ιβανα
Επιφανές μέλος

η τροφη ειναι μια χαρα, εξωτερικη αποπαρασιτωση με φροντλαιν εκανες, αφου σου ειπε μετα απο ενα μηνα ετσι να κανεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδή η Melini γράφει ότι όταν δυναμώσει το γατάκιθα του κάνω και εξωτερική αποπαρασίτωση γι'αυτό λέω μήπως είναι κάτι άλλο από αυτό που έκανα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Δεν μπορώ να θυμηθώ αν το κοίταξε γιατί εκείνη την ώρα το ψέκαζε,το γυρνούσε από εδώ,το γυρνούσε από εκεί,αυτό δεν καθόταν και δε θυμάμαι...πάντως αν το κοίταξε το κοίταξε χωρίς εργαλεία...Δεν ξέρω αν τα κοιτάνε με κάποιο ειδικό εργαλείο πάντως δεν το έκανε....Κόκκινα πάντως δεν είναι...Έχουν κανονικό χρώμα!
Επειδή η Melini γράφει ότι όταν δυναμώσει το γατάκιθα του κάνω και εξωτερική αποπαρασίτωση γι'αυτό λέω μήπως είναι κάτι άλλο από αυτό που έκανα...
Υπάρχει το ψέκασμα με Frontline για τους ψύλλους και τα ζωϋφια γενικά και υπάρχει και η αμπούλα εξωτερικής αποπαρασίτωσης, που γίνεται κάθε τρεις μήνες (Stronghold). Αυτά είναι παράσιτα που υπάρχουν στο σβέρκο της γάτας και μπαίνουν μέσα στα αυτάκια της.
Ο κτηνίατρος κοιτά και καθαρίζει τα αυτάκια της γάτας, και αν είναι πολλά σου δίνει και σταγονίτσες να ρίχνεις μέσα για λίγες μέρες.
Μην κοιτάξεις εσύ τα αυτάκια του μικρού και μην προσπαθήσεις να τα καθαρίσεις με μπατονέτα! Ασε να το κάνει ο Γιατρός γιατί είναι πολύ ευαίσθητα. Απλά, στην επόμενη επίσκεψη πες του ότι τον τρώνε τα αυτάκια του και μπορεί να έχει παράσιτα...
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξεκινάω με τις απορίες μου...Την προηγούμενη βδομάδα όταν έλειπα απ'το σπίτι τον μικρό τον είχα σ'ένα μεγάλο κλουβάκι απ'το κουνέλι για να μην πάθει κάτι γιατί μου φαινόταν τόσο εύθραυστος...αλλά από σήμερα που τον βλέπω καλύτερα και έχει συνηθίσει το περιβάλλον αποφάσισα να τον αφήσω έξω και σιγά σιγά να δω την επαφή του με την μικρή μου...Αυτό που με ανησυχεί σε πρώτη φάση είναι τι γίνεται με τα μπωλ τους και τις τουαλέτες τους;;Πως θα αποτρέψω τη μικρή μου να πλησιάζει στην τουαλέτα και στα πιατάκια του μικρού;Βασικά δεν έχω σκοπό να την αφήνω χωρίς επίβλεψη αλλά επειδή είναι λίγο πονηρούλα και περίεργη και άμα της μπει κάτι στο μυαλό είναι ικανή να χτυπηθεί κάτω μέχρι να το πετύχει ανησυχώ...Δεν νομίζω να επιτρέπεται να φάει απ'το φαί του μικρού ούτε και να πάει στην τουαλέτα του λογικά...Βέβαια τα έβαλα σε σημεία που συνήθως δεν της αρέσει να κάθεται αλλά και πάλι προβληματίζομαι...Υπάρχει κάποιος που να έχει ανάλογη εμπειρία;
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.Στην αρχή που έδινα κονσέρβα στον μικρό του την έβαζα 4 φορές την ημέρα και μόλις έτρωγε μάζευα το υπόλοιπο και το έβαζα στο ψυγείο για να μην χαλάσει λόγω ζέστης.Τώρα όμως που του δίνω ξηρά τροφή την έχω όλη μέρα στο μπωλ του και όταν πεινάει πηγαίνει μόνος του και τρώει...και η αλήθεια είναι ότι τρώει πιο πολύ το βράδυ που εγώ κοιμάμαι...Είναι πρόβλημα αυτό;

ιβανα
Επιφανές μέλος
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο.Στην αρχή που έδινα κονσέρβα στον μικρό του την έβαζα 4 φορές την ημέρα και μόλις έτρωγε μάζευα το υπόλοιπο και το έβαζα στο ψυγείο για να μην χαλάσει λόγω ζέστης.Τώρα όμως που του δίνω ξηρά τροφή την έχω όλη μέρα στο μπωλ του και όταν πεινάει πηγαίνει μόνος του και τρώει...και η αλήθεια είναι ότι τρώει πιο πολύ το βράδυ που εγώ κοιμάμαι...Είναι πρόβλημα αυτό;
![]()
στο θεμα με το κουνελι δε μπορω να σε βοηθησω, αλλα οσον αφορα στην τροφη μια χαρα κανεις που το εχεις στο μπολ κ τρωει οποτε θελει. αστο να τρωει οποτε κ οσο θελει, ειναι μικρο κ στην αναπτυξη ακομα

και οχι, δεν πειραζει που τρωει βραδυΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Έτσι μία μία οι απορίες να λύνονται!!![]()
εννοειται, καλα κανεις κ ρωτας. προσπαθησε να το μαθεις να μη δαγκωνει. τι εκανα εγω? δεν την αφηνω να παιζει ΠΟΤΕ με τα χερια μου. με καλαμι, με ποντικια, με παιχνιδια αλλα με τα χερια μου ποτε. τα βλεπουν σα παιχνιδι κ τα δαγκωνουν. αν τυχον σε δαγκωνει κ σε πονα, εχεις τις εξης επιλογες για να καταλαβει οτι ειναι κακο. η του φυσας τη μουριτσα, η κανεις ενα δυνατο "αου" η "μηηη" κ για λιγο μετα μην του δινεις καθολου σημασια. αλλοι ψεκαζουν με λιγο νερο το γατι -οχι στο προσωπο-, αλλα εγω δεν ειμαι κ πολυ υπερ...παντως αν τα κανεις αυτα σταθερα θα καταλαβει με τον καιρο.
να σταματησει να δαγκωνει τελειως δυσκολο, αλλα θα δαγκωνει πολυ λιγοτερο
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
κανε ενα συνδυασμο ολων αυτων κ θα δεις βελτιωση. αν πας να χαιδεψεις κ δαγκωνει κανε ενα δυνατο μηηηη κ θα σταματησει 

εγω εχω και ενα αλλο που το φοβαται κ σταματα οτι και να κανει. εχω παρει ενα αδει κουτακι κοκας, εχω βαλει μεσα 5-6 μονολεπτα κερματα κ οταν κανει κατι κακο το κουναω με θορυβο κ σταματα. οταν σε ξαναδαγκωσει η κανει κατι που δεν πρεπει κουνα το. θα φοβηθει κ θα σταματησει

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Γεια σας και πάλι!!!Μόλις πριν λίγο με γρατσούνισε ο μικρός μου και το σημείο που με γρατσούνισε πρίστηκε και με φαγουρίζει πολύ...Το έχει πάθει και κανείς άλλος;;;Να ανησυχήσω;;
αχ και εγω το παθαινω αυτο, εχουμε ευαισθητο δερμα δεν ειναι τιποτα σε λιγο θα σου περασει..ριξε λιγο κρυο νερο πανω

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
τι να κανουμε με τα καρχαριακια μας ε? 
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευτυχώς τώρα πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πίνει νερό απ το κουπάκι του μικρού(αλλά αυτό λέω να το αφήσω έτσι) και τρίβεται πάνω σε όλα τα αντικείμενα.Επίσης ξετρελάθηκε και με το ονυχοδρόμιο που του πήρα αλλά ευτυχώς και ο μικρός μόλις άρχισε να ασχολείται...
Σήμερα του πήρα και ταυτότητα!Από τη μία έγραψα το όνομά του και από την άλλη το τηλεφωνό μου!Και το όνομα αυτού Ρίγκελ!Τέλεια η λίστα με τα ονόματα!Η ταυτότητα μας είναι λίγο μεγάλη και το λουράκι επίσης(αν και ειδικό για μικρά γατάκια)αλλά το παλεύουμε...
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι σχετικά με τη συμπεριφορά του και την αλλεργια μου.Πριν ήταν αγκαλιά μου και του μιλούσα και ξαφνικά σκαρφάλωσε στον ώμο μου και άρχισε να τρίβεται στο λαιμό μου γουργουρίζοντας.Μήπως ξέρετε γιατί το έκανε αυτό;Μέτά από λίγο το ξαναέκανε...και μετά έπαθα αλλεργία!Κοκκίνησε ο λαιμός μου και ξυνόμουν πάρα πολύ....Υπάρχει περίπτωση να είναι απ'το frontline(του το είχε βάλλει η γιατρός ακριβώς πριν από μια βδομάδα και δεν τον έχω κάνει μπάνιο)...Θα ρωτήσω και κανέναν γιατρό βέβαια γιατί γενικά κάθεται επάνω μου και δεν έχω βγάλει κάτι άλλο αλλά αν το έχει πάθει κανείς αυτό ας μου λύσει την απορία...
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Πριν ήταν αγκαλιά μου και του μιλούσα και ξαφνικά σκαρφάλωσε στον ώμο μου και άρχισε να τρίβεται στο λαιμό μου γουργουρίζοντας.Μήπως ξέρετε γιατί το έκανε αυτό;Μέτά από λίγο το ξαναέκανε...και μετά έπαθα αλλεργία!Κοκκίνησε ο λαιμός μου και ξυνόμουν πάρα πολύ....Υπάρχει περίπτωση να είναι απ'το frontline(του το είχε βάλλει η γιατρός ακριβώς πριν από μια βδομάδα και δεν τον έχω κάνει μπάνιο)...Θα ρωτήσω και κανέναν γιατρό βέβαια γιατί γενικά κάθεται επάνω μου και δεν έχω βγάλει κάτι άλλο αλλά αν το έχει πάθει κανείς αυτό ας μου λύσει την απορία...
μπορει να παιζει ρολο κ το φροντλαιν, αλλα καναι κ ζεστη μωρε..μηπως φταιει αυτο? ξερεις μηπως με το τριψιμο ιδρωσες κ εκανες φαγουριτσα? δεν ειναι τιποτα δε νομιζω. σου κανει αγαπες μωρε το ζουζουνι σου, τι καλος ! να τον χαιρεσαι τον ριγκελ σου !

Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι ακόμα...Όταν ρίχνω την άμμο στην τουαλετίτσα του μικρού σηκώνεται μια σκόνη απίστευτη....Είναι φυσιολογικό αυτό;;
ναι φυσιολογικο ειναι, μην την ριχνεις αποτομα κ δε θα σηκωνεται τοση σκονη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool