Τι να κάνω με τον Χιόνη;

αλλα μην χρησιμοποιησεις μωρομαντηλο με χαμομηλι θα γινει πιο κιτρινος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χθες το μεσημέρι πήγα με μια φίλη μου και την μπέμπα της που είνια 14 μηνών στο Jumbo στη Λεωφ.Αλίμου γιατί ήθελε να ης ψωνίσει παιχνίδια. Τελικά φύγαμε από εκεί με ένα τεράστιο παιχνίδι της Fisher Price για την μπέμπα και μια σακκούλα δωράκια για τον μπέμπη μου! Δεν ήξερα ότι στα Jumbo έχει και είδη pet shop.Πήρα ένα φτιαράκι ειδικό για να καθαρίζω την άμμο του, ένα πολύ όμορφο κόκκινο δερμάτινο περιλαίμιο με ενσωματομένη κόκκινη μπαντάνα με ψαροκκόκαλα, ένα καινούργιο μαξιλάρι για το σπιτάκι του και 2-3 παιχνιδάκια και έδωσα για όλα αυτά 7,5 ευρώ. Μιλάμε ότι από τιμές σκίζει! Σε petshop θα είχα δώσει τουλάχιστον τα τριπλάσια!
Χθες βράδυ βγήκαμε και γυρίσαμε αργούτσικα κατά τις 3:30, οπότε με το που μπαίνω στο υπνοδωμάτιο αρχίζω να ακούω νιαουρίσματα και γρατζουνίσματα στα ρολά. Δεν μπορούσα να ανοίξω το ρολό της μπαλκονόπορτας μην ξυπνήσω τη γειτονιά, αλλά έχω πάντα λίγο ανοιχτό το ρολό του παραθύρου και την κουρτίνα για να μας βλέπει και να μην αισθάνεται πολύ μόνος του το βράδυ που είναι στη βεράντα. Του χτύπησα λίγο το τζάμι κι έρχεται ο καλός μου και σκάει πάνω στο τζάμι κι αρχίζει να νιαουρίζει και να γρατζουνάει για να του ανοίξω. Χάλασε τον κόσμο! Μάλιστα είχ σηκωμένο το μπροστινό δεξί ποδαράκι του και σαν να έτρεμε, σαν να πόναγε, δεν ξέρω... Του ανοίγω να ΄δω τι έχει και τσουπ! ρίχνει ένα σάλτο και μπαίνει μέσα. Αρχίζει μες την τρελλή χαρά να τρίβεται πάνω μου και να με γλείφει νιαουρίζοντας και γουργουρίζοντας. Το υποτίθεται χτυπημένο πόδι το είχε ξεχάσει!!! Με δούλευε ο μικρός για να τον αφήσω να μπει μέσα!!! Μετά από λίγο και μ το ζόρι τον έβγαλα έξω οπού για πολύ ώρα χάλασε τον κόσμο με γρατζουνιές στο τζάμι και νιουρίσματα που πιο πολύ έμιαζαν σαν να με έβριζε! Τελικά κατά τις 4:00 ηρέμισε και κοιμηθήκαμε. Δεν θέλω να τον μάθω να κοιμάται μέσα το βράδυ, αλλά με κοψοχολιασε ο βλάκας με το υποτιθέμενο χτυπημένο πόδι! Ακούς εκεί να με δουλεύει!!:lol: :lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε τον Χιόνη. Κοίτα πάντως να τα συνηθίσεις αυτά! Το δικο μου το τέρας δεν το αφήνω να βγαίνει έξω το βράδυ γιατί φοβάμαι μην τον κάνουν φύλλο και φτερό. Αμα θέλει να πάει τσάρκα κάνει ακριβώς όπως όταν κατουριέται για να με πείσει να του ανοίξω. Αν και πλέον τον έχω πάρει είδηση και δεν καταφέρνει κάτι. Επίσης όταν έμενε εδώ και η κολλητή μου μας έκανε νούμερα και με το φαγητό. Όποια σηκωνόταν πρώτη του έβαζε φαΐ, όμως όταν σηκωνόταν και η άλλη (ακόμα κι αν αυτή ήταν 5' μετά) έκανε σαν να είχε να φάει μέρες για να του ξαναβάλουμε φαΐ!

Αν εκεί που τον χαϊδεύεις τον καθαρίσεις με ένα μωρομάντιλο;

Όχι, όχι... μωρομαντιλα!!! Την είχα πατήσει εγώ και αναγκάστηκα να κάνω μπάνιο την Mici. Χειρότερα θα κάνεις τα πράγματα. Επειδή η δικιά μου την μέρα είναι συνεχεία έξω στα χώματα πάντα γυρνάει με μια κοιλιά χαλιά και ποδαράκια χαλιά.
Όταν επιστρέφω, περνώ την βούρτσα και την χτενίζω αντίθετα με την φορά του τριχώματος της και μετά την χτενίζω κανονικά. Έτσι φεύγει το πολύ χώμα μετά περνώ ένα καθαρό βετεξ νωπό μόνο με νερό και την περνώ απαλά απαλά από το κεφαλάκι της μέχρι την ουρά της, έτσι καθαρίζει μια χαρά. Αλλά αυτό με το βετεξ μόνο μια φορά την βδομάδα το κάνω.
Μια φόρα τον μήνα την κάνω μπάνιο MONO με νερό και την ψεκάζω για τους ψύλλους. Την περνάω ένα νερό την "στύβω" από τα νερά και μετά δεύτερο νερό και της βάζω ένα ειδικό φάρμακο που είναι για μύκητες (με συμβούλεψε η κτηνίατρος, επειδή τις περισσότερες ώρες είναι έξω).
Τώρα επειδή ο Xιόνης δεν έχει μάθει. Ίσως καλό θα ήταν να δοκιμάσεις να τον βάλεις μόνο με τις πατούσες του σε μια λεκάνη νερό να δεις πως θα αντιδράσει. Αν όμως του αρέσει, θα μπορέσεις άνετα μετά να τον κανείς ολόκληρο μπάνιο. Καλύτερα να το κανείς όταν θα τελειώσουν τα έργα από την οικοδομή.
Να πάρεις μια βούρτσα και να τον χτενίζεις μια φορά την μέρα είναι αρκετό.

Τον χτενίζω με βούρτσα καθημερινά, αλλά είναι τόσο χαζός που αμέσως μετά αρχίζει και κυλιέται κάτω και τρίβεται στις γλάστρες!Αυτό με το βρεγμένο βετεξ το έχω κάνει αρεκτές φορές με νερό και οινόπνευμα όπως μου είχε πει στην αρχή η Yasmin. Το θέμα είναι ότι αν τον κάνω τώρα που τον έχω στην βεράντα θα αρχίσει μετά να κυλιέται και θα γίνει λάσπη! Όσο για τη λεκάνη με το νερό δε βλέπω να τον πείθω να μπαίνει μέσα. Όσες φορές έχει τύχει να πατήσει σε νερά που τρέξαν από τις γλάστρες ή από το πιατάκι του κάθεται και τινάζει τα πόδια του πολύ ώρα και γλύφεται σαν να έχει λερωθεί. Δεν φαίνεται να του αρέσει καθόλου....

Τον χτενίζω με βούρτσα καθημερινά, αλλά είναι τόσο χαζός που αμέσως μετά αρχίζει και κυλιέται κάτω και τρίβεται στις γλάστρες![...] Δεν φαίνεται να του αρέσει καθόλου....
Τότε μόνο βούρτσα και νωπό βετεξ :-) και όταν θα τελειώσουν τα έργα στην οικοδομή δεν θα έχεις πια τέτοια προβλήματα.
Εγώ είχα μέχρι τώρα έργα συντήρησης στην πολυκατοικία με αποτέλεσμα να είμαστε στις σκόνες από τσιμέντο, κόλλες, μπόγιες, και κακο. Τώρα η Mici, λερώνεται λιγότερο από ότι πριν.
Αυτό με το οινόπνευμα και νερό... Χμμμ, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό. Έτσι δεν αφαιρεί την λιπαρότητα που έχουν οι γατούλες μας; Ούτε στην Mici αρέσει το νερό, αλλά την βάζω με το ζόρι στην μπανιέρα και ας μου κρατάει μούτρα για μέρες :-) όχι τίποτα άλλο, για να της βάζω αυτό το υγρό για τους μύκητες που μου είπε η κτηνίατρος μας.

Το ντινακι εκανε κατι απιστευτο χθες.Ανηξε τη βριση της κουζινας και μετα νιαουριζε παει ο φιλος μου να δει και ευτιχως δε πλημιρισαμε.Να βρεχτει και η γουνα του ντινου να τρεχουμε μετα.Καλε τι γατι ειναι τουτο πρωτο στης σκανταλιες:P

Σήμερα βρήκα κάτι φωτογραφίες του Χιόνη σ'ενα memory stick που έχω στο γραφείο και έπαθα σοκ! Είναι τραβηγμένες τέλη Μαϊου, που σημαίνει ότι πρέπει να είναι 4 μηνών περίπου και είναι αδυνατούλης και βρώμικος με ψιλομαδημένη γουνίτσα. Τότε δεν με πολυπλησίαζε παρά μόνο με άφηνε να τον χαιδεύω λίγο όταν του έβαζα φαγητό. Να φανταστείτε τις φωτογραφίες τις είχα τραβήξει με zoom από το παράθυρο του 1ου ορόφου του σπιτιού. Έτσι είχα καταφέρει μόνο να του βάλω ένα λουράκι για τους ψίλους. Πολύ αργότερα του φόρεσα και κανονικό λουράκι. Πάντως πονάει η ψυχή μου που βλέπω πως ήταν... :cry: :cry: :cry:

ειναι πραγματικα αισθητη η διαφορα Ασπασια.οποτε θα επρεπε να αισθανεσαι περηφανη που χαρη σ'εσενα ο Χιονης εχει γινει ο γαταρος που ειναι τωρα κι οχι να στεναχωριεσαι:up:

Ήταν τυχερός τελικά ο Χιόνης! Τυχερός που σε γνώρισε. Σαν να είναι άλλος γάτος φαίνεται!!!
Μακάρι όλα τα αδέσποτα να βρίσκανε ένα σπίτι... :(

καλα μιλαμε ασπασια μου ο χιονης φαινοταν απο τοτε οτι σε φλερταρε μεχρι να σε ριξει στον ερωτα του

Ειδες διαφορα το βλεμμα του? απο το φοβισμενο διστακτικο γατακι το εγκαταλελειμμενο εγινε ο σιγουρος για την αγαπη σου πλεον χιονης :) το μςρο σου.. κι επειδη τα μωρα τα βαζουν μεσα σε βλεπω συντομα να τον εγκαθιστας μεσα εξω στο τελος θα βγαινει μοναχα για την αναγκη του αχαχχααχχα;) :P

Για να μη παιδευεσαι βαλε διχτακι στις γλαστρες και δεν θα μετανοιωσεις ακου που σου λεω...και αν θελεις παρε ενα στεγνο σαμπουαν για γατες .. αν παλι..

Αποφασισεις να κανεις το μεγαλο βημα του μπανιου( για μενα ειναι ρουτινα τα πλενω ολα ακομα και τα πιο δυσκολα σε μια βδομαδα θα τα χω πλυνει αλλα λεμε τωρα) κανε τα εξης​

• Κοψε νυχακια( τα δικα του οχι τα δικα σου) βαλε γαντακια
  • Σβερκωσε τον η εχε τον στην αγγαλια σου και εχοντας βαλει το σαμπουαν διπλα και εχοντας εκ των προτερων ρυθμισει το νερο σε χλιαρο προς ζεστο
  • Κρατα τον απο το σβερκο ενω τον περιλουζεις και μην ενδωσεις να τον αφησεις οτι κι αν κανει αλλα να του μιλας απαλα δειχνοντας οτι κανει τερτιπια
  • Ριχνεις το σαμπουαν και τον τριβεις με το ενα χερι ενω με το αλλο τον κρατας εγω αρχιζω απο το να σαπουνιζω ποδαρακια ετσι βλεπει τι κανω κ καταλαβαινει οτι δεν θελω να τον πνιξω η οτι αλλο φανταζεται , σαπουνιζω πρωτα τα μερη που του αρεσουν τα χαδια γιατι ετσι καταλαβαινει οτι γινεται για καλο του και τελευταιο κανω το πρωσοπακι του
  • μετα περιεχυσε τον παλι με το νερο χαιδευοντας τον να φυγει η σαπουναδα
  • Χαιδευοντας παλι τον στιβεις να φυγουν τα πολλα νερα και
  • Τον απιθωνεις πανω σε μια ηδη ετοιμη ισως λιγο ζεστη πετσετα και Τον κουκουλωνεις τελειως τριβωντας τον,
  • Τον βαζεις στην αγγαλια σου πανω στην πετσετα παντα
  • και τον χτενιζεις με χτενουλα πρωτα
  • Μετα παιρνεις το σεσουαρ και κρατωντας τον μισοκουκουλωμενο στην αγγαλια τον φυσας μ αυτο ενω τον χτενιζεις ( ολα καθωνται μιας κ εχουν ξαφνιαστει απο το μπανιο αλλα και τουσ αρεσει η ζεστη) ισως χρειαστει να τον σβερκωσεις στην αρχη μεχρι να δει οτι δεν τρεχει τιποτα με το σεσουαρ ειναι απλα θορυβος
  • Συνεχιζεις να του γλυκομιλας στεγνωνωντας τον και χτενιζοντας τον εγω κανω κ ενα δειαλλειμμα μονο για χτενισμα μεχρι να τελειωσει
  • Οταν με το καλο στεγνωσει τον χαιδευεις του σκας και κανενα φιλακι ετσι μοσχομυριστος που θα ειναι και γενικα τον κανεις να καταλαβει οτι εισαι πολυ χαρουμενη που καθιησε και οτι ετσι θα εχετε περισσοτερα χαδακια αρα κερδισμενος βγηκε.
  • Τελος τον αφηνεις λιγες ωρες με την αγαπημενη του τροφη κ νερο σε ζεστο μερος

Φόβάμαι ότι μέχρι να γυρίσω θα μ'έχει ξεχάσει ή θα μου κρατάει μούτρα. Παίρνω συνέχεια τηλέφωνο τη μητέρα μου και ρωτάω τι κάνει. Εκείνη ανησυχεί μήπως κρυώσει έξω. Του έχει λέει ανοιχτή συνέχεια την πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου αλλά μπαίνει πολύ λίγο και κοιμάται συνέχεια στις καρέκλες στην βεράντα. Παρά το κρύο που μου λέει ότι έχει πιάσει, -αλήθεια τόσο κρύο κάνει Αθήνα? εδώ εχει 35 βαθμούς!-, δεν μπαίνει καθόλου στο σπιτάκι του. Του έβγαλε την κουβερτούλα του και την έβαλε σε μια από τις καρέκλες αλλά την πέταξε κάτω. Δεν την ήθελε! :hmm: :( :/:

η καλυτερη μοωνωση απο το κρυο ειναι τα χαρτια μου ειπε ο γιατρος του λαμπη σημερα δεν του βαζετε μια χαρτοκουτα για να κοιματε μεσα? νομιζω θα ηταν μια παρα πολυ καλη ιδεα

η καλυτερη μοωνωση απο το κρυο ειναι τα χαρτια μου ειπε ο γιατρος του λαμπη σημερα δεν του βαζετε μια χαρτοκουτα για να κοιματε μεσα? νομιζω θα ηταν μια παρα πολυ καλη ιδεα
Μα δε θέλει! Εδώ δε μπαίνει να κοιμηθεί στο δωμάτιο ή έστω στο μπαλκόνι στη μεγάλη τη γατοφόρο με το μαξιλάρι και την κουβέρτα του, στην κούτα θα μπει? Και μιλάμε ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα! Τι φαγητο του έβαλα μεσα, τι τα παιχνίδια του, τίποτα!!! Μπαίνει και βγαίνει αμέσως. Ελεγα οτι με το που θα πιασει κρύο θα μπει μέσα αλλά που αυτός...

Φαντάζομαι ότι αυτός θα αποφασίσει πότε θα μπει μέσα. Και εμάς ο Μαντού τη καταβρίσκει ότι καιρό και να κάνει να κοιμάται στη καρέκλα του στο μπαλκόνι, αρκεί να είναι η μπαλκονόπορτα ανοικτή. Άμα του την κλείσεις σκούζει και μπαίνει μέσα, αλλά τρελλαίνεται να μένει έξω. Εμείς τον βάζουμε αγκαλιά μέσα.:rolleyes:

Ασπασια μη τρελαινεσαι ο χιονης ειναι γατος τοσα αδεσποτα εξω τη βγαζουν οποτε δεν παθαινει τιιποτα αν θελει και αισθανθει την αναγκη θα παει τα δικα μου πανε το βραδυ μονο στα σπιτακια τους και οταν μενουν εξω κουλουριαζονται το ενα διπλα στο αλλο για πιο ζεστη

Ο γατούλης μου μ'εχει βάλει σε μεγάλη εγνοια από χθες. Κάποια στιγμή τον έχασα και βγαίνοντας στο μπαλκόνι να δω που είναι δεν τον βρήκα πουθενά.Τον φωναξα αρκετές φορές και τελικά βλέπω πίσω από την κούνια, πάνω στα κάγκελα σ'ενα σημείο που αφήνει κενό ανάμεσα στον τοίχο και την τέντα την ουρά του. Είχχε σκαρφαλώσει πάνω στο πλαστικό και βρίσκοντας το κενό είχε ανέβει και ήταν ετοιμος να πηδήξει. Τον φώναξα και γύρισε. Ίσως και να φοβήθηκε το ύψος. Από εκείνη την ώρα τον έβαλα μέσα στο σπίτι και καθήσαμε μαζί μέχρι το βράδυ αργά. Μάλιστα μας έκανε και ποδαρικό. Μετά την αλλαγή του χρόνου, βγήκα μέχρι κάτω στην είσοδο του δυοροφου για να κάνω ποδαρικό όπως κάθε χρόνο κι εκεί που ανέβαινα τις σκάλες, ακούω γκλιν-γκλιν το κουδουνάκι του. Ενώ πίστευα ότι κοιμόταν μπροστά στην τηλεοραση που τον είχα αφήσει, με είχε ακολουθήσει μέχρι κάτω και την ώρα που έφτασα στην πόρτα είδα την ουρίτσα του να μπαίνει μέσα στην πόρτα του σπιτιού. Δεν έμεινε βέβαια μέσα. Μετά από λίγο άρχισε να νιαουρίζει για να του ανοιξω να βγει έξω στο μπαλκόνι οπόυ και πέρασε το βράδυ του. Μέχρι πριν από λίγο ήταν πάλι όλα καλά. Ο Χιόνης στο μπαλκόνι και που και που χτυπάει το τζάμι να του ανοίξουμε νε μπει, κάθεται λίγο και πάλι χτυπημα στη μπαλκονόπορτα για να βγει. Δεν ξέρω πως μου ήρθε, ένστικτο ίσως, βγαίνω στο μπαλκονι να δω τι κάνει και πάλι το ίδιο σκηνικο: o Χιόνης κρεμμασμένος ο μισός έξω. Άρχισα να φωνάζω και γύρισε πίσω νιαουρίζοντας παραπονεμένα. Έξω στον κήπο μας είχαν μαζευτεί 2-3 γάτες και νιαούριζαν και μάλλον ο κακομοιρούλης ήθελε να συμμετάσχει στην παρέα. Νιώθω πολύ κακιά αλλά πιστέυω ότι είναι για το καλο του. Τελικά βρήκα άλλο ενα κομμάτι από πλαστικό για περίφραξη και το έχω βάλει πάνω από τα κάγκελα στο σημείο ανάμεσα στον τοίχο και την τέντα, απ'όπου πάει να το σκάσει. Προς το παρόν είναι εντάξει αλλά δεν ξέρω για πόσο.Πριν 2 λεπτα ήταν πάλι σκαρφαλωμένος και νιαούριζε παραπονεμένα επειδή του έκλεισα το κενό. Είναι ζήτημα χρόνου μεχρι να βρει κάποιο άλλο μέρος εύκολο για να την κοπανήσει. Τον έχω βάλει προς το παρόν μέσα, αλλά δεν μπορώ να τον έχω συνέχεια από δίπλα πρεπει να βγαίνει και στην βεράντα. Δεν έπρεπε τώρα που είναι στειρωμένος να μην έχει τάσεις φυγής? Μου νιαουρίζει και δεν καταλαβαίνω τι θέλει και αισθάνομαι οτι τον καταπιέζω που τον κλείνω στο δωμάτιο μαζί μου. Αν όμως πηδήξει απ'το μπαλκόνι και σπάσει κανένα κόκκαλο ή βγει στο δρόμο και τον πατήσει αυτοκίνητο θα τρελλαθώ!!!..:( :( :(

Ασπασία μην πτοείσαι! Τον έχεις μέσα για το καλό του. Προσπάθησε να κλείσεις τα κενά και κάποια στιγμή θα το πάρει απόφαση.

Δεν είναι κενά στα κάγκελα αλλά πάνω από αυτά. Όσο κι αν κλείνω τώρα που είναι και κατευασμένες οι τέντες για να προφυλάσουν από το κρύο, το καλοκαίρι που θα τις σηκώνω τι θα γίνει? Και γιατί το κάνει τώρα μετά από τόσο καιρό που τον έχω σπίτι? Πάντως το παρήγορο είναι ότι όταν έβαλα τις φωνές που τον είδα σκαρφαλωμένο γύρισε πίσω και δεν πήδηξε να φύγει. Μετά από τη δύτερη φορά που τον είδα να σκαρφαλώνει τον ψεκαζα με νερό καθε φορά που πήγαινε προς τα εκεί, για να καταλάβει ότι είναι κακό και να μην το ξανακάνει. Πάντως χθες το βράδυ δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου. Κάθε τρεις και λίγο σηκωνόμουν και κοίταγα από τις γρίλιες αν είναι στην καρέκλα του και κοιμάται...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back