chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, δεν έχω λόγο άλλωστε. Μάζεψα ένα άρρωστο γατάκι από το δρόμο, το έκανα καλά, του έδωσα σπιτι και τροφή, το στείρωσα και προσπαθώ εδώ και τόσο καιρό να του βρω μια οικογένεια για να περάσει καλά την υπόλοιπη ζωή του.
Απ' ότι φαίνεται όμως δεν είναι και τόσοι πολλοί οι πραγματικοί ζωόφιλοι όπως πίστευα όταν απευθύνθηκα στο site για να βρω λύση στο πρόβλημά μου. Γιατί άλλο να το παίζεις εν γένει ζωόφιλος και ειδικά γατόφιλος και άλλο το να είσαι. Δηλαδή τι, προτιμάνε όλοι ένα μωρό γατάκι γιατί έχει "γουστο" και όταν μεγαλώσει και το βαρεθούν το διώχνουν και έναν μεγαλύτερο σε ηλικία γάτο τον ρίχνουν στο "πυρ το εξώτερον"? Στον Καιάδα ο Χιόνης και ο κάθε Χιόνης που δεν είναι μικρός και χαριτωμένος?
Μου θυμίζει τα ορφανοτροφεία που είναι γεμάτα παιδάκια που δεν τα θέλει κανείς, επέιδή δεν είναι ξανθα και γαλανομάτικα ή επειδή δεν είναι πια μωρά αλλά λίγο μεγαλύτερα. Είμαστε λίγο υποκριτές ή μου φαίνεται?
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Και μιας και εισαι ανυπομονη γατομαμα ασε χρονο στα πραγματα και κανε οσα σου ειπα εστω δοκιμαστε τα ουτως η αλλως θα τα ξανακανεις με τον νεο ιδιοκτητη. Μη μπερδευεις το πως ειναι ο χιονης στον κτηνιατρο με το πως ειναι με δυο πανικοβλητες μαμαδες και μια κορη και γατο με αμφιθυμα αισθηματα χρειαζεστε χρονο αν το θελετε.
Ακομα και τα ορφανα θελουν χρονο και καλο ειναι να δεις λιγο τα πραματα απο τη πλευρα των ζωων μην προβαλεις δικα σου αισθηματα αν και καταλαβαινω πως αισθανεσαι δεν βοηθας το χιονη ετσι
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Γι'αυτό, ξαναλέω, όποιος θέλει να υιοθετήσει γατάκι πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσει αν το θέλει πραγματικά αυτός και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και όχι ξαφνικά εκεί που τρελλενόταν γι'αυτό να αρχίσει να του ξυνίζει και να του βρωμάει....
Και τώρα κλείνω γιατί είμαι πραγματικά πολύ θυμωμένη!!!

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Περιμενε καταρχήν μήπως σου απαντήσει το παλικάρι που είχε ενδιαφερθεί. Βάλε αγγελίες όπου μπορείς (interpet, περιοδικά εφημερίδων κλπ) και κάνε λίγο υπομονή. Σίγουρα κάποιος θα βρεθεί για το Χιόνη.
χριστινα
Διάσημο μέλος
. Μπράβο για όσα κάνειςΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Όταν πήγα ήταν στην κρεββατοκάμαρα ήρεμος μάλλον επέιδή ήταν κλεισμένος μέσα μόνος του. Με το που με είδε μου τρίφτηκε λίγο πιο δισταχτηκα όμως απ'ότι συνήθως. Αναγνωριστικά θα έλεγα. Όταν όμως είδε την τσάντα του τρομοκρατήθηκε και κρύφτηκε κάτω από το κρεββάτι.Χρειάστηκε να επιστρατεύσω τον Κώστα για να τον βγάλω. Μετά αφού το χάιδεψα λιγάκι να ηρεμησει τον έπιασα από το σβέρκο και τον έβαλα λιγο με το ζόρι θα έλεγα μέσα. Μάλλον η τσάντα του θύμησε το γιατρό και την "περιπέτεια" της στείρωσής του και δεν ήθελε να ξαναμπει.
Η Μέμη είχε τα πράγματά του έτοιμα στις σακκούλες (κατα πάσα πιθανότητα δεν τα είχε βγάλει καν!) τα πήραμε και φύγαμε. Σ'όλη τη διαδρομή ο Κωστας μου έλεγε να είμαι ψύχραιμη και να μην πω τίποτα. Τελευταία στιγμή όμως δεν άντεξα και είπα, ότι "από τη στιγμή που ήξερες ότι η κορη σου δεν θελει άλλη γάτα για μου είπες να στον φέρω" μου απάντησε ότι "περίμενε ότι θα είναι πιο φιλικός και κοινωνικός"! 'Αντε να κάνει κάποιος από εμάς στείρωση και μετά να δούμε πόσο φιλικός και κοινωνικός θα είναι! Σε συνδυασμό μάλιστα και με ξεσπίτωμα!! Αυτό που με έβγαλε εκτός εαυτού σήμερα και ήμουνα από το πρωί έξαλλη ήταν που σε μήνυμα μου είχε γράψει ότι ο Χιόνης έκανε "χχχχχχχχχχχχχ" στην κόρη της και γι'αυτό δεν τον ήθελε. Σε οποίον το είπα γέλασε! Δεν κάνει έτσι ούτε σε σκύλους πόσο μάλλον σε άνθρωπο. Εκτός ισως αν του κάνει κάτι που δεν ξέρω γιατί κανείς μας δεν τον έχει πειράξει ποτέ. Εδώ χθες στην πρώτη συνάντηση με τον μικρό Μέμο ο Χιόνης έκανε πίσω και προσπαθούσε να τον αποφύγει, ενώ ο μικρός καμπούριασε τη ράχη του, του σηκώθηκε η τρίχα και έκανε "χχχχχ" στο Χιόνη! Μάλιστα το σχολιάσαμε και γελάσαμε ότι ο μικρος είναι πιο επιθετικός! Μην τρελλαθούμε κιόλας! Τρομαγμένος και πονεμένος ήταν ο μικρούλης μου, πως να είναι φιλικός και κοινωνικός!Δεν του δόθηκε χρόνος ούτε ευκαιρία...
Γυρίσαμε σπίτι και με το που του άνοιξα την τσάντα ανέβηκε πανευτυχής στο κρεββατι του κι άρχισε να τριβεται στα παιχνίδια του. Επειδή όταν είπα στη μαμα ότι θα τον ανεβάσω σπίτι χτυπησε απ' ότι μου είπε ο άνδρας μου 20 πίεση κι επειδή έχει περάσει κι ένα ελαφρύ εγκεφαλικό πριν μερικά χρόνια ειπα νε μην το διακινδυνεύσω. Τον ξαναπήγα στο σπιτάκι του κήπου, αλλά του έβαλα μια θερμοφόρα ανάμεσα στην κουβέρτα στο κρεββάτι του και ένα ηλεκτρικό καλοριφερ που έστειλα ον Κώστα να αγοράσει πριν πάμε να τον πάρουμε. Δεν το έχει πλησιασει ακόμα, μάλλον το φοβάται, αλλά τη δουλεια του θα την κάνει. Θα τον κρατήσει ζεστό. Την ώρα που τον άφησα είχε πέσει με τα μούτρα στο φαγητό (το οποίο μάλλον είναι καλό σημάδι ότι συνέρχεται) και ήταν πολύ αστείο το θέαμα μόνο που δεν είχα φωτογραφικη να τον βγάλω. Είχε σηκωμένη την ουρά και την κουνούσε πέρα δωθε με απόλαυση και ήταν σε πλήρη θέα ο πωπούλης του και τα α...κια του ή ότι εχι απομείνει από αυτά με brazilian wax! Χτες δεν σήκωνε καθόλου την ουρά του και δεν μπορούσα να δω, αλλά σήμερα μου φάνηκε αστείος ο ροζ ξυρισμένος πωπός. Καλέ που είναι τα ράματα? Δεν φαίνεται να έχει τίποτα εκτός από τα συρικνωμένα α.....κια του....

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Aν και πιστεύω οτι σύντομα θα εκει που δεν το περιμένεις θα έχεις τηλέφωνο. Eτσι μου συνεβη όλες τις φορές αυτό το μήνα. Kαι αυτοί που είχα για σίγουρους, εξαφανιζόντουσαν μυστηριωδώς

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Φαινεσαι οντως θυμωμενη κι εχεις ισως ενα δικιο με την ενοια οτι οντως πρεπει να συμφωνουν ολοι και να εγρινουν και οχι μονο αυτο αλλα και να βοηθησουν ενα νεο ζωο ειτε μικρο ειτε μεγαλι τα πχχ και τα λοιπα πρεπει κανεις να τα περιμενει.
Αν παρ αυτα πρεπει να τον δωσεις δεδομενου του χαρακτηρα του χιονη και των οσων εχει περασει σε συμβουλευω τα εξης.
Μη τον δωσεις μακρυα το ζωο ειναι ταλαιπορημενο και μολις εχει προλαβει να δεθει με σενα . Ελπιζω να καταλαβες οτι οπου και να τον δωσεις θα χρειαστεις κι εσυ για να προσαρμοστει και ιδιως χρονος αν τον στειλεις σε μακρυνο μησι με αλλες γατες θα χεις χειροτερα απο αυτα εκτος αν ο ιδιοκτητης εχει μοναδικο χαρισμα με τα ζωα.
