Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 149)
  • Friskies

Ψήφοι: 6 4,0%
  • Whiskas

Ψήφοι: 10 6,7%
  • Καποια της Purina(πχ Pro Plan,Tonus)

Ψήφοι: 21 14,1%
  • Eukanuba

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Iams

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Hills

Ψήφοι: 9 6,0%
  • Royal Canin

Ψήφοι: 47 31,5%
  • Orijen/acana

Ψήφοι: 29 19,5%
  • Brit Care

Ψήφοι: 5 3,4%
  • Αλλο

Ψήφοι: 22 14,8%

• Total voters
    149
βρε συ είσαι σίγουρη πως είναι για γάτες? με μια πρόχειρη έρευνα μόνο για σκυλοτροφή μου έβγαζε με αυτό το όνομα.

εγώ εδώ κι ένα μήνα δίνω στη μικρή μου sanabelle light. το τρίχωμά της είναι αξεπέραστο! χαμηλά λιπαρά και καλά συστατικά, αλλά βλέπω λίγο μαλακά κόπρανα 2-3 μέρες. θα το παρακολουθήσω περαιτέρω γιατί δεν θέλω να καταδικάσω από τώρα την τροφή, γιατί κατά τα άλλα είναι μια χαρά, πολύ καλή τιμή και πολύ καλή τροφή από ότι έχω δει από τη γάτα μου. κι έχει χάσει και 300 γραμμ., χωρίς να πεινάει και να ζητιανεύει για φαγητό.

Την σαναμπελ την ειχα δοκιμασει κι εγω, τα κοπρανα ηταν οντως μαλακα αλλα αυτο που δεν υποφερονταν ηταν η μυρωδια... με κλειστη αμμολεκανη καλγς ποιοτητας άμμου και παλι επρεπε να εκκενωσουμε τετραγωνο. Μια φορα ξεμεινα απο τροφη και του εδωσα παλι σαναμπεκ που ειχε περισσέψει και παλι τα ιδια..

παντως γενικά φαινονταν για αρκετα καλη τροφή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Αναρτώ εδώ την καινούρια τροφή που αγόρασα σήμερα από τον κτηνίατρο.
Του εξήγησα τι έχω διαβάσει εδώ και γενικότερα για τις τροφές τύπου whiskas, friskies και γενικά τις πιο γνωστές του εμπορίου και του ζήτησα να μου πει αν έχει μερικές "καλές". Ο άνθρωπος μου είπε πως οι προαναφερθείσες όντως δεν είναι της καλύτερης ποιότητας, ότι λίγο-πολύ όλες είναι στα ίδια "επίπεδα" με μικρές αυξομειώσεις στην ποιότητα. Μου είπε πως η τιμή δεν συνεπάγεται απαραιτήτως ποιότητα και ενδεικτικά μου παρουσίασε μερικές γατοτροφές. Μου έδειξε μια (το όνομα της οποίας δεν συγκράτησα) η οποία είναι στο 1μιση κιλό και έχει 16 ευρώ (πανάκριβη). Στη συνέχεια μου έδειξε και μία του κιλού με 4 ευρώ (την οποία αγόρασα) και μου είπε πως είναι καλή.
Μου τόνισε επίσης πως οι ξηρές τροφές του εμπορίου δεν είναι άριστες αλλά ούτε και για πέταμα.
Σας παρουσιάζω τα συστατικά από πίσω και την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες κ.ά. στοιχεία. (Μου έκανε δε, θετική εντύπωση το ότι πίσω αναγράφει και ρύζι πέραν σιτηρών που γράφεται συνήθως σε τροφές)

Αυτή είναι η 1η:
https://i61.tinypic.com/np2dee.jpg

και τα συστατικά/περιεκτικότητα κτλ.:

https://i59.tinypic.com/5qkp0.jpg

https://i58.tinypic.com/1o7j9c.jpg

https://i62.tinypic.com/4rt75c.jpg

περιμένω γνώμες! Την έχει δοκιμάσει κανείς; :clapup:

Προσωπικά δεν την γνωρίζω. Φυσικά υπάρχουν πολλές μάρκες και ποιότητες πλέον για τα κατοικίδιά μας.

Όσον αφορά τις friskies whiskas είναι μακράν σκουπίδια σε σχέση με τις περισσότερες άλλες που κυκλοφορούν. Μόνο για αδεσποτάκια κάνουν, και πάλι βρίσκεις καλύτερες στην ίδια τιμή στα πετ σοπ.

Αν στη σύστησε ο κτηνίατρός σου την συγκεκριμένη κι αφού είπε κι η κούκι ότι είναι καλή, τότε μάλλον είσαι οκ :) θα δεις και πώς θα τη δεχτεί το στομάχι του γατουνιού σου άλλωστε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την σαναμπελ την ειχα δοκιμασει κι εγω, τα κοπρανα ηταν οντως μαλακα αλλα αυτο που δεν υποφερονταν ηταν η μυρωδια... με κλειστη αμμολεκανη καλγς ποιοτητας άμμου και παλι επρεπε να εκκενωσουμε τετραγωνο. Μια φορα ξεμεινα απο τροφη και του εδωσα παλι σαναμπεκ που ειχε περισσέψει και παλι τα ιδια..

παντως γενικά φαινονταν για αρκετα καλη τροφή

εμάς ευτυχώς το εντεράκι μας έφτιαξε μετά από λίγες μέρες, ίσως ήταν η προσαρμογή. πλέον είναι ικανοποιητικά, κάνει κακ@κια μια φορά τη μέρα και είναι μια χαρά.
και αυτό το τρίχωμα βρε παιδιά....απαπα! βελούδοοοοοοο :D τρελαίνομαι να την χαιδεύω!
οκ μυρίζει λίγο όταν πηγαίνει για κακ@κια αλλά για κανένα δεκάλεπτο μόνο. την αμμολεκάνη την έχουμε στο μπάνιο έτσι κι αλλιώς οπότε δεν ενοχλεί τόσο εκτός αν τύχει να μπει κάποιος αμέσως μετά :P

μάλλον δύσκολα θα αλλάξουμε πλέον, αφού τη βρίσκουμε και σε εξαιρετική τιμή!:clapup:

Της δικής μου τα βασικά γεύματα αποτελούνται από αυτήν:

DSCN2448.jpg

Αλλά της δίνω και ένα γεύμα την ημέρα, από αυτήν, είναι γερμανική και κυρίως πρωτεινούχα και μπορώ να πω οτι είμαι αρκετά ευχαριστημένη, αλλά ακόμα περισσότερο η Τέρψη:P

DSCN2439.jpg
emoticon-animal-067.gif

για τη royal canin παντως, εχω ακουσει τα καλυτερα και θεωρειται κορυφαια!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back