύτερα και να νοιώσει όσο γίνεται ασφάλεια...Ίσως να είχε σχέση και με το γεγονός ότι επειδή είναι πολύ αδύνατος δεν μπορούσε να καταλάβει ακριβώς την ηλικία του οπότε καλύτερα να περιμένουμε λίγο παραπάνω και για το εμβόλιο...

Τα πρωτα εμβολια για τα γατάκια ειναι 3. Το πρωτο ειναι το κανονικό κσι τα άλλα δυο επαναληπτικά!
Το πρωτο το ξεκινας οποτε θελεις, αρκει το δευτερο να γινει μετα απο τρεις εβδομαδες (21μερες) όπως και το τρίτο.Στα επαληπτικά πρέπει να εισαι συνεπής με τον χρόνο.Στις 29 να ξεκινησεις το πρωτο ειναι μια χαρά

Σας ευχαριστώ και πάλι!Με τις υπέροχες συμβουλές σας πιστεύω θα τα καταφέρουμε!Να είστε όλοι καλά!:up:

επισης δεν ειναι του παροντος, αργεις ακομα γι'αυτο, αλλα μην ξεχασεις οταν παει 5-6 μηνων περιπου να του κανεις στειρωση για να μην υποφερει. :):)
καληνυχτα:)

Φυσικά θα τα καταφερεις.Και ο,τι θελεις, εδω ειμαστε:)

Θα σας ρωτάω συχνά και θα σας ενημερώνω συχνότερα!Καλή σας νύχτα!:)
Και φυσικά δεν μπορώ να σας καληνυχτήσω χωρίς μια ακόμα όμορφη φωτογραφία απ'τον μικρούλη μου!

ειναι πανεμορφος ! :inlove::inlove:

Αχ είναι το μωρό μου...Ένα κουκλάκι σκέτο...Άλλα και η δικιά σου με το μαντηλάκι της είναι σκέτη κούκλα!

πολύ γλυκουλης και οταν του παρεις τον αερα και μαθεις τα κατατοπια-γατακι σε κανενα δυο μηνες που θα ειναι η εποχη κοινωνικοποιησης με πολλα δαγκωματα, μπορεις οποτε θελεις να ζητησεις να φιλοξενησεις για λιγο καενα ακομη να σωθει κι αλλο ενα ναξερεις

Θα το έχω στο μυαλό μου!Ήδη δαγκώνει πάντως ο μικρός...Αυτή τη στιγμή με απασχολεί το πως θα δεχτεί η μικρή μου τον μικρό...γιατί ακόμα δεν κυκλοφορεί ελεύθερος στα πόδια της και απλά αδιαφορεί...Αργότερα που θα έχει και αυτός απαιτήσεις πως θα τον δεχτεί άραγε;Έχει πάντως πολύ πλάκα ο μικρός....την κοιτάει μ'ένα ύφος γεμάτο δέος και περιέργεια...:lol:

Καλώς το δέχτηκες το μικρούλινι σου και χίλια μπράβο που έσωσς ένα μικρό γατάκι απ'το δρόμο :up::up:
Βλέπω ότι τα πας πάρα πολύ καλά με τη φροντίδα του και ότι κατατοπίστηκες πλήρως από τα υπόλοιπα μέλη.
Να συμπληρώσω σχετικά με την τροφή ότι η δική μου κτηνίατρος συνιστά μόνο κροκέτες για ένα τόσο μικρό γατάκι, επειδή καθαρίζουν καλύτερα το εντέράκι του απ'τα παράσιτα. Οι τροφές που σου σύστησαν είναι πλήρεις, με όλα τα απαραίτητα συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη του μικρού και δε χρειάζονται συμπληρώματα μέχρι να ολοκληρωθεί. Η royal Canin είναι η καλύτερη, αλλά άμα δεν την αντάχει η τσέπη σου υπάρχει και η Hill's Kitten σε δυο γεύσεις, κοτόπουλο και τόνο. Εμείς με αυτή μεγαλώσαμε και πραγματικά βλέπω μεγάλη διαφορά όταν συγκρίνω το παρουσιαστικό και τη δύναμη του γάτου μου με άλλες γάτες που μεγάλωσαν με κονσέρβες του σούπερ μάρκετ ;)
Σχετικά με τις ασθένειες και τους ψύλλους μην ανησυχείς, δεν είναι κολλητικά, αρκεί να τηρείς τους βασικούς κανόνες υγιεινής (τακτικό πλύσιμνο χεριών και καθάρισμα άμμου) Μετά από μια εβδομάδα με Frontline έχεις εξαλείψει τους ψύλλους και τα αυγά τους. Όταν δυναμώσει το γατάκι θα του κάνεις και εξωτερική αποπαρασίτωση.
Τα εμβόλια θα γίνουν όταν το γατάκι αποκτήσει το επιθυμητό βάρος. Προς το παρόν είναι μικρό και αδύνατο.

Τέλος, δε μας είπες πώς θα το ονομάσεις :redface::D κι επίσης περιμένουμε φωτογραφίες του μικρού παρέα με το κουνελάκι σου :D Εχουμε παιδιά με κουνελάκια στο φόρουμ και τρελαίνονται για κάτι τέτοια :)

καλημέρα κι απο μένα, πολύ χαίρομαι οταν μαθαίνω πως σώθηκε ένα ζωάκι και μάλιστα με τέτοια τύχη, μπράβο σου και ναστε καλά όλοι μαζί. για την σχέση σου με το κουνελάκι σου, δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένας φόβος. ίσως μόνο επειδή το γατάκι είναι μικρό κι αδύναμο ακόμα, πρέπει να περιμένεις κάποιες μέρες να δυναμώσει μην φάει καμμιά κλωτσιά σε περίπτωση που φοβηθεί το κουνελάκι που ξέρεις πόσο δειλά είναι. αλλοιώς θα γίνουν καλοί φίλοι μη ανησυχείς καθόλου. αν σκέφτεσαι και άλλο γατάκι, όσο ειναι μικρό. και όμορφα παίζουν και εξοικειώνονται καλύτερα.
καλή συνέχεια

Καλημέρα!Σήμερα πήγα στο πετ σοπ και πήρα τελικά την royal canin babycat και άλλα χρήσιμα πράγματα και παιχνιδάκια...Ο μικρός την τίμησε και αυτό είναι το ευχάριστω...Να του την έχω όλη μέρα κοντά του;Επίσης κάτι άλο που με προβλημάτισε είναι ότι τον βλέπω κάποιες φορές να κουνάει το κεφαλάκι του δεξιά αριστερά με δύναμη...Μήπως έχει κάτι στα αυτάκια του;Γενικά είναι πολύ ήρεμος καθόλου δεν ακούγεται αλλά σήμερα που έφυγα για τη δουλειά έκλαιγε και πολύ στεναχωρέθηκα...Ελπίζω να ηρέμησε και να μην έπαθε κάτι...
Για το frontline που λες εννοείς να μείνειαυτό που ψέκασε η γιατρός μία βδομάδα στο τρίχωμα του ή να το ξαναψεκάσω;Επειδή μου είπε τώρα μετά από ένα μήνα να το ψεκάσω...
Εξωτερική αποπαρασίτωση δεν είναι το frontline;Υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να γίνει;
Σκέφτηκα να τον φωνάζω Σου επειδή το πρώτο βράδυ που έκλαιφε του έλεγα σουυυυυυυ(όπως στα μωρά) γιατί δε μένω σε φιλόζωη πολυκατοικία ούτε έχω φιλόζωο σπιτονοικοκύρη και αυτός ηρεμούσε...Οι γείτονες λένε να τον πούμε Λάζαρο επειδή είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή...Εσείς τι λέτε;;;
¨οσο για τη μικρή μου είναι θρεφταράκι και τσαμπουκαλού(πρέπει να τη στειρώσω άμεσα)και τη φοβάμαι να την φέρω σε επαφή με τον μικρό...Θα το κάνω σταδιακά...Προς το παρόν τον βάζω κάπου ψηλά να την κοιτάει και να τη συνηθίζει...Μόλις τα βρούνε θα σας ανεβάσω φωτογραφίες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back