Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Τι ξηρά τροφή δίνετε στα γατιά σας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 149)
  • Friskies

Ψήφοι: 6 4,0%
  • Whiskas

Ψήφοι: 10 6,7%
  • Καποια της Purina(πχ Pro Plan,Tonus)

Ψήφοι: 21 14,1%
  • Eukanuba

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Iams

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Hills

Ψήφοι: 9 6,0%
  • Royal Canin

Ψήφοι: 47 31,5%
  • Orijen/acana

Ψήφοι: 29 19,5%
  • Brit Care

Ψήφοι: 5 3,4%
  • Αλλο

Ψήφοι: 22 14,8%

• Total voters
    149
η μεγαλη μου η πεπερ τρωει whiskas, friskies και καποιες του σουπερ
αυτες τις καλες τυπου royal canin, hills κτλ κτλ δε θελει ουτε να τις μυρισει
η μικρη μου η ασπασω τρωει royal canin για γατακια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα παιδια!ειμαι καινουριο μελος στην ομορφη παρεα σας κ θα χρειαστω την βοηθεια σας...θελω μια καλη και οικονομικη τροφη κ δεν ξερω ποια να διαλεξω.....!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα το χαζόγατο είναι πολύ ευαίσθητο και μου κάνει διάρροια με όλες τις τροφές. Σώθηκα με την hills από τον κτηνίατρο.
Έχω παρατηρήσει, ότι μια οικονομικότερη τροφή έρχεται μια ή άλλη με μια ακριβότερη. Ο γατούλης πειναέι περισσότερο με τις πιο οικονομικές και τρώει περισσότερο.
Επίσης, κερδίζουν όλοι με την ακριβή, σε...ποιότητα :P Με το που ξεκίνησα τη hills του πέρασε ένα απόστημα στην ουρά που το παλεύαμε 3 μήνες με αντιβιώσεις, επουλώθηκε μόνο του. Και φυσικά, απαλό, γυαλιστερό τρίχωμα, υγειές πεπτικό....Ποτέ ξανά μέτριες τροφές κατ'εμέ!

Είμαστε στη 2η εβδομάδα της Acana η οποία εξαφανίζεται καθημερινά από τα μπολάκια, και τα 2 γατόνια μου την τιμάνε δεόντως! :)
Προηγουμένως τρώγαμε Flatazor sensitive (που δε μας πολυάρεσε κιόλας) αλλά είχαμε σχετικά συχνά εμετούς. Προς το παρόν οι εμετοί δείχνουν να έχουν μειωθεί :clapup: , θα δείξει.

Ξεκινήσαμε με Royal Canin αλλά ο κτηνίατρός μου με έπεισε και άλλαξα. Πλέον της δίνω Hills Light... Μετά τη στείρωση πήραμε αρκετό βάρος και προσπαθούμε να ξαναφτιάξουμε σιλουέτα!!

Εδινα purina (παρ'ολο που ειναι μετρια τροφη δεν ειχαμε προβληματα),
εδω και 4 μηνες δινω arden grange, ειμαι πολυ ευχαριστημενη, τρωνε λιγοτερο (αυτο φαινεται και στην τουαλετα τους),
βοηθησε το τριχωμα τους, και μου βγαινει τα ιδια λεφτα το μηνα, διοτι τρωνε λιγοτερα γραμμαρια (τα υπολογισα ακριβως:)).

εγω παιδια της δινω χυμα με 2ευρω το κιλο για γατακια 4 μηνων ειναι καλη και τα κακα του δεν ειναι και πολυ νερουλα αν και τωρα αρχησα γιατι την ταιζα κονσερβα

εγω παιδια της δινω χυμα με 2ευρω το κιλο για γατακια 4 μηνων ειναι καλη και τα κακα του δεν ειναι και πολυ νερουλα αν και τωρα αρχησα γιατι την ταιζα κονσερβα

Μην ταιζεις αποκλειστικα με κονσερβες τη γατα σου.εχουν κατηγορηθει για διαρροιες,ασχημη οσμη στα ουρα και για χαλασμενα δοντια. Μια φορα στις 2-3μερες κονσερβα ειναι μια χαρα.

Συνεχίζω μετά απο καιρό το ενδιαφέρον αυτό θέμα...

Είμαι οπαδός της άποψης πως η γάτα είναι οτι τρώει. Δηλαδή η καλή - ποιοτική - ξηρά τροφή - βοηθά να μεγαλώσει με υγεία και να προσπεράσει τυχόν προβλήματα υγείας που θα είχαν προκύψει απο τις χύμα του εμπορίου ή απο κάποιες εταιρείες ..ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε.
Όσο αφορά το οικονομικό σκέλος, προσωπικά ζυγίζω τη τροφή που του σερβίρω και παρατηρώ οτι αφήνει ελάχιστες κάποιες φορές, καθόλου κάποιες άλλες, κροκετούλες και άρα τίποτα δε πάει χαμένο.
Θα ένιωθα χειρότερα να αγοράζω τροφή 10 φορές φθηνότερη και χωρίς δοσομέτρηση να κρατούσε σχεσόν το ίδιο με τη τροφή που παίρνω.
Εγώ του δίνω Royal Canin και είμαι ευχαριστημένος.Όσο αφορά τον κτηνίατρο πιό πάνω που απέτρεψε την φίλη να την σταματήσει λογικά θα άφορούσε το θέμα πρωτεινών- βάρους - στείρωση παρά το ποιοτικό - διατροφικό μέρος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Feline caviar holistic. Κορυφή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον δινω στην Χουανιτα ProPlan junior optistart ρυζι κοτοπουλο, αλλα διαβαζω εδω οτι ειναι μετρια τροφή. Ποιά τροφή-κροκέτες πιστεύετε ότι είναι πιο υγιεινη και κάνει πολύ καλό σε ενα γατακι. Εχω μπερδευτεί! :ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γενικά υπάρχουν άπειρες απόψεις. Εγώ τείνω προς τις μάρκες που είναι ολιστικές, όπως οι orijen/acana, earthborn, leonardo. Για την ακρίβεια παίρνω την orijen γιατί το 7κιλο πακέτο έρχεται πιο οικονομικό. Στον Τριστάνο, από όταν απογαλακτίστηκε του έδινα royal canin. Αλλά είχε γενικά πολλά θέματα γιατί ήταν ορφανό γατάκι. Ήταν πάντα πολύ αδύνατος και αδύναμος και αρρώσταινε συνέχεια. Τολμώ να πω ότι απ'όταν του άρχισα orijen άρχισε να καλυτερεύει, έγινε πιο μυώδης και δυνατός και του έφυγαν τα προβληματάκια του. Ίσως έτυχε. Αλλά προσωπικά είμαι ευχαριστημένη γενικότερα.
Να πω επίσης, ότι την βρίσκω και πιο οικονομική από τη royal γιατί τρώει σαφώς λιγότερο :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα τις holistic ο γάτος μου τις σνομπάρει, αρχίζει απεργία πείνας. Μπορεί επειδή ήταν από σπίτι κι όχι αδέσποτο, κ είναι εκλεκτικός με το φαγητό. Με την ξηρά είμαστε μαλωμένει εννοείται, αλλά τρώει ευτυχώς όλες τις ξηρές της royal canin. Η μικρή τρώει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (από τις super τροφές μέχρι τις...junk, ξηρά, υγρή, ημίσκληρη, λιωμένη...) άρα δεν είναι καλό παράδειγμα για το ποια είναι καλύτερη τροφή (μάλλον επειδή ως αδεσποτάκι είχε μάθει να μην αρνιέται φαγητό όταν το βρίσκει). :worry:

Εγώ τους δίνω Pedigree στα 5 γατάκια μου και στην μία μάνα. Το τρωνε με το ζορι αλλα τους αρεσει χαχα

Εγώ ψωνίζω από ένα pet shop στη Μουστοξύδη, το cats&dogs, και μου δίνει μια τροφή για στειρωμένα που είναι στα 3 ή 3,5 ευρώ το κιλό αν δεν κάνω λάθος. Έχω την αίσθηση οτι είναι η Breed line Special Care και ο ίδιος λέει πως είναι πολύ καλής ποιότητας. Κάθε τόσο για αλλαγή μπορεί να τους δώσω και λίγη royal. Και μισή κονσερβούλα κάθε μέρα! Αν ψωνίζει και κανένας άλλος από εκεί και ξέρει, ας μας πει..

Καλησπέρα,παλαιότερα δίναμε στην γάτα μας Josera,το τελευταίο μήνα της δίνουμε LeChef,
ποια από τις δύο θεωρείται καλύτερη;
υπάρχει κάποια άλλη οικονομική τροφή(κροκέτα) που θα μπορούσαμε να προτιμήσουμε;

Να ρωτησω κατι μηπως ξερει κανεις..πρόσφατα μου έδωσαν δείγματα στο pet shop απο ξηρη τροφη που λέγεται optima. Η γατα μου ξετρελαθηκε και παω να της αγοράσω και μου λεει δεν την εχουμε απλα ηταν δείγματα για να δουμε αν αρεσει να την φέρουμε! Ξερει κανεις αν υπαρχει στην Ελλαδα σε pet shops ή εστω καπου στο ιντερνετ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε συ είσαι σίγουρη πως είναι για γάτες? με μια πρόχειρη έρευνα μόνο για σκυλοτροφή μου έβγαζε με αυτό το όνομα.

εγώ εδώ κι ένα μήνα δίνω στη μικρή μου sanabelle light. το τρίχωμά της είναι αξεπέραστο! χαμηλά λιπαρά και καλά συστατικά, αλλά βλέπω λίγο μαλακά κόπρανα 2-3 μέρες. θα το παρακολουθήσω περαιτέρω γιατί δεν θέλω να καταδικάσω από τώρα την τροφή, γιατί κατά τα άλλα είναι μια χαρά, πολύ καλή τιμή και πολύ καλή τροφή από ότι έχω δει από τη γάτα μου. κι έχει χάσει και 300 γραμμ., χωρίς να πεινάει και να ζητιανεύει για φαγητό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα! Αναρτώ εδώ την καινούρια τροφή που αγόρασα σήμερα από τον κτηνίατρο.
Του εξήγησα τι έχω διαβάσει εδώ και γενικότερα για τις τροφές τύπου whiskas, friskies και γενικά τις πιο γνωστές του εμπορίου και του ζήτησα να μου πει αν έχει μερικές "καλές". Ο άνθρωπος μου είπε πως οι προαναφερθείσες όντως δεν είναι της καλύτερης ποιότητας, ότι λίγο-πολύ όλες είναι στα ίδια "επίπεδα" με μικρές αυξομειώσεις στην ποιότητα. Μου είπε πως η τιμή δεν συνεπάγεται απαραιτήτως ποιότητα και ενδεικτικά μου παρουσίασε μερικές γατοτροφές. Μου έδειξε μια (το όνομα της οποίας δεν συγκράτησα) η οποία είναι στο 1μιση κιλό και έχει 16 ευρώ (πανάκριβη). Στη συνέχεια μου έδειξε και μία του κιλού με 4 ευρώ (την οποία αγόρασα) και μου είπε πως είναι καλή.
Μου τόνισε επίσης πως οι ξηρές τροφές του εμπορίου δεν είναι άριστες αλλά ούτε και για πέταμα.
Σας παρουσιάζω τα συστατικά από πίσω και την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες κ.ά. στοιχεία. (Μου έκανε δε, θετική εντύπωση το ότι πίσω αναγράφει και ρύζι πέραν σιτηρών που γράφεται συνήθως σε τροφές)

Αυτή είναι η 1η:
https://i61.tinypic.com/np2dee.jpg

και τα συστατικά/περιεκτικότητα κτλ.:

https://i59.tinypic.com/5qkp0.jpg

https://i58.tinypic.com/1o7j9c.jpg

https://i62.tinypic.com/4rt75c.jpg

περιμένω γνώμες! Την έχει δοκιμάσει κανείς; :clapup:

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αλλά η κτηνίατρός μας τη συστήνει ανεπιφύλακτα.

Επιμένει δε ότι είναι η ΜΟΝΗ κατάλληλη για αρσενικά στειρωμένα, εννοώ ο κωδικός που βγάζει για αρσενικά στειρωμένα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back