Τι περιεχόμενο έχει η ζωή σου;

aiorasky

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aiorasky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.207 μηνύματα.
Το παρακατω κειμενο επεσε στα χερια μου μεσα στις γιορτες. Σας γραφω ενα αποσπασμα. Αν θελετε γραψτε τις σκεψεις σας:)

Τι περιεχόμενο εχει η ζωη σου;

Είναι επικινδυνη η χαρα και η επιθυμία; Μπορει ο κινδυνος να εχει μια ομορφια; Νιώθεις ποτε την επιθυμια να στρεψεις το βλέμμα στον ουρανο;( τα αστερια μπορεις πια να τα διακρίνεις;) Νιωθεις ποτέ την επιθυμία να δεις το νερο, φυλλα και ζώα; Οτι λάμπει, θροίζει και κινείται; Μήπως χρειαζεσαι γι΄αυτο ενα κατοικίδιο, ενα ενυδρειο και φυτά εσωτερικου χώρου; ΄Η μήπως η τηλεοραση και το βίντεο ειναι οι μοναδικες λάμψεις, θροισματα και κινήσεις στη ζωή σου; Πόσα πράγματα στην καθημεριμότητα σου ζεις μέσα απο τη προσομοιωση μιας οθονης; Αν η ζωη σου ήταν ταινία θα πήγαινες να τη δεις; Πως αισθανεσαι σε καταστασεις καταναγκαστικης παθητικοτητας; Θυμάσαι καθόλου πως είναι να σκέφτεσαι για τον ιδιο σου τον εαυτό, αντι να δεχεσαι μόνο ερεθίσματα και να αντιδρας σε αυτα; Που μπορείς να μείνεις μόνος και να ηρεμήσεις; Οχι μοναξια, απλα και μόνο χαλαρωτικη ησυχία; Πότε επαψες να θετεις στον εαυτο σου τετοια ερωτήματα; Νιώθεις μερικές φορες μόνος, με ενα τροπο που οι λέξεις δεν μπορουν να περιγραψουν; Νιωθεις ποτέ ετοιμος να χασεις τον ελεγχο;

www.crimethink.com

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παλιο το θεματακι , χωρις ανταπόκριση , αλλα το ξαναφερνω στο τραπεζι:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα Αιώρα! Πολλή ησυχία δε θα έχω ε, αν συνεχίσεις με αυτές τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις! Με τέτοιες σκέψεις ασχολούμαι κι εγώ συχνά, ειδικά όταν είμαι άρρωστη όπως τώρα και δε μπορώ πια να τις αποφύγω. Δε θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις, αλλιώς θα χάσω όλη τη μέρα μπροστά στην οθόνη κι ήθελα να περάσω μια ήσυχη μέρα (όσο δυνατόν) χωρίς υπολογιστή.
Μια σκέπη όμως θα ήθελα να μοιραστώ. Στην καθημερινή ζωή με όλες τις χαρές, λύπες, έντονα συναισθήματα, δύσκολες συνθήκες, πειρασμούς, καμια φορά αισθάνομαι ότι χάνω κάπως την ισορροπία μου ή ακόμη και την επαφή με τον εαυτό μου. Για να ξαναβρώ την ησυχία μου, φαντάζομαι ότι βρίσκομαι στο κέντρο μιας καταιγίδας, στην απόλυτη ηρεμία που έχει εκεί, κι αφήνω την υπόλοιπη ζωή να συνεχίζει γύρω μου, χωρίς να την κρίνω, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Απλώς κοιτάω λίγα λεπτά τα συναισθήματά μου και τον έξω κόσμο σαν να ήταν θύελλα, κι αισθάνομαι εντελώς ασφαλής κι ελεύθερη να αντιδράσω ή όχι.
Αυτά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ τα τελευταία χρόνια δεν έχω τέτοιου είδους ανησυχίες. Μάλλον γιατι έχω πάρει τη ζωή μου στα χέρια μου και την έχω διαμορφώσει όπως θέλω. Επιπλέον, έχω μια απίστευτη περιέργεια για τα πάντα που δεν με αφήνει ποτέ να νιώσω κενό ή μοναξιά. Και ανθρώπους (και ζωάκια φυσικά) που εκτιμώ και με συντροφεύουν.
Αυτο που αισθάνομαι καμιά φορά ειναι μια περιέργη αίσθηση "αποξένωσης" απέναντι στον εαυτό μου, την "φωνή μέσα στο κεφάλι μου".
Τι είμαστε; Πώς λειτουργούμε; Τι θέλουμε πραγματικά και ποια ειναι τα κίνητρά μας για ο,τιδήποτε;

Ωραίο αυτό που λες. Ναι, κάτι τέτοιο προσπαθούσα να πω κι εγώ. Όσο ωραία κι αν είναι η ζωή, ο οδηγός ποιος είναι; Εμείς η οι εντυπώσεις; Αναρωτιέμαι αν η περιέργεια μπορεί να είναι η ελεύθερη σκέψη. Σαν η ψυχή μας που μιλάει όταν παίρνουμε απόσταση από τις ανησυχίες. Είναι σίγουρο όμως ότι ούτε αυτή δεν φρενάρεται εύκολα. Πώς να σταματάς τη σκέψη και την επιθυμία να γεμιζόμαστε συνέχεια με νέες εντυπώσεις; Πολλοί φοβούνται τη σιωπή, το κενό μέσα τους, και δε σβήνουν ποτέ την τηλεόραση ή το ράδιο, γιατί τότε αρχίζει να μιλάει η «φωνή μέσα στο κεφάλι» που φοβούνται πιο πολύ απ΄ ό, τι αλλό πράγμα. Κάθε φορά που την ακούς όμως είναι καλό σημείο. Σημαίνει ότι πραγματικά έχεις πάρει ευθύνη για τη ζωή σου και το κενό αυτομάτως γεμίζει με περιέργεια.

Εγώ δεν τη φοβάμαι τη σιωπή... Αυτο που φοβάμαι κάπως ειναι ο χρόνος που κυλάει και ποτέ δεν ειναι αρκετός. Δεν αντέχω την αδράνεια...

Ούτε εγώ δεν το αντέχω. Προτιμώ να μένω σε κίνηση, ή ζω ή κοιμάμαι. Αλλά παρατήρησα ότι ο έξω κόσμος καθορίζεται από τον εσωτερικό κόσμο, π.χ. η αντίληψη του χρόνου. Όταν τρέχω και δεν φτάνω, ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα, όταν περιμένω κυλάει πολύ αργά. Όταν προσπαθώ να τελειώσω μια δουλειά σε μια ώρα, χρειάζομαι δυο ώρες, όταν παίρνω δυο ώρες για την ίδια δουλειά, είναι έτοιμη σε τρία τέταρτα. Όχι που με βοηθάει πολύ αυτή η σοφία, ο χρόνος πάει πάντα πιο γρήγορα και δε μου φτάνει ποτέ. Μυστήριο κατάντησε για μένα, και τα΄χω αγαπούλα μου χαμένα.....!!!

:) Άστριντ πράγματι, ο χρόνος ειναι ένα μεγάλο μυστήριο... Είναι πράγματι η τέταρτη διάσταση που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε; Πάντα μου άρεσε η παρομοίωση οτι μοιάζουμε με δυσδιάστατα οντα, σκιές που κινούνται μονο πάνω σε ένα επίπεδο. Πώς μπορεί ένα τέτοιο ον που κινείται ας πούμε μονο πανω σε μια επιφάνεια να καταλάβει την αίσθηση του ύψους, της κίνησης στην κατακόρυφη διάσταση;
Έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε την αισθηση του χρόνου. Κινούμαστε σε αυτόν, αλλά αυτός έχει τον έλεγχο, όχι εμείς. Είναι ενδιαφέρον που στον Ταοισμό αναφέρονται ιστορίες με μεγάλους δασκάλους που κατάφεραν να ελέγξουν τον χρόνο, να τον κάνουν να κυλάει με τους ρυθμούς τους.

τι ομορφη κουβεντα ανοιξατε....πραγματικα! Θα το ξαναδιαβασω!:)

Βλέπεις; Φτάνει να μας δείξει κάποιος τον δρόμο, ω Αιώρα.;)

πολλες φορες δεν ειμαστε κεντραρισμενοι με τον εαυτο μας και το κορμι μας και ολα μοιαζουν να τρεχουν γυρω μας ή να μην γινεται..τιποτα.

Οταν ομως κεντραριζομαστε δεν υπαρχει μαι στιγμη, μια μαγικη στιγμη που ολα επιβραδυνουν και ερχονται σε ενα ρυθμο που ολα μοιαζουν...φυσικά, απλα, ετσι οπως θα πρεπε να ειναι απο παντα;

πολλες φορες δεν ειμαστε κεντραρισμενοι με τον εαυτο μας και το κορμι μας και ολα μοιαζουν να τρεχουν γυρω μας ή να μην γινεται..τιποτα.

Οταν ομως κεντραριζομαστε δεν υπαρχει μαι στιγμη, μια μαγικη στιγμη που ολα επιβραδυνουν και ερχονται σε ενα ρυθμο που ολα μοιαζουν...φυσικά, απλα, ετσι οπως θα πρεπε να ειναι απο παντα;

Ναι, νομίζω καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ειναι ενα σπάνιο αλλά κταπληκτικό συναίσθημα.

Ναι, και το ίδιο γίνεται όταν ασχολούμαστε προσεκτικά με κάτι που αγαπάμε πολύ και που μας κάνει να ξεχνάμε τον χρόνο. Όταν "ξυπνάμε" πέρασε μια ώρα που μας φαινόταν μόνο 5 λεπτά.

Γεια σας, πολύ ωραία κουβεντούλα, έχει πολύ ενδιαφέρον! Εγώ τα βλέπω λίγο πιο μαύρα τα πράγματα.. Μάλλον επείδη βρίσκομαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πάντως τα ερεθίσματα που έχουμε γύρω μας είναι αρνητικά (τα περισσότερα) και δυστυχώς μας επηρεάζουν πάρα πολύ, ακόμη και τις επιθυμίες μας. Νομίζω για τη ζωή μου πως τώρα ξεκινάω να ψάχνω για το περιεχόμενο της, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς την ικανοποίηση- ευτυχία. Ίσως ακατόρθωτο...

Μιχαέλα, οπως ειπες μπορεί να ειναι και η φάση στην οποία βρισκόμαστε κάποια φορά.
Ναι, μπορεί να υπάρχουν τόσα αρνητικά ερεθίσματα, αλλά αν μάθουμε τις δυνάμεις μας, τι θέλουμε από τη ζωή και τι ειναι εφικτό, η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη...
Βέβαια, ολα αυτα ειναι και στον άνθρωπο. Δεν εχουν ολοι την ίδια αισιοδοξία ούτε ολοι μπορούμε να βλεπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.

Γεια σας, πολύ ωραία κουβεντούλα, έχει πολύ ενδιαφέρον! Εγώ τα βλέπω λίγο πιο μαύρα τα πράγματα.. Μάλλον επείδη βρίσκομαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πάντως τα ερεθίσματα που έχουμε γύρω μας είναι αρνητικά (τα περισσότερα) και δυστυχώς μας επηρεάζουν πάρα πολύ, ακόμη και τις επιθυμίες μας. Νομίζω για τη ζωή μου πως τώρα ξεκινάω να ψάχνω για το περιεχόμενο της, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς την ικανοποίηση- ευτυχία. Ίσως ακατόρθωτο...
Επίσης να ξέρεις ότι όχι μόνο είναι και η στιγμή που ζεις αλλά επίσης δεν πρέπει να πιστέψεις ότι όλα είναι άσπρο μαύρο. Γιατί μπορεί σε κάποια στιγμή όλα να δείχνουν ότι δεν βγάζουν πουθενά αλλά πίστεψε τίποτε δεν έχει μόνο μία όψη...και δεν ξερεις ποτέ από που θα σου έρθει η αλλαγή...και δεν πρέπει ποτέ να βλέπουμε μόνο τα άσχημα αλλά να ανκαλύπτουμε τα καλά που έχει η ζωή μας...και ας θυμόμαστε πάντα αυτό που είπε ο Λουμτέμης στενοχωριόμουν που δεν είχα παπούτσια μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια.... για αυτό βλέπε μπροστά σου τα καλά που έχει η ζωή σου και τα υπόλοιπα θα έρθουν:)

τα ερεθισματα μας πολλες φορες ειναι σκτ εχεις δικιο....Να αντιστεκεσαι !!! Μην μασας!!! Και μην ανυσηχεις το καραβι μεχρι να μαθεις να το κοντρολαρεις στο τιμονι, αλλαζει ο καιρος και εχεις αλλα μετα!! :lol:

Ετσι ειναι και εχει και τα ωραια του αυτο!! Αλλιως θα βαριομασταν!!!

ευχομαι η αναζητηση σου να ειναι ενα ταξιδι!!:P:P:P

Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά, ελπίζω να βρω τη δύναμη γιατι ορισμένες φορές τη χρειάζομαι... Αλλά οκ αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να κοιτάμε και να χαιρόμαστε ακόμη και με μικρά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα! Πάντως πρέπει να παραδχτούμε οτι όλοι μας πάμε κατά διαόλου :P

Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά, ελπίζω να βρω τη δύναμη γιατι ορισμένες φορές τη χρειάζομαι... Αλλά οκ αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να κοιτάμε και να χαιρόμαστε ακόμη και με μικρά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα! Πάντως πρέπει να παραδχτούμε οτι όλοι μας πάμε κατά διαόλου :P
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back