Μετά από διάλειμα μερικών ημερών επανέρχομαι με τα νέα του Χιόνη. Χθες κάναμε και τη δεύτερη δόση τα εμβόλια. Ο καημένος μου, τον βάλαμε, με το ζόρι, στην τσάντα του, την οποία να σημειώσω ότι την έχει ξεσκίσει γιατί την έχει συνδιάσει με τον γιατρό και πρέπει να πάρω άλλη! Και ακόμα πιο δύσκολα τον βγάλαμε από την τσάντα! Με το που μπήκαμε στο γιατρό μαζί με την αδελφή μου, εκείνη θα έκανε εμβόλια στο σκύλο, ο Χιόνης γατζόθηκε στην τσάντα και δεν έβγαινε. Προσπαθούσαμε κανένα 10' εγώ, η αδελφή μου, ο γιατρός και η βοηθός του, αλλά ακόμα και κάθετα που την σηκώναμε εκείνος δεν έβγαινε γιατί είχε πιαστεί στον πάτο και νιαούριζε παραπονεμένα!
Με τα πολλά-πολλά και με μερικές τούφες τρίχωμα λιγότερο τον βγάλαμε και του έκανε ο γιατρός τα εμβόλια. Το καλό είναι ότι τελειώσαμε, σε ένα χρόνο θα ξανακάνει οπότε, εκτός απροόπτου θα τον ξεχάσει το φόβο του γιατρού μέχρι τότε. Ο γιατρός για μια ακόμη φορά μου είπε πόσο κούκλος και πόσο καλός γάτος είναι, ότι παρά το φόβο του, ο Χιόνης είναι το πιο ήρεμο γατάκι που έχει κουράρει γαιτί συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις γίνονται επιθετικά. Πάντως μου κάνει εντύπωση αυτός ο γιατρός το πόσο ήρεμος και πόσο καλός είναι με τα ζώα. Ακόμα κι όταν τον δάγκωσε το σκυλάκι της αδελφής μου την ώρα που του έκανε εμβόλιο και εκείνη το μάλωσε, αυτός χάιδεψε τον Ραμσή και είπε να μη τον μαλώνουμε γιατί έχει δίκιο, αισθάνεται ότι απειλείται και είναι φυσική αντίδραση!
Όσο για την στείρωση, επειδή τον ρώτησα για τα ράματα που άκουσα από άλλους (π.χ. Shakespear) ότι πήγαν να κόψουν μετά από κάποιες μέρες και την extra αντιβίωση που πήραν, μου είπε ότι τα ράματα του Χιόνι ήταν εσωτερικά και τα αποροφά ο οργανισμός (όντως δεν φαινεται ούτε καν τομή) και η αντιβίωση που του είχε δώσει εκείνη την ημέρα ήταν υπεραρκετή. Απλά δεν χρησιμοποιούν όλη οι γιατροί την ίδια τεχνική. Για να το λέει έτσι θα είναι. Του έχω εμπιστοσύνη
Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι ενώ μου είχε πει ότι μετά τα εμβόλια θα είναι ζαλισμένος ίσως όχι όσο την άλλη φορά, αλλά αρκετά και μπορεί να μην έχει διάθεση για φαγητό και παιχνίδια, γυρίσαμε σπίτι και τον άφησα στο κρεβάτι του με αναμένο καλοριφέρ μην μου κρυώσει και το βλαμμένο πήδηξε κάτω και πήγε κατευθείαν στο φαγητό και περιδρόμιασε! Μετά κάθησα και περίμενα μην κάνει εμετό κι αυτός επιασε ένα τρελλό παιχνίδι με κάτι μπαλάκια που ανακάλυψε της ανηψιάς μου και δεν σταμάταγε! Έσκαγε από τον ένα τοιχο στον άλλο, στα έπιπλα, στο αναμένο καλοριφερ, έριξε το φαγητό του κάτω και κατέληξε να ρίξει το μπαλάκι στην άμμο και να σκάβει σαν μανιακός να το βγάλει έξω με αποτέλεσμα ενώ προηγουμένος είχα καθαρίσει, να βρεθεί η μισή άμμος έξω! Τι δι###λο, exstasy του έδωσε ο γιατρός???!!!....
Τώρα που κατέβηκε η μητέρα μου να τον δει μου είπε ότι βρήκε κάτι Barbie της ανηψιάς μου ξεμαλλιασμένες και ότι κοιμόταν στο κρεβατι του και ροχάλιζε κι όλας! Φαίνεται τρελλάθηκε όλο το βράδυ στο παιχνίδι και ξεράθηκε μετα....
Να πάρω το γιατρό να τον ρωτήσω αν είναι φυσιολογική αντίδραση ή θα με πάρει στο ψιλό?