Δευτερον ο χιονης δεδομενου οσων περασ3 και του χαρακτηρα του θα ηταν καλο να εχει εναν ιδιοκτητη μονο η εστω μια οικογενεια χωρις αλλο ζωο η εστω με ενα πολυ μικρο γατακι πραγμα που θα διευκολυνε παρα πολυ την προσαρμογη του. Τα χαρακτηριστικα του ιδιοκτητη δεν ειναι τοσο η εκταση που θα διαθεσει οσο το αν εχει χρονο ν ασχοληθει αν αγαπαει πολυ τα ζωα και εχει τον τροπο του μ αυτα αν ειναι ζεστος σαν χαρακτηρας και τρυφερος και αν θελει πολυ τον χιονη και φαινεται υπευθυνος να τον αναλαβει μεχρι το τελος της ζωης του χωρις να υπολογισει χρονο και εξοδα.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αν τελικά δεν μπορέσω να βρω κάποια νέα οικογένεια στο Χιόνη, θα τον κρατήσω εγώ. Σαν τελευταία λύση όμως γιατί το να τον έχω μέσα στο σπίτι δεν το βλέπω να γίνεται και το να τον έχω στον κήπο σε σκυλόσπιτο δεν έιναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί. Θα βγαίνει πάλι στο δρόμο & θα κινδυνεύει από αυτοκίνητα, φόλες & αρρώστιες και θα είναι σαν να ξαναγυρνάμε στο μηδέν, από εκεί που ξεκινήσαμε....
Άσε που υπάρχουν πολλά αδέσποτα όπότε το σκυλόσπιτο το βλέπω να γίνεται κοινόβιο....
Αν κατάφέρναμε κάποια στιγμή να τελειώσουμε τη μονοκατοικία στο Κρυονέρι (πολλά τα έξοδα για χτήσιμο παιδια!!!), θα ήταν καλά γιατί είναι ισόγειο με απευθείας πρόσβαση στον κήπο, οπότε θα έμενε σ'ένα δωμάτιο, θα του άνοιγα την μπαλκονόπορτα και θα μπαινόβγενε, ή ακόμα θα του είχα σπιτάκι στην μεγάλη σκεπαστή βεράντα. Εκεί το δρομάκι μπροστά από το σπίτι & η περιοχή δεν έχει καθόλου κίνηση και θα ήταν όλα ιδανικά για όλους
Δεν το βλέπω όμως να γίνεται άμεσα εκτός αν κερδίουμε κανένα λαχείο ή σε κανένα τηλεπαιχνίδι. Οπότε, συνεχίζω την αναζήτηση του τέλειου ανάδοχου γονέα για τον μικρό μου....
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
αντε θα τον κανουμε μασκωτ τοσα που λεμε για χαρη τουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω εχω να σου προτεινω κατι που ισως δεν ξερεις. Ενα ειδικο πορτακι για γατες που πωλειται σε pet shop, το οποιο προσαρμοζεται στην πορτα και σηκωνεται αυτοματα μονο για τη γατα που φοραει ενα ειδικο περιλαιμιο. Εαν τελικα κρατησεις το Χιονη (αν και νομιζω οτι θα βρει σπιτι και μαλιστα καλο), ισως μπορεις να βαλεις ενα τετοιο πορτακι στην αποθηκη και να μπαινοβγαινει εκει μονο αυτος. Γιατι γατες θα μαζευονται κι ας ειναι στειρωμενος. Συνεβαινε και σε εμας στο προηγουμενο σπιτι οπου φτασαμε να ταϊζαμε αδεσποτα στο μπαλκονι μας. Και ηρθαν κυριως επειδη ανακαλυψαν το φαγητο του Σιβα (μεσα στην κουζινα).
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
... Ίσως απλά δεν θέλουν να προσπαθήσουν....![]()
Νομίζω αυτή η φράση τα λέει όλα!
Τόσο γρήγορα κανείς δεν απορρίπτει! Εκτός αν είναι άσχετος από ζώα.
Φίλος που ήρθε κάποτε να δει το γάτο μου γκρίνιαξε και είπε "δεν είναι φιλικός", γιατί τον ζούλαγε και τον έπαιρνε αγκαλιά με το ζόρι κι ο καημένος πάλευε να φύγει. Να λέει πάλι καλά που δεν τον γρατζούνισε ή δάγκασε...
Μ'ένα νέο πρόσωπο (ή πολλά) και νέο σπίτι ποιο γατί θα είναι ιδιαιτέρως φιλικό; Μετά από στείρωση κιόλας.
Κι αν δε δίνουμε λίγο χρόνο να συνέλθει και να ταιριάξει με το άλλο γατί, τι περιμένουμε; Μέσα σε λίγες ώρες, αυτόματα μπαμ-μπουμ;
Δεν ήταν υποχρεωμένη να τον πάρει η Μέμυ. Ίσως είχε στο νου της ένα παιχνίδι ακόμη για την κόρη της, και αφού δεν τις βόλεψε ξου αμέσως! Να είχε προσπαθήσει λίγο, θα έλεγα ΟΚ, γίνονται αυτά, δεν ταιριάζουν. Αλλά τώρα μπορώ να τα λέω λίγο σκληρά. Έχει δίκιο η Ασπασία είναι πολύ λίγες οι 10 ώρες!!!
Όταν πάμε το δικό μας γατάκι για στείρωση, που το αγαπάμε, το φροντίζουμε μετά όσο περίεργα κι αν φερθεί το καημένο, και το αγαπάμε, το αγαπάμε! Ο ξένος δεν το αγαπάει!
Ασπασία, κράτα το, βρες τρόπο! Είναι το τυχερό σου, είναι δικό σου! Μόνο εσύ το αγαπάς...
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αν λες ότι αγαπάς τις γάτες και εν γένει τα ζώα, δεν μπορείς να τα αντιμετωπίζεις σαν κάποιο παιχνίδι που αγόρασες για σένα ή το παιδί σου & αν δεν σ'αρέσει να το επιστρέφεις! Όταν μου είπε ότι περίμενε ότι θα είναι πιο φιλικός και κοινωνικός τα είδα όλα κόκκινα! Πώς περίμενε να της συμπεριφερθεί ο γάτος αμέσως μετά από εγχείρηση? Πότε πρόλαβε να αντιληφθεί ότι δεν είναι κοινωνικός & φιλικός, κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν αυτή κοιμόταν? Δεν προσπάθησε να τον πλησιάσει καν, ούτα να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον!Πραγματικά δεν θέλω να συνεχίσω να συζητάω γι'αυτό το θέμα γιατί συγχίζομαι και αυτό συνεπάγεται στην περίπτωσή μου με ακόρεστη μανία για φαγητό. Το βράδυ τα σκεφτόμουν ξανά και από τα νεύρα μου έφαγα μισό βάζο γλυκό βύσσινο! Στις 3 η ωρα τη νύχτα το φαντάζεσαι?
Ίσως και να τον κρατησω τελικά αν δεν γίνει κάτι. Σήμερα πρωί-πρωί είχα τηλέφωνο από την αδελφή μου για να ρωτήσει πως ειναι ο γατούλης, πως περασε το βραδυ του και αν του είχαν κάνει τίποτα, τηλεφωνο από την μαμά μου αν θέλω να πάει να τον ταίσει και να δει αν είναι καλά και τηλέφωνο από τον άνδρα μου, ότι πήγε και του έκλεισε το καλοριφερ γιατί το δωμάτιο ήταν φούρνος και ότι είναι μια χαρά, έχει φάει το φαγητό όλο και είχε όρεξη για παιχνίδια.
Ποιος ξέρει, ίσως στο τέλος μου ζητήσουν από μόνοι τους να τον ανεβάσω στο σπίτι....

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην το γελάς. Βλέπουν ποσο τον αγαπάς και αγχώνεσαι και σιγά σιγά τον συνηθίζουν κι αυτοί. Δεν θα είναι καθόλου περίεργο να τον αγαπήσουν και να μην θελουν να φύγει. Στο εύχομαι ολόψυχα, γιατί βλέπω ότι θες να τον κρατήσεις τελικά!Ποιος ξέρει, ίσως στο τέλος μου ζητήσουν από μόνοι τους να τον ανεβάσω στο σπίτι....![]()
anabou
Διάσημο μέλος
Τωρα, ολοι την αγαπαμε(εγω ισως λιγο περισσοτερο), και ολοι την φροντιζουμε!
Γιατι δεν δοκιμαζεις να τον βαλεις στο μπαλκονι σας?Ετσι, θα τον βλεπεις πιο συχνα!'Η κατι πουυ σκεφτηκα, αλλα ειναι λιγο δυσκολο!Να τον κρατησεις, αλλα να του παρεις και ενα αδελφακι, για να μην ειναι μονος του!?
Ο θειος μου μενει στο Κρυονερι. Μενει ακομα με τα πεθερικα του, γιατι εχει τεσσερα μικρα παιδια, και η θεια μου θελει ακομα βοηθεια!Αλλα προσφατα εχτισαν και αυτοι σπιτι!Ειναι πολυ ωραια εκει, αν και το χειμωνα εχει πολυ κρυο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool