Δεν έχω διάθεση να δώσω έκταση στο θέμα αυτό, νιώθω όμως υποχρεωμένη να τοποθετηθώ εφόσον με αφορά.
Καταρχήν να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ και ζητώ συγνώμη από την Ασπασία, η οποία ό,τι και να γράφει κι όσο θυμωμένη κι αν είναι, την δικαιολογώ απόλυτα. Από κει και πέρα κανείς άλλος που δεν ήταν εκεί και δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο σπίτι το δικό μου δεν έχει το δικαίωμα να με κρίνει και να κατηγορεί εμένα και το παιδί μου. Συγνώμη, αλλά μιλάμε για το ΠΑΙΔΙ μου.
Είναι γεγονός ότι από την αρχή ήταν αρνητική η κόρη μου στο να πάρουμε κι άλλη γάτα, ιδιαίτερα ενήλικη. Δικό μου το λάθος που πίστεψα ότι μόλις τον δει και τον γνωρίσει θα τον αγαπήσει και θα τον αποδεχτεί. Αν ζούσα μόνη μου θα του έδινα σαφώς περισσότερο χρόνο γιατί τον ήθελα πολύ και το θυμάστε όλοι. Προτίμησα να πάρω αυτόν από ένα μωρό γατάκι που θα ήταν πιο εύκολο, ακριβώς γιατί ήθελα να βοηθήσω σ'αυτή την ιστορία. Είναι άδικο να κατηγορούμαι σαν μη αληθινά ζωόφιλη, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία ν'αποδείξω σε κανέναν τίποτα. Έχω σώσει άπειρα ζωάκια κι έχω λατρέψει άλλα τόσα. Έχω ξοδέψει χρήματα για να φροντίσω αδέσποτα κι έχω προσφέρει αφιλοκερδώς ατέλειωτες ώρες εργασίας σε ζωοφιλικό σύλλογο.
Έζησα μια μεγάλη ένταση με τον Χιόνη, ο οποίος σαφώς δεν ήταν μαζί μου όπως τον περιγράφει η Ασπασία κι είναι φυσικό. Ήταν ξένος μεταξύ ξένων. Το ίδιο βράδυ που έφυγαν τα παιδιά γρατζούνισε τον μικρό και βέβαια αμέσως τους χώρισα. Όταν ήρθε η κόρη μου σπίτι, πήγε να τον δει με τον ενθουσιασμό της ηλικίας της κι επειδή προφανώς τον πλησίασε απότομα, της αγρίεψε. Δε λέω ότι φταίει ο γάτος, εμείς φταίμε, αλλά σε καμιά περίπτωση Ασπασία δεν είπα ψέμματα για τίποτα. Ο Χιόνης έκλαιγε όλο το βράδυ κι εγώ έτρεμα μη μου χτυπήσουν το κουδούνι οι γείτονες και μου κάνουν παράπονα. Η μικρή γκρίνιαζε συνεχώς, έφτασε μέχρι να μου πει ότι θα πάει να μείνει στη φίλη της γιατί δεν αντέχει!
Λέω και πάλι, δεν την δικαιολογώ, μακάρι να μου έμοιαζε περισσότερο, αλλά δυστυχώς δεν έχει την τρέλα μου με τα ζώα. Μάλωσα μαζί της, αλλά η ουσία παραμένει ότι μου προκάλεσε τόσο άγχος αυτή η ιστορία που παραδέχτηκα ότι δεν έπρεπε να ζητήσω να τον πάρω, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω και γι αυτό ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ από την Ασπασία που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ. Η κόρη μου μπορεί να φαίνεται αντιπαθής σε σας (και σε μένα μη σας πω ώρες ώρες!), αλλά δεν παύει να είναι το παιδί μου - ελπίζω να καταλαβαίνετε τη θέση που βρέθηκα.
Αυτά είχα να πω, είχα όλη την καλή διάθεση να προσφέρω στον Χιόνη ένα σπιτικό και δεν τα κατάφερα. Λυπάμαι γι αυτό κι αναγνωρίζω όλες τις ευθύνες μου. Προσωπικά εύχομαι να τον κρατήσει η Ασπασία γιατί το δέσιμο μεταξύ τους είναι τεράστιο, αυτό το είδα με τα μάτια μου και πιστεύω ότι πουθενά αλλού δε θα είναι ευτυχισμένος ο Χιόνης...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.