mimikaki
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Η σαρδελα ειναι ενα κανονικο ψαρι.. Αν τρωει ολα τα αλλα ψαρια.. γιατι να ναι κακο να φαει κι αυτο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος

dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Χμ! Κατι σαν τον τονο, το σκουμπρι κτλ.. που εχουν πιο λογικες ποσοτητες αλατιου.. Σαν λιχουδια ειναι οκ. Οχι και γευμα!Οι αλλες οι παστες ειναι απαγορευμενες .. ακομα κ σε μας.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης σήμερα τους έβαλα λίγη κρέμα μπεμπε για μωρά που την τρώω εγώ για καταπραυντικό. Το μικρούλι έγφαγε λιγάκι οι μεγάλες όχι.
ruko
Διάσημο μέλος
Επίσης η ντομάτα μπορεί να είναι τοξική για τις γάτες σε μεγάλη ποσότητα, γι' αυτό καλύτερα να αποφεύγεται τελείως. Ούτε κρέμα να δίνεις, γιατί πολλές έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και κάνουν διάρροιες.
Γενικά μη δίνεις ανθρώπινες τροφές, γιατί οι γάτες έχουν ευαίσθητο οργανισμό και πολύ συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις γκάφες και οι συνέπειες κυμαίνονται από διάρροιες μέχρι σοβαρές δηλητηριάσεις.
Αν θέλεις να τους δίνεις κρέας πού και πού δίνε το σκέτο, βρασμένο ή ψητό, χωρίς αλάτι, λάδι ή άλλα καρυκεύματα. Μην ανησυχείς για τη νοστιμιά: οι γάτες έχουν μόλις 493 γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα τους (εμείς έχουμε 9000), οπότε αντιλαμβάνονται πολύ λιγότερες γεύσεις. Λίγο ψητό κοτοπουλάκι ή κιμά θα τα φάνε με μεγάλη ευχαρίστηση!

dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Καλο ειναι να αποφευγουμε και τα πολλα λιπη.
Οχι επειδη ειναι πολυ νοστιμα για μας ειναι καλα για τα γατακια!

Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
cat 1
Νεοφερμένο μέλος
Σχετικά με τις τροφές που απαγορεύονται.... η δικιά μου δεν τρώει γενικά πολύ, τρώει 1.λίγο ξηρά τροφή 2.μια κονσέρβα/βδομάδα και 3.κάθε πρωί τρώει 2 ωμά καθαρισμένα γαβράκια ή λίγο πέρκα φιλέτο, που αν δεν της τα δώσω δεν ησυχάζει. Είχα ρωτήσει τον γιατρό αν της κάνει κακό και μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελικά τι ισχύει?
ruko
Διάσημο μέλος

Προφανώς οι απόψεις διίστανται, αλλά προσωπικά δεν θα έπαιρνα το ρίσκο. Δοκίμασε να τα μαγειρέψεις με λίγο νεράκι (τώρα σε βάζω να κάνεις περισσότερη δουλειά)

Επίσης το ψάρι δεν κάνει να δίνεται τακτικά - η οδηγία είναι ένα γεύμα max 2 φορές την εβδομάδα- αλλά αφού δίνεις πολύ μικρές ποσότητες πρέπει να είναι εντάξει.
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rosalia το ελαιόλαδο δεν ειναι καλο και δεν ενδείκνυται ουτε για τα σκυλιά. Υπάρχουν ειδικά συμπληρώματα διατροφής για γάτες.
Ενας κτηνίατρος μπορει να στο επιβεβαιωσει αυτο.
Ένας κτηνίατρος μου είχε πει να ανακατεύω με την τροφή της μερικές σταγόνες ελαιόλαδι, γιατί κανουν καλό στο τρίχωμα (είχε πρόβλημα με το τρίχωμά της)........
ruko
Διάσημο μέλος
Οι γάτες κάνει να φάνε χοιρινό;
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι καμιά γατοτροφή (αλλά ούτε και σκυλοτροφή) δεν περιέχει χοιρινό. Ξέρεις κανείς γιατί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Δεν εχω διαβασει κατι τετοιο πουθενα.Μια λογικη απαντηση θα ηταν οτι το χοιρινο κρεας εχει μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε λιπαρα απο αλλα κρεατα(κοτοπουλο,γαλοπουλα,μοσχαρακι και σιγουρα το ψαρι)για αυτο πιθανος να μη χρησιμοποιειται για κονσερβες κατοικιδιων.Παντος στα ντοκιμαντερ που βλεπω (ημερολογιο αιλουροειδων)δειχνει να κυνηγανε και να τρεφονται με φακοχοιρους.Οι γάτες κάνει να φάνε χοιρινό;
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι καμιά γατοτροφή (αλλά ούτε και σκυλοτροφή) δεν περιέχει χοιρινό. Ξέρεις κανείς γιατί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι σύγουρο αυτό?Δεν μπορει όλες οι γατούλες το λατρεύουν το γάλα

ruko
Διάσημο μέλος
Μερικοί δίνουν πολύ αραιωμένο εβαπορέ, αλλά θα ήθελα ν' ακούσω κι άλλες γνώμες επ' αυτού.

zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
PAKHET
Νεοφερμένο μέλος
Δε ξέρω τι λένε οι γιατροί, απ'τη στιγμή όμως που δεν έχει παρενέργειες εγώ δε της λέω κουβέντα.
@ggeliki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χωρίς κουκούτσι εννοείται!!!!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Πώς το ξέρεις ότι δεν έχει παρενέργειες; Επειδή δεν κάνει "οχτάρια";απ'τη στιγμή όμως που δεν έχει παρενέργειες εγώ δε της λέω κουβέντα.

Αν της κάνεις μια εξέταση αίματος για να δεις τρανσαμινάσες και λοιπούς δείκτες συκωτιού, θα καταλάβεις αν και ποιες παρενέργειες έχει.
PAKHET
Νεοφερμένο μέλος
Πώς το ξέρεις ότι δεν έχει παρενέργειες; Επειδή δεν κάνει "οχτάρια";![]()

Αν της κάνεις μια εξέταση αίματος για να δεις τρανσαμινάσες και λοιπούς δείκτες συκωτιού, θα καταλάβεις αν και ποιες παρενέργειες έχει.
Ευτυχώς που θα τη προλάβει ο καρκίνος απ' το παθητικό κάπνισμα...:greycat:
Χωρίς πλάκα, 3-4 φορες να 'χει πιει στα 4 της χρόνια. Δεν μ'αρέσει το λευκό και μόνο εκτός σπιτιού αν πιει. Αν πάλι της άρεσε το κόκκινο ή η μπύρα, τότε θα είχαμε πρόβλημα.
Άντζελα, μακάρι κι η δικιά μου να τσιμπούσε καμιά ελίτσα, αλλά ξεροσφύρι το κατεβάζει. Κάθε φορά που της δίνω κάτι σε λαχανικό με κοιτάζει με το βλέμμα "πρόσεχε, γιατί θα σε στείλω πίσω..." και φεύγει.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool