Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 149)
  • Friskies

Ψήφοι: 6 4,0%
  • Whiskas

Ψήφοι: 10 6,7%
  • Καποια της Purina(πχ Pro Plan,Tonus)

Ψήφοι: 21 14,1%
  • Eukanuba

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Iams

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Hills

Ψήφοι: 9 6,0%
  • Royal Canin

Ψήφοι: 47 31,5%
  • Orijen/acana

Ψήφοι: 29 19,5%
  • Brit Care

Ψήφοι: 5 3,4%
  • Αλλο

Ψήφοι: 22 14,8%

• Total voters
    149
Friskies
αλλά θα την αλλάξω
με αυτά που διάβασα εδώ.
δεν το ήξερα ότι δεν είναι καλή.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το προβλημα ομως ειναι..αν χρειαστει να ληψει για καποιες μερες...υγρη τροφη δυστυχως..δεν μπορεις να αφησεις ..ουτε για μια μερα.Και αν συνηθισει η γατα ΜΟΝΟ σε υγρη τροφη..μετα δεν τρωει την ξηρη..:)

αν την αφησεις 24 ωρες μονη, μπορεις να βαλεις την μιση τροφη στην καταψυξη και την αλλη μιση στο ψυγειο. Οταν ειναι να φυγεις βγαζεις και τις 2 τροφες. Τρωει την τροφη του ψυγειου και αργοτερα τρωει την κατεψυγμενη. Αν ειναι να την αφησεις παραπανω σιγουρα χρειαζεσαι και καποιον να καθαριζει την αμμο μια φορα τη μερα. Εγω παντως δεν θα τον αφηνα πανω απο μια μερα μονο :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν την αφησεις 24 ωρες μονη, μπορεις να βαλεις την μιση τροφη στην καταψυξη και την αλλη μιση στο ψυγειο. Οταν ειναι να φυγεις βγαζεις και τις 2 τροφες. Τρωει την τροφη του ψυγειου και αργοτερα τρωει την κατεψυγμενη. Αν ειναι να την αφησεις παραπανω σιγουρα χρειαζεσαι και καποιον να καθαριζει την αμμο μια φορα τη μερα. Εγω παντως δεν θα τον αφηνα πανω απο μια μερα μονο :P
Ηρω μου...παντα μια φορα το χρονο..το ανωτερο 2..τα αφηνω για 7 μερες...δεν γινεται αλλιως..ομως..ειναι μια χαρα!!! Ακομα και ο γιατρος μου το ειπε..οτι ειναι πολυ καλυτερα να μενει η γατα σπιτι..απο το να αλλαζει περιβαλον...δεν τους αρεσει καθολου..εκτος και αν ειναι πολυ δεκτικο το γατι στην αλλαγη...που συνηθως δεν ειναι..οχι παντως τα δικα μου..:)

ΥΓ..ενα θα σου πω...ο μπουκακος,οταν ερχονται οι γονεις μου..κρυβεται για 2 μερες κατω απο το κρεβατι..οποτε καταλαβαινεις τι θα γινοταν αν τον πηγαινα σε ξενο σπιτι.....

ΥΓ..ενα θα σου πω...ο μπουκακος,οταν ερχονται οι γονεις μου..κρυβεται για 2 μερες κατω απο το κρεβατι..οποτε καταλαβαινεις τι θα γινοταν αν τον πηγαινα σε ξενο σπιτι.....

Και μένα ακριβώς το ίδιο!

Εμεις οταν πηγαμε στη μαμα μου , στην αρχη ηταν λιγο ζαλισμενη απο το ταξιδι αλλα μετα ξεθαρεψε και αρχισε τις κατσικουλιες!!!
Παντως εμεις που παιρνουμε royal canin εχουμε παθει πλακα!! Εκτος οτι της αρεσουν πολυ αφου τις φαει εχει απιστευτη ενεργεια, αφου φοβαμαι μην γκρεμοτσακιστει πουθενα ετσι οπως πηδαει και τρεχει απο δω και απο κει!!!:P

Η friskies είναι της purina? Είδα στο σουπερ μαρκετ πάνω στο κουτί friskies εγραφε purina.... :confused: H purina εταιρία δεν είναι?

Η friskies είναι της purina? Είδα στο σουπερ μαρκετ πάνω στο κουτί friskies εγραφε purina.... :confused: H purina εταιρία δεν είναι?

Προφανως..αλλα δεν σημαινει οτι ολες οι τροφες της ειναι της ιδιας ποιοτητας...;)

Πουρινα ειναι η εταιρια. Απο κει και περα αναλογα την τιμη,βγαζει και αναλογου ποιοτητας συσκευασιες. Οι φρισκις ειναι η κατωτερη ποιοτητα που βαγζει η πουρινα...μετα βγαζει τις one,που ειναι λιγο καλυτερες απο τις πρωτες.(και κυκλοφορουνε κι αυτες στο Μαρινοπουλο). Επειτα βγαζει τις Pro Plan και την Tonus που ειναι και για στειρωμενα νομιζω και κυκλοφορουνε στα πετ σοπς. Δε θυμαμαι αν βγαζει αλλες...
Εγω γενικα δεν εμπιστευομαι την Πουρινα,γιατι εχει τα φρισκιες... Προτιμω royal canin που ξερω οτι εχει ποιοτητα.

Αυτο με την υγρη και ξηρη τροφη ισχυει. Εγω τους δινω ενα γευμα κονσερβα αν δυο γευματα κροκετες.. Αλλα το καλυτερο ειναι να βραζουμε κοτοπουλακι ή μοσχαρακι και να τους το δινουμε! (εννοειται βρασμενο χωρις αλατια και μπαχαρικα!)

Μάλιστα! Μου έκανε εντύπωση γιατί η ίδια ποσότητα φρίσκις ήταν λίγο πιο ακριβή από την purina που πήρα από πετ σοπ. Πάντως purina δεν θα ξανα πάρω γιατί η γάτα μου έχει απίστευτη ενέργεια και τρέχει όλη μέρα και όλη νύχτα. Εμένα δεν μου φαίνεται και πολύ καλό αυτό!

Ξεκινήσαμε με blue buffalo, δοκιμάσαμε purina proplan και tonus (που τρώμε και σήμερα μέχρι να τελειώσει) και θα συνεχίσουμε με blue.
Με μια επιφύλαξη να κοιταξω λίγο συστατικα σε σχέση με acana κ orijen (για να ακριβολογώ μια απο τις δύο, αυτη που έχει και kitten) για τις οποίες τοοοοσα καλά γράφονται και είναι και πιο φτηνες απο την blue :hmm:...άρα η blue είναι καλύτερη??
μπερδεμα....

Αναφέρομαι παντα σε σειρα kitten

Η Orijen που παιρνω εγω,με γευση κοτοπουλο στην πορτοκαλι συσκευασια,ειναι για γατες και μικρα γατακια,ενω η αντιστοιχη τους σε γευση ψαρι ειναι για ενηλικες.Δεν υπαρχει παντα αντιστοιχια τιμης-ποιοτητας,και η Royal πανακριβη ειναι,αλλα για μενα κατωτερης ποιοτητας απο την Orijen.Μιλωντας με αντιπροσωπο της Blue μου ειπε οτι η διαφορα της με την Orijen ειναι οτι εκεινοι ψηνουν τις κροκετες λαχανικων σε χαμηλοτερη θερμοκρασια για να μην αλλοιωνονται πολυ οι βιταμινες.Εμενα δε μου φαινεται ουσιαστικη διαφορα,οποτε προτιμω την Οrijen,που υπαρχει και σε επτακιλη συσκευασια που με βολευει,ενω η Blue οχι.

Ύπαρχει και μεγαλύτερη της blue, αλλα δεν την έχω βρει σε κάποιο μαγαζί....Στη Θεσσαλονίκη που τους είπα να δουν αν μπορουν να την φέρουν, εφεραν μόνο την μικρή. Θα ρωτήσω και εδω στο Βόλο, στον κτηνίατρο αν μπορει να την φέρει (orijen δεν φέρνει αν θυμάμαι καλα...).
H orujen δεν έχει καθόλου δημητριακα όμως...κάτι που απο όσα έχω διαβάσει ειναι στα πλεονεκτήματα της...ενω η blue κάτι δημητριακά ολικης αλεσης τα έχει...
Αυτά ειναι όλα τα συστατικά της...
Deboned Chicken, Chicken Meal, Whole Ground Brown Rice, Whole Ground Barley, Oatmeal, Chicken Fat (naturally preserved with Mixed Tocopherols), Salmon Meal, Menhaden Fish Meal (natural source of DHA-Docosahexaneoic Acid), Natural Chicken Flavor, Whole Potatoes, Peas, Dried Egg, Whole Carrots, Whole Sweet Potatoes, Cranberries, Blueberries, Flaxseed (natural source of Omega 3 and 6 Fatty Acids), Barley Grass, Dried Parsley, Alfalfa Meal, Dried Kelp, Taurine, Yucca Schidigera Extract, L-Carnitine, L-Lysine, Turmeric, Fish Oil (natural source of Omega 3 Fatty Acids), Oil of Rosemary, Beta Carotene, Vitamin A Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Riboflavin (Vitamin B2), Niacin (Vitamin B3), d-Calcium Pantothenate (Vitamin B5), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Biotin (Vitamin B7), Folic Acid (Vitamin B9), Vitamin B12 Supplement, Calcium Ascorbate (source of Vitamin C), Vitamin D3 Supplement, Vitamin E Supplement, Iron Amino Acid Chelate, Zinc Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Choline Chloride, Sodium Selenite, Calcium Iodate, Salt, Caramel, Potassium Chloride, Saccharomyces cerevisiae, Lactobacillus acidophilus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecium.

Τωρα που τα βλέπω ...caramel?? γλυκια πατατα??
παω να δω και στο site της orijen τι έχει η κοτοπουλενια που μου είπες....

Yπαρχει μεγαλυτερη συσκευασια Blue αλλα δεν εισαγεται στην ελλαδα,κι απο οτι μου εχουν πει δεν προβλεπεται να εισαχθει αμεσα τουλαχιστον.Ο δικος μου γιατρος στο Βολο εχει και Orijen και Blue,αλλα απο τη δευτερη τις μικρες συσκευασιες.

Αυτός μου είχε προτείνει την blue :)
Η οrijen εχει δύο για cat and kitten, πρεπει να την βγάλανε πολύ πρόσφατα και έγω 1 θυμόμουν. Είναι με 6 ψάρια, αλλά γράφει limited availability, που μάλλον σημαίνει πως θα ειναι σε λίγα καταστήματα...
άρα για να συνοψίσουμε...η orijen δεν έχει καθόλου δημητριακα ενω η blue έχει, αλλα η blue ψήνει σε καλύτερη θερμοκρασία τα λαχανικά της. Καλά τα έχω καταλάβει μέχρι εδω? Να το γυρίσουμε στην orijen? :hmm:
το θέμα που θα την βρω δε με πολυαπασχολει, ή θα πω τον κτηνιάτρο εδω να την φέρει αν μπορει ή θα την παρώ απο την Θεσσαλονίκη. Στη χειρότερη απο την Αθήνα που θα παω τα Χριστούγενα!!

Τι να σου πω,οποια σε βολευει,ουσιαστικη διαφορα δεν εχουν.Και η Orijen εχει αν δεν κανω λαθος μαυρο ρυζι,γιατι καποια μικρη ποσοτητα δημητριακων ειναι απαραιτητη και στα αιλουροειδη.Εμενα με βολευει απο αποψη ποσοτητας και τιμης,αν εσυ εχεις μια γατουλα και σε βολευει η Blue,μεινε σε αυτη,ή αν θες δοκιμασε και τις δυο και διαλεξε αυτες που προτιμα η γατα σου.

Ναι, έχει...υδατάνθρακες max15%, αντίστοιχα στη blue δεν το έχω με τα αγγλικά ποιο ειναι το ποσοστο...:redface:
Σε ευχαριστώ πολύ!! Κάπως ξεκαθάρισε το μπερδεμα που είχα στο μυαλό μου για το φαγητό του μικρούλη!!

Carbohydrates λεγονται οι υδατανθρακες,αλλα ουτε εγω καταλαβα τι ποσοστο περιεχει τελικα.

Εγώ δίνω της Pro Plan. Κι εγώ θα ήθελα να δίνω την καλύτερη... Ας πούμε Royal Canin, Hills κ.λπ... Αλλά είναι και οικονομικό το θέμα...! Όσο και να θέλω δεν μπορώ!..

Σημερα εμαθα οτι ο γατουλης μιας φιλης (αυτης που κανω cat sitting) εχει μια σοβαρη ασθενεια στο ηπαρ...Του εκανε εξετασεις γιατι αδυνατισε υπερβολικα και νομιζαμε οτι θα εχει λευχαιμια... Μου ειπε οτι της ειπε η κτηνιατρος οτι η πολυ πρωτεινη του κανει ζημια στο συκωτι και δεν κανει να φαει ουτε κονσερβα,παρα μονο μια ειδικη για την ασθενεια του...
Πριν κανενα μηνα αγορασε την Ακανα...Σε αυτη την περιπτωση φανηκε καταστροφικη!:(

Σημερα εμαθα οτι ο γατουλης μιας φιλης (αυτης που κανω cat sitting) εχει μια σοβαρη ασθενεια στο ηπαρ...Του εκανε εξετασεις γιατι αδυνατισε υπερβολικα και νομιζαμε οτι θα εχει λευχαιμια... Μου ειπε οτι της ειπε η κτηνιατρος οτι η πολυ πρωτεινη του κανει ζημια στο συκωτι και δεν κανει να φαει ουτε κονσερβα,παρα μονο μια ειδικη για την ασθενεια του...
Πριν κανενα μηνα αγορασε την Ακανα...Σε αυτη την περιπτωση φανηκε καταστροφικη!:(
Πόσο χρονών είναι ο γατούλης και πόσο καιρό έτρωγε τροφή υψηλή σε πρωτεινή???:hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back