Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 149)
  • Friskies

Ψήφοι: 6 4,0%
  • Whiskas

Ψήφοι: 10 6,7%
  • Καποια της Purina(πχ Pro Plan,Tonus)

Ψήφοι: 21 14,1%
  • Eukanuba

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Iams

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Hills

Ψήφοι: 9 6,0%
  • Royal Canin

Ψήφοι: 47 31,5%
  • Orijen/acana

Ψήφοι: 29 19,5%
  • Brit Care

Ψήφοι: 5 3,4%
  • Αλλο

Ψήφοι: 22 14,8%

• Total voters
    149

kounelaki

Περιβόητο μέλος

Η kounelaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.415 μηνύματα.
Τι ξηρα τροφη δινετε στα γατια σας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εκανα ορθογραφικο λαθος στον τιτλο....:redface::redface::redface::redface:

Εγω ψηφισα Royal Canin...δινω αυτη για τα στειρωμενα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Royal Canin και εγω για γατακια απο 4 μηνων μεχρι την στειρωση!:)

Ακανα...:)

nature's variety κατεψυγμενη ωμη, οποτε δεν μπορω να παρω μερος στην δημοσκοπηση :P Παλαιοτερα ομως του εδινα orijen :)

Χμμ μαλλον η Ρουαλ Κανιν υπερτερει...

να ρωτήσω εγώ κάτι? Η whiskas δεν θεωρείται καλή τροφή?

Κι εμεις εδω και εναμισι χρονο Orijen και ειμαι απολυτα ευχαριστημενη.

να ρωτήσω εγώ κάτι? Η whiskas δεν θεωρείται καλή τροφή?
Εχει πολυ μεγαλη ποσοτητα σιτηρων,τεχνητων χρωματων,υποκαταστατων κρεατος...Εγω δεν τη δινω ποτε,εχω ακουσει πολυ ασχημα.Μια ματια στα συστατικα της θα σε πεισει.

Μάλιστα! Με τόση διαφήμιση νόμιζα ότι είναι καλούτσικη!

Εγώ εδώ και 1 χρόνου τους δίνω όριτζεν!!!:clapup::clapup::clapup:

εγώ του δίνω royal canin. δοκιμασα και την orijen αλλά δεν την πολυέτρωγε...

Ο δικος μου τρωει origen τωρα και με αυτη τη τροφη εχει χασει περιττο βαρος και πατσοκοιλιες που ειχε οταν τον ταιζα proplan. Ηταν 6,50 κιλα και τωρα εχει πεσει στα 5,70 :D

Μάλιστα! Με τόση διαφήμιση νόμιζα ότι είναι καλούτσικη!
Οι τροφες που πουλουνται στα σουπερ μαρκετ ειναι κατωτερης ποιοτητας σε σχεση με τις αντιστοιχες (και πιο ακριβες) των κτηνιατρειων και πετ σοπς. Οπως σου ειπε και η Μουκελις δες τα συστατικα και θα καταλαβεις. Εχει αχρηστες ουσιες για τις γατες οπως πχ σιτηρα ή καλαμποκι για να τις χορταινουν περισσοτερο...Οι ζωικες πρωτεινες ειναι λιγες,ενω τα λαχανικα πολλα. Και δεν βγαινουν και σε ΄κτηνιατρικες ποικιλιες οπως οι αλλες (πχ για στειρωμενα,για ηλικιωμενα,για γατια σε αναρρωση,για περσικα,για γατια με νεφρικη ανεπαρκεια,για γατια με αλλεργεια στην τροφη κτλ)
Επισης εχουν χρωστικες (απαπαπαπα) και τεχνιτα αρωματα και συντηρητικα.:(
Θεωρω πως η καλυτερη τροφη ειναι η Orijen, αλλα τα δικα μου δεν την ετρωγαν. Συνεχιζουμε με Royal Canin για στειρωμενα λοιπον,που ειναι καπως κατωτερη,αλλα οχι και για τα μπαζα!

Επίσης έχω ακούσει ότι η ξηρή τροφή είναι καλύτερη. Η δικιά μου τρελαίνεται για υγρή αλλά νομίζω ότι δεν κάνει να τις δίνεις συνέχεια ή δεν ισχύει αυτό? Γενικά μπορούμε να πούμε ότι όσο πιο καλή κι θρεπτική είναι η τροφή τόσο πιο πολύ αρέσει στις γατούλες?

Δυστυχως οι γνωμες δυιστανται σε αυτο το θεμα.Θεωρητικα η ξηρη τροφη τους κανει καλο στα δοντια..ομως εχει παρατηρηθει οτι τις περισσοτερες φορες,μαλλον ψιλοαμασητη την καταπινουν την τροφη τους.Επισης ειναι και πιο περιεκτικη σε θρεπτικα συστατικα,και μαλλον δεν τα παχαινει τοσο..αλλα εξαρταται και απο την ποιοτητα της ξηρης ειναι η αληθεια.Απο την αλλη..η τροφη σε υγρη μορφη..εχει πολυ περισσοτερο νερο,ειναι πολυ πιο κοντα στη "φυσικη" ας πουμε διατροφη τους,αλλα υποτιθεται οτι συμβαλλει στον σχηματισμο της πετρας.Ομως..η ξηρη τροφη ειναι γεγονος οτι κουραζει τα νεφρα..και επισης μπορει να συμβαλλει και στο συνδρομο FUS.Τι να πω..και εγω ξηρη τροφη τους δινω.Πιστευω οτι το καλυτερο ειναι ξηρη ..σε συνδυασμο με υγρη...(καλης ποιοτητας παντα).και οσο μπορουμε κανενα νεροβραστο κοτοπουλακι..ή και μοσχαρι ακομα..:)

ΥΓ..ξεχασα να σου απαντησω στο τελευταιο..ΟΧΙ..το οτι τους αρεσει μια τροφη..δεν σημαινει καθολου οτι ειναι και καλη...διοτι βαζουν πολλα βελτιωτικα στην γευση...

Επίσης έχω ακούσει ότι η ξηρή τροφή είναι καλύτερη. Η δικιά μου τρελαίνεται για υγρή αλλά νομίζω ότι δεν κάνει να τις δίνεις συνέχεια ή δεν ισχύει αυτό? Γενικά μπορούμε να πούμε ότι όσο πιο καλή κι θρεπτική είναι η τροφή τόσο πιο πολύ αρέσει στις γατούλες?

αν μπορεις να δινεις μονο κονσερβες τοτε δεν χρειαζεται να αλλαξεις διατροφη. Ειναι μυθος αυτο που ακουγεται οτι η ξηρα τροφη καθαριζει τα δοντια. Ακομα και αν οντως βοηθαει στην αποφυγη σχηματισμου πλακας, δεν παυει να επιβαρυνει τα νεφρα. Εγω προτιμω να εχω ενα γατο με κιτρινα δοντια, παρα με νεφρικη ανεπαρκεια :) Στην τελικη, αν ανησυχεις για τα δοντια τους, τους τα βουρτσιζεις 2 φορες την εβδομαδα και λυθηκε το θεμα (εστω και με σκετη οδοντοβουρτσα για μικρα παιδια).

Το προβλημα ομως ειναι..αν χρειαστει να ληψει για καποιες μερες...υγρη τροφη δυστυχως..δεν μπορεις να αφησεις ..ουτε για μια μερα.Και αν συνηθισει η γατα ΜΟΝΟ σε υγρη τροφη..μετα δεν τρωει την ξηρη..:)

Το προβλημα ομως ειναι..αν χρειαστει να ληψει για καποιες μερες...υγρη τροφη δυστυχως..δεν μπορεις να αφησεις ..ουτε για μια μερα.Και αν συνηθισει η γατα ΜΟΝΟ σε υγρη τροφη..μετα δεν τρωει την ξηρη..:)

Σωστά, δεν το είχα σκεφτεί αυτό!!! Θα της δίνω υγρή που και που σαν bonus, γιατί σκοπεύω να λείψω για 7 μέρες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back