Τι διαβάζετε τώρα;

Μωρε κοιτα, το τελος ενταξει ειναι σε γενικες γραμμες, αλλα οταν καθεσαι και σκεφτεσαι ποσα μπορουσε να του ειχε δωσει η Δεσποσυνη και δεν το ειχε κανει, ποσες φορες θα μπορουσε να μην τον ειχε αφησει μονο του και τον αφησε, δεν ξερω μου δημιουργησε μια πικρα για λογαριασμο του Ζαχου.
Ισως να ειμαι εγω κομματακι υπερβολικη, μην ξεχνατε πως εχω να παω διακοπες απο το 1993 για να μην αφησω τα γατια μου μονα τους. Περισυ την ανοιξη χρειαστηκε να νοσηλευτω στο Αττικο για αρκετες μερες και ενω οι γιατροι μου λεγανε να καθησω κι αλλο, εγω βγηκα υπογραφοντας γιατι ηξερα πως ηταν οι τελευταιες μερες του Κοκου μου, δεν ηθελα να ειναι χωρις εμενα αυτο τον τελευταιο καιρο. Μιλαμε βγηκα απο το νοσοκομειο 27 Μαρτιου και ο Κοκος μου εφυγε 29 Απριλιου! Τουλαχιστον ξερω πως τα γατια μου νοιωθανε πως θα εκανα τα παντα γι' αυτα χωρις δευτερη σκεψη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε αυτά τα θέματα είναι πως νιώθει ο καθένας.Αν εσύ νιώθεις έτσι, πολύ καλά κάνεις!Όμως δεν σημαίνει ότι αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένα τα γατάκια μας.
Τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε αυτά τα θέματα είναι πως νιώθει ο καθένας.Αν εσύ νιώθεις έτσι, πολύ καλά κάνεις!Όμως δεν σημαίνει ότι αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένα τα γατάκια μας.
Γι' αυτο ακριβως λεω πως ειμαι κομματακι υπερβολικη, τουλαχιστον εχω το γνωθι σ' αυτον!:/:

Άρα που να καταλήξουμε για τον Ζαχούλη??Να ήταν άραγε ευτυχισμένος??Ποιός ξέρει?
Αν και όντως αυτή ήταν πολύ σκληροπυρηνική.
Για να μην πω για την προηγούμενη γάτα της "Βοστώνη"νομίζω την έλεγε..τραγικό..

Τον τελειωσα τον Ζαχο χθες το βραδυ και εριξα το κλαμα της ζωης μου. Αχ επρεπε να μου το ειχατε πει παιδια οτι τελειωνει ετσι, με αυτον τον τροπο εχασα 4 γατια και ταυτιστηκα φοβερα.:(
Το μεσημερι ξεκιναω με συνοπτικες διαδικασιες τον Πατο για να μου φυγει γρηγορα η επιδραση του Ζαχου.;)

:redface: Είμαι η ηθική αυτουργός λοιπόν γιατί σας τον σύστησα?:)
Βρε παιδί μου, αν σου έλεγα οτι το τελείωσα καλοκαίρι ενώ βρισκόμουν στην παραλία και βγαίνοντας από τη θάλασσα με βρήκε ο άντρας μου με βουρκωμένα μάτια...ε δεν θα σε προδιέθετα για το τέλος και δεν θα'χανες το ενδιαφέρον σου?;)

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πώς νιώθει ο καθένας μας, όπως λες. Κάτι σαν τον μύθο με τον ελέφαντα, που ο καθένας βλέπει ένα κομάτι του, ανάλογα το οπτικό του πεδίο, αλλά στην τελική όλοι και όλα συνθέτουν τον ίδιο "ελέφαντα".

Άρα που να καταλήξουμε για τον Ζαχούλη??Να ήταν άραγε ευτυχισμένος??Ποιός ξέρει?
Αν και όντως αυτή ήταν πολύ σκληροπυρηνική.
Για να μην πω για την προηγούμενη γάτα της "Βοστώνη"νομίζω την έλεγε..τραγικό..

Ναι συμφωνώ οτι ήταν πολύ "σκληροπυρηνική". Αλλά στο τέλος την μαλάκωσαν οι ενοχές που τον άφησε να περάσει αθόρυβα από τη ζωή της όσο ζούσε και δεν ήξερε πόσο τον αγαπούσε.
Όταν δε "έφυγε," ξαφνιάστηκε κι η ίδια από το πόσο την πόνεσε. Αυτός ήταν και ο λόγος νομίζω,που έγραψε το βιβλίο.
Γιατί, αν δεν είναι ακριβώς αυτοβιογραφικό, τουλάχιστον περιέχει πολλά στοιχεία τέτοια.
Εμένα πάλι, μετά το πρώτη λύπη, μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Αφήνει και μια χαραμάδα αισιοδοξίας για όλα τα ζωντανά που τελειώνουν τον κύκλο της ζωής τους, οτι αν τα έχει κάποιος στην καρδιά του, ποτέ δεν χάνονται πραγματικά κι
ότι είναι εκεί σε κάποιο "επέκεινα" όπου συναντιώνται όλες οι ψυχές.

Ναι συμφωνώ οτι ήταν πολύ "σκληροπυρηνική". Αλλά στο τέλος την μαλάκωσαν οι ενοχές που τον άφησε να περάσει αθόρυβα από τη ζωή της όσο ζούσε και δεν ήξερε πόσο τον αγαπούσε.
Όταν δε "έφυγε," ξαφνιάστηκε κι η ίδια από το πόσο την πόνεσε.
Ακομα και τοτε ομως σηκωθηκε και εφυγε για το ταξιδακι της, θα παθαινε τιποτα να εμενε κοντα του μεχρι να φυγει, να ειναι κοντα του εκεινη την στιγμη; Εμενα αυτο με πονεσε πιο πολυ!:(

Ακομα και τοτε ομως σηκωθηκε και εφυγε για το ταξιδακι της, θα παθαινε τιποτα να εμενε κοντα του μεχρι να φυγει, να ειναι κοντα του εκεινη την στιγμη; Εμενα αυτο με πονεσε πιο πολυ!:(
Τώρα θα κάνω μια υπόθεση, γιατί φυσικά για λογαριασμό της δεν μπορώ να μιλήσω:hmm:
Εμένα μου έδωσε την εντύπωση οτι ναι, ήξερε οτι ήταν πολύ άρρωστος, αλλά αρνιόταν μέσα της να δεχτεί πόσο άρρωστος ήταν
κι οτι θα πέθαινε. Ναι, το ήξερε όμως δεν το είχε πραγματικά συνειδητοποιήσει.
Υποθετικά πάντα, χωρίς πρόθεση να δικαιολογήσω την πράξη της (εγώ π.χ. θα έμενα, αλλά μιλάω από τον χαρακτήρα και τη θέση που είμαι, δεν μπορώ να μπω στη θέση της)

Συμφωνώ με την Αλέξάνδρα. Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι, θέλουμε να δείξουμε ότι δεν μας νοιάζει και για αυτό το λόγο ενεργοποιούμε τεράστιες άμυνες..για να μην παραδεχτούμε το πως πραγματικά νιώθουμε!
Πάντως εμένα μου έδωσε την αίσθηση ότι το βιβλίο ήταν καθαρά αυτοβιογραφικό και ότι αυτός ο γάτος όντως υπήρξε..αλλά μπορεί να είμαι και χαζή και να ήθελα να το δω σαν αυτοβιογραφικό.
Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα κορίτσια, που δεν το έχουν διαβάσει ακόμη θα μας κράξουν και θα έχουν και δίκιο..:whistle:

Σ' αυτο εχεις δικηο, οντως δεν ηθελε να συνειδητοποιησει οτι θα πεθαινε ο Ζαχος, το θεμα ομως ειναι οτι και απο αυτο μονο φαινεται ποσο εγωιστρια ηταν. Πρεπει να μπορουμε να κανουμε στην ακρη τα θελω και τα μπορω μας, αν πρεπει να βοηθησουμε ενα πλασμα που αγαπαμε. Οταν η Ζουζου ηταν στα τελευταια της παλευε τρεις μερες στη σειρα και ολο πηγαινα και την χαιδευα πλανταζοντας στο κλαμα, ξαπλωνα διπλα της και ελεγα πως δεν θα μπορεσω να ζησω χωρις εκεινη. Οταν ομως ειδα την τριτη μερα ποσο υπεφερε το γατι μου και ποσο αναξιοπρεπης ειχε γινει η ζωουλα της, πηγα και ξαπλωσα κοντα της και της ειπα, μπορεις να φυγεις Ζουζουκα μου, η μανουλα σε αφηνει και αρχισα να της τραγουδαω το νανουρισμα που της τραγουδουσα οταν ηταν μωρακι. Μεσα σε τρια λεπτα αρχισε η διαδικασια της αποχωρησης, αυτο επρεπε να κανω οσο κι αν δεν ηθελα να την χασω, επρεπε να την βοηθησω να φυγει ηρεμα και μεσα σε αγαπη. Αυτο θα ηθελε και ο Ζαχος πιστευω!

Δεν ξέρω αν θα κλάψω με το Ζάχο αλλά με όσα λες Βάσω.... :'(

Συμφωνώ με την Αλέξάνδρα. Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι, θέλουμε να δείξουμε ότι δεν μας νοιάζει και για αυτό το λόγο ενεργοποιούμε τεράστιες άμυνες..για να μην παραδεχτούμε το πως πραγματικά νιώθουμε!
Πάντως εμένα μου έδωσε την αίσθηση ότι το βιβλίο ήταν καθαρά αυτοβιογραφικό και ότι αυτός ο γάτος όντως υπήρξε..αλλά μπορεί να είμαι και χαζή και να ήθελα να το δω σαν αυτοβιογραφικό.
Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα κορίτσια, που δεν το έχουν διαβάσει ακόμη θα μας κράξουν και θα έχουν και δίκιο..:whistle:

ΚΑΙ καθόλου χαζή δεν είσαι, ΚΑΙ το βιβλίο (κατά πώς φαίνεται) ΕΙΝΑΙ αυτοβιογραφικό και ο γάτος υπήρξε, ΚΑΙ πιθανότατα και το όνομά του ήταν αυτό που αναφέρει η συγγραφέας εμπνευσμένο από τον... Ζάχο Χ''φωτίου (!!)....

ΚΑΙ τελικά θα μας κράξουν και θα'χουν δίκιο!!!:P:redface:

ΚΑΙ τελικά θα μας κράξουν και θα'χουν δίκιο!!!:P:redface:

Πάντως, λίγο και τη μέση αν μας πείτε εγώ είμαι καλυμμένη! Τι να το αγοράζω τώρα; :P

Πω, πω!!!!Και την χαλάσαμε στα κοριτσάκια που θέλουν να το διαβάσουν και κάναμε και ζημιά στην Διβάνη..θα μας κυνηγήσουν σας λέω.
Θα προσέχουμε περισσότερο από εδω και πέρα κορίτσια να μην παρασυρόμαστε και να μην λέμε λεπτομέρειες για το τι θα γίνει promise..:)

Δεν ξέρω αν το είδατε! Το βραβείο αναγνωτών 2012! Το έχει διαβάσει κανείς;

https://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=11098&cnode=351

Το είδα Φωτεινή μου. Δεν το έχω διαβάσει, ούτε καν έχω ακούσει αυτόν τον συγγραφέα. Και από ότι βλέπω στην βιογραφία του, είναι το πέμπτο του μυθιστόρημα.
Ο Ζαχούλης μου δεν κέρδισε!!!!!:(:(:(:P
Παρεμπιπτόντως έχει ασχοληθεί μήπως κανένας με τις λέσχες ανάγνωσης;Το είδα τώρα στο εθνικό κέντρο βιβλίου και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!!

Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν, ξεχνάω ευθύς όσα διάβασα εδώ για τον Ζαχούλη, τα διαγράφω από τη μνήμη μου! Μου το έφερε χθες ο Γιάννης για τα Χριστούγεννα!! :) :)
Για τις λέσχες ανάγνωσης μήπως μπορείς να μου στείλεις το λινκ; Το μόνο που βρίσκω είναι για δημοτικά σχολεία, σε αυτές αναφέρεσαι; Πάντως γενικά είχα κάτι φίλους που πήγαιναν, σε ανεξάρτητες όμως νομίζω λέσχες που δημιουργούνται κατά τόπους, όχι του ΕΚΕΒΙ (αν δεν απατώμαι).

Εγώ βρήκα αυτό και φαίνεται να υπάρχουν κάποιες που ήδη λειτουργούν. Δεν ξέρω βέβαια αν είναι υπό την αιγίδα του εκεβι, ή αν απλά τις έχει συγκεντρώσει και τις αναφέρει. Πάντως εγώ βρήκα κάποια που με ενδιαφέρει στην Αχαΐα, αν βρω κάποια στιγμη και λίγο χρόνο ίσως και να το κοιτάξω.
Καλή αρχή με τον Ζαχούλη μας.. τον αγαπώ να του πεις!!!!!

Σωστά! Υπέροχα! Δοκίμασέ το, αν ταιριάξουν οι χημείες σας με τους υπόλουπους της λέσχης νομίζω θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!
ΥΓ: Θα του το πω! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back