Τι να κάνω;; Βοήθεια!

Olivia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Olivia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 187 μηνύματα.
Γεια σας !!!Δεν σας γράφω για ένα πρόβλημα που έχει το γατάκι μου ...καθώς δεν έχω γατάκι...!!!Αλλά προέκυψε ένα μικρό προβληματάκι με ένα ξένο γατάκι!!!Χθες καθώς έβγαινα από την έισοδο της πολυκατοικίας μου (μένω σε αραιοκατοικιμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης -η επόμενη κατοικία είναι στα 100 μέτρα) με πλησίασε ένα γατάκι σχετικά αδύνατο (κανονικό θα έλεγα αλλά επειδή είχα άπειρες γάτες στο παρελθόν και τις τάιζα μέχρι σκασμού εμένα μου φάνηκε αδύνατούλι :P) και άρχισε να τρίβεται στα πόδια μου νιαουρίζοντας!!Μόλις το χάιδεψα πρόσεξα πως φοράει ένα κόκκινο λεπτό λουράκι !Να σας πω πως γενικότερα στη περιοχή έχω δει αρκετές γάτες αλλά καμία δεν με πλησίαζε να τη χαιδέψω , όλες έφευγαν και απ' ό,τι θυμάμαι δεν φορύσαν λουράκι.
Η γατούλα λοιπόν νιαούριζε σα να με παρακαλάει οπότε της πήγα λίγο γάλα και έβαλα μερικά κομματάκια ψωμί μέσα ... παρατήρησα πως έπινε μόνο το γάλα οπότε αμέσως μετά της πήγα ένα κεσεδάκι γάλα .Αμέσως μετά διαφωνήσαμε με το αγόρι μου γιατί μου είπε να μην του δώσω καθόλου φαγητό γιατί προφανώς από κάπου θα έχει χαθεί και πως αν του δώσω φαγητό θα μείνει εδώ και δεν θα γυρίσει στο αφεντικό του . Εγώ δεν άντεξα , αφού κατα τις 11 το βράδυ το άκουσα από το παράθυρο να νιαουρίζει σα να κλαίει βγήκα έξω (με το πρώτο κάλεσμα ήρθε αμέσως νιαουρίζοντας γλυκά) και του έδωσα λίγο χοιρινό κρεατάκι.
Θέλω να σας ρωτήσω ... τι να κάνω??Υποψιάζομαι πως μπορεί να είναι και κανενός από την πολυκατοικία μου αλλά μέχρι σήμερα δεν το είχα δει . Εκτός όλων των άλλων στο συμβόλαιο έλεγε πως απαγορεύονται τα ζωα .Δεν θέλω και να εκθέσω κανέναν γιατί τα λατρεύω τα ζωάκια .Να συνεχίζω να τη ταίζω?
Σας ευχαριστώ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως να έβγαζες το γατάκι φωτογραφία και να κόλαγες αφισούλες στις κολώνες της περιοχής? Ίσως κάποιος το έχασε.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To σκέφτηκα κι αυτό .. αλλά αν είναι κανενός από τη πολυκατοικία?Μένει και ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας από δίπλα και δεν ξέρω αν πρέπει να το δει ..

Γιατί δεν τους ρωτάς προσωπικά ?

To σκέφτηκα κι αυτό .. αλλά αν είναι κανενός από τη πολυκατοικία?Μένει και ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας από δίπλα και δεν ξέρω αν πρέπει να το δει ..

καλημερα olivia κατι μαλλον που κανεις δεν ξερει ειναι οτι συμφωνα με τον νομο ακομη και να απαγορευει η πολυκατοικια τα ζωα, ο νομος το επιτρεπει και επιτρεπει 2 κατοικιδια ακομη και αν ο κανονισμοι της πολικατοικιας το απαγορευει

και αν θυμαμαι καλα υπαρχει και στην σελιδα του ΚΕΠ

Ακόμα κι αν το δει, δεν χρειάζεται να μάθει ποιανού ήταν τελικά το γατάκι. Και όπως πολύ σωστά είπε η Αγγελική ο νόμος καλύπτει όσους έχουν ζωάκια.

Και τι σε ανησυχεί αυτό; Εσύ απλός θα γράψεις στα πόστερ σου ότι βρέθηκε γατάκι με περιλαίμιο και ότι περιφέρετε στη τάδε πολυκατοικία. Αφού ούτως ή άλλως δεν μπορείς να το πάρεις στο σπίτι σου. Τα γατιά φεύγουν σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου, από κάπου εκεί γύρο θα έχει φύγει αν δεν το έχει παρατήσει κανείς. Καλή επιτυχία!

Πάντως δεν είναι απαραίτητο να το έχει σκάσει από σπίτι. Εγώ τον Χίονη μου όταν ζούσε στο δρόμο του είχα φορέσει λουράκι και είχα προσπαθήσει να φορέσω και στα άλλα αδέσποτα για να τα γλειτώσω από φόλες. Ίσως κάποιος να έχει κάνει κάτι ανάλογο, να του έχει φορέσει λουράκι για να φαίνεται ότι κάποιος το φροντίζει και να το προστατεύσει κατά κάποιο τρόπο.
Όπως και να έχει με το να βάλεις ποστερ ή να ρωτήσεις στην πολυκατοικία δεν χάνεις τίποτα. Δεν το έχεις πάρει σπίτι σου. Αλλά και να το έιχες πάρει, όπως λέει η Αγγελική σε προστατεύει ο νόμος και στην προκειμένη περίπτωση ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν έχει καμιά ισχύ;)

οτι και να γινει μην το αφησεις νηστικο το καιμενο!:(

aggeliki1 το ξέρω γιατί παλαιότερα στο παλιό μου σπίτι είχα μεγάλο πρόβλημα με το σκυλάκι μου γιατί οι ένοικοι της πολυκατοικίας δεν το ήθελαν και το συμβόλαιο έλεγε πως δεν επιτρέπεται .Μετά τους γνωστοποίησα το νόμο αυτό και βγάλανε το σκασμό ... άλλωστε το σκυλάκι μου δεν ενοχλούσε καθόλου .
Εγώ φοβόμουν μην εκθέσω κανέναν ... αν είναι και σήμερα εδώ θα πάω να ρωτήσω μήπως είναι κανενός της πολυκατοικίας και αν δεν είναι θα βγαλω αφίσες .. να συνεχίσω να το ταίζω??Δεν μπορώ να το βλέπω να μου νιαουρίζει σα να με παρακαλάει να το πάρω σπίτι μου γιατί θα το κάνω στο τέλος!!!!!!

και βεβαια να το ταιζεις και καλυτερα να το παρεις στο σπιτι σου μεχρι να δεις αν μπορεις να το δωσεις καπου η να το κρατησεις εσυ,φοβαμαι μηπως το δει ο ιδιοκτητης και του κανει κακο

Μήπως να το φιλοξενήσεις για λίγο για να έχει τροφή και νερό ? Και παράλληλα ψάξε για το αφεντικό . Αυτό θα έκανα στη θέση σου ...

aggeliki1 όχι ο ιδιοκτήτης είναι πολύ καλός!Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα ζώα απλά έχει βάλει τον όρο για να μην προκύψουν προβλήματα ανάμεσα στους ενοίκους . Αποκλείεται να το πειράξει γιατί έχει και ο ίδιος σκυλάκια στην αυλή του! Τώρα που θα βγω να του δώσω γαλατάκι θα δω σε τι κατάσταση είναι ( αν είναι ακόμη έξω) και αν μείνει μέχρι το μεσημέρι θα το πάρω σπίτι μέχρι να τους ρωτήσω όλους!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!!Θα σας κρατάω πάντως ενήμερους!!

τοτε olivia προσπαθησε να μαθεις αν στους γειτονες σου τους αρεσουν τα γατακια και αν ναι ρωτατους αν τους πειραζει να παρεις το γατακι στο διαμερισμα και αν δεν θελουν βαλε μια foto στις αγκελιες για να το παρει καποιος απο μας που αγαπαμε τα γατακια.

Eγώ θα σου πω μόνο να μην ξαναδώσεις γάλα. Tους δημιουργεί διάρροια και παράσιτα (σκουλικάκια).

Καλημέρα σε όλους!!Χθες δεν την είδα καθόλου όλη μέρα , τη φώναζα αλλά τίποτα!Το βράδυ αργά όμως την άκουσα να φωνάζει πάλι και βγήκα και τη βρήκα δίπλα ακριβώς από την πολυκατοικία μου σε ένα μικρό χωραφάκι να κάθεται και να φωνάζει και την πήρα μαζί μου!Μόλις την έβαλα στο σπίτι έμοιαζε λίγο τρομαγμένη , κοιτούσε από εδώ και από κει μύριζε πράγματα και μόλις είδε τη μπαλκονόπορτα άρχισε να νιαουρίζει και να θέλει να βγεί έξω!Μόλις άνοιξα βγήκε στο μπαλκόνι όπου της έβγαλα λίγο φαγητό , έφαγε λίγο και έφυγε (μάλλον πήγε στην αυλή όπου τη βρήκα να νιαουρίζει) μετά από λίγο ξαναγύρισε , έφαγε κι άλλο και έφυγε πάλι . Μου φάνηκε τρομαγμένη κι επειδή όταν ήταν μέσα στο σπίτι νιαούριζε σα να ήθελε να φύγει δεν την ξαναέβαλα μέσα ...σήμερα θα ρωτήσω όλους τους γείτονες και αν δεν βρεθεί ιδιοκτήτης αποφασίσαμε από αύριο να βγάλουμε αφίσες στη γειτονιά!

:up: Πολύ καλή η ιδέα σου . Πάντως είναι φυσιολογικό να τρομάζει . Δε σε γνωρίζει και βρέθηκε σε άγνωστο γι ΄αυτήν χώρο . Αλλά αν ήταν κάποιου από την πολυκατοικία έτσι όπως νιαουρίζει δε θα το είχαν ακούσει ???? Δε θα το πρόσεξε κανείς ???? :hmm::hmm:

εγω νομιζω οτι την εχουν παρατησει

Οσο σκέφτομαι οτι υπάρχει η πιθανότητα να την παρατήσανε ... νευριάζω απίστευτα!Πάντως κοίταξα και στο λουράκι της εχθές και δεν είχε κανένα σημείωμα . Εγώ θυμάμαι όταν είχα γάτες είχα βάλει σε όλες από ένα μικρό σημείωμα με τα στοιχεία μου μέσα σε μία μικρή μεταλλική θηκούλα στο λουράκι τους γιατί φοβόμουν μη τις χάσω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back