Τι μουσική ακούτε;

Α! Και μακριά από τα ηπειρωτικο-θακιωτικο-μακεδονίτικα. Αυτά δεν τα μπορώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άϊ γειά σου βρε Ιωάννα!!! Τα ίδια έλεγα προ ολίγου κι εγώ!!!!:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν και όπως είπα πριν, μου αρέσουν τα παραδοσιακά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ως νησιώτισσα, έχω μια παραπάνω αδυναμία στα νησιώτικα ( Κρήτη,Δωδεκάνησα, Κυκλάδες ).
Αυτά που μου ακούγονται λίγο κάπως είναι τα χάλκινα.

Πάντως, Ασπασία, και τα τραγούδια των Επτανήσων είναι υπέροχα.:)

Μιας και είμαι και από Κέρκυρα, έχω να πω ότι δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο...

:blink::blink::blink: Ως Θρακιώτισσα από την πλευρά του μπαμπά και ως Πόντια κατά το ήμιση από την πλευρά της μαμάς, ενίσταμαι!!! Μια χαρά είναι καλέ τα Θρακιώτικα..:up::up: ίσως και από τα πιο ξεσηκωτικά δημοτικά τραγούδια που υπάρχουν.. εγώ με το που θα τα ακούσω, σηκώνομαι να χορέψω.. Μάλλον μιλάει το θρακιώτικο αίμα μέσα μου... :hmm::hmm::happy:

:blink::blink::blink: Ως Θρακιώτισσα από την πλευρά του μπαμπά και ως Πόντια κατά το ήμιση από την πλευρά της μαμάς, ενίσταμαι!!! Μια χαρά είναι καλέ τα Θρακιώτικα..:up::up: ίσως και από τα πιο ξεσηκωτικά δημοτικά τραγούδια που υπάρχουν.. εγώ με το που θα τα ακούσω, σηκώνομαι να χορέψω.. Μάλλον μιλάει το θρακιώτικο αίμα μέσα μου... :hmm::hmm::happy:

Μα πως να μην ξεσηκωθείς με τον ζωναράδικο!!!!
Άντε τα λιανοχορταρούδια :up::up::up:

Πάντως, Ασπασία, και τα τραγούδια των Επτανήσων είναι υπέροχα.:)
Δεν μπορώ ως Κεφαλλονίτισσα να είμαι εντελώς αντικειμενική, αλλά ο Κεφαλλονίτικος μπάλλος και ο Μέρμυγκας είναι από τους πιο ζωντανούς και κεφάτους χορούς. Εγώ που δεν τρελλένομαι για δημοτικά, (εντάξει, τα νησιώτικα μ'αρέσουν) μόλις τ'ακούω τα πόδια μου χορεύουν μόνα τους...:rolleyes::lol::lol::lol:

Μια χαρά είναι καλέ τα Θρακιώτικα..:up::up: ίσως και από τα πιο ξεσηκωτικά δημοτικά τραγούδια που υπάρχουν..
Sorry, αλλά το μόνο ξεσηκωτικό που βρίσκω σε αυτά, είναι ότι μου σηκώνουν την τρίχα κάγκελο κάθε φορά που τ'ακούω... Μπρρρρρρρ!!!....:blink:

τουλαχιστον εσεις οινησιωτες κατι εχετε να πειτε για τα τραγουδια σας. εγω που ειμαι απο τη μανη τι να πω;;; οτι μ'αρεσουν τα μοιρολογια;

τουλαχιστον εσεις οινησιωτες κατι εχετε να πειτε για τα τραγουδια σας. εγω που ειμαι απο τη μανη τι να πω;;; οτι μ'αρεσουν τα μοιρολογια;
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:
Συμπάσχω,.....

Εμάνα μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω χορούς. Δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω ως ανίδεη :redface::redface: (αντε τα νησιώτικα τα καταλαβαίνω...) και δεν χορεύω ποτέ γιατί δεν είμαι πολύ κιναισθητική (αλλού η μουσική, αλλού εγώ) αλλά πολύ μου αρέσει. Χαζεύω και θαυμάζω....

Εμένα η μαμά μου μικρή με έιχε γράψει στο "λυκειο των Ελληνίδων" για να μάθω όλους τους παραδοσιακούς χορούς και το μόνο που κατάφερε ήταν να με κάνει να τους σιχαθώ:P:P
Τώρα ενώ ξέρω να τους χορεύω δεν σηκώνομαι ποτέ να το κάνω:cool:

Χριστίνα μια από τα ίδια. Ξεχωρίζω τα πολύ βασικά, ξέρω να χορεύω τα ακόμη βασικότερα και δεν σηκώνομαι να χορέψω ποτέ. Τα αντιμετωπίζω σαν παράσταση, τα παρακολουθώ απλά.

Nαι! Κι εγω ειμαι απο εκει.:) Και βέβαια τα μοιρολόγια είναι τα καλύτερα!:up:
Κι εγω δεν ξεχωρίζω τους χορούς και δεν έχω ιδέα. Παρόλαυτα μερικές φορές χορεύω (ιδιαίτερα εάν έχω πιει λίγο..:redface:) αυτοσχεδιάζοντας. Μου βγαίνουν όλα σε κάτι μεταξύ φλαμέγκο, κλασσικού μπαλέτου και καλαματιανού...:hmm:

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Μου βγαίνουν όλα σε κάτι μεταξύ φλαμέγκο, κλασσικού μπαλέτου και καλαματιανού...

Αυτό πραγματικά θα ήθελα να το δω :confused:

Nαι! Κι εγω ειμαι απο εκει.:) Και βέβαια τα μοιρολόγια είναι τα καλύτερα!:up:
Ξέρεις και να τα λες?:hmm: Άχρείαστο να'ναι αλλά αν ποτέ βρεθεί ανάγκη να σ'έχουμε στα υπ'όψιν...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μου βγαίνουν όλα σε κάτι μεταξύ φλαμέγκο, κλασσικού μπαλέτου και καλαματιανού...:hmm:
:lol::lol::lol::lol::lol: Τι επόμενη φορά Video παρακαλώ!!!

Μου βγαίνουν όλα σε κάτι μεταξύ φλαμέγκο, κλασσικού μπαλέτου και καλαματιανού...:hmm:

:lol::lol::lol::lol:

Αυτό πραγματικά θα ήθελα να το δω :confused:
Παιδιά μην σας κάνει εντύπωση! Στα πανηγύρια της Ικαρίας όλα τα βλέπεις! Στη φωτο (που είναι κακή γιατί είναι φωτογράφιση φωτογραφίας), χορεύουν το "Πιπέρι"! Τον τύπο με το μαστίγιο προσέξτε!:P
Ξέρεις και να τα λες?:hmm: Άχρείαστο να'ναι αλλά αν ποτέ βρεθεί ανάγκη να σ'έχουμε στα υπ'όψιν...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Oυoooxι! Ωστόσο υπάρχουν ακόμη "επαγγελματίες" μοιρολογίστρες.
Τα original μοιρολόγια είναι συνταρακτικά πάντως...:|
Πάντως μοιρολόγια δεν έχει μόνο η Μάνη. Γενικά τα Δημοτικά της Ελλάδας περιλαμβάνουν πολλά μοιρολόγια. Τα ριζίτικα τα έχετε ακούσει?

Εμένα η μητέρα μου είναι Κρητικιά και ο πατέρας μου Μανιάτης (πού τους ψώνισα κι εγω τους γονείς μου) και μεχρι τα 15 μου τραβιόμουν αναγκαστικα σε πολούς γάμους... ε ρε παιδια η λυρα δεν αντέχεται...σου τρυπάει τα τύμπανα! Μέχρι και η μητέρα μου τρελαίνεται μετά απο μισή ώρα.Μοιρολόγια καλήτερα:rolleyes:

christianapulp δεν εχεις δικιο η λυρα ειναι μαγικο οργανο!!!!!!!!!
καλε που τους βρηκες τετοιους γονεις!!!!!!!!!!! ποτε σε αφησαν να βγεις απο το σπιτι στα 25;;;;;;;:lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back