Τοξοπλασμάτωση και δημόσια υγεία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
σε περιπτωση εγκυμοσυνης μην αφηνεις ποτε τον γατο πανω στο κρεββατι να κυλιετε στα ρουχα σου και ποτε μα ποτε οσο διαρκει η εγκυμοσυνη να μην μπαινει στην κουζινα και στην τουαλετα σου απογορευεται. Μπορει η μητερα σου να το φιλοξενησει η πεθερα??
Ελένη f, αν θέλεις, διάβασε τα link που έδωσα πιο πάνω στην kastratos.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε περιπτωση εγκυμοσυνης μην αφηνεις ποτε τον γατο πανω στο κρεββατι να κυλιετε στα ρουχα σου και ποτε μα ποτε οσο διαρκει η εγκυμοσυνη να μην μπαινει στην κουζινα και στην τουαλετα σου απογορευεται. Μπορει η μητερα σου να το φιλοξενησει η πεθερα??( καλο θα ειναι μεχρι να εισαι σιγουρη οτι ολα πανε καλα αφου εχεις κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις ξαναπαρε τον) οσα πιο πολλα μετρα παιρνεις τοσο πιο καλα για σενα φαντασου να παθεις κατι ειδικα τωρα στην αρχη δεν θα θες να ξαναματαδεις γατια ουτε ζωγραφιστα παντως μην αφησεις τιποτα στην τυχη και κατι εκτος γατιων μην τολμησεις να σκυβεις και να καταπονεις την μεση σου σηκωνωντας βαρια αντικειμενα ασε τον αντρα σου γι αυτο τον εχεις!!!! Αν φιλοξενεις τιποτα πουλια μεσα στο σπιτι αυτα δωσε τα οπως και δηποτε ειναι πιο επικυνδινα για την εγκυμοσυνη αυτο μου ειχε πει γιατρος ( ο πεθερος μου εχει περδικες!!! )
Εγώ έχω ρωτήσει τον γυναικολόγο μου στη Θεσσαλονίκη που είναι χειρουργος-μαιευτήρας και εργάζεται στο Διαβαλκανικό,και μου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εφόσον τα ζώα δεν τρέφονται με ωμά κρέατα,και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.Έχουμε τρις γάτες,δεν ξέρω κι εγώ πόσες στο κτήμα,σκύλο 50 κιλών,παπαγαλάκι,και περιστέρια τρία κουμάσια.Η μαμά μου και σε μένα και στον αδερφό μου όσο ήταν έγκυος,έπαιζε μια χαρά και με τις γάτες και με τον τότε σκύλο μας,χωρίς κανένα πρόβλημα.Αν διαβάσεις προσεκτικά τα άρθρα,θα δεις ότι ο κίνδυνος τοξοπλάσμωσης αφορά τα κόπρανα των ζώων,και όχι το τρίχωμα,οπότε όλα τα παραδείγματα προς αποφυγήν που αναφέρεις μάλλον δεν ισχύουν.Καλό είναι να ρωτάμε και να ενημερωνόμαστε,για να μην πανικοβαλλόμαστε με αβάσιμους φόβους.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και σε εμενα γυναικολογος τα ειχε πει!!!ουτε εγω τους δινω ωμες τροφες και τα δικα μου γατια παιζουν στον κηπο εμβολιασμενα αυτα που εχω εγω γιατι μαζευονται και 3 αλλες αδεσποτες αλλα τουλαχιστον για το πρωτο τριμηνο δεν θα την εβλαπτε να παιρνει καποια παραπανω προλυπτικα μετρα γιατι δεν λεμε οτι θα συμβει οποσδηποτε αλλα το πρωτο τριμηνο ειναι λιγο περιεργο εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες για αποβολη στα ρουχα υπνοδωματιο στην κουζινα και στην τουαλετα εξακολουθω να πιστευω οτι το γατι δεν πρεπει να εχει προσβαση. Και εγω αν μεινω εγκυος δεν θα μου αρεσε να αποχωριστω το γατο μου αλλα σιγουρα θα τον χαιδευα μονο στον κηπο εξω Εκεινη πιθανον να μην εχει κηπο οποτε αν λαμβανει τα στοιχειωδη μετρα προφυλαξης καλο θα τις κανει Φανταζεσαι χτυπα ξυλο να γινει μια αποβολη για οποιονδηποτε λογο??ποιος θα την πληρωσει?? Το γατι και φυσικα και η ιδια η γυναικα ψυχολογικα δεν ειναι και οτι καλυτερο να εισαι βεβαιη ειδικα τωρα αν οποιοσδηποτε μεσα στην οικογενοια της εχει αμφιβολιες για την παραμονη του γατιου στο σπιτι φαντασου τι εχει να γινει. Και ειναι μια καλη αρχη για να συνιθιζει το γατι οτι δεν θα εχει ολους τους χωρους προσβασιμους μεσα στο σπιτι γιατι οταν με το καλο γεννηθει το παιδι στο δωματιο του μωρου και στην κουζινα οπου ετοιμαζουμε το μαμ του μωρου μας για να μπει δεν εχει!!!!!!!και αφοτου εχουμε πιασει το γατι θα κανουμε και ενα βιολογικο καθαρισμο πριν παμε να πιασουμε το παιδι ναι???αν δεν την πατησεις δεν ξερεις και καλο ειναι να παιρνεις ολα τα πιθανα μετρα για να μην την πατησεις!!?

και σε εμενα γυναικολογος τα ειχε πει!!!ουτε εγω τους δινω ωμες τροφες και τα δικα μου γατια παιζουν στον κηπο εμβολιασμενα αυτα που εχω εγω γιατι μαζευονται και 3 αλλες αδεσποτες αλλα τουλαχιστον για το πρωτο τριμηνο δεν θα την εβλαπτε να παιρνει καποια παραπανω προλυπτικα μετρα γιατι δεν λεμε οτι θα συμβει οποσδηποτε αλλα το πρωτο τριμηνο ειναι λιγο περιεργο εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες για αποβολη στα ρουχα υπνοδωματιο στην κουζινα και στην τουαλετα εξακολουθω να πιστευω οτι το γατι δεν πρεπει να εχει προσβαση. Και εγω αν μεινω εγκυος δεν θα μου αρεσε να αποχωριστω το γατο μου αλλα σιγουρα θα τον χαιδευα μονο στον κηπο εξω Εκεινη πιθανον να μην εχει κηπο οποτε αν λαμβανει τα στοιχειωδη μετρα προφυλαξης καλο θα τις κανει Φανταζεσαι χτυπα ξυλο να γινει μια αποβολη για οποιονδηποτε λογο??ποιος θα την πληρωσει?? Το γατι και φυσικα και η ιδια η γυναικα ψυχολογικα δεν ειναι και οτι καλυτερο να εισαι βεβαιη ειδικα τωρα αν οποιοσδηποτε μεσα στην οικογενοια της εχει αμφιβολιες για την παραμονη του γατιου στο σπιτι φαντασου τι εχει να γινει. Και ειναι μια καλη αρχη για να συνιθιζει το γατι οτι δεν θα εχει ολους τους χωρους προσβασιμους μεσα στο σπιτι γιατι οταν με το καλο γεννηθει το παιδι στο δωματιο του μωρου και στην κουζινα οπου ετοιμαζουμε το μαμ του μωρου μας για να μπει δεν εχει!!!!!!!και αφοτου εχουμε πιασει το γατι θα κανουμε και ενα βιολογικο καθαρισμο πριν παμε να πιασουμε το παιδι ναι???αν δεν την πατησεις δεν ξερεις και καλο ειναι να παιρνεις ολα τα πιθανα μετρα για να μην την πατησεις!!?
Απλά λέω ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε "βιολογικό καθαρισμό"όπως είπες,πιστεύω ότι τα απλά μέτρα και κανόνες υγειινής να τηρούνται,είναι αρκετά.Δε σκοπεύω να βγάλω το γάτο μου στον κήπο αυριο μεθαυριο από τη στιγμή που ο γιατρός μου μου έχει πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει θέμα,και φυσικά δε σκοπεύω να ακούσω ή να αφήσω να κάνουν κουμάντο στο σπίτι μου οποιαδήποτε άτομα στο περιβάλλον μου νομίζουν το αντίθετο.Μεγάλωσα με τη σκύλα μας να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο,και ο αδερφός μου με τους γάτους μας να παίζει από μωρό,και κανείς μας δεν έπαθε τίποτα.Πέρα από αυτά,μπορεί ο καθένας να κάνει ότι νομίζει σωστό,γνώμη του καθενός είναι εξάλλου,και του γιατρού του.

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι να μου πειτέ αν ξέρετε!
αν σε περιπτωση εγγυμοσυνης ο γιατρός μου, μου απαγορέυσει να έχω τον γάτο στο σπίτι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον φιλοξενήσει για μεγάλο χρονικό διάστημά.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γράψεις ένα μύνημα στο Forum που να ζητάς φιλοξενεία για την γάτα σου, με την προυπόθεση ότι θα κρατήσεις και εσύ την γάτα/γάτο (της κοπέλας που θα σε φιλοξενήσει) όταν μείνει εκείνη έγκυος εκείνη με την σειρά της!:)

Απλά λέω ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε "βιολογικό καθαρισμό"όπως είπες,πιστεύω ότι τα απλά μέτρα και κανόνες υγειινής να τηρούνται,είναι αρκετά.Δε σκοπεύω να βγάλω το γάτο μου στον κήπο αυριο μεθαυριο από τη στιγμή που ο γιατρός μου μου έχει πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει θέμα,και φυσικά δε σκοπεύω να ακούσω ή να αφήσω να κάνουν κουμάντο στο σπίτι μου οποιαδήποτε άτομα στο περιβάλλον μου νομίζουν το αντίθετο.Μεγάλωσα με τη σκύλα μας να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο,και ο αδερφός μου με τους γάτους μας να παίζει από μωρό,και κανείς μας δεν έπαθε τίποτα.Πέρα από αυτά,μπορεί ο καθένας να κάνει ότι νομίζει σωστό,γνώμη του καθενός είναι εξάλλου,και του γιατρού του.

:cool:πολυ σωστα στο οτι δεν θα κανει αλλος κουμαντο στο σπιτι σου εξαλλου οτι μετρα και να περνουμε δεν το κανουμε για τους αλλους αλλα για εμας πρωτα και φυσικα τωρα η κοπελα για το μωρο της. Και εγω μεγαλωσα με γατες σκυλους (περδικες περιστερια αυτα ηταν στον κηπο )μεσα στο σπιτι αλλα θεωρο ανεπιτρεπτο να μην λαμβανουμε καθε πιθανο μετρο για την υγεια μας και ποσο μαλλον για του παιδιου μας αν θελουμε παιδι φυσικα καλο ειναι να μην ειμαστε υπερβολικοι ειτε για την αγαπη μας για τις γατες ειτε για οποιονδηποτε αλλο λογο εξαλλου στην γνωμη μου οπως και στις γνωμες των αλλων μελων βασιζετε πανω σε προσωπικες εμπειριες και βιωματα. Η υπερβολη βλαπτει παντα για οσο αφορα το βιολογικο πλυσιμο αλλα εννοω να μην υπαρχουν τριχες στα ρουχα μας οταν πιανουμε το παιδι και ειδικα μωρο που εχει και ευαισθητο οργανισμο τωρα αναλογα και της θα της πει ο γιατρος θα αποφασισει τι θα κανει.;) Παντως εχω δει μωρο 5 μηνων να το αφηνει ο πατερας να πιανει το γατι να το βαζει μεσα στο στομα του και να χαιρεται που βλεπει το θεαμα και σε αυτον προσωπικη του αποψη ειναι οτι καλο ειναι να βαζει το παιδι μεσα στο στομα προσπαθωντας να πιπιλισει την γατα μην κανουμε τα ιδια εφριξα!!:down::down::down::down::down::down: Πιστευω ομως πως ακομα και μια πιθανοτητα στο 1 δις να μπορει να συμβει κατι σχετικα με την εγκυμοσυνης της γυναικας οφειλουμε να της πουμε να παρει καποια μετρα εστω και αυστηρα και αυτο θα θελαμε να μας πουν και σε μας μια πιθανοτητα εστω και στο ενα δις

σε περιπτωση εγκυμοσυνης μην αφηνεις ποτε τον γατο πανω στο κρεββατι να κυλιετε στα ρουχα σου και ποτε μα ποτε οσο διαρκει η εγκυμοσυνη να μην μπαινει στην κουζινα και στην τουαλετα σου απογορευεται. Μπορει η μητερα σου να το φιλοξενησει η πεθερα??( καλο θα ειναι μεχρι να εισαι σιγουρη οτι ολα πανε καλα αφου εχεις κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις ξαναπαρε τον) οσα πιο πολλα μετρα παιρνεις τοσο πιο καλα για σενα φαντασου να παθεις κατι ειδικα τωρα στην αρχη δεν θα θες να ξαναματαδεις γατια ουτε ζωγραφιστα παντως μην αφησεις τιποτα στην τυχη και κατι εκτος γατιων μην τολμησεις να σκυβεις και να καταπονεις την μεση σου σηκωνωντας βαρια αντικειμενα ασε τον αντρα σου γι αυτο τον εχεις!!!! Αν φιλοξενεις τιποτα πουλια μεσα στο σπιτι αυτα δωσε τα οπως και δηποτε ειναι πιο επικυνδινα για την εγκυμοσυνη αυτο μου ειχε πει γιατρος ( ο πεθερος μου εχει περδικες!!! )

Ελένη μου καλή...συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου...:/:
Θεωρώ ότι οι απόψεις σου είναι λίγο παρατραβηγμένες...σίγουρα η επίδραση από το περιβάλλον σου έχει συμβάλλει σ΄αυτό....
ούτε η γάτα πρέπει να φύγει, ούτε πρέπει να μην κάνεις τίποτε, ούτε τα πουλιά πρέπει να φύγουν....και τους 3 παράγοντες που αναφέρεις τους είχα στην εγκυμοσύνη και δεν έπαθα απολύτως τίποτα!;)
Όπως και νά΄χει καλό είναι να μιλάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις με δίαφορα άτομα και να μην σπέρνουμε τον πανικό....είναι στο χέρι του καθένα να ενημερώνεται σχετικά με το θέμα αυτό ...από κει και πέρα είναι δική του υπόθεση πώς νιώθει και τι θα πράξει!!!:)

https://www.yiouhou.gr/content/view/179/75/:hmm:Κοριτσι μου μην ακους κανεναν φροντισε να παρεις απλα τις απαραιτητες προφυλαξεις για το παιδι και για εσενα κανενας δεν προσπαθει να σου πει τι θα κανεις ουτε και μπορει εσυ ξερεις καλυτερα απο ολους τι ειναι καλο για εσενα και για το παιδι σου και αυτο θα φροντισεις να κανεις κανενας στο forum δεν ειναι θεος για να σου πει εχε την γατα μεσα η μην την εχεις κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με απολυτη σιγουρια οσον αφορα τα μετρα εχεις κανει εξεταση τοξοπλασματος??αυτο ειναι η πιο συχνη αιτια για αποβολη στις εγκυες με γατα αν ειναι ολα οκ μπορεις να χαλαρωσεις σχετικα τα υπολοιπα θα τα συζητησεις με τον γιατρο και φυσικα με τον αντρα σου!!φιλακια απο εμενα και σου ευχομαι οτι καλυτερο στην ζωη σου:inlove::inlove:

αν εγω εμενα εγκυος σιγουρα θα τηρουσα αυτα που γραφω!!!παντως ουτε εγω θα εδιωχνα το γατο αλλα εγω εχω και κηπο!!!παντως για ενα διαστημα ναι θα διατηρουσα τις επιφυλαξεις μου ευτηχως και η πεθερα μου μπορει να κρατησει τον γατο και αυτο θα μου εδιωχνε πολλα προβληματα !!!!!!

https://www.himaira.gr/Medical_Articles_1.php

παιδιά το μόνο πού θέλω να σας πώ είναι αυτό. η μάνα μού μας έκανε εξί κορίτσια ζούσαμε σε επαρχεία και στο σπίτι μας είχαμε πάρα πολλά ζώα γάτες, σκύλους,κότες,γα'ι'δουράκι και πολλά κάτσικια λοιπόν μας γέννησε όλες μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα με καμία εγγυμοσύνη. οι αδελφές μου δε όλες έχουν γάτες και όλες έχουν κάνει παιδία και καμία επισης δεν είχε πρόβλημα. αν συμβεί σε μένα τι να πώ!!!!!!!!!!

εξί κορίτσια.οι αδελφές μου δε όλες έχουν γάτες και όλες έχουν κάνει παιδία και καμία επισης δεν είχε πρόβλα.
Ουαου!Έξι κορίτσια...Και όλες με παιδιά!
Τέλειο!Οι γονείς σας θα πρέπει να είναι πολύ περίφανει!!
Μπράβο στην μαμά σου που είχε 6 κορίτσια και παρόλ΄αυτά είχε και όλα της τα ζωάκια!!!:)

Καλό αυτό το άρθρο! :D Θα έχω και εφόδια γιατί από τότε που πήρα την γατούλα μου μόνο που δεν μου έχουν κλείσει δωμάτιο σε νοσοκομείο.

Ουφ!Ησύχασα τώρα.Θα το εξηγήσω αυτό σε όσους πιστεύουν πως όλες οι γάτες είναι φορείς.:up:

Ενα ακομα στοιχειο για την τοξοπλασμωση

Θα ηθελα να προσθεσω στο παραπανω αρθρο κι ενα ακομα στοιχειο.Ο καθηγητης παρασιτολογιας στο πανεπιστημιο μας επισημαινε πως στα κοπρανα της γατας βρισκεται το η αωρη μορφη του παρασιτου η οποια χρειαζεται να παραμεινει στο περιβαλλον για 7 ημερες περιπου μεχρι να μετατραπει στη μολυνουσα μορφη που μπορει να βλαψει τον ανθρωπο.Αυτο σημαινει οτι αν καθαριζουμε την αμμο υγιεινης απο τα κοπρανα καθημερινα τοτε δεν διατρεχουμε κανεναν απολυτως κινδυνο.Αυτο σε απαντηση ολων των εγκυων που πετανε τις γατουλες τους στο δρομο μην γνωριζοντας οτι ειναι πολυ πιο πιθανο να μολυνθουν απο μη καλα πλυμμενο μαρουλι!:/:

Θα ηθελα να προσθεσω στο παραπανω αρθρο κι ενα ακομα στοιχειο.Ο καθηγητης παρασιτολογιας στο πανεπιστημιο μας επισημαινε πως στα κοπρανα της γατας βρισκεται το η αωρη μορφη του παρασιτου η οποια χρειαζεται να παραμεινει στο περιβαλλον για 7 ημερες περιπου μεχρι να μετατραπει στη μολυνουσα μορφη που μπορει να βλαψει τον ανθρωπο.Αυτο σημαινει οτι αν καθαριζουμε την αμμο υγιεινης απο τα κοπρανα καθημερινα τοτε δεν διατρεχουμε κανεναν απολυτως κινδυνο.Αυτο σε απαντηση ολων των εγκυων που πετανε τις γατουλες τους στο δρομο μην γνωριζοντας οτι ειναι πολυ πιο πιθανο να μολυνθουν απο μη καλα πλυμμενο μαρουλι!:/:

Εξαιρετικό το άρθρο και τα σχόλιά σας ....Προσωπικά,είχα ενημερωθεί από μικρή ηλικία για την τοξοπλάσμωση και τον παλιό μας κτηνίατρο οπότε ήξερα το τι και το πως και πως το σπανιότερο είναι να κολλήσεις από γάτες και το συνηθέστερο από τα αίτια που ήδη έχουν αναφερθεί. Επίσης, στη Γαλλία, π.χ. ένα τεράστιο ποσοστό των γυναικών έχουν τοξοπλάσμωση όχι από γάτες αλλά...από το μισοψημένο κρέας που καταναλώνουν.... :|

Ωραίο άρθρο αλλά ... ότι και να διαβάσω δεν σώζεται η κατάσταση. Είμαι 30+ και όλοι οι γνωστοί μου έχουν ή περιμένουν μωρά το τι έχω ακούσει είναι άλλη ιστορία. Το χειρότερο είναι ότι συνