kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δεν θα ήταν αλλιώς και το ξέρεις. Η γνώμη μου είναι, αντί να ξεσπάς εδώ, γιατί δεν παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου χωρίζοντάς τον εδώ και τώρα; Αν μη τι άλλο να προλάβεις να πας διακοπές και να μη βγάλεις όλο το καλοκαίρι με μακριά παντελόνια.
(εναλλακτικά, υπάρχουν ωραιότατες μπούρκες σε δροσερά καλοκαιρινά χρώματα. Και μην ξεχάσεις να βάψεις μαύρα τα παράθυρα του σπιτιού για να μη σε βλέπουν απ' έξω.)

Θα χωρισω καλε!Εχω βαλει περιθωριο....χρονικο......και ειναι συντομο!Απλα θελω να ειμαι σιγουρη,να εξαντλησω καθε πιθανοτητα επανασυνδεσης και αλλαγης!Γιατι το ΤΕΛΟΣ θα ειναι Τ Ε Λ Ο Σ ! ! ! (Παντα το κανω αυτο....)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Θα της εριχνα ενα εκατομυριο μουτζες και θα προσπαθουσα με καθε τροπο να την τραβηξω απο το βουρκο! Δεν τα θεωρω αστεια ετσι αντιδρω γιατι αν τα παρω αλλιως ή θα τρελαθω ή θα βαλω τα κλαμματα παλι! Πλεον εχει αρχισει να μη με απασχολει,τον γραφω στα @@ μου!Ας κανει τα νουμερακια του τωρα,για λιγο θα'ναι εξαλλου! Δεν μπορω να συνεχισω να σκαω και να χαλαω την ψυχικη μου υγεια καθε φορα που τσαντιζεται(2-3 φορες τη μερα δηλαδη)!Για να είμαι ειλικρινής, το γεγονός ότι μοιάζεις να τα θεωρείς αστεία όλα αυτά (ή έστω τραγελαφικά) με ανησυχεί.Δεν είναι αστεία, είναι τραγικά και πολύ τρομακτικά πράγματα.
Τι θα έλεγες σε μια φίλη σου με παρόμοια προβλήματα στη σχέση της;
Βγαινω απο το δωματιο και τον αφηνω να λεει! Γιατι οσο αντιδρω μπορει να γινουν και χειροτερα και αντι να ριξει μπουνια στον τοιχο να τη ριξει πανω μου!
Τιποτα,οταν φυγει θα γυρισει με κλειδωμενο το σπιτι και απ'εξω τη βαλιτσα του,κλειστα πορτες παραθυρα κι ας χτυπιεται οσο θελει!Και ουτε συζητησεις και εξηγησεις πουτερ τιποτα! Τι θα κανει?Θα φωναξει?Εξαλλου τοσο ρεζιλι εχω γινει με αυτα που φωναζει,μια φορα παραπανω δε θα γινει και πραμα!Θα ειναι και η τελικη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Δεν θα ήταν αλλιώς και το ξέρεις. Η γνώμη μου είναι, αντί να ξεσπάς εδώ, γιατί δεν παίρνεις τη ζωή σου στα χέρια σου χωρίζοντάς τον εδώ και τώρα; Αν μη τι άλλο να προλάβεις να πας διακοπές και να μη βγάλεις όλο το καλοκαίρι με μακριά παντελόνια.
(εναλλακτικά, υπάρχουν ωραιότατες μπούρκες σε δροσερά καλοκαιρινά χρώματα. Και μην ξεχάσεις να βάψεις μαύρα τα παράθυρα του σπιτιού για να μη σε βλέπουν απ' έξω.)
Aψογοοοοοοοο

και ποσο δικιο εχεις σε ολα οσα λες.....
Αλλα εσυ kounelaki,τι κανεις ακομα εκει??????????????
Ελπιζω,οχι το λαγουδακι,ξεφευγοντας ετσι απο την πραγματικοτητα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Γιατι να κατσω και μεσα να χτυπαει κουδουνια και να φωναζει και να χαλω και την ψυχολογια μου?Ασε που μπορει να βαλει και τιποτα κλαματα και να με τουμπαρει...οχι οχι ΟΧΙ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Τωρα το ειδα γιατι χαζευαΘα της εριχνα ενα εκατομυριο μουτζες και θα προσπαθουσα με καθε τροπο να την τραβηξω απο το βουρκο! Δεν τα θεωρω αστεια ετσι αντιδρω γιατι αν τα παρω αλλιως ή θα τρελαθω ή θα βαλω τα κλαμματα παλι! Πλεον εχει αρχισει να μη με απασχολει,τον γραφω στα @@ μου!Ας κανει τα νουμερακια του τωρα,για λιγο θα'ναι εξαλλου! Δεν μπορω να συνεχισω να σκαω και να χαλαω την ψυχικη μου υγεια καθε φορα που τσαντιζεται(2-3 φορες τη μερα δηλαδη)!
Βγαινω απο το δωματιο και τον αφηνω να λεει! Γιατι οσο αντιδρω μπορει να γινουν και χειροτερα και αντι να ριξει μπουνια στον τοιχο να τη ριξει πανω μου!Τιποτα,οταν φυγει θα γυρισει με κλειδωμενο το σπιτι και απ'εξω τη βαλιτσα του,κλειστα πορτες παραθυρα κι ας χτυπιεται οσο θελει!Και ουτε συζητησεις και εξηγησεις πουτερ τιποτα! Τι θα κανει?Θα φωναξει?Εξαλλου τοσο ρεζιλι εχω γινει με αυτα που φωναζει,μια φορα παραπανω δε θα γινει και πραμα!Θα ειναι και η τελικη!
![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εγραψα τι περιμενω καλε....Δεν θελω να χωρισω πανω σε καβγα,γιατι αντιδραει ασχημα!
Aψογοοοοοοοοκαι ποσο δικιο εχεις σε ολα οσα λες.....
Αλλα εσυ kounelaki,τι κανεις ακομα εκει??????????????Ελπιζω,οχι το λαγουδακι,ξεφευγοντας ετσι απο την πραγματικοτητα
σιεννα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλα τι καθεσαι και τρως τα καλυτερα σου χρονια,με προβληματικα οντα(συγγνωμη κιολας!
)Αυτος ετσι ειναι και δεν προκειται να αλλαξει.Τα βασικα στοιχια του ανθρωπου δεν αλλαζουν(οπως ελεγε και η γιαγια μου:ο λυκος τριχομα αλλαζει,το πετσι του μενει παντα ιδιο
)Κανε την οσο ειναι νωρις,τετοιοι ανθρωποι,περα απο την πλακα,ειναι και επικινδυνοι,δεν ξερεις που μπορει να φτασει ο αλλος αμα εχει στριψει η βιδα.
Καθεσαι 5 μηνες,ενα κοριτσι 19 χρονων σαν τα κρυα τα νερα και εκτελεις χρεη νοικοκυρουλας.Ασε μας ρε Κρητικαρε!!!Τραβα αλλου βρες θυμα να βγαλεις τους κομπλεξισμους σου!
Μαζεψε του τα βρακια του και εξω απο το σπιτι.Σταματα να ανεχεσαι και να του δινεις χωρο.Θα φας τα μουτρα σου και μετα θα ειναι πιο δυσκολο να ξεκολλησεις.
Ουτε τσακωμους,ουτε τιποτα.Απλα μια συζητηση με τις αποφασεις σου,τη στιγμη που θα νιωθεις σιγουρη οτι δεν θα σε ξανατουμπαρει.Και τελος
Μετα παρε τις φιλες σου και πατε για μπανακια και καλη ζωη,κοιτα τα μαθηματα σου και το μελλον σου.Παιξε με τα γατακια σου,φροντισε τα,φροντισε τον εαυτο σου και κοιτα μπροστα.
ΑΑΑΑ!και περαν απο κοσκινο τον επομενο,ειδικα αν ειναι Κρητικος!!

Υ.Γ αν πεσει στην αντιληψη του Κρητικαρου,το θεματακι που ανοιξες,τον βλεπω να ανηφοριζει για Αθηνα.(πες το μας να τον περιμενουμε στο λιμανι του Πειραια

(γκρουπ θα ειμαστε,μην ανησυχεις)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αν πεσει στην αντιληψη του το θεματακι θα ακουσω πολυ κραξημο και επιπλεον θα του μπουν ιδεες οτι τον κερατωνω και θα ψαξει παλι το κινητο και τον υπολογιστη μου σιγουρα!Ελενα τωρα ειδα το θεμα και εχω παθει μια πλακα μπορω να πω!
Καλα τι καθεσαι και τρως τα καλυτερα σου χρονια,με προβληματικα οντα(συγγνωμη κιολας!)
Αυτος ετσι ειναι και δεν προκειται να αλλαξει.Τα βασικα στοιχια του ανθρωπου δεν αλλαζουν(οπως ελεγε και η γιαγια μου:ο λυκος τριχομα αλλαζει,το πετσι του μενει παντα ιδιο)
Κανε την οσο ειναι νωρις,τετοιοι ανθρωποι,περα απο την πλακα,ειναι και επικινδυνοι,δεν ξερεις που μπορει να φτασει ο αλλος αμα εχει στριψει η βιδα.
Καθεσαι 5 μηνες,ενα κοριτσι 19 χρονων σαν τα κρυα τα νερα και εκτελεις χρεη νοικοκυρουλας.Ασε μας ρε Κρητικαρε!!!Τραβα αλλου βρες θυμα να βγαλεις τους κομπλεξισμους σου!
Μαζεψε του τα βρακια του και εξω απο το σπιτι.Σταματα να ανεχεσαι και να του δινεις χωρο.Θα φας τα μουτρα σου και μετα θα ειναι πιο δυσκολο να ξεκολλησεις.
Ουτε τσακωμους,ουτε τιποτα.Απλα μια συζητηση με τις αποφασεις σου,τη στιγμη που θα νιωθεις σιγουρη οτι δεν θα σε ξανατουμπαρει.Και τελος
Μετα παρε τις φιλες σου και πατε για μπανακια και καλη ζωη,κοιτα τα μαθηματα σου και το μελλον σου.Παιξε με τα γατακια σου,φροντισε τα,φροντισε τον εαυτο σου και κοιτα μπροστα.
ΑΑΑΑ!και περαν απο κοσκινο τον επομενο,ειδικα αν ειναι Κρητικος!!
Υ.Γ αν πεσει στην αντιληψη του Κρητικαρου,το θεματακι που ανοιξες,τον βλεπω να ανηφοριζει για Αθηνα.(πες το μας να τον περιμενουμε στο λιμανι του Πειραια(γκρουπ θα ειμαστε,μην ανησυχεις)

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θελω να χωρισω πανω σε καβγα,γιατι αντιδραει ασχημα!
Μου θυμισες μια σχέση που είχα παλιότερα με εναν τυπο στο στυλ του δικου σου (όχι τόσο βαρια περίπτωση βέβαια..ο δικός σου δεν παίζεται με τίποτα) και είχαμε πάει μαζι διακοπές με παρεα (ΜΟΝΟ κοπέλες βέβαια, φίλες μου, που τις ζηλευε κι αυτές), όπου ως συνήθως ήταν όλο νεύρα και μη αυτο μη εκείνο και αποφάσισα να τον χωρίσω. Αλλά πού να του το πω στις διακοπές που θα ξεσήκωνε όλο το νησί στο πόδι...μας άκουγαν σε καθημερινή βάση βέβαια αλλά είπα να σώσω ό,τι μπορω. Αυτός έπρεπε να φύγει νωρίτερα γιατί δούλευε και μετα κόπων και βασάνων συμφωνησε να μείνω με τα κορίτσια αλλη μια βδομαδα. Οπότε την επομενη μέρα (αφού είχα σιγουρευτεί οτι είναι Αθηνα πια) τον πήρα τηλέφωνο και του λέω 'χωρίζουμε' και μόλις άρχισε τα ουρλιαχτά του'κλεισα το τηλεφωνο και ουτε που του ξαναμίλησα ποτέ.
Φυσικα στην Αθήνα αργοτερα είχαμε δράματα (να τη στήνει απέναντι απ'το σπίτι μου, να παίρνει τηλεφωνα και να βρίζει και τετοια ωραία) αλλά κάποια στιγμή αρκετά αργότερα (μιλάμε κανα 6μηνο!) βαρέθηκε και βρήκα την ησυχία μου.
Γι'αυτό σου λέω όσο περισσότερο κάθεσαι τόσο χειροτερα θα ειναι. Εγω είχα αντεξει 9 μηνες κι ακόμα χτυπάω το κεφαλι μου οταν τα θυμαμαι

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εχεις απολυτο δικιο! Καλα εμενα ειναι πολυ χειροτερος δεν θα με αφηνε ουτε με σφαιρες να μεινω μονη μου διακοπες με φιλες!Εδω δεν με αφηνει να παω στα σπιτια τους γιατι μπορει να εχουν φερει κανενα αγορι λεει!Μου θυμισες μια σχέση που είχα παλιότερα με εναν τυπο στο στυλ του δικου σου (όχι τόσο βαρια περίπτωση βέβαια..ο δικός σου δεν παίζεται με τίποτα) και είχαμε πάει μαζι διακοπές με παρεα (ΜΟΝΟ κοπέλες βέβαια, φίλες μου, που τις ζηλευε κι αυτές), όπου ως συνήθως ήταν όλο νεύρα και μη αυτο μη εκείνο και αποφάσισα να τον χωρίσω. Αλλά πού να του το πω στις διακοπές που θα ξεσήκωνε όλο το νησί στο πόδι...μας άκουγαν σε καθημερινή βάση βέβαια αλλά είπα να σώσω ό,τι μπορω. Αυτός έπρεπε να φύγει νωρίτερα γιατί δούλευε και μετα κόπων και βασάνων συμφωνησε να μείνω με τα κορίτσια αλλη μια βδομαδα. Οπότε την επομενη μέρα (αφού είχα σιγουρευτεί οτι είναι Αθηνα πια) τον πήρα τηλέφωνο και του λέω 'χωρίζουμε' και μόλις άρχισε τα ουρλιαχτά του'κλεισα το τηλεφωνο και ουτε που του ξαναμίλησα ποτέ.
Φυσικα στην Αθήνα αργοτερα είχαμε δράματα (να τη στήνει απέναντι απ'το σπίτι μου, να παίρνει τηλεφωνα και να βρίζει και τετοια ωραία) αλλά κάποια στιγμή αρκετά αργότερα (μιλάμε κανα 6μηνο!) βαρέθηκε και βρήκα την ησυχία μου.
Γι'αυτό σου λέω όσο περισσότερο κάθεσαι τόσο χειροτερα θα ειναι. Εγω είχα αντεξει 9 μηνες κι ακόμα χτυπάω το κεφαλι μου οταν τα θυμαμαι![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
ΟΟΟΛΗ την ωρα πραγματικα!Αφου παρακαλαω να παει στη μανα ντου για λιγο να βρω την ησυχια μου!Μου θυμισες μια σχέση που είχα παλιότερα με εναν τυπο στο στυλ του δικου σου (όχι τόσο βαρια περίπτωση βέβαια..ο δικός σου δεν παίζεται με τίποτα) και είχαμε πάει μαζι διακοπές με παρεα (ΜΟΝΟ κοπέλες βέβαια, φίλες μου, που τις ζηλευε κι αυτές), όπου ως συνήθως ήταν όλο νεύρα και μη αυτο μη εκείνο και αποφάσισα να τον χωρίσω. Αλλά πού να του το πω στις διακοπές που θα ξεσήκωνε όλο το νησί στο πόδι...μας άκουγαν σε καθημερινή βάση βέβαια αλλά είπα να σώσω ό,τι μπορω. Αυτός έπρεπε να φύγει νωρίτερα γιατί δούλευε και μετα κόπων και βασάνων συμφωνησε να μείνω με τα κορίτσια αλλη μια βδομαδα. Οπότε την επομενη μέρα (αφού είχα σιγουρευτεί οτι είναι Αθηνα πια) τον πήρα τηλέφωνο και του λέω 'χωρίζουμε' και μόλις άρχισε τα ουρλιαχτά του'κλεισα το τηλεφωνο και ουτε που του ξαναμίλησα ποτέ.
Γι'αυτό σου λέω όσο περισσότερο κάθεσαι τόσο χειροτερα θα ειναι. Εγω είχα αντεξει 9 μηνες κι ακόμα χτυπάω το κεφαλι μου οταν τα θυμαμαι![]()

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΟΟΟΛΗ την ωρα πραγματικα!Αφου παρακαλαω να παει στη μανα ντου για λιγο να βρω την ησυχια μου!![]()
Eιμαι σιγουρη ότι κι η μάνα του παρακαλάει να έρχεται σε σένα να βρισκει την ησυχια της

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Πολυ πιθανο!Eιμαι σιγουρη ότι κι η μάνα του παρακαλάει να έρχεται σε σένα να βρισκει την ησυχια της![]()

