Τι κάνω όταν βαριέται την τροφή της η γάτα;

Desi Zakou

Νεοφερμένο μέλος

Η Desi Zakou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους. διαβάζω από το πρωι θέματα που αφορούν την διατροφή μιας γάτας και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: τι κάνουμε όταν η γάτα μας βαριέται πια την ήδη υπάρχουσα μάρκα τηυς τροφής της; εγώ τηυν έδινα την ρογιαλ κανιν επειδή ειναι και στειρωμένη, αλλά μάλον την βαρέθικε, και ο αδελφός μου της πήρε φρισκιες και ούτε αυτήν τρώει πια, παρόλο που στο παρελθόν την έτρωγε. και η αλίθεια είναι οτι από σήμερα κι'ολας με ολα αυτα που διαβασα για τις συγγεκριμενες τροφες θα τις πετάξω :hmm:
και μια αλλη ερωτηση που θελω να κανω ειναι: μηπως δεν την τρωει πια επιδη καναμε ενα τραγικο λαθος και ττης δοσαμε να φαει μια φορα πριν απο κατι μερες τροφη σε ζελε με κομματακια απο κρεας;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως να την εβλεπε γιατρος;Φαινεται γενικα ανορεκτη απο την περιγραφη σας.Εναλλακτικα μπορειτε μια φορα την εβδομαδα να της ανακατευετε την τροφη της με κονσερβακι,ή αν της δινετε για μεζεδακι κονσερβα,βραστο κοτοπουλο,ή βραστο ψαρακι,χωρις μπαχαρικα και αλατι εννοειται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το θεμα ειναι πως ειχε τρελη ορεξη και ετρογε τρελες ποσοτητες.... αλλα εδω και 2 εβδομαδες ομως δεν τρωει... θα φαει ας πουμε μονο τα βραδια που θα ειμαι εγω στο σπιτι, πανω απο το κεφαλη της και θα την χαιδεύω θα την παίζω κτλ...

Γι'αυτο λεω μηπως ειναι κατι οργανικο.Δεν την πατε μια βολτα στον γιατρο;

λέτε εε;;; πω-πω ανησιχισα τωρα... θα παρω τον γιατρο να δω αν εχει κενο να τον δει... δεν θελω να μου παθει κατι, ειναι η μεγαλήτερη μου συντροφια στο σπιτι...

Απλα για να σας φυγει η ιδεα,και μια και δεν εγινε καποια αλλαγη στην τροφη...

Καλημέρα σε όλους. διαβάζω από το πρωι θέματα που αφορούν την διατροφή μιας γάτας και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: τι κάνουμε όταν η γάτα μας βαριέται πια την ήδη υπάρχουσα μάρκα τηυς τροφής της; εγώ τηυν έδινα την ρογιαλ κανιν επειδή ειναι και στειρωμένη, αλλά μάλον την βαρέθικε, και ο αδελφός μου της πήρε φρισκιες και ούτε αυτήν τρώει πια, παρόλο που στο παρελθόν την έτρωγε. και η αλίθεια είναι οτι από σήμερα κι'ολας με ολα αυτα που διαβασα για τις συγγεκριμενες τροφες θα τις πετάξω :hmm:
και μια αλλη ερωτηση που θελω να κανω ειναι: μηπως δεν την τρωει πια επιδη καναμε ενα τραγικο λαθος και ττης δοσαμε να φαει μια φορα πριν απο κατι μερες τροφη σε ζελε με κομματακια απο κρεας;;;

Δεν νομίζω ότι με την μιά φορά που έφαγε κονσέρβα δεν θα θέλει πιά να ξαναφάει κροκέτες.;)
Αφου αποκλείσετε(με τον κτηνίατρο) κάποια παθολογικά αίτια μπορείς να της δώσεις ενναλακτικά και Hill's για στειρωμένα, που έχει και διάφορες γεύσεις.Εγώ στα δικά μου δίνω εναλλάξ κοτόπουλο, αρνάκι ή τόνο(το κουνέλι δεν το θέλουν):)Αλλά και η Royal Canin έχει την Pure Feline που έχει διάφορες γεύσεις να δοκιμάσει.:)
Αλλά και κονσερβάκι να του δώσεις που και που (μιά που ξετρελάθηκε) δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.;)

Υπάρχει και η exigent της Royal για τα ιδιότροπα..τα δικά μου αυτήν προτιμούν..(την για στειρωμένα ούτε που να την δούν)Κάνε μια αλλαγή να δείς...Αλλά και το κοτοπουλάκι,το ψαράκι καμια καλή κονσερβούλα τόνου πχ δεν βλάπτει που και που..ίσα ίσα ξεφεύγουν κι από την μονοτονία.Για πες μας όρεξη για παιχνίδια έχει;Αν την βλέπεις καταπονημένη βουρ στο γιατρό..εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό..:):)

βασικα χτες το βραδυ της ειχα δωσει κονσερβα, τονο, συμπλιροματικη τροφη, το εφαγε και μετα το εβγαλε ολο... νομιζα πως της ηρθε βαρι.. αλλα σημερα του εβαλα ξιρη τροφη και το εβγαλε και αυτο... αυριο το απογευμα θα την παω στο γιατρο, αλλα μηπως ξερετε τι να του δωσω μεχρυ να τον δει ο γιατρος που να μην του ερθει βαρυ;;
Υπάρχει και η exigent της Royal για τα ιδιότροπα..τα δικά μου αυτήν προτιμούν..(την για στειρωμένα ούτε που να την δούν)Κάνε μια αλλαγή να δείς...Αλλά και το κοτοπουλάκι,το ψαράκι καμια καλή κονσερβούλα τόνου πχ δεν βλάπτει που και που..ίσα ίσα ξεφεύγουν κι από την μονοτονία.Για πες μας όρεξη για παιχνίδια έχει;Αν την βλέπεις καταπονημένη βουρ στο γιατρό..εύχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό..:):)

μηπως ξερετε τι να του δωσω μεχρυ να τον δει ο γιατρος που να μην του ερθει βαρυ;;
Καλύτερα να μείνει για ένα 12ωρο εντελώς νηστικό, μόνο με νερό στη διάθεσή του, μέχρι να ηρεμήσει κάπως το στομάχι του. Μετά, αν δεν το έχει δει ακόμα ο γιατρός και αν δεν έχει ξανακάνει στο μεταξύ εμετό, δώσε του είτε λίγο ψαχνό από κοτόπουλο (βραστό μόνο με νερό, χωρίς αλάτι, λάδι κ.λπ.), είτε κάποια τροφή ειδική για στομαχικές διαταραχές, όπως η i/d της Hill's.

Μπορειτε να της δωσετε λιγο κοτοπουλο βραστο...Και βαλτε μερικα παγακια στο νερο της,βοηθουν να ηρεμησει το στομαχι.

εχω ψιλοανχωθει να σας πω την αληθεια... το δικο μου το γατι ηταν πολυ αντρας... δεν μου εκανε τετοια... και επισης, υπαρχει περιπτωση να εχει κρυωσει γενικος; γιατι ειναι στο μπαλκονι, και οσο και να προσπαθω τωρα που εχει κρυο εξω να την παρω μεσα, ματαια... δεν ερχεται με τιποτα! καθεται για λιγο μεσα και μετα τσουπ παλι εξω...:(

εχω ψιλοανχωθει να σας πω την αληθεια... το δικο μου το γατι ηταν πολυ αντρας... δεν μου εκανε τετοια... και επισης, υπαρχει περιπτωση να εχει κρυωσει γενικος; γιατι ειναι στο μπαλκονι, και οσο και να προσπαθω τωρα που εχει κρυο εξω να την παρω μεσα, ματαια... δεν ερχεται με τιποτα! καθεται για λιγο μεσα και μετα τσουπ παλι εξω...:(
Μηπως εφαγε κανενα φυτο και το πειραξε;Ή εγλυψε νερο με λιπασμα,κατι;

στο μπαλκονι εχω διαφορα φυτα αλλα δεν τα τρωι, η μαλον για να πω το σωστο μεχρι τωρα μονο λιγο βασιλικο ειχε δοκιμασει :) αλλα ολο το καλοκαιρι ειναι εξω, δεν ειναι οτι βγηκε τωρα προσφατα στο μπαλκονι.. αλλα ξερω εγω... παντος λιπασματα δεν εχουμε σε κανενα φυτο λογο της γατας.

Μηπως εφαγε κανενα φυτο και το πειραξε;Ή εγλυψε νερο με λιπασμα,κατι;

Ισως τωρα θελησε να δοκιμασει,ή δαγκωσε καποιο.Ειναι ελεγμενα για δηλητηριωδη φυτα τα μπαλκονια σας;

sorry, εχω προβλημα με το ιντερνετ και με πεταει συνεχεια... ναι, εχουν ελεγχθει. ο θειος μου και η ξαδελφη μου ειναι γεωπονοι. γενικος εχουμε διοξει πολλα φυτα και εχουμε αφισει φυτα οπως βασιλικο, διοσμο, κτλ, με πρασινο και γενικα διχος ανθος. κατα τα αλλα του εχουμε φυτεψει χορτο, βασικα βαλαμε φακη και εβγαλε χωρταρακι, γιατι ξερω και απο τις προηγουμενες μου γατες, πως οταν εχουν καποια ενοχληση με το στομαχι θελουν να εχουν καποιο χορτο, πρασινο δλδ για να τρωνε.

Ισως τωρα θελησε να δοκιμασει,ή δαγκωσε καποιο.Ειναι ελεγμενα για δηλητηριωδη φυτα τα μπαλκονια σας;

Τι να σου πω,ισως σας διαφωτισει ο γιατρος...

καλημερα! θα τον παω σημερα το απογευμα στον γιατρο, αλλα μιλισα μαζι του το πρωι και μου ειπε πως μαλον εχει κρυωσει και δεν ειναι τιποτα σοβαρο... θα δουμε! παντος αγχωθικα και μολις τον φερω πισω απο τον γιατρο δεν θα τον αφισω εφω απο σπιτι! μπαλκονι τελος! :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back