Της τρώει όλο το φαγητό!

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ruko

Διάσημο μέλος

Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
Χρειάζομαι βοήθεια για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Όπως ξέρετε πρόσφατα υιοθέτησα την Πετουλίτα της Γιασμίν. Η προσαρμογή της πάει πολύ καλά, αλλά το θέμα είναι ότι η μικρή είναι εξαιρετικά ολιγόφαγη. Πάει, τρώει μερικές μπουκιές και ξαναέρχεται μετά από ώρες. Έλα όμως που ο Φένστερ είναι φαγανός κι άμα δει φαΐ εκτεθειμένο (γατίσιο, ανθρώπινο, δεν έχει προκαταλήψεις) το χλαπακιάζει!
Και καλά, όσο είμαι εδώ μπορώ να ρυθμίζω τις ώρες που τρώνε και να κάνω και λίγο το χωροφύλακα. Αλλά άμα κάποια στιγμή χρειαστεί να λείψω δυο, τρεις, εφτά μέρες;
Έχετε καμιά ιδέα, εσείς οι πολύγατοι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η λύση είναι να υπάρχει πάντα άφθονη ξηρά τροφή... Τουλάχιστον εγώ έτσι το αντιμετωπίζω με τα πέντε που έχω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:) :) :) :) :)
Κι εγω το ίδιο εφαρμόζω. Αλλιως η γατα θα παρουσιαζε εικόνα γατας με νευρική ανορεξία.

Θα το δοκιμάσω. Ελπίζω να μην πεθάνει απ' το φαΐ ο Φένστερ.:confused:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Αυτό ειναι ενα θέμα. Κι ο δικός μου τρώγοντας πρωτα το δικό του και μετα της γάτας, εχει κατι κιλά περισσότερα απ' όσα θα ήθελα. Μπορεις να σηκωνεις το φαγητό της γατας που μένει κ να το βαζεις στο ψυγείο, ωστε να μη το τρωει ο μικρός!!!

Πάντως κανονικά δεν είναι σωστό να έχουν το φαι εκτεθειμένο και να τρώνε όποτε θέλουν.
1. Μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία με ο,τι προβλήματα υγείας συνεπάγεται αυτό
2. Δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί αλλαγή στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνει ώστε να διαπιστωθεί εγκαίρως κάποιο πρόβλημα υγείας
Κι εγώ το κάνω...Αλλά ξέρω οτι δεν πρέπει :(

Ισως να πρεπει να ειναι σταθερες οι ωρες που τρωνε, και σε χωριστα δωματια...:hmm:

Ελα βρε ανχωμένη γατομαμα, επρεπε να σε ειχα παρει χτες οπως σχεδιαζα , μην ανησηχεις παντα ετσι ηταν η πετουλιτα, παντα αφηνε τους αλλους να χλαπακιαζουν κι οτι εμενε αυτη της το μαθε η χουχουδιτσα αυτο (απο τις πολλες σφαλιαρες δυστυχως... )παρολα αυτα βλεπεις, κι αυτη θρεφταρι κατεληξε. Οποτε μην ανχεσαι,
κανε περισσοτερα χαδια στο φενστερ, καντου παιχνιδια γιατι τρογοντας το φαι της δειχνει ισως και παραπονο η θυμο. Εξισου εκτος απο το δικο της και το δικο του βαλε κι ενα τριτο πιατο καπου ετσι ωστε οταν τρωει αυτος να πηγαινει η πετουλιτα στο αλλο.:)

Ισως να πρεπει να ειναι σταθερες οι ωρες που τρωνε, και σε χωριστα δωματια...:hmm:

Αυτό κάνω τώρα. Όσο είμαι εδώ το ρυθμίζω. Αυτό που με ανησυχεί είναι τι θα γίνει αν χρειαστεί να λείψω μερικές μέρες.

Γιασμίν, μπορεί να έχεις δίκιο και να τρώει από θυμό. Είναι όντως λίγο τσιτωμένος από τότε που η Πετουλίτα άρχισε τις εξορμήσεις απ' το δωμάτιο - λογικό είναι. Αλλά απ' την άλλη δεν έχει και όριο στο φαΐ του αυτό το γατί. (Σάμπως έχω εγώ; Αυτό είναι άλλο όμως):P

Πριν από 1-2 βδομάδες πήγα στο Βόλο. Ουσιαστικά έλειψα μόνο 24 ώρες, αλλά του γέμισα ένα μπολ με σχεδόν μισό κιλό τροφή (έκανα λάθος, το αναγνωρίζω, αλλά μ' έπιασε κι εμένα το κατοχικό σύνδρομο).:redface: Την έφαγε ΟΛΗ. :blink: Σύμφωνοι, μπορεί να ήταν λίγο ταραγμένος που έλειπα, να βαριόταν κτλ. Αλλά αυτό το κίτρινο μάτι δε χορταίνει με τίποτα...:/:

Τοτε θα τα αφηνεις χωρια απο ενα δωματιο στο καθενα με τροφη οσο πρεπει για το καθενα:) Ισως τοτε να βαριοταν κι ετρωγε, ισως τωρα τρωει απο θυμο.. θα του περασει εισαι ηρεμη εσυ και ασχολεισαι και με αυτον και με τα δυο μαζι με παιχνιδια που θα τα βοηθησουν να μαθουν να παιζουν:)

Κι εγω να δω τι θα κάνω με αυτο το θέμα...Ο Σιβα ειναι πολυ ολιγόφαγος και τρώει μόνο κροκέτες. Επίσης τρώει από λίγο κάθε περίπου 1 ώρα, κυρίως το βράδυ. Ετσι του αφήνω κονσέρβα στο πιατάκι (ξέρω δεν ειναι καλό αλλά δεν γίνεται διαφορετικά).
Η μικρη βλέπω οτι εξελίσεται σε φαταούλα και πολύ με προβληματίζει αυτό...

Ίσως τελικά σε τέτοιες περιπτώσεις να είναι καλύτερο να ρυθμίζετε την τροφή 2 φορές την ημέρα, μία π.χ. το πρωί και μία το απόγευμα, ή και μία. Έτσι οι γάτες θα έχουν πεινάσει κ θα φάνε περισσότερο, εν τω μεταξύ μπορείς να τις ταΐζεις σε διαφορετικά δωμάτια. Μπορεί στην αρχή η μικρή να μην τρώει πολύ, αλλά σιγά-σιγά θα το συνηθίσει και θα μπορείς κι εσύ να ελέγχεις τι τρώει ο καθένας. Αυτό παιδιά αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο και για το μέλλον, αν ένα από τα γατιά αρρωστήσει και πρέπει να τρώει ειδική τροφή ή όταν πρέπει να ελέγχετε αν τρώει κ πόσο.

Λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο που έμεινα με τα γατόνια περισσότερο παρατήρησα το εξής: O Σιβα, του οποίου το πιάτο έχω ανεβάσει στον πάγκο της κουζίνας για να μην έχει πρόσβαση η μικρή, τρώει ολη την ποσότητα (οχι λίγο- λιγο οπως πριν). Σήμερα έφαγε και απο της μικρης, που τρώει hills i/d. Αυτη την κονσέρβα οταν παλιοτερα χρειαστηκε να του δωσω, την ετρωγε με μεγαλη δυσκολια.
Επισης λογω ξαφνικης ζεστης εχει σιγουρα μειωμένη ορεξη.

Ακομα βεβαια ειναι νωρις για να χαιρομαι, γιατι η μικρη ειναι εδω μια εβδομαδα μόνο, αλλα μακαρι να συνεχιστει ετσι η κατάσταση.:up:

Μαλλον η "μαμα"-Σιβα πηγε να δοκιμασει τι φαει δινεις στο παιδι του!!!:P :lol:

Μαλλον η "μαμα"-Σιβα πηγε να δοκιμασει τι φαει δινεις στο παιδι του!!!:P :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τελικά νομίζω ότι η μητρότητα του άνοιξε την όρεξη!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Τελικά νομίζω ότι η μητρότητα του άνοιξε την όρεξη!

εμ βεβαια εχει να κατεβασει και γαλα!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

εμ βεβαια εχει να κατεβασει και γαλα!!!:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Μου θυμίζει αυτη την ταινία το σκηνικο, αλλα ο Σιβα, αντιθετα με τον Schwarzenegger, ειναι ομορφος.

Επισης λογω ξαφνικης ζεστης εχει σιγουρα μειωμένη ορεξη.

Φαντάσου και να μην είχε μειωμένη όρεξη!:lol:

Όσο για τα δικά μου, επιτέλους άνοιξε η όρεξη της Πετουλίτας,:up: με ζαμπονάκι και σαρδελίτσα παρακαλώ! Πάντως κατέληξα στο να αφήνω να φάνε όσο θέλουν, κι άμα φεύγουν από τα πιατάκια τους, να μαζεύω το φαγητό 1ον για να μη γίνει θρεφτάρι ο Φένστερ τρώγοντας και το φαΐ της μικρής και 2ον για να συνηθίσει κι αυτή σ' αυτό το πρόγραμμα και να μην τρώει σε μικρές δόσεις όλη μέρα. Άλλη λύση δε βλέπω.:/:

Ίσως μπορείς να εφαρμόσεις κάτι παρόμοιο και στα δικά σου, Ισμήνη.

Ναι αυτο κανω Ruko. Μονο που προσωρινά εχω του Σιβα σε μέρος μη προσβάσιμο για τη μικρη, επειδη αυτη πρεπει να τρωει μονο i/d. Για το Σιβα το οτι του ανοιξε η ορεξη ειναι καλο γιατι ειναι σκετη τριχα με κοκκαλα (3,5 κιλα, στειρωμενος, 7 ετων). Το μωρο οσο και να φαει δεν παχαινει οσο ενα ενηλικο, αλλα τη βλεπω να γινεται σχετικα λιτοδιαιτη κι αυτη.

Πάντως και η Μίτσυ όταν έρχεται εδώ ή πάμε εμείς Ρόδο με τον Σάκη της ανοίγει η όρεξη! Δεν ξέρω γιατί, βλέπει τον Σάκη που θέλει να τρώει όλη την ώρα και φοβάται μην της φάει και το δικό της;
Άβυσσος η ψυχή του ζώου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back