Voula
Διάσημο μέλος
Κι αν η κόρη μου είχε τέτοιο μ@λ@κ@ γκόμενο κι ανεχότανε όλα αυτά, τότε η θα έκοβα εγώ τις φλέβες μου γιατί θα είχα χαζή κόρη ή θα πλάκωνα τον τύπο στις σφαλιάρες και να μην ξέρει από που του 'ρχεται
(καθότι Πειραιώτισσα και Πασσαλιμανιώτισα που δεν σηκώνει πολλά πολλά)
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
συγνώμη που επεμβαίνω αλλά και εγώ θα σου έκανα σκηνή εσέναπραγματικά αρωστημένες καταστάσεις!!! αυτός δεν χρειάζεται κοπέλα, ψυχίατρο χρειάζεται.. νόμιζα ότι στις μέρες μας δεν παίζουν τέτοιες καταστάσεις κ ότι είναι πρόβλημα που ο δικός μου ( 6 χρόνια σχέση ) μπορεί να μου κάνει πρόβλημα αν έρθει ένας κολλητός μου στο σπίτι μετά τις 3 το βράδυ ή να μου στείλει κάποιος που με γουστάρει μήνυμα(χωρίς να δώσω αφορμές) την ώρα που κοιμόμαστε..!!! κορίτσι μου δεν σε ξέρω αλλά φύγε όσο είναι νωρίς! κ εγώ ήρθα απο κύπρο στην πάτρα να βρω το αγόρι μου, και τώρα που μου έμεινε ένας χρόνος κατάλαβα πόσα έχασα..αλλά τουλάχιστον είχα ένα νορμάλ παιδί δίπλα μου..και έχω ακόμα αλλά ευτυχώς αποφοίτησε και πήγε κύπρο οπότε χαίρομαι την απόσταση και τον χόρο τώρα !

να μου έλεγε εμενα θα έρθει η κολλητή μου στις 3 το πρωί ε κάπως θα αντιδρούσα και όχι και τόσο καλά

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
υ.γ τους κολλητούς μου και κολλητές μου τις έχω απο 12 χρονών και δεν δέχομαι από κανένα να μου πει πότε θα τους βλέπω είναι πλέον αδέρφια μου φταίω αν είναι εμφανίσιμοι και έξυπνοι

υγ2 μετά απο 6 χρόνια σχέση απαιτώ εμπιστοσύνη (είμαι απο τα 17 μου μαζί του)
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
εννοείται οτι η εμπιστοσύνη όταν χαθεί καλύτερα να τελειώσει και η σχέση δεν έχει νόημα απλά μην τα βάζουμε και όλα στο ίδιο τσουβάλι μερικά πράγματα είναι λογικό να προκαλούν ζήλεια έτσι νομίζωτο θέμα είναι ότι εγώ δεν αντιδρώ, αν έχει αδερφική σχέση με την κοπέλα. έχει όσο ελεύθερο χόρο θέλει, είμαι της άποψης αν θέλει να κάνει κάτι θα το κάνει και ούτε θα πάρω χαμπάρι, απλά του λέω να μην έρθει κάτι στα αυτιά μου!! δεν έχω απαίτηση να ανέχεται πράγματα που εγώ δεν ανέχομαι.. αλλα κατά τα άλλα μια χαρά! ούτε θέμα αν θα βγω με φίλους (που να ξέρει τους περισσότερους ), ούτε αν θα πάω παραλία με αγόρια.. άμα δεν έχεις εμπιστοσύνη του άλλου ή δεν σου έχει τρελένεσαι
τώρα αν ο άλλος σε καταπιέζει πολύ είναι άλλο θέμα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
προς kounelaki: αγάπη είναι να σ αγαπούν για αυτό που είσαι, όχι γι αυτό που θέλουν να είσαι. η καταπίεση σε μία σχέση είναι καταδίκη. εμείς βάζουμε τα όρια μας και αν όντως υπάρχει αγάπη, οι υποχωρίσεις γίνονται και από τις δύο πλευρές, όχι μονόπλευρα. πάνω απ όλα να χαίρεσαι για αυτό που είσαι και να μην αλλάξεις σε σημείο που να μην ξέρεις ποια είσαι. αν φτάσεις σ αυτό το σημείο ( που σε αυτό είσαι τώρα ) πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να απομακρυνθείς και να βρεις κάτι που να σε κάνει ευτυχισμένη και όχι μίζερη.
menia
Δραστήριο μέλος
Και μια συμβουλη εκ πειρας..............
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην αναφερετε το παρελθον σας!!! Θα σας το κοπαναει καθε φορα!
Κουνελάκι μου εμένα ο άντρας μου ξέρει τα πάντα για το παρελθόν μου κι εκτός από μια ξυνίλα στην αρχή δεν έχει προβεί σε έκτροπα. Το παρελθόν είναι παρελθόν, γούστο και καπέλο σου να κάνεις ότι θες εφόσον είσαι free και δεν ενοχλείς κανέναν. Απορώ γιατί ανέχεσαι αυτή την κατάσταση. Να ξέρεις ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν οδηγούν σε κάτι καλό, φύγε τώρα αμέσως από αυτή τη σχέση. Είσαι 19 χρονών ομορφιά και κάθεσαι να σε ζαλίζει ένας προφανώς ψυχοπαθής? Αγάπες θα έρθουν πολλές, ο καιρός που χάνεις όμως δεν θα επιστρέψει ποτέ.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool