Τι τρώνε τα αδέσποτα;

Ξένια1

Νεοφερμένο μέλος

Η Ξένια1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου που τείνει να μου γίνει έμμονη ιδέα. Από τότε που υιοθέτησα το τελευταίο μου γατάκι έχω γίνει γενικά πολύ ευαίσθητη με όλα τα ζώα σε σημείο αρρώτιας. Κουβαλάω πάντα γατοτροφές μαζί μου και όπου δω αδέσποτη γατούλα της δίνω. Κοντά στη δουλειά μου ταΪζω περίπου δέκα μεταξύ των οποίων και πέντε μωρά. Πηγαίνω μια φορά την ημέρα και καμιά φορά και δύο. Αρκεί όμως; Αλήθεια τι τρώνε οι αδέσποτες γατούλες που δεν έχουν τη φροντίδα και την αγάπη των δικών μας κατοικιδιων; Γενικά αυτό το ζώο με τι τρέφεται και πόσο αντέχει χωρίς φαγητό; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τρώνε αποφάγια που τους πετανε οι διάφοροι φιλόζωοι και οι ταβέρνες κ.τ.λ.π. Αυτή ου μάζεψα εγώ έτρωγε ένα κόκαλο από τα σκουπίδια όταν την βρήκα… :/::/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αποφαγια, ποντικια...:/:
παντως ολα τα αδεσποτα, εχουν μεσο ορο ζωης τα 2 χρονια .......:(

Ότι βρούνε, μια φορά, είδα να τρώνε μέχρι και απομεινάρια ντοματοσαλάτας...:(

Εννοείς τι τρώνε εκτός από σκουπίδια φόλες κυνηγητό κακοποίηση; Μάλλον λίγο φαγητό που περίσσεψε ή στην καλύτερη περίπτωση ξηρά τροφή από τους φιλόζωους

Τα αδέσποτα γατιά τρώνε πραγματικά ότι βρούνε. Από έντομα και σκουπίδια εως και τίποτα βέβαια για πολλές πολλές μέρες. Τα αδέσποτα σκυλιά τρώνε και εκείνα ότι βρούνε αλλά έχουν στο μενού τους και τις γάτες. Σε στρατόπεδο στην Κρήτη έχω δεί 2 σκυλιά το ένα με μισή γάτα και το άλλο με την άλλη μισή. Εκανα μερες να κοιμηθώ μετά.

Εκεί που ταϊζω εγώ τα δικά μου αδέσποτσ, έχει γίνει σημείο που τους πάνε όλοι οι φιλόζωοι της γειτονιάς λίγη τροφή... ένας πανέξυπνος άφησε μια μέρα μια σακούλα κριθαρένιους ντάκους (στεγνούς), ξέρω γω γιατί; Για να παίζουν frisbee :/:

Εμένα το χειρότερό μου είναι η άγνοια....
Να θεωρούν πολλοί ότι τα αδέσποτα καλοπερνάνε...εκεί, στο δρόμο και τα αμάξια.. και αφού είναι να ζήσουν, Θα ζήσουν και θα κανονίσει η "φύση". :hmm:

Ενώ κάλλιστα έχουν την καλή πρόθεση, και ξοδεύουν ποσά για τροφές κλπ... δεν τα στειρώνουν...
απλά ταΐζουν συνέχεια παραπάνω και παραπάνω.... και στεναχωριούνται που τα βλέπουν πατημένα, πεινασμένα και άρρωστα.

Και μόνο στην ιδέα ότι τα κακοποιούν τρελαίνομαι.:mad: Ευτυχώς στη γειτονιά που ταίζω εγώ τα αδέσποτα γατάκια υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι και τους δίνουν λίγο φαγητό. Θα φύγω ταξίδι δυο μέρες και δε θέλω να πεινάσουν.Γενικά όμως δε μπορεί να πεθαίνουν έτσι εύκολα από ασιτία. Εννοώ αν δεν αρρωστήσουν κλπ. Η γάτα ως ζώο από τη φύση της τι είναι προορισμένη να τρώει; Κροκέτες ή κονσερβούλα είναι καλύτερη τροφή γι' αυτές;

Και μόνο στην ιδέα ότι τα κακοποιούν τρελαίνομαι.:mad: Ευτυχώς στη γειτονιά που ταίζω εγώ τα αδέσποτα γατάκια υπάρχουν αρκετοί φιλόζωοι και τους δίνουν λίγο φαγητό. Θα φύγω ταξίδι δυο μέρες και δε θέλω να πεινάσουν.Γενικά όμως δε μπορεί να πεθαίνουν έτσι εύκολα από ασιτία. Εννοώ αν δεν αρρωστήσουν κλπ. Η γάτα ως ζώο από τη φύση της τι είναι προορισμένη να τρώει; Κροκέτες ή κονσερβούλα είναι καλύτερη τροφή γι' αυτές;

Και τα δυο είναι μια χαρά, αλλά άμα τους δίνεις κροκέτες πρέπει να φροντίζεις να έχουν άφθονο νερό κοντά... εγώ τους δίνω κονσέρβες, γιατί δεν έχω βρει ακόμα ένα μεγάλο βαρύ δοχείο για να βάζω νερό, και ό,τι άλλο δεχείο αφήνω το μαζεύει ο σκουπιδιάρης :( Ψάχνω να αγοράσω δυο μεγάλα πήλινα δοχεία για να βάζω νερό στο ένα και κροκέτες στο άλλο, ώστε να μην τα πειράζει κανείς (ελπίζω...)

Νομίζω ότι οι γάτες του δρόμου κάτι βρίσκουν να φάνε, είτε από φιλόζωους είτε από τα σκουπίδια, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται το τελευταίο. Πιο σημαντικό τους πρόβλημα για μένα είναι οι αρρώστιες και τα ατυχήματα από αυτοκίνητα και λοιπούς καλοθελητές... Και μια γάτα που δεν είναι καλοταϊσμένη αρρωσταίνει πιο εύκολα...
Πάντως, οι "δικές" μας αδέποτες, αν και έχουν κάθε μέρα φαγητό στην αυλή, πάνε και στους σκουπιδοτενεκέδες απέναντι...

Ο γκρι μπλε γατουλης παντως που ταιζει η μανα μου-μαζι με αλλα 3 γατια κ 4 γατακια- μερικες φορες αγνοει τις κροκετες και τον βλεπουμε 10λεπτα μετα στα σκουπιδια.Συνηθως παντως σκουπιδια,αποφαγια κ εντομα τρωνε,εκτος αν ειναι τυχερα και βρουν καποιον ...σπονσορα να τα ταιζει!

Γι΄αυτό όταν χτυπήσουν, και τα δεί Κτηνίατρος και τους γίνουν εξετάσεις, βλέπουμε 6 μηνών και 1 χρόνου γατιά με πρόβληματα στο συκώτι, νεφρά κλπ κλπ....:|

Λες και τα κοβει τι να προτιμησουν?Μαλλον πανε στα σκουπιδια -ενω εχουν κροκετες στη διαθεση τους-γιατι τους αρεσει το ψαχουλεμα κ η χαρα της ανακαληψης μεζεδων-μπλιαχ!

Κι εγώ πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να στενοχωριέται σε μια τέτοια σκέψη..:( Όμως, από την άλλη πλευρά σκέφτομαι πως κάποτε δεν υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών..Άρα πώς έτρωγαν??Κυνηγούσαν, σίγουρα ποντίκια και γάτες....Μην ξεχνάμε πως έχουν κυνόδοντες.Κι επιπλέον ίσως να μην έχουν την αγάπη που έχουν τα κατοικίδια, όμως έχουν την ελευθερία τους!Παιδιά, αν αναλογιστούμε τη ζωή που κάνουν τα αδέσποτα θα τρελαθούμε. γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να βρούμε τα καλά αυτής της ζωής και προπάντων να έχουμε καλή ενέργεια και διάθεση ώστε να βοηθήσουμε όσα έχουν την ανάγκη μας!!! Θετική σκέψη!:up:

Ποσα ποντικια υπαρχουν μεσα στα τσιμεντα,νομιζεις αρκουν για να θρεψουν ορδες γατιων που ζουν μεσα σε πολεις???

Ας μην γελιόμαστε, οι γάτες δεν μπορούν πλέον να ζουν έξω. Αν σκεφτούμε δηλαδή και μόνο ότι ένα ζώο μοναχικό σαν την γάτα έχει καταλήξει να δημιουργεί ομάδες προκειμένου να επιβιώσει…
Ακούω κάποιους που λένε «μα είναι ευτυχισμένο έξω, πώς να του στερήσω την ελευθερία του?» και φρίττω…

Το πιστευεις πιστευεις οτι το ΙΔΙΟ ακριβως μου ελεγε πριν 10 λεπτα συναδελφος και εφριξα που σκεφτεται ετσι?Ματαια προσπαθω να της εξηγησω,εντελως γκαου!

Στις πολεις εχετε δικιο ,ομως εγω που μενω επαρχια πως μπορω να περιορισω τα γατια?τα βλεπω ευτυχισμενα γυρω απο το σπιτι να ανεβαινουν στα δεντρα να ξυνουν τα νυχια τους ,να τρωνε και να ξαπλωνουν κατω απο τον ηλιο,τα περισσοτερα τα εχουμε στειρωσει και τα εμβολιαζομε, αλλα παλι δεν πιανονται,ομως εχουν καθημερινα μπολικο φαγητο .Εξι απο αυτες τις γατες τις θεωρω δικες μου μια που τα μεγαλωσα απο μικρα ,εχουν συνηθισει ομως και θελουν να βγαινουν εξω.

Μεγαλύτερο πρόβλημα, και πιο δύσκολες οι συνθήκες είναι για τα αδέσποτα των πόλεων. Τα "αδέσποτα¨" της επαρχίας, έχουν άλλους κινδύνους.:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back