aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι περιεχόμενο εχει η ζωη σου;
Είναι επικινδυνη η χαρα και η επιθυμία; Μπορει ο κινδυνος να εχει μια ομορφια; Νιώθεις ποτε την επιθυμια να στρεψεις το βλέμμα στον ουρανο;( τα αστερια μπορεις πια να τα διακρίνεις
Νιωθεις ποτέ την επιθυμία να δεις το νερο, φυλλα και ζώα; Οτι λάμπει, θροίζει και κινείται; Μήπως χρειαζεσαι γι΄αυτο ενα κατοικίδιο, ενα ενυδρειο και φυτά εσωτερικου χώρου; ΄Η μήπως η τηλεοραση και το βίντεο ειναι οι μοναδικες λάμψεις, θροισματα και κινήσεις στη ζωή σου; Πόσα πράγματα στην καθημεριμότητα σου ζεις μέσα απο τη προσομοιωση μιας οθονης; Αν η ζωη σου ήταν ταινία θα πήγαινες να τη δεις; Πως αισθανεσαι σε καταστασεις καταναγκαστικης παθητικοτητας; Θυμάσαι καθόλου πως είναι να σκέφτεσαι για τον ιδιο σου τον εαυτό, αντι να δεχεσαι μόνο ερεθίσματα και να αντιδρας σε αυτα; Που μπορείς να μείνεις μόνος και να ηρεμήσεις; Οχι μοναξια, απλα και μόνο χαλαρωτικη ησυχία; Πότε επαψες να θετεις στον εαυτο σου τετοια ερωτήματα; Νιώθεις μερικές φορες μόνος, με ενα τροπο που οι λέξεις δεν μπορουν να περιγραψουν; Νιωθεις ποτέ ετοιμος να χασεις τον ελεγχο;www.crimethink.com
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια σκέπη όμως θα ήθελα να μοιραστώ. Στην καθημερινή ζωή με όλες τις χαρές, λύπες, έντονα συναισθήματα, δύσκολες συνθήκες, πειρασμούς, καμια φορά αισθάνομαι ότι χάνω κάπως την ισορροπία μου ή ακόμη και την επαφή με τον εαυτό μου. Για να ξαναβρώ την ησυχία μου, φαντάζομαι ότι βρίσκομαι στο κέντρο μιας καταιγίδας, στην απόλυτη ηρεμία που έχει εκεί, κι αφήνω την υπόλοιπη ζωή να συνεχίζει γύρω μου, χωρίς να την κρίνω, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Απλώς κοιτάω λίγα λεπτά τα συναισθήματά μου και τον έξω κόσμο σαν να ήταν θύελλα, κι αισθάνομαι εντελώς ασφαλής κι ελεύθερη να αντιδράσω ή όχι.
Αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Αυτο που αισθάνομαι καμιά φορά ειναι μια περιέργη αίσθηση "αποξένωσης" απέναντι στον εαυτό μου, την "φωνή μέσα στο κεφάλι μου".
Τι είμαστε; Πώς λειτουργούμε; Τι θέλουμε πραγματικά και ποια ειναι τα κίνητρά μας για ο,τιδήποτε;
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Άστριντ πράγματι, ο χρόνος ειναι ένα μεγάλο μυστήριο... Είναι πράγματι η τέταρτη διάσταση που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε; Πάντα μου άρεσε η παρομοίωση οτι μοιάζουμε με δυσδιάστατα οντα, σκιές που κινούνται μονο πάνω σε ένα επίπεδο. Πώς μπορεί ένα τέτοιο ον που κινείται ας πούμε μονο πανω σε μια επιφάνεια να καταλάβει την αίσθηση του ύψους, της κίνησης στην κατακόρυφη διάσταση;Έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε την αισθηση του χρόνου. Κινούμαστε σε αυτόν, αλλά αυτός έχει τον έλεγχο, όχι εμείς. Είναι ενδιαφέρον που στον Ταοισμό αναφέρονται ιστορίες με μεγάλους δασκάλους που κατάφεραν να ελέγξουν τον χρόνο, να τον κάνουν να κυλάει με τους ρυθμούς τους.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος

Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος

aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Οταν ομως κεντραριζομαστε δεν υπαρχει μαι στιγμη, μια μαγικη στιγμη που ολα επιβραδυνουν και ερχονται σε ενα ρυθμο που ολα μοιαζουν...φυσικά, απλα, ετσι οπως θα πρεπε να ειναι απο παντα;
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Βλέπεις; Φτάνει να μας δείξει κάποιος τον δρόμο, ω Αιώρα.![]()

drusilia
Διάσημο μέλος
πολλες φορες δεν ειμαστε κεντραρισμενοι με τον εαυτο μας και το κορμι μας και ολα μοιαζουν να τρεχουν γυρω μας ή να μην γινεται..τιποτα.
Οταν ομως κεντραριζομαστε δεν υπαρχει μαι στιγμη, μια μαγικη στιγμη που ολα επιβραδυνουν και ερχονται σε ενα ρυθμο που ολα μοιαζουν...φυσικά, απλα, ετσι οπως θα πρεπε να ειναι απο παντα;
Ναι, νομίζω καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ειναι ενα σπάνιο αλλά κταπληκτικό συναίσθημα.
Άστριντ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιχαέλα
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Ναι, μπορεί να υπάρχουν τόσα αρνητικά ερεθίσματα, αλλά αν μάθουμε τις δυνάμεις μας, τι θέλουμε από τη ζωή και τι ειναι εφικτό, η κατάσταση γίνεται πιο διαχειρίσιμη...
Βέβαια, ολα αυτα ειναι και στον άνθρωπο. Δεν εχουν ολοι την ίδια αισιοδοξία ούτε ολοι μπορούμε να βλεπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Επίσης να ξέρεις ότι όχι μόνο είναι και η στιγμή που ζεις αλλά επίσης δεν πρέπει να πιστέψεις ότι όλα είναι άσπρο μαύρο. Γιατί μπορεί σε κάποια στιγμή όλα να δείχνουν ότι δεν βγάζουν πουθενά αλλά πίστεψε τίποτε δεν έχει μόνο μία όψη...και δεν ξερεις ποτέ από που θα σου έρθει η αλλαγή...και δεν πρέπει ποτέ να βλέπουμε μόνο τα άσχημα αλλά να ανκαλύπτουμε τα καλά που έχει η ζωή μας...και ας θυμόμαστε πάντα αυτό που είπε ο Λουμτέμης στενοχωριόμουν που δεν είχα παπούτσια μέχρι που είδα κάποιον που δεν είχε πόδια.... για αυτό βλέπε μπροστά σου τα καλά που έχει η ζωή σου και τα υπόλοιπα θα έρθουνΓεια σας, πολύ ωραία κουβεντούλα, έχει πολύ ενδιαφέρον! Εγώ τα βλέπω λίγο πιο μαύρα τα πράγματα.. Μάλλον επείδη βρίσκομαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πάντως τα ερεθίσματα που έχουμε γύρω μας είναι αρνητικά (τα περισσότερα) και δυστυχώς μας επηρεάζουν πάρα πολύ, ακόμη και τις επιθυμίες μας. Νομίζω για τη ζωή μου πως τώρα ξεκινάω να ψάχνω για το περιεχόμενο της, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς την ικανοποίηση- ευτυχία. Ίσως ακατόρθωτο...

aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας, πολύ ωραία κουβεντούλα, έχει πολύ ενδιαφέρον! Εγώ τα βλέπω λίγο πιο μαύρα τα πράγματα.. Μάλλον επείδη βρίσκομαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση. Πάντως τα ερεθίσματα που έχουμε γύρω μας είναι αρνητικά (τα περισσότερα) και δυστυχώς μας επηρεάζουν πάρα πολύ, ακόμη και τις επιθυμίες μας. Νομίζω για τη ζωή μου πως τώρα ξεκινάω να ψάχνω για το περιεχόμενο της, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς την ικανοποίηση- ευτυχία. Ίσως ακατόρθωτο...
τα ερεθισματα μας πολλες φορες ειναι σκτ εχεις δικιο....Να αντιστεκεσαι !!! Μην μασας!!! Και μην ανυσηχεις το καραβι μεχρι να μαθεις να το κοντρολαρεις στο τιμονι, αλλαζει ο καιρος και εχεις αλλα μετα!!

Ετσι ειναι και εχει και τα ωραια του αυτο!! Αλλιως θα βαριομασταν!!!
ευχομαι η αναζητηση σου να ειναι ενα ταξιδι!!

Μιχαέλα
Νεοφερμένο μέλος

aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ βρε παιδιά, ελπίζω να βρω τη δύναμη γιατι ορισμένες φορές τη χρειάζομαι... Αλλά οκ αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να κοιτάμε και να χαιρόμαστε ακόμη και με μικρά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα! Πάντως πρέπει να παραδχτούμε οτι όλοι μας πάμε κατά διαόλου![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool