kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν την πήρα γιατί κουβαλούσα πράγματα και δεν μπορούσα,
σκέφτομαι τώρα να πάω και αν την βρω να την πάω στον κτηνίατρο.
Εκεί που θέλω βοήθεια είναι στο αν αξίζει να την μαζέψω
το λέω γιατί σιγουρα δεν μπορώ να την κρατήσω, και φαινόταν πολύ φιλική
με άφησε να την χαϊδέψω, μήπως αυτό σημαίνει πως κάποιος την φροντίζει;
Φαινόταν και αρκετά καθαρή και υγιής, αν και πολύ γκρινιάρα, και γι' αυτό δηλαδή την πρόσεξα γιατί με το που με είδε άρχισε να νιαουρίζει.
τι να κάνω..??????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ, η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, και τελικά δεν είμαι σίγουρη αν φοβήθηκα την ευθύνη ή αν το να αναγκάσω ένα γατάκι του δρόμου να έρθει έστω και για λίγο στο διαμέρισμα είναι καλή επιλογή. Γύρισα στο σημείο, και έμεινα λίγη ώρα ώσπου εντόπισα την γατούλα στα σκουπίδια, κατάφερα δυο φορές αν την πιάσω αλλά το να την βάλω στη γατοφόρο ήταν δύσκολο και δεν ένιωθα άνετα να την πιέσω. Πρόσεξα πάντως πως υπάρχουν πολλά πιατάκια με νερό και φαγητό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και υπάρχουν και άλλες μεγαλύτερες γατούλες εκεί γύρο. Επειδή περνάω συχνά από εκεί θα ξανακοιτάξω αύριο που θα το εχω σκεφτεί και περισσότερο.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Οσο πιο μικρό είναι το γατάκι τόσο πιο εύκολα συνηθίζει σε ένα διαμέρισμα.Το ότι είναι φιλικό είναι θετικό στην περίπτωση που το πιάσεις αλλά αρνητικό για μια γάτα που ζει στο δρόμο.Αν έχεις τη δυνατότητα να το φιλοξενήσεις θα σου έλεγα να το πάρεις από το δρόμο.Σε ποια περιοχή βρίσκεται?Αχ, η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, και τελικά δεν είμαι σίγουρη αν φοβήθηκα την ευθύνη ή αν το να αναγκάσω ένα γατάκι του δρόμου να έρθει έστω και για λίγο στο διαμέρισμα είναι καλή επιλογή. Γύρισα στο σημείο, και έμεινα λίγη ώρα ώσπου εντόπισα την γατούλα στα σκουπίδια, κατάφερα δυο φορές αν την πιάσω αλλά το να την βάλω στη γατοφόρο ήταν δύσκολο και δεν ένιωθα άνετα να την πιέσω. Πρόσεξα πάντως πως υπάρχουν πολλά πιατάκια με νερό και φαγητό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και υπάρχουν και άλλες μεγαλύτερες γατούλες εκεί γύρο. Επειδή περνάω συχνά από εκεί θα ξανακοιτάξω αύριο που θα το εχω σκεφτεί και περισσότερο.
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά την έπιασα τη γατούλα σήμερα κατά τις 12:00, πήγαμε κτηνίατρο και επειδή δεν κατάφερε να της δώσει χάπι για παράσιτα τις δώσαμε μια αμπούλα. Το χάπι το πήρα σπίτι μήπως και της το δώσω με το φαγητό. Την εχω κλείσει στο μπάνιο με ποικιλία φαγητών της έβαλα και άμμο και την έχει ήδη επισκεφτεί. Αλλά δεν έχει φάει κάτι ακομη και έχει κρυφτεί κάτω από μια ντουλάπα, είναι πολύ τρομαγμένο το καημένο. Ο κτηνίατρος είπε πως πρέπει να είναι περίπου δυο χρονών, γενικά φαίνεται υγιείς αλλά μου είπε να την παρακολουθούμε για 4-5 μέρες πριν έρθει σε επαφή με τον δικό μου, πάντως και αυτός είναι πολύ τρομαγμένος ούτε την πόρτα του μπάνιου δεν πλησιάζει.
Θέλω συμβουλές πολλές συμβουλές.....
Καταρχήν πως θα εγκλιματιστεί και πως θα νιώσει ασφαλής;
Μήπως χρειάζεται κάτι που δεν το εχω σκεφτεί;
Το ότι με γρατζούνισε πρέπει να με ανησυχεί (έγινε στον κτηνίατρο την ώρα που προσπαθούσαμε να της δώσουμε το χάπι, όχι ότι επιτέθηκε);
Ότι συμβουλή έχετε θα είναι πολύτιμη.
Φυσικά όποιος ενδιαφέρετε για γατούλα να μας έχει υπόψιν του, γιατί όπως είπα δεν μπορώ να την κρατήσω. Μόλις ξεθαρρέψει λίγο θα την βγάλω φωτογραφία να την δείτε, είναι πάντως μια ταρταρούγα ανοιχτόχρωμο γκρι με λίγο καφέ και καταγάλανα μάτια, μια κούκλα!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
οχι καλε..αφου της εβαλε αμπουλα,προς θεου..μην της δωσεις και χαπι...σου ειπε τετοιο πραγμα ο γιατρος;;;..
το οτι σε γρατζουνισε καθολου μην σε ανησυχει...εμενα ο δικος μου ειναι 7 χρονων..και μην τολμησω εγω,να του δωσω χαπι...θα με ξεσκισει...
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι μου είπε να της το δώσουμε, και το ότι με γρατζούνισε με ανησυχεί μόνο γιατί μέχρι τώρα ήταν στα σκουπίδια και στο δρόμο.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι μου είπε να της το δώσουμε, και το ότι με γρατζούνισε με ανησυχεί μόνο γιατί μέχρι τώρα ήταν στα σκουπίδια και στο δρόμο.
αααα...εννο0εις γιαν σενα μην παθεις κατι ε;; νομιζα οτι ρωταγες αν ειναι φυσιολογικο για μια γατα αυτο...οκ..
συγνωμη..ποια αμπουλα της εβαλε;;;μα..δεν ειναι δυνατον να παρει και αμπουλα και χαπι...θα ειναι σαν να παιρνει διπλη δοση.

..σου διευκρινησε για σημερα..ή μηπως εννοουσε την επομενη φορα;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος
μηπως της εβαλε αμπουλα για ψυλους,τσιμπουρια και το χαπι ειναι για εσωτερικα παρασιτα?εγω αυτο καταλαβα..
την αμπουλα στο σβερκο δεν της την εβαλε?
μπραβο που την πηρες!
θελει το χρονο της...
απο τι περιγραφη μου φενετε πως θα ερωτευθω ΞΑΝΑ...!
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
όχι μου είπε σήμερα και κυρίως για τον δικό μου γάτο μην κολλήσει αυτός παράσιτα, δώσαμε βέβαια και σε αυτόν χάπι. Μήπως όμως το ένα είναι για εξωτερικά παράσιτα ή ψήλους και το άλλο για εσωτερικά;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
όχι μου είπε σήμερα και κυρίως για τον δικό μου γάτο μην κολλήσει αυτός παράσιτα, δώσαμε βέβαια και σε αυτόν χάπι. Μήπως όμως το ένα είναι για εξωτερικά παράσιτα ή ψήλους και το άλλο για εσωτερικά;
ναι..αλλα αυτο θα πρεπει να το διευκρινησεις ομως....παρε τον τηλεφωνο..γιατι και μια περιπτωση να εδωσε αμπουλα για σκουλικια...δεν κανει να παρει και χαπι..

Voula
Διάσημο μέλος
Για να μη λέω πολλά και σου χαλάω το θέμα, βρήκα που έτρωγε και αυτός και άλλες γατούλες, κατέβηκα την επόμενη μέρα, έχοντας μαζί γατοφόρο, τον ξαναβρήκα, δεν κατάφερα να τον πιάσω και ξαναπήγα τρίτη φορά (Μ.Τετάρτη ΄09) και τον τσάκωσα. Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Ο γατούλης βέβαια ζει στο μπαλκόνι, δεν μπορούσα να τον κρατήσω μέσα έχοντας ήδη 6 γάτες ΟΜΩΣ στειρώθηκε, έχει φαγητό, νερό, εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, σπιτάκι με κουβέρτες για να κοιμάται τον χειμώνα και αγάπη, πολύ αγάπη και φροντίδα από όλους μας.
Δεν ξέρω τι ελπίδες επιβίωσης είχε δίπλα στην λεωφόρο

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ ναι καπως έτσι και αυτή η κούκλα, με ακολούθησε, γι' αυτό συγκινήθηκα, δε νομιζω να το μετανιώσω ιδικά αν βρει ένα καλό σπίτι. Απλά δεν ξέρω τι να κάνω για να νιώσει άνετα και να καταφέρω να την συνηθίσω και εγώ, όσο για τα χάπι ρώτησα τον γιατρό, είναι για άλλη χρήση από την αμπούλα.
Voula
Διάσημο μέλος
Αχ ναι καπως έτσι και αυτή η κούκλα, με ακολούθησε, γι' αυτό συγκινήθηκα, δε νομιζω να το μετανιώσω ιδικά αν βρει ένα καλό σπίτι. Απλά δεν ξέρω τι να κάνω για να νιώσει άνετα και να καταφέρω να την συνηθίσω και εγώ, όσο για τα χάπι ρώτησα τον γιατρό, είναι για άλλη χρήση από την αμπούλα.
Υπάρχουν αμπούλες που πιάνουν τα ενδοπαράσιτα. Αλλά μάλλον χρειάζεται και χάπι για να είσαι σίγουρη.
Αφησέ τη να ηρεμήσει σε ένα χώρο με φαγητό και νερό για να νιώσει ασφαλής. Αυτό μποεί να πάρει 2-3 μέρες.
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά να ρωτήσω κάτι ακομη;
Ο μπαμπίνος μου είναι έξω από την πόρτα και την μυρίζει (τα έχει κάνει πάνω του, αλλά είναι και περίεργος
), υπάρχει περίπτωση η μυρωδιά του να τρομάζει την μικρή;Επίσης επειδή η πόρτα του μπάνιου έχει τζάμι, αυτή ξεπροβάλει που και που και νιαουρίζει αλλά αν την πλησιάσω κρύβεται πάλι κάτω από την ντουλάπα....

kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
βγήκε επιτελούς έξω από την κρυψώνα της με άφησε να την χαϊδέψω, μου τριβόταν και γουργούριζε όλη την ώρα. Την χτένισα και έβγαλα μια γούνα μαλλί, και σιγουρα έχει και άλλο, είναι πάρα πολύ βρόμικη τελικά και ας μην της φαινόταν, για την ακρίβεια κολλάει, τα αφτιά της απέξω είναι μαύρα με μάκα, αφήστε που περπατάει και αφήνει πίσω της κάτι μαύρα στίγματα σαν άμμο, πιθανόν να είναι και οι ψύλλοι. Έχω σκοπό σε δυο μέρες να της κάνω μπάνιο αν τα καταφέρω, προς το παρόν προσπάθησα να πάρω τα πολλά με μωρομάντυλα αλλά αμυδρά καθάρισε. Πως να την καθαρίσω? Αυτή θα χρειαστεί τρίψιμο με βούρτσα.... Είναι πολύ ήσυχη και θέλει παρέα αλλά δεν μπορώ να μείνω στο μπάνιο σήμερα και σιγουρα δεν θα την αφήσω στο υπόλοιπό σπίτι.
Δυστυχώς ο συγκάτοικος δεν συμφώνησε καθολου με την παρουσία της εδώ και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα γιατί κατάλαβα και πως για τον μπαμπίνο μου έχει κάνει μεγάλη υποχώρηση.
Δείτε εδώ τις πρώτες φώτο, επειδή τράβαγα με φλας, δεν κατάφερα να την εχω με ανοιχτά μάτια.
ΑΓΓΕΛΟΣ2
Δραστήριο μέλος
μπας και ειναι ασπρο-γκρι και φενετε καφε απο το λερωμα...μπορει να ακουγετε χαζο..αλλα ενα σκυλακι στην γειτωνια ηταν μπεζ και οταν βρηκε σπιτι και το πηρα 1 εβδομαδα στο δικο μου να του μαθω τα βασικα...μετα το μπανιο εγινε ενα λευκος με λιγες λεμονι σταμπες...εχε γουστο να δουμε καμια λευκη γατουλα κατω απο αυτην!παντως σιγουρα θα ειναι ποιο ανοιχτοχρωμη μετα το μπανιο..
καλη δυναμη...ελπιζω να μην σε δυσκολεψει πολυ με το μπανιο!!!
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχουν γίνει δυο περιστατικά από χθες που με βάζουν σε σκέψη για το αν η τάρτα μεγάλωσε στο δρόμο.
Καταρχήν βέβαια είναι πολύ ανοιχτή στην ανθρώπινη επαφή και πάει μόνη της στην τουαλετα της, όμως τα φοβερά είναι τα εξής.
Αρχικά χθες το βράδυ της ήρθε τάση για εμετό η πρώτη της κίνηση ήταν να πάει σφαίρα στην αμμολεκάνη.
Δεύτερον, σκέφτηκα σήμερα να την βγάλω στο μπαλκόνι μήπως λόγο ήχων και μυρωδιάς της είναι πιο οικείος ο χώρος ώστε να φάει κάτι και να μπορέσω και εγώ να την βγάλω μια φωτογραφία της προκοπής, μόλις λοιπόν έγινε αυτό άρχισε να κλαίει και έτρεξε πίσω στην τουαλέτα να κρυφτεί. Όπως και αν έχει είναι τρομοκρατημένο το καημένο και εγώ την εχω αναγκαστικά περιορίσει για να μην κολλήσει ψήλους ο μπαμπίνος μου.
Τέλος θέλω να κάνω μια ερώτηση, ο γιατρός μου είναι αρκετά καλός αλλά στα όρια του τυπικού. Θέλω να πω κάνει τα τυπικά και για το οτιδήποτε παραπάνω πρέπει να τον ρωτήσω. Ενώ ήξερε πως το αδεσποτάκι θα πάει σε σπίτι με άλλο γάτο δεν έκανε τον κόπο να μου πει αν θέλω να της κάνουμε εξετάσεις για να δούμε αν είναι υγιείς, γενικά δεν είπε τίποτα απλά έδωσε αποπαρασιτικά όπως του ζήτησα και τίποτε παραπάνω. Μήπως πρέπει να πάω αλλού; Υπάρχει ίσως κάποιος που να ασχολείται με αδέσποτα γατάκια ώστε να ξέρουν τι χρειάζονται, και αν είναι δυνατόν να έχουν και καλύτερες τιμές?
natalouko
Επιφανές μέλος

Από εκεί και πέρα για να κάνει εξετάσεις πρέπει να είναι άνω των 6 μηνών γιατί τα αποτελέσμτα δεν θα είναι ακριβή.
kitcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool