Τι να κάνω με τον Χιόνη;

:lol: :lol: :lol: στειλε μας καινουργιες φωτο με το νεο του λουρακι(αν τον ενοχλει το κουδουνακι μπορεις να το βγαλεις);)
Έχω βγάλει καινούργιες φωτογραφίες, αλλά επειδή τις είχα σωσει στο laptop και το laptop είναι για service στην αντιπροσωπεία δεν μπορώ να σας τις δείξω. Σε λίγες μέρες ελπίζω. Το κουδουνάκι το συνήθησε. Αυτό που τον εκνευρίζει είναι όταν τον βουρτσίζω. Εκεί που είναι μια χαρά και χουρχουρίζει, μόλις γυρίσει και δει με τι τον βουρτσίζω αγριεύει. Έχω φάει κάτι γρατζουνιές τελευταία πάνω στο βούρτσισμα απίστευτες!
Χθες τελικά μετά από τόσο καιρό που περίμενα τον άνθρωπο που μας κάνει όλες τα μερεμέτια να μου βάλει πλαστική περίφραξη στην βεράντα (ο άνδρας μου μόλις δει εργαλεία παίρνει δρόμο!), είδα κι αποείδα και έβαλα μόνη μου. Το ύψος φτάνει γύρο στο 1μ. και 10 εκ. αλλά παρόλα αυτά εγώ αισθάνομαι ανασφαλής. Δεν θεωρώ δύσκολο να σκαρφαλώσει ο Χιόνης και να πηδήξει. Ειδικά αν ανέβει στα επιπλά της βεράντας.Είναι μόνο 1 όροφος, αλλά και πάλι αν πέσει και χτυπήσει? Διαβάζω σε άλλα post για πτώσεις από βεράντα και με πιάνει η ψυχή μου! Τελος πάντων θα κάνω μια δοκιμή να τον αφήσω στην βεράντα ίσως και σήμερα και θα δω. Δεν του έχω πάρει σπιτάκι ακόμα. Περιμένω να πάρω αν βρω στο bazaar του Stray να πιάσουν τόπο και τα χρήματα παρά να τα δώσω σε κανένα pet shop. Μάλλον θα περιμένω να του πάρω σπιτάκι και μετά να τον ανεβάσω, θα το σκεφτώ. Επειδή υπάρχει φόβος ακόμα και με την περίφραξη να φύγει, σκέφτομαι να του βάλω πλακέτα με το όνομά του και το τηλέφωνό μου. Ξέρετε που μπορώ να βρω? Πλακέτα έχω βρει σε μαγαζιά όπως το Accessorize, αλλά δεν ξέρω που να το χαράξω. Σε pet shop κάνουν κάτι τέτοιο? Αν γνωρίζετε κάτι ενημερώστε με να μου φύγει κι αυτό το άγχος. Όσο για απάντηση στις αγγελίες που έχω βάλει, τίποτα ακόμα.... Στο τέλος, όσο και να μην ήθελα να πάρω γάτα, ή να μην τον θέλουν οι δικοί μου βλέπω να μου μένει παρεϊτσα. Να δω τι θα τον κάνω αν φύγω Χριστούγεννα 10 μερες εξωτερικό....:hmm: :hmm: :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το ήξερα ότι τελικά ο Χιόνης θα είναι η συντροφιά σου!!!
Από ό,τι ξέρω σε pet shop μπορείς να χαράξεις τα στοιχεία του. Αλλιως δοκίμαστε το www.gotags.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ενα-δυο pet shop στην περιοχή μου που εχω ρωτήσει δεν φτιάχνουν. Θα ρωτήσω σε κανένα κεντρικό γιατί βιάζομαι να του το φορεσω πριν τον βαλω στην βεράντα. Να δω τι θα κάνω αν φύγει και δεν φοράει πλακέτα. Είναι πολύ καιρό κλεισμένος και φοβάμαι μην φύγει και απομακρυνθεί από το σπίτι....:(

Καλημερα! Χαιρομαι για το Χιονακο:) . Παντως δε νομιζω οτι θα φυγει. Ειδικα εαν τον ανεβασεις 2-3 μερες πριν φυγετε για καποιες ωρες να συνηθισει το νεο χωρο. Οπωσδηποτε θα του βαλεις να φαει στο μπαλκονι. Εμεις ειχαμε το Σιβα στο προηγουμενο σπιτι, 1ο οροφο, με πολλους αδεσποτους να ανεβοκατεβαινουν στο μπαλκονι και αυτος ποτε δεν αποπειραθηκε να φυγει. Το μονο που εκανε ηταν να πηγαινει στους διπλα και να μπαινει στο σπιτι τους οταν εβρισκε ανοιχτες μπαλκονοπορτες! (Ευτυχως συμπαθουσαν τις γατες...);)

Ασπασία εμείς μια ταμπακιέρα που θέλαμε να χαράξουμε την είχαμε δώσει σε χρυσοχοΐο. Τώρα δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο και με την πλακέτα αλλά μπορείς να ρωτήσεις.

Την δικια μας πλακετα την χαραξαμε σε pet shop.

Πήγα σ'ενα petshop που μου είχε πει η Ισμήνη ότι υπάρχει στην Χάριτος αλλά ενώ το σκεφτόμουν από το πρωί με πρήξαν στο γραφείο και κατάφερα να βγω 2:30 και να φτάσω εκεί 2:40 οπότε είχε κλείσει για μεσημέρι!:( Κι εγώ που νόμιζα τόσο καιρό ότι στο Κολωνάκι ισχύει το συνεχές ωράριο.... Μάλλον δεν ισχύει στα petshop.:hmm:
Δευτέρα πάλι. Ας ελπίσουμε να μην την κοπανήσει απ'το μπαλκόνι πριν του βάλω πλακέτα. Ο Θεός βοηθός!

Μπορεις να γραψεις το τηλεφωνο σου απο τη μεσα μερια στο παλιο του λουρακι(μην χαλασεις το καινουργιο). Ετσι ειχα κανει στη σαρδελα πριν παρουμε την πλακετα της.

Το παλιό είναι υφασμάτινο κα δεν μπορώ να γράψω. Ίσως το κάνω στο καινούργιο που έχει άσπρο δέρμα από μέσα. Ευχαριστώ, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!:P

Μπορεις κιολας, αν δεν βρεις να χαραξεις την πλακετα, να παρεις απο βιβλιοπωλειο ενα απο αυτα τα πλαστικα που εχουν χαρτακι που βαζανε παλια στα κλειδια(δεν ξερω πως να το εξηγησω:( ) μεχρι να βρεις που να την χαραξεις...:D

Α! βρηκα φωτο!

Συνημμένα

• images12.jpg
    images12.jpg
    2,3 KB · Εμφανίσεις: 37
Σήμερα ο Χιόνης πήρε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δώρο του, έστω και καταλάθος! Η αδελφή μου είχε πάρει ένα σετ σε τσαντάκι με παιχνίδια, βούρτσα και λουράκι από κάποιο super market νομίζοντας ότι είναι για σκύλο, αλλά ήταν για γάτα τελικά, κι έτσι το έκανε δώρο στον Χιόνη. Τόσες μερες τον χαίδευα με το ειδικό γάντι και δεν έκανε τίποτα. Σημερα που τον έκανα με την βούρτσα, αρχισε να χουρχουρίζει και όπως γύρισε κάποια στιγμή και είδε την βούρτσα έπαθε σοκ και πήρε δρόμο!Τέλος πάντων φαντάζομαι ότι θα το ξεπεράσει γιατί με άφησε και τον ξαναβούρτσισα. Του έβαλα και το καινούργιο λουράκι, μαύρο λουστρίνι με στρασάκια, με ένα κόκκινο κουδουνάκι. Πολύ χαριτωμένο! Μόνο που δεν βλέπω να μένει το κουδουνάκι για πολύ.... Του δινει στα νεύρα όπως χτυπάει σε κάθε του κίνηση. Για τα παιχνίδια, ένα ποντικάκι με catnip, ένα ψαράκι υφασμάτινο με λαστιχο που κρεμμιέται και ένα πλαστικό σαν κουδουνίστρα, αδιαφόρησε πλήρως. Είναι η μόνη γάτα που έχω δει ν'αδιαφορεί πληρως για κορδέλες, κορδόνια, παιχνίδια και τα συναφή. Το μόνο που του αρέσει είναι να παίζει με μπαλάκια. Γεννημένος ποδοσφαιριστής! Μήπως είναι εξώγαμο παιδί του άνδρα μου? Έχουν΄πολλά κοινά κι έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι....:hmm: :hmm: :hmm:

Αχ βρε ασπασια εσυ τον χιονη καμια μερα καταλαθος θα τον παρεις μεχρι και στο κρεβατι σας ολα "κατα συμπτωση και κατα λαθος" του τα κανεις και "αναγκαστικα ξκαι δεν γινοταν διαφορετικα".....;) :D ... βρε αθεοφοβη αφου τον καραγουσταρεις το γατουλινο γιατι δεν το παραδεχεσαι πια?? κουδουνακια και κορδελακια και τυφλα να χουν οι γατες που ανηκουν οντως σε καποιον στην ουσια του κανεις τα ιδια με αν τον ειχες επισημα απλα εσυ του τα κανεις ¨στα κλεφτα¨;) :lol: :rolleyes:

Ο Χιόνης ήρθε σπίτι!

Μπορώ επιτέλους να σας ανακοινώσω ότι ο Χιόνης από το Σάββατο το μεσημέρι είναι πλέον στο σπίτι!!!:) :) :)
Τον ανέβασε ο άνδρας μου μαζί μ'όλη του την προίκα όταν είχα πάει για ψώνια και όταν γύρισα τον βρήκα να κάνει παρέα στα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο! Εκεί έβαλα τις φωνές εγώ, γιατί είχα πει ότι αν τον ανεβάσουμε, μέχρι να ξεστολίσουμε δένδρο, θα μένει μόνο στη βεράντα και στο δωμάτιο μας. Το υπόλοιπο σπίτι απαγορεύεται.Τον περιορίσαμε λοιπόν σε κρεβατοκάμαρα και μπαλκόνι, ευτυχώς κάνει καλό καιρό και έχουμε την περισσότερη ώρα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα. Κάποια στιγμή λοιπόν τον έχασα και μετά από πολλή ώρα ψάξιμο που νόμιζα ότι είχε βγει από το μπαλκόνι εξω, τον βρήκα να κοιμάται στην παπουτσοθηκη, πάνω σε κάτι Tods του Κώστα!!!:lol: Είχε ξεχάσει ο άνδρας μου την πόρτα ανοιχτή και είχε βρει καταφύγιο στο ντουλάπι ο κύριος! Τέλος πάντων η πρώτη μέρα πέρασε καλά, με τη μαμά ν'αφήνει την μπαλκονόπορτά της ανοιχτή και τον Χιόνη να μπαίνει και ν'ανεβαίνει στο κρεββάτι της με αποτέλεσμα νάρχίζει την γκρίνια του τύπου:"Γιατί αγοράκι μου ανεβαίνεις στο κρεββάτι? Ξου, ξου παλιογατάκι!" Όλα αυτά σε τόνο πιο νιαουριστικό από του Χιόνη. Κατά τ'αλλα τον μάλωνε!! Το βράδυ κοιμήθηκε στο μπαλκόνι. Ήταν πολύ ήσυχος κι αυτό με ανησύχησε εμένα οπότε έμεινα ξύπνια όλο το βράδυ να αφουγκράζομαι για το κουδουνάκι του, απ'το φόβο μην την κοπανήσει. Τελικά το πρωί ήταν όλα καλά εκτός από μια και μοναδική γλάστρα με το μπουγαρίνι που είχε φυτέψει ο συγχωρεμένος το μπαμπάς μου που είχε πετάξει όλο το χώμα έξω και αναγκάστικα να την ξαναφυτέψω και να βάλω πλαστικό για προστασία από πάνω. Και να φανταστείτε ότι ήταν η μόνη που του είπα να μην πειράξει!!! Όπως όλα τα μικρά παιδιά όταν του λες "μη" κάνει το αντίθετο! Δεν του έχω πάρει σπιτάκι ακόμα. Σκέφτομαι να του πάρω ένα μεγάλο κουτί μεταφοράς να το χρησιμοποιεί και ως σπιτάκι. Κοίταξα χθες στο bazaar του stray αλλά δεν βρήκα τίποτα. Μάλλον θα πάω σημερα σε pet shop. Προς το παρόν βολεύτηκε μόνος του. Κοιμάται σε μια από της καρέκλες της βεράντας. Του αρέσει να κοιμάται σε μαξιλάρι στα μαλακά.... Επίσης την ίδια καρέκλα χρησιμοποιεί ως παρατηριτήριο. Μας βγήκε πολύ κουτσομπόλης! Όλη μέρα χαζεύει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, ποιος παρκάρει μπροστά στο σπίτι, ποιός περνάει κλπ. Όταν δει κάποιο γνωστό π.χ. τη θεία μου, ανεβαίνει στα κάγκελα κι αρχίζει να νιαουρίζει.
Σήμερα το πρωί που έφευγα για τη δουλειά νιαούριζε παραπονεμένα. Πολύ χάρηκα που τελικά εξελίχθηκαν ομαλά τα πράγματα στην αρχή της συγκατοίκησης. Τώρα σκέφτομαι, ότι και να μου τον ζητήσουν δύσκολα θα τον δώσω γιατί θα μου κακοφανεί.

Υ.Γ. Τώρα που σας γράφω έχω μια απίστευτη φαγούρα και ανακάλυψα ότι έχω γεμίσει αναφυλαξία. Κάτι με πείραξε και πολύ φοβάμαι ότι ο καλός μου αντρούλης πρέπει χθες που έλειπα στο bazaar να είχε αφήσει τον γάτο ν'ανέβει στο κρεββάτι! Θα έχουμε μάχη οταν γυρίσω σπίτι! Εγώ φωνάζω να μην τον αφήνει ν'ανεβαίνει και κάθε φορά που μπαίνω στο δωμάτιο, βλέπω τον Χιόνη ν'απομακρύνεται τρέχοντας από την μεριά του κρεββατιού....

Μόλις μίλησαν με τον άνδρα μου στο τηλέφωνο για να δω τι κα΄νει ο γάτος. Θα τον πνίξω δεν υπάρχει περίπτωση!! Τον άνδρα μου ενοώ όχι τον Χιόνη!!!. Είναι λέει στην κουζίνα και φτιάχνουν καφέ!!!! Είναι που είπα ΟΧΙ κατηγορηματικά στην κουζίνα! Στο τέλος - τέλος θα είμαι εγώ η κακιά που φωνάζει συνέχεια και οι άλλοι θα του κάνουν τα χατήρια και θα τον αφήνουν να τριγυρνάει παντού....:confused:

Τα κατάφερε ο μπαγάσας ο Χιόνης!!!!:up: :up: :up:

Μόλις μίλησαν με τον άνδρα μου στο τηλέφωνο για να δω τι κα΄νει ο γάτος. Θα τον πνίξω δεν υπάρχει περίπτωση!! Τον άνδρα μου ενοώ όχι τον Χιόνη!!!. Είναι λέει στην κουζίνα και φτιάχνουν καφέ!!!! Είναι που είπα ΟΧΙ κατηγορηματικά στην κουζίνα! Στο τέλος - τέλος θα είμαι εγώ η κακιά που φωνάζει συνέχεια και οι άλλοι θα του κάνουν τα χατήρια και θα τον αφήνουν να τριγυρνάει παντού....:confused:

Την πατησες ασπασια σου τη φεραγε αντρας και γατος :D :P

βλεπω συμμαχια στο σπιτι κ εσυ να τσιριζεις χεχεχε αντε με το καλο ασπασια μου κ παλι μπραβο για την κινηση

Έχω βγάλει πολύ ωραίες καινούργιες φωτογραφίες του Χιόνη αλλά λόγω του ότι το laptop είναι ακόμα για service και δεν βλεπω να το φτιάχνουν σύντομα, δεν έχω card reader αλλο για να τις βάλω στο gallery να τις δείτε. Μόλις βρω τρόπο θα τις βάλω και θα σας πω. Πάντως ο Χιόνης μάλλον θα πρέπει ν'αλλάξει όνομα σε Χιονόμπαλας ή Χοντρομπαλάς που λέει κι η ανηψιά μου. Μάλλον θα τον φωνάζουμε Χιόνης σαν υποκοριστικό του Χιονόμπαλας! Αυτό είναι!!!:lol: :lol: :lol:
Αν και τώρα που τον έχω σπίτι σα να μου φαίνεται ότι έκοψε το πολύ φαγητό. Ίσως να το'χε ρίξει στο φαγητό λόγω του ότι ήταν μοναχούλης και δεν είχε τι να κάνει:hmm:

Μπράβο Χιόνη τα κατάφερες!
:up: :up::up:
Περιμένουμε νεότερες εξελίξεις καθώς και τις φωτογραφίες! Αλήθεια με το δέντρο πώς τα πάει;

Απλά δεν τον αφήνω να μπει στο σαλόνι για να μην το γκρεμίσει. Είχα την προηγούμενη κακή εμπειρία πριν 2-3 εβδομάδες περίπου που τον είχα ξανανεβάσει στο σπίτι και σκαρφάλωνε πάνω του (https://www.mycat.gr/forum/attachment.php?attachmentid=557&d=1163880347), οπότε για δικό μου και δικό του καλό είπα να μην τον αφήσω να το πλησιάσει;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back