Τι διαβάζετε τώρα;

Ναι, αλλά δεν ξέρεις από πότε έχω ν'αγοράσω βιβλίο..:/: Παίζει ρόλο κι οτι αργώ πολύ στο διάβασμα. Πάνω κάτω 1 μήνα(!) μου παίρνει να τελειώσω κάθε βιβλίο. Μόνο στις διακοπές το καλοκαίρι το τελειώνω σε 2 εβδομάδες
smiley-gen063.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

untitled.png

Cat Vs. Cat: Keeping Peace When You Have More Than One Cat
Pam Johnson-Bennett

Λόγω του ότι σε λιγότερο από δύο μήνες ο Disney θα συγκατοικήσει με την αδερφούλα του, έχω αρχίσει να προετοιμάζομαι. Το πιο πάνω βιβλίο, γραμμένο από μια διακεκριμένη σύμβουλο-ψυχολόγο συμπεριφοράς γάτων, ασχολείται με την συμβίωση δύο ή περισσότερων γάτων. Σε βοηθά να αντιληφθείς τους επικοινωνιακούς κώδικες που χρησιμοποιούν οι γάτες για να δημιουργήσουν δεσμούς και ιεραρχίες αλλά και πως να μεταφράσεις την θεωρητικά "κακή συμπεριφορά" που οδηγεί πολλούς κηδεμόνες σε αχρείαστο άγχος. Εύχομαι να με βοηθήσει να δημιουργήσω τις ιδανικές συνθήκες για μια ομαλή συμβίωση των δύο μου γατιών μειώνοντας το άγχος που ενδεχομένως να αισθανθεί ο Disney. Το βιβλίο το πήρα από την Amazon.uk.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ καλή επιλογή Ριάννα μου. :thumbup:
Όχι μόνο χρήσιμο, αλλά φαντάζομαι και συναρπαστικό βιβλίο, καθώς θα μαθαίνεις πράγματα που δεν γνώριζες και που αφορούν την ψυχολογία των λατρεμένων μας αιλουροειδών
118.gif

Εγώ πάλι δεν εχω χρόνο τελευταία. Ωστόσο λέω ότι διαβάζω το Δεκάξι του Κορτώ... Ε, Πάσχα είναι, ας ελπίσουμε να γυρίσει καμιά σελίδα!

Παιδάκια με βιβλία σε παγκάκια και σκαρφαλωμένα σε άλλα βιβλία, αλλά και διάφοροι Mark Twain, αυτά είναι τα γλυπτά από μπρούτζο του Gary Lee Price Studio.:)
Πηγή: https://www.somuchreading.com/ta-vivliofilika-glipta-tou-gary-lee-price/

Και μια και σιγά σιγά βγαίνει ο Αύγουστος και έρχεται με δειλά βηματάκια ο Σεπτέμβρης, τι θα λέγατε να κάναμε μια ανασκόπηση του τι διαβάσαμε μέσα στο καλοκαίρι αυτό.;)

Ξεκινάω εγώ λοιπόν, διάβασα 4 βιβλία του Καμιλλέρι, 2 της Αγκάθα Κρίστι και τώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω ένα βιβλίο ενός Ιταλού συγγραφέα που ανακάλυψα τυχαία, του Κάρλο Λουκαρέλι. Ο Λουκαρέλι λοιπόν γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα που είναι η λατρεία μου και το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του Niall Ferguson που μου το έκανε δώρο μια καλή φίλη στις αρχές του καλοκαιριού.:D

Παιδάκια με βιβλία σε παγκάκια και σκαρφαλωμένα σε άλλα βιβλία, αλλά και διάφοροι Mark Twain, αυτά είναι τα γλυπτά από μπρούτζο του Gary Lee Price Studio.:)
Πηγή: https://www.somuchreading.com/ta-vivliofilika-glipta-tou-gary-lee-price/

Και μια και σιγά σιγά βγαίνει ο Αύγουστος και έρχεται με δειλά βηματάκια ο Σεπτέμβρης, τι θα λέγατε να κάναμε μια ανασκόπηση του τι διαβάσαμε μέσα στο καλοκαίρι αυτό.;)

Ξεκινάω εγώ λοιπόν, διάβασα 4 βιβλία του Καμιλλέρι, 2 της Αγκάθα Κρίστι και τώρα ετοιμάζομαι να ξεκινήσω ένα βιβλίο ενός Ιταλού συγγραφέα που ανακάλυψα τυχαία, του Κάρλο Λουκαρέλι. Ο Λουκαρέλι λοιπόν γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα που είναι η λατρεία μου και το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ του Niall Ferguson που μου το έκανε δώρο μια καλή φίλη στις αρχές του καλοκαιριού.:D

Ωπ εδω είμαστε. Ποια διαβασες απο Αγκαθα; Σήμερα τελείωσα το Ρετρο στην ομιχλη και αυριο θα ξεκινησω το Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες

Ωπ εδω είμαστε. Ποια διαβασες απο Αγκαθα; Σήμερα τελείωσα το Ρετρο στην ομιχλη και αυριο θα ξεκινησω το Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες
Αχ πονεμένη ιστορία μωρέ... Της Κρίστι τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα και δυσκολεύομαι πολύ να βρω κάτι αδιάβαστο.:(
΄Εχω τεράστια συλλογή με βιβλία της από διάφορες εκδόσεις, αλλά η αγαπημένη μου έκδοση είναι το Λυχνάρι. Είναι η μόνη που δεν έχει λάθη, συντακτικά και γραμματικά. Εδώ κάποτε μου πήρε δώρο ο άντρας μου ολόκληρη σειρά σε δερματόδετους υπέροχους τόμους και ενθουσιάστηκα γιατί ήταν στολίδι και για τις βιβλιοθήκες μου, αλλά μόλις ξεκίνησα να τα διαβάζω απογοητεύθηκα οικτρά.:/:
Πάντως αυτά που αναφέρεις τα έχω διαβάσει και μάλιστα ήταν από τα πρώτα μου. Αν θες να δεις την συγγραφική της δεινότητα, θα σου πρότεινα το Ποιός σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ και το Δέκα μικροί Νέγροι. ΄Αποψή μου βέβαια αλλά τα θεωρώ τα καλύτερά της.:worship:

Αχ πονεμένη ιστορία μωρέ... Της Κρίστι τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα και δυσκολεύομαι πολύ να βρω κάτι αδιάβαστο.:(
΄Εχω τεράστια συλλογή με βιβλία της από διάφορες εκδόσεις, αλλά η αγαπημένη μου έκδοση είναι το Λυχνάρι. Είναι η μόνη που δεν έχει λάθη, συντακτικά και γραμματικά. Εδώ κάποτε μου πήρε δώρο ο άντρας μου ολόκληρη σειρά σε δερματόδετους υπέροχους τόμους και ενθουσιάστηκα γιατί ήταν στολίδι και για τις βιβλιοθήκες μου, αλλά μόλις ξεκίνησα να τα διαβάζω απογοητεύθηκα οικτρά.:/:
Πάντως αυτά που αναφέρεις τα έχω διαβάσει και μάλιστα ήταν από τα πρώτα μου. Αν θες να δεις την συγγραφική της δεινότητα, θα σου πρότεινα το Ποιός σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόυντ και το Δέκα μικροί Νέγροι. ΄Αποψή μου βέβαια αλλά τα θεωρώ τα καλύτερά της.:worship:

Δεν εχεις ιδεα πόσα έχω απο Λυχναρι! ( ξέρεις αυτα τα κίτρινα) Έχω και καποια βιβλια της απο εκδοσεις Καλοκαθη - τουλαχιστον 20ετιας-
Καλα οι Δεκα μικροι νέγροι με ειχαν κατενθουσιασει. :clapup:
Επίσης μου αρεσαν τα : Κινδυνος στο Εντ χαουζ ( μπορει και εγκλημα αντι για κινδυνος δε θυμαμαι καλά) και το Εγκλημα στη Μεσοποταμια

"Δέκα Μικροί Νέγροι" (ή "Ινδιάνοι" αν προτιμάτε) και το 'Έγκλημα στο Νείλο". Κι εγώ έχω διαβάσει αρκετά την Άγκαθα, άλλα τα θυμάμαι άλλα όχι.
Και οποία σύμπτωση!;) Μόλις χτες (διακοπές γαρ, τι καλύτερη ευκαιρία) άρχισα το "Κάθε Τρίτη Κι Ένα Έγκλημα", ενώ περιμένουν το "Παραβάτης Της 7ης Εντολής"και "Η Υπογραφή Του Δολοφόνου". :book:
Από τις εκδόσεις "Λυχνάρι" βεβαίως-βεβαίως, που αγόρασα σχετικά πρόσφατα, αν και παλιές εκδόσεις σε καινούργια βιβλία (δεν θυμάμαι πού ακριβώς τα είχα πετύχει). Αμέ!:P

Υ.Γ.Συνιστώ επίσης την "Ποντικοπαγίδα" αν δεν την έχετε ήδη διαβάσει

Δεν εχεις ιδεα πόσα έχω απο Λυχναρι! ( ξέρεις αυτα τα κίτρινα) Έχω και καποια βιβλια της απο εκδοσεις Καλοκαθη - τουλαχιστον 20ετιας-
Καλα οι Δεκα μικροι νέγροι με ειχαν κατενθουσιασει. :clapup:
Επίσης μου αρεσαν τα : Κινδυνος στο Εντ χαουζ ( μπορει και εγκλημα αντι για κινδυνος δε θυμαμαι καλά) και το Εγκλημα στη Μεσοποταμια
Σωστά το θυμάσαι, Κίνδυνος στο Εντ Χάους είναι.:)
Να σου προτείνω και κάποια άλλα λοιπόν μια και αυτά τα έχεις διαβάσει. Θα ξεκινήσω με την Λέσχη του Μυστηρίου που είναι με την μις Μαρπλ. Συνεχίζοντας έχω να προτείνω το Ατέλειωτη Νύχτα, το ΄Ενα πτώμα στην βιβλιοθήκη και το Μυστήριο του Γαλάζιου Τραίνου.
Τέλος να πω επειδή μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, πως οι διαχειριστές της διαθήκης της Αγκάθα Κρίστι, ενέκριναν την δημοσίευση του πρώτου μυθιστορήματος με τον ήρωα της τον Πουαρώ, που δεν έχει γραφτεί από την Κρίστι αλλά από άλλον συγγραφέα. Το διάβασα και είναι εξαιρετικό, λέγεται ΄Εγκλημα με υπογραφή και το έχει γράψει η Sophie Hannah.;)

"Δέκα Μικροί Νέγροι" (ή "Ινδιάνοι" αν προτιμάτε) και το 'Έγκλημα στο Νείλο". Κι εγώ έχω διαβάσει αρκετά την Άγκαθα, άλλα τα θυμάμαι άλλα όχι.
Και οποία σύμπτωση!;) Μόλις χτες (διακοπές γαρ, τι καλύτερη ευκαιρία) άρχισα το "Κάθε Τρίτη Κι Ένα Έγκλημα", ενώ περιμένουν το "Παραβάτης Της 7ης Εντολής"και "Η Υπογραφή Του Δολοφόνου". :book:
Από τις εκδόσεις "Λυχνάρι" βεβαίως-βεβαίως, που αγόρασα σχετικά πρόσφατα, αν και παλιές εκδόσεις σε καινούργια βιβλία (δεν θυμάμαι πού ακριβώς τα είχα πετύχει). Αμέ!:P

Υ.Γ.Συνιστώ επίσης την "Ποντικοπαγίδα" αν δεν την έχετε ήδη διαβάσει
Aν την έχω διαβάσει λέει...:clapup: Και το λάτρεψα στ΄αλήθεια. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.:D

Σωστά το θυμάσαι, Κίνδυνος στο Εντ Χάους είναι.:)
Να σου προτείνω και κάποια άλλα λοιπόν μια και αυτά τα έχεις διαβάσει. Θα ξεκινήσω με την Λέσχη του Μυστηρίου που είναι με την μις Μαρπλ. Συνεχίζοντας έχω να προτείνω το Ατέλειωτη Νύχτα, το ΄Ενα πτώμα στην βιβλιοθήκη και το Μυστήριο του Γαλάζιου Τραίνου.
Τέλος να πω επειδή μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί, πως οι διαχειριστές της διαθήκης της Αγκάθα Κρίστι, ενέκριναν την δημοσίευση του πρώτου μυθιστορήματος με τον ήρωα της τον Πουαρώ, που δεν έχει γραφτεί από την Κρίστι αλλά από άλλον συγγραφέα. Το διάβασα και είναι εξαιρετικό, λέγεται ΄Εγκλημα με υπογραφή και το έχει γράψει η Sophie Hannah.;)

Υπερλατρευω miss marple. Σε μια φαση 2007-2008 μια εφημεριδα εβγαζα cd με μια σειρα της Αγγλιας του 1982 με αυτοτελη επεισοδια της miss marple, όλα τα έχω δει! Το πτώμα στη βιβλιοθήκη ήταν πολύ έξυπνο βιβλίο!!

Υπερλατρευω miss marple. Σε μια φαση 2007-2008 μια εφημεριδα εβγαζα cd με μια σειρα της Αγγλιας του 1982 με αυτοτελη επεισοδια της miss marple, όλα τα έχω δει! Το πτώμα στη βιβλιοθήκη ήταν πολύ έξυπνο βιβλίο!!
Αααα τα έχω κι εγώ και είναι πολύ καλή μεταφορά στην οθόνη.
Παλιότερα είχα δει κάποια επεισόδια με μια άλλη ηθοποιό και δεν με έπειθε ρε παιδί μου για μις Μαρπλ... Αυτή όμως είναι εξαιρετική, είναι βλέπεις και του BBC η σειρά.:)

Αααα τα έχω κι εγώ και είναι πολύ καλή μεταφορά στην οθόνη.
Παλιότερα είχα δει κάποια επεισόδια με μια άλλη ηθοποιό και δεν με έπειθε ρε παιδί μου για μις Μαρπλ... Αυτή όμως είναι εξαιρετική, είναι βλέπεις και του BBC η σειρά.:)

Μα πραγματικα αυτη η ηθοποιος ( joan κατι νομιζω) ήταν ακριβως η περιγραφη της miss marple στο βιβλιο. Και αυτα τα "oh" που εκανε με την αγγλικη προφορα ήταν τόσο πετυχημενα :redface:
Έτσι ξεκινησε η αδυναμια μου με την Αγκαθα Κριστι και εκτοτε διαβαζω βιβλια της!

Πάντως θα σου πρότεινα σιγά σιγά να γνωρίσεις κι άλλους συγγραφείς γιατί άν έχεις την δική μου τρέλλα, σε βλέπω σύντομα να τα εξαντλείς...
Εγώ κάπως έτσι έμαθα τον Καμιλλέρι και τώρα θα μάθω και τον Λουκαρέλι.
Βλέπεις διαβάζω μόνο δυό είδη λογοτεχνίας, Αστυνομικά - Μυστηρίου και Επιστημονική Φαντασία. Οτιδήποτε άλλο το ψιλοβαριέμαι αν και διαβάζω αρκετά ιστορία με προτίμηση στην προιστορία και αρχαιολογία, όπως και οτιδήποτε έχει να κάνει με το διάστημα, σύμπαν και λοιπά. Γενικά αστρονομία, αστροφυσική, κοσμοθεωρία. Αυτά πραγματικά με γοητεύουν.:)

Τελευταία επεξεργασία:
Επιστρέφοντας στην 'Αγκαθα Κρίστι, καθότι αρκετά παραγωγική ως συγγραφέας, νομίζω οτι αν και μου αρέσει η μις Μαρπλ, θα προτιμήσω τον Ηρακλή Πουαρώ. Στη μεταφορά του στην κινηματογραφική οθόνη, τον ενσάρκωνε συνήθως ο Πήτερ Ουστίνωφ, αλλά δεν ξέρω αν αν κάποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος...
΄Οπως και να'ναι, προτιμώ τα βιβλία να μη μεταφέρονται στην 7η τέχνη...Ας γράφονται ειδικά σενάρια για κινηματογράφο, κι ας επιτρέψουν σ' εμάς τους βιβλιόφιλους να απολαμβάνουμε τις σελίδες τους με ελεύθερη τη φαντασία μας να πλάθει τα δικά της πρόσωπα.
Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία της ανάγνωσης. :)

255a7e3e248800.jpg

Επιστρέφοντας στην 'Αγκαθα Κρίστι, καθότι αρκετά παραγωγική ως συγγραφέας, νομίζω οτι αν και μου αρέσει η μις Μαρπλ, θα προτιμήσω τον Ηρακλή Πουαρώ. Στη μεταφορά του στην κινηματογραφική οθόνη, τον ενσάρκωνε συνήθως ο Πήτερ Ουστίνωφ, αλλά δεν ξέρω αν αν κάποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος...
Αλεξάνδρα μου ο Πουαρώ είναι κι εμένα ο αγαπημένος μου ήρωας, αμέσως μετά τον Σποκ και τον Data εννοείται...:redface:
Μ' αρέσει όμως πολύ και η μις Μαρπλ και άρχισε να μου αρέσει περισσότερο από όταν είδα την σειρούλα αυτή που λέει και ο Αντώνης.
΄Οσο για ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον Πουαρώ, τον Ουστίνωφ αν και μου αρέσει σαν ηθοποιός, σαν Πουαρώ τον σιχάθηκα... Ο Πουαρώ υποτίθεται πως είναι κοντούλης και τσαχπινούλης σύμφωνα με την Κρίστι, κάτι που δεν είναι ο Ουστίνωφ.:tongue:
΄Ομως είχαν γυριστεί κάποτε κάποια αυτοτελή επεισόδια τύπου ταινίας αλλά μικρά, γύρω στα 40-50 λεπτά το καθένα. ΄Ισως και να έχεις δει κάποια, έχουν από την μια πλευρά τα DVD ένα επεισόδιο με Πουαρώ και ένα με τον Ρεξ τον σκύλο αστυνομικό και από την άλλη παλιές κλασσικές ταινίες.
Πρωταγωνιστής είναι ο David Suchet στον ρόλο του Πουαρώ με συμπρωταγωνιστή τον Hugh Fraser στον ρόλο του Χέιστινγκς. Ε αυτές κυριολεκτικά τις λάτρεψα γιατί και οι ηθοποιοί είναι όπως ακριβώς είχα φανταστεί τους ήρωες αυτούς, αλλά και η ατμόσφαιρα και όλα τέλος πάντων αποπνέουν Αγκάθα Κρίστι.:clapup:

Πρωταγωνιστής είναι ο David Suchet στον ρόλο του Πουαρώ με συμπρωταγωνιστή τον Hugh Fraser στον ρόλο του Χέιστινγκς. Ε αυτές κυριολεκτικά τις λάτρεψα γιατί και οι ηθοποιοί είναι όπως ακριβώς είχα φανταστεί τους ήρωες αυτούς, αλλά και η ατμόσφαιρα και όλα τέλος πάντων αποπνέουν Αγκάθα Κρίστι

Μα κι εγώ δεν ήμουν σίγουρη οτι ο Ουστίνωφ ήταν η καλύτερη επιλογή. Γι αυτό και έμμεσα ρώτησα εσένα, καθότι πιο έμπειρη και που έχεις εντρυφήσει περισσότερο σε αυτά τα "μυστήρια":worship:
Λυπάμαι που δεν έτυχε να απολαύσω τον David Suchet σε αυτό το ρόλο (για την ακρίβεια, αμφιβάλλω αν τον έχω δει καν, αν κι έχω φωτογραφική μνήμη κι αν τύχει να τον αντικρύσω, θα το διαπιστώσω).
Όσο για DVD, ομολογώ, δεν πολυβλέπω...:redface:

Βy the way, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε, ο δόκτωρ "Σποκ",... θεός!
smiley-gen053.gif

Τελευταία επεξεργασία:
Και για πείτε μας... Τι διαβάζετε τώρα; :)

Εγώ αυτή τη βδομάδα διάβασα τον πρώτο μου Ναμπόκοφ, την άμυνα του Λούζιν. Πολύ ωραίο και εκπληκτικό ψυχογράφημα του ήρωα του βιβλίου. Επιπλέον, διάβασα χθες τη μικρή Μπιζού (κατά το... μικρή Μισού! :inlove:), το οποίο λάτρεψα! Τώρα αναρωτιέται τι να ξεκινήσω, Γιόκο Ογκάουα (που είναι απίστευτη), Χαβιέ Μαρίας ή κάτι πιο κλασικό ίσως;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλεια, η μικρή Μπιζού θα είναι το επόμενο (το έχω ήδη αγοράσει). :D
Ασφαλώς για σένα θα είναι θα είναι "Η μικρή Μισού";) :inlove:

Προς το παρόν διαβάζω " Η Γάτα Του Πορτοβέκιο" της Μαρίας Στράνη-Ποτς. Ευκολοδιάβαστο, αλλά για να είμαι ειλικρινής για την ώρα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλεια, η μικρή Μπιζού θα είναι το επόμενο (το έχω ήδη αγοράσει). :D
Ασφαλώς για σένα θα είναι θα είναι "Η μικρή Μισού";) :inlove:

Προς το παρόν διαβάζω " Η Γάτα Του Πορτοβέκιο" της Μαρίας Στράνη-Ποτς. Ευκολοδιάβαστο, αλλά για να είμαι ειλικρινής για την ώρα δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Ω, ναι, να το διαβάσεις το συντομότερο! Αν και σε πολλούς δεν αρέσει ο Μοντιανό, εμένα με άγγιξε πολύ αυτή η ιστορία...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back