Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ισως να ειμαι εγω κομματακι υπερβολικη, μην ξεχνατε πως εχω να παω διακοπες απο το 1993 για να μην αφησω τα γατια μου μονα τους. Περισυ την ανοιξη χρειαστηκε να νοσηλευτω στο Αττικο για αρκετες μερες και ενω οι γιατροι μου λεγανε να καθησω κι αλλο, εγω βγηκα υπογραφοντας γιατι ηξερα πως ηταν οι τελευταιες μερες του Κοκου μου, δεν ηθελα να ειναι χωρις εμενα αυτο τον τελευταιο καιρο. Μιλαμε βγηκα απο το νοσοκομειο 27 Μαρτιου και ο Κοκος μου εφυγε 29 Απριλιου! Τουλαχιστον ξερω πως τα γατια μου νοιωθανε πως θα εκανα τα παντα γι' αυτα χωρις δευτερη σκεψη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γι' αυτο ακριβως λεω πως ειμαι κομματακι υπερβολικη, τουλαχιστον εχω το γνωθι σ' αυτον!Σε αυτά τα θέματα είναι πως νιώθει ο καθένας.Αν εσύ νιώθεις έτσι, πολύ καλά κάνεις!Όμως δεν σημαίνει ότι αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένα τα γατάκια μας.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Αν και όντως αυτή ήταν πολύ σκληροπυρηνική.
Για να μην πω για την προηγούμενη γάτα της "Βοστώνη"νομίζω την έλεγε..τραγικό..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τον τελειωσα τον Ζαχο χθες το βραδυ και εριξα το κλαμα της ζωης μου. Αχ επρεπε να μου το ειχατε πει παιδια οτι τελειωνει ετσι, με αυτον τον τροπο εχασα 4 γατια και ταυτιστηκα φοβερα.
Το μεσημερι ξεκιναω με συνοπτικες διαδικασιες τον Πατο για να μου φυγει γρηγορα η επιδραση του Ζαχου.![]()
Είμαι η ηθική αυτουργός λοιπόν γιατί σας τον σύστησα?
Βρε παιδί μου, αν σου έλεγα οτι το τελείωσα καλοκαίρι ενώ βρισκόμουν στην παραλία και βγαίνοντας από τη θάλασσα με βρήκε ο άντρας μου με βουρκωμένα μάτια...ε δεν θα σε προδιέθετα για το τέλος και δεν θα'χανες το ενδιαφέρον σου?

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πώς νιώθει ο καθένας μας, όπως λες. Κάτι σαν τον μύθο με τον ελέφαντα, που ο καθένας βλέπει ένα κομάτι του, ανάλογα το οπτικό του πεδίο, αλλά στην τελική όλοι και όλα συνθέτουν τον ίδιο "ελέφαντα".Σε αυτά τα θέματα είναι πως νιώθει ο καθένας.Αν εσύ νιώθεις έτσι, πολύ καλά κάνεις!Όμως δεν σημαίνει ότι αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένα τα γατάκια μας.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Άρα που να καταλήξουμε για τον Ζαχούλη??Να ήταν άραγε ευτυχισμένος??Ποιός ξέρει?
Αν και όντως αυτή ήταν πολύ σκληροπυρηνική.
Για να μην πω για την προηγούμενη γάτα της "Βοστώνη"νομίζω την έλεγε..τραγικό..
Ναι συμφωνώ οτι ήταν πολύ "σκληροπυρηνική". Αλλά στο τέλος την μαλάκωσαν οι ενοχές που τον άφησε να περάσει αθόρυβα από τη ζωή της όσο ζούσε και δεν ήξερε πόσο τον αγαπούσε.
Όταν δε "έφυγε," ξαφνιάστηκε κι η ίδια από το πόσο την πόνεσε. Αυτός ήταν και ο λόγος νομίζω,που έγραψε το βιβλίο.
Γιατί, αν δεν είναι ακριβώς αυτοβιογραφικό, τουλάχιστον περιέχει πολλά στοιχεία τέτοια.
Εμένα πάλι, μετά το πρώτη λύπη, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Αφήνει και μια χαραμάδα αισιοδοξίας για όλα τα ζωντανά που τελειώνουν τον κύκλο της ζωής τους, οτι αν τα έχει κάποιος στην καρδιά του, ποτέ δεν χάνονται πραγματικά κι
ότι είναι εκεί σε κάποιο "επέκεινα" όπου συναντιώνται όλες οι ψυχές.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ακομα και τοτε ομως σηκωθηκε και εφυγε για το ταξιδακι της, θα παθαινε τιποτα να εμενε κοντα του μεχρι να φυγει, να ειναι κοντα του εκεινη την στιγμη; Εμενα αυτο με πονεσε πιο πολυ!Ναι συμφωνώ οτι ήταν πολύ "σκληροπυρηνική". Αλλά στο τέλος την μαλάκωσαν οι ενοχές που τον άφησε να περάσει αθόρυβα από τη ζωή της όσο ζούσε και δεν ήξερε πόσο τον αγαπούσε.
Όταν δε "έφυγε," ξαφνιάστηκε κι η ίδια από το πόσο την πόνεσε.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τώρα θα κάνω μια υπόθεση, γιατί φυσικά για λογαριασμό της δεν μπορώ να μιλήσωΑκομα και τοτε ομως σηκωθηκε και εφυγε για το ταξιδακι της, θα παθαινε τιποτα να εμενε κοντα του μεχρι να φυγει, να ειναι κοντα του εκεινη την στιγμη; Εμενα αυτο με πονεσε πιο πολυ!![]()

Εμένα μου έδωσε την εντύπωση οτι ναι, ήξερε οτι ήταν πολύ άρρωστος, αλλά αρνιόταν μέσα της να δεχτεί πόσο άρρωστος ήταν
κι οτι θα πέθαινε. Ναι, το ήξερε όμως δεν το είχε πραγματικά συνειδητοποιήσει.
Υποθετικά πάντα, χωρίς πρόθεση να δικαιολογήσω την πράξη της (εγώ π.χ. θα έμενα, αλλά μιλάω από τον χαρακτήρα και τη θέση που είμαι, δεν μπορώ να μπω στη θέση της)
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως εμένα μου έδωσε την αίσθηση ότι το βιβλίο ήταν καθαρά αυτοβιογραφικό και ότι αυτός ο γάτος όντως υπήρξε..αλλά μπορεί να είμαι και χαζή και να ήθελα να το δω σαν αυτοβιογραφικό.
Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα κορίτσια, που δεν το έχουν διαβάσει ακόμη θα μας κράξουν και θα έχουν και δίκιο..

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ με την Αλέξάνδρα. Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι, θέλουμε να δείξουμε ότι δεν μας νοιάζει και για αυτό το λόγο ενεργοποιούμε τεράστιες άμυνες..για να μην παραδεχτούμε το πως πραγματικά νιώθουμε!
Πάντως εμένα μου έδωσε την αίσθηση ότι το βιβλίο ήταν καθαρά αυτοβιογραφικό και ότι αυτός ο γάτος όντως υπήρξε..αλλά μπορεί να είμαι και χαζή και να ήθελα να το δω σαν αυτοβιογραφικό.
Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα κορίτσια, που δεν το έχουν διαβάσει ακόμη θα μας κράξουν και θα έχουν και δίκιο..![]()
ΚΑΙ καθόλου χαζή δεν είσαι, ΚΑΙ το βιβλίο (κατά πώς φαίνεται) ΕΙΝΑΙ αυτοβιογραφικό και ο γάτος υπήρξε, ΚΑΙ πιθανότατα και το όνομά του ήταν αυτό που αναφέρει η συγγραφέας εμπνευσμένο από τον... Ζάχο Χ''φωτίου (!!)....
ΚΑΙ τελικά θα μας κράξουν και θα'χουν δίκιο!!!

ΚΑΙ τελικά θα μας κράξουν και θα'χουν δίκιο!!!![]()
Πάντως, λίγο και τη μέση αν μας πείτε εγώ είμαι καλυμμένη! Τι να το αγοράζω τώρα;

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Θα προσέχουμε περισσότερο από εδω και πέρα κορίτσια να μην παρασυρόμαστε και να μην λέμε λεπτομέρειες για το τι θα γίνει promise..

https://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=11098&cnode=351
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Ο Ζαχούλης μου δεν κέρδισε!!!!!

Παρεμπιπτόντως έχει ασχοληθεί μήπως κανένας με τις λέσχες ανάγνωσης;Το είδα τώρα στο εθνικό κέντρο βιβλίου και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!!
Για τις λέσχες ανάγνωσης μήπως μπορείς να μου στείλεις το λινκ; Το μόνο που βρίσκω είναι για δημοτικά σχολεία, σε αυτές αναφέρεσαι; Πάντως γενικά είχα κάτι φίλους που πήγαιναν, σε ανεξάρτητες όμως νομίζω λέσχες που δημιουργούνται κατά τόπους, όχι του ΕΚΕΒΙ (αν δεν απατώμαι).
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Καλή αρχή με τον Ζαχούλη μας.. τον αγαπώ να του πεις!!!!!
ΥΓ: Θα του το πω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool