Τι διαβάζετε τώρα;

Τελευταία διαβάζω αρκετά σε σχέση με παλιότερα που είχα κάνει μια κοιλιά-τι κακό κι αυτό! Να μην έχεις χρόνο ή διάθεση για διάβασμα... Να σε καταβάλουν τόσο πολύ όλα αυτά που συναντάς στην καθημερινότητά σου και τα μεταφράζεις ως "μίζερα"....
Λοιπόν, στο θέμα μας!
Διάβασα πρόσφατα άλλη μια διπλή βιογραφία: Sylvia Plath-Ted Hughes
0001056_195.gif
18175_2.jpg

Kαι στη συνέχεια το μυθιστόρημα της αγαπημένης Sylvia Ο γυάλινος κώδων.
Εντάξει, δεν θεωρείται αδίκως η γυναίκα ιδιοφυΐα... Προσωπικά κάτι παραπάνω από εντυπωσιάστηκα. Μάλλον κάτι προς το "μου έπεσαν τα σαγόνια"! :hehe: Βέβαια παραμέλησα τον καλό μου Ted και πρέπει να επανορθώσω κάποια στιγμή, αλλά από παλιά δεν είχε τύχει να έχω κάτι δικό του. Με αφορμή αυτά τα βιβλία και την συλλογή της Άριελ που ξεφυλλίζω που και που θέλω να ξαναδώ και την ταινία...

Έπειτα διάβασα Patricia Highsmith-Το γυάλινο κελί.
0008315.jpg

Κόλλημα!! Δεν ήθελα να βγω για να μη χάσω τη συνέχεια (κάτι τέτοιο με θυμάμαι να παθαίνω και με το Μίλων Φιρίκης του Νίκου Τσιφόρου παλιότερα!-του οποίου (βιβλίου μου) η τύχη αγνοείται :( ). Τώρα συνεχίζω με ένα άλλο αστυνομικό του James Ellroy Ο νυχτερινός ταξιδιώτης
55536.jpg

Είναι το 2ο μέρος μιας τριλογίας, το οποίο όμως δεν ήξερα όταν αγόραζα το βιβλίο κι έτσι αποφάσισα πως δεν πειράζει, θα το ξεκινήσω ούτως ή άλλως! Χρόνια έχω το Αμερικανικό ταμπλόιντ στα ράφια της βιβλιοθήκης μου να με περιμένει, αλλά τελικά αποφάσισα να βουτήξω στον Ellroy με κάτι πιο συμμαζεμένο!
Γενικά εκτιμώ ιδιαίτερα τις εκδόσεις Άγρα και Πόλις. Αν έναν τίτλο δεν τον ξέρω, δεν θα τον φοβηθώ αν είναι από αυτές τις εκδόσεις. Κι αυτό γιατί πολλάκις την έχω πατήσει με σύγχρονους συγγραφείς. Πήρα πρόσφατα κι άλλα βιβλία πολλά, τελευταία παραγγέλνω κυρίως ηλεκτρονικά από IANOS και Πρωτοπορία, ποντάροντας στις προσφορές τους. Επίσης στα bazaar του IANOS, αν τύχει και βολτάρω στη Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη... Αλλά και από ένα αγαπημένο συνοικιακό βιβλιοπωλείo της περιοχής, από όπου προμηθεύτηκα την τελευταία συλλογή του Νάνου Βαλαωρίτη Πικρό καρναβάλι και άλλες συλλογές και μάλιστα μου δώρισαν τα Μικρά ποιήματα του Χριστιανόπουλου! Εντάξει! Πόσες ζωές να ζήσω διαβάζοντας; Μπορώ να έχω άπειρες παρακαλώ; :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι κακό κι αυτό! Να μην έχεις χρόνο ή διάθεση για διάβασμα... Να σε καταβάλουν τόσο πολύ όλα αυτά που συναντάς στην καθημερινότητά σου και τα μεταφράζεις ως "μίζερα"....

Αυτό ξανα πες το!
Και εγώ μετά από κοιλιά των τελευταίων μηνών ξεκίνησα αν διαβάζω το Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιεφσκι.
Χρόνια στη βιβλιοθήκη,τώρα αποφάσισα να το διαβάσω!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

11 βιβλια του Dragonlance απο Tracy Hickman και Margaret Weis.

Αυτό ξανα πες το!
Και εγώ μετά από κοιλιά των τελευταίων μηνών ξεκίνησα αν διαβάζω το Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιεφσκι.
Χρόνια στη βιβλιοθήκη,τώρα αποφάσισα να το διαβάσω!:)

Xρόνια έχω να διαβάσω Ντοστογιέφσκι! Ομοίως με περιμένουν 4 τόμοι των αδελφών Καραμαζώφ! Τρομάζω... :lol:

148504-big.jpg

Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε πάρα πολύ η ιστορία αυτή.
Πρόσφατα πέρασα από ένα βιβλιοπωλείο και το είχε στη βιτρίνα. Δεν αντιστάθηκα και το πήρα. :P

Εγω τελειωσα πριν μερικες μερες την "Κομη της Βερενικης" του Γιωργου Γραμματικακη. Μαγευτηκα χωρις υπερβολη, ο ανθρωπος εκτος απο επιστημων ειναι και εξαιρετικος γραφων, μεγαλο ταλεντο.:worship:
Δωρο μιας πολυ καλης φιλης που την ευχαριστω παρα πολυ.:kissing:

Εγω τελειωσα πριν μερικες μερες την "Κομη της Βερενικης" του Γιωργου Γραμματικακη. Μαγευτηκα χωρις υπερβολη, ο ανθρωπος εκτος απο επιστημων ειναι και εξαιρετικος γραφων, μεγαλο ταλεντο.:worship:
Δωρο μιας πολυ καλης φιλης που την ευχαριστω παρα πολυ.:kissing:
Άλλο ένα αγνοούμενο βιβλίο μου... Και δεν είχα καν προλάβει να το τελειώσω... :/: Τελικά εκτός από τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, ούτε και τα βιβλία δανείζονται.-

Άλλο ένα αγνοούμενο βιβλίο μου... Και δεν είχα καν προλάβει να το τελειώσω... :/: Τελικά εκτός από τα αυτοκίνητα και τις γυναίκες, ούτε και τα βιβλία δανείζονται.-
Βιβλια, δισκοι (παλαι ποτε γιατι τωρα ειναι τα CD - DVD) και γυναικες.;)
Δεν δανειζουμε τιποτα απο αυτα γιατι μετα...
Δεν ειχα ξαναδιαβασει Γραμματικακη, τον ειχα στο ματι αλλα δεν ειχε τυχει. Τωρα εχω βαλει στο ματι αλλο ενα δικο του, την αυτοβιογραφια του φωτος. Και βεβαια μια και πλησιαζουν γιορτες σιγουρα θα παρω και κανενα καινουργιο Καμιλερι, δεν το συζητω.:shifty:

Βιβλια, δισκοι (παλαι ποτε γιατι τωρα ειναι τα CD - DVD) και γυναικες.;)
Δεν δανειζουμε τιποτα απο αυτα γιατι μετα...
Δεν ειχα ξαναδιαβασει Γραμματικακη, τον ειχα στο ματι αλλα δεν ειχε τυχει. Τωρα εχω βαλει στο ματι αλλο ενα δικο του, την αυτοβιογραφια του φωτος. Και βεβαια μια και πλησιαζουν γιορτες σιγουρα θα παρω και κανενα καινουργιο Καμιλερι, δεν το συζητω.:shifty:
Κι ένας φίλος έχει κόλλημα με Καμιλέρι. Δεν έχω διαβάσει ποτέ... :hmm:

Αμ τα λέω εγώ!;) Μια πρόχειρη λίστα πραγμάτων που δεν δανείζω είναι: Βιβλία, κραγιόν, κυλότες και, αν είχα, και αυτοκίνητο. Στη θέση των γυναικών, Φωτεινή μου, βάλε "άντρες":P

Κι ένας φίλος έχει κόλλημα με Καμιλέρι. Δεν έχω διαβάσει ποτέ... :hmm:
Για οποιον αρεσκεται σε μια καλη αστυνομικη ιστορια που διαδραματιζεται στο παρον ενω σε ταξιδευει σαν να προκειται για ιστορια εποχης, τον συνιστω ανεπιφυλακτα. Ειναι απο τους αγαπημενους μου, τον συγκρινω ευνοικα ακομα και με την Αγκαθα Κριστι.:)

Αμ τα λέω εγώ!;) Μια πρόχειρη λίστα πραγμάτων που δεν δανείζω είναι: Βιβλία, κραγιόν, κυλότες και, αν είχα, και αυτοκίνητο. Στη θέση των γυναικών, Φωτεινή μου, βάλε "άντρες":P
Μα κυλοτες...:eek: Ποιος δανειζει καλε κυλοτες;:P
Και αντε και θες να δανεισεις την δικη σου, ποιος θα την παρει μεταχειρισμενη κυλοτα;:rofl:
Αχ Αλεξανδρα μου μου εφτιαξες καινουργιο συκωτι.;)

Μέχρι που σκέφτομαι να κάνω ένα αρχείο excel για να είμαι και σίγουρη πως δεν χάσω κάποιο στο εξής! :) (ε ναι Αλεξάνδρα μου... Δίκιο έχεις... Για εμάς δεν δανείζονται οι άντρες! :))

Μόλις τελείωσα της Τζέϊν Ώστεν το "Περηφάνεια και Προκατάληψη". Είπα κι εγώ να διαβάσω ένα βιβλίο της, μιας και μου αρέσουν τα μυθιστορήματα εποχής και δεν ήθελα να το δω σε ταινία. Τελικά δεν μου άρεσε, δεν μου πάει το στυλ της, το θεωρώ αρκετά φλύαρο και ξεπερασμένο, αν και δεν μπορώ να πω οτι είναι εντελώς χάλια. Θεωρείται από τις μεγάλες συγγραφείς, μπορεί για κάποιους, αλλά δεν τη συγκρίνω με την σχεδόν σύγχρονή της Σάρλοτ Μπροντέ, στην οποία εξίσου δεν της άρεσαν τα γραπτά της Ώστεν, όταν οι άλλοι τα εύρισκαν αριστουργήματα :hehe:
Κοντολογίς θα έλεγα οτι πρόκειται για ένα από τα πάλαι ποτέ "Άρλεκιν" εποχής, σε αργούς ρυθμούς και με το πλεονέκτημα οτι δεν προσβάλλει τη νοημοσύνη μου. Καλογραμμένο, αλλά... δεν νομίζω να επιχειρήσω να διαβάσω άλλο βιβλίο της. Απλά δεν μου πάει.
Τώρα θα το γυρίσω σε Ξενόπουλο, να στανιάρω λίγο...:P Τουλάχιστον περιμένω να μην είναι τόσο κουραστικό..

Μέχρι που σκέφτομαι να κάνω ένα αρχείο excel για να είμαι και σίγουρη πως δεν χάσω κάποιο στο εξής! :) (ε ναι Αλεξάνδρα μου... Δίκιο έχεις... Για εμάς δεν δανείζονται οι άντρες! :))

Α, εγώ δεδομένου οτι έχω και τα χρονάκια μου και έχω αρχίσει το διάβασμα από τα νεανικά μου χρόνια, τότε που το Excel μόνο σαν μάρκα απορρυπαντικού μπορούσε να ακούγεται:P, είχα αρχίσει (και το διατηρώ ακόμα) σε ένα χοντρό και ανθεκτικό ντοσιέ, να καταγράφω Τίτλους και να τους δίνω αριθμό και τον ίδιο αριθμό σε αυτοκόλλητο χαρτάκι κολλημένο σε κάποια αρχική σελίδα του κάθε βιβλίου:)
Βέβαια εδώ και καιρό το σκέφτομαι να εκσυγχρονίσω την αρχειοθέτηση με ένα Excel που λες, αλλά ...πού χρόνος?
Ούτε τις συνταγές μου μαγειρικής δεν προλαβαίνω να αντιγράψω και να τακτοποιήσω:/:

Για οποιον αρεσκεται σε μια καλη αστυνομικη ιστορια που διαδραματιζεται στο παρον ενω σε ταξιδευει σαν να προκειται για ιστορια εποχης, τον συνιστω ανεπιφυλακτα. Ειναι απο τους αγαπημενους μου, τον συγκρινω ευνοικα ακομα και με την Αγκαθα Κριστι.:)

Μα κυλοτες...:eek: Ποιος δανειζει καλε κυλοτες;:P
Και αντε και θες να δανεισεις την δικη σου, ποιος θα την παρει μεταχειρισμενη κυλοτα;:rofl:
Αχ Αλεξανδρα μου μου εφτιαξες καινουργιο συκωτι.;)

Ποτέ δεν ξέρεις... Με τόσες διαστροφές και τόσα βλαμμένα που κυκλοφορούν,
μπορεί να βρεθεί και κάποιο να μου τη ζητήσει!:crazy:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ποτέ δεν ξέρεις... Με τόσες διαστροφές και τόσα βλαμμένα που κυκλοφορούν,
μπορεί να βρεθεί και κάποιο να μου τη ζητήσει!:crazy:
Εγώ τη θέλω παρακαλώ!! :spasiklas:

Όχι;;; :( Οποία απογοήτευσις...

Αχ Βάσω μου, η Κόμη της Βερενίκης... τι βιβλίο.. όταν το διάβασα... έμεινα κλεισμένη κάποιες ημέρες σπίτι μου (αιώνας μου φαίνεταιι) για να το νιώσω. Τώρα η Αυτοβιοργραφία του Φωτός, είναι μια απόλαυση.
Εν τω μεταξύ, χαίρομαι που το διάβασα στα μηνύματά σου, λατρεύω τον Καμιλέλι. Τώρα μόλις αγόρασα το 30 ημέρες με τον Μονταλμπάν. Με γοητεύει απίστευτα.
Χαίρομαι, που από την αγάπη μας για τα γατάκια μας βρίσκουμε και άλλες αγάπες. Μοναδικές. Καμιλιέρι, Γραμματικάκης... και πάει λέγοντας.

Κοιτα να δεις ομως Ηλεκτρα μου ενα περιεργο πραγμα. Εσυ εχεις ηδη διαβασει Γραμματικακη και ανακαλυπτεις τωρα τον Καμιλερι, ενω εγω μολις ανακαλυψα τον Γραμματικακη (παρ' ολο που οπως ειπα και νωριτερα τον ειχα καιρο στο ματι) και εχω διαβασει αρκετα του Καμιλερι.
Μαλιστα το "30 ημερες με τον επιθεωρητη Μονταλμπανο", ηταν το πρωτο του βιβλιο που διαβασα και το ειχα παρει τυχαια οταν πρωτοανοιξε το Carffour και ειχαμε παει με τον αντρα μου να δουμε τι εχει.
Ειμαι σιγουρη πως θα σου αρεσει πολυ, για μενα ηταν σταθμος γιατι ενω μου αρεσει πολυ η αστυνομικη λογοτεχνια εχω διαβασει τα απαντα της Αγκαθα Κριστι (σχεδον, δεν παιρνω και ορκο) και δεν ηξερα τι αλλο να διαβασω που να φερνει καπως σε αυτο το στυλ.:)

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά μετά από χρόνια, από την εφηβεία μου ίσως, ξαναδιάβασα Άλκη Ζέη. Ένα πολύ γλυκό βιβλιαράκι που αναφέρεται στη ζωή της. Ο τίτλος είναι " Μολύβι φάμπερ νούμερο δύο¨. Το συνιστώ, ιδιαίτερα για μικρότερους φίλους :)

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά μετά από χρόνια, από την εφηβεία μου ίσως, ξαναδιάβασα Άλκη Ζέη. Ένα πολύ γλυκό βιβλιαράκι που αναφέρεται στη ζωή της. Ο τίτλος είναι " Μολύβι φάμπερ νούμερο δύο¨. Το συνιστώ, ιδιαίτερα για μικρότερους φίλους :)
Το έχω δει να κυκλοφορεί πολύ στα βιβλιοπωλεία. Μάλλον είναι καινούριο, ε; Κρίμα, δεν διάβασα ποτέ μου Άλκη Ζέη. Θα έρθει η ώρα! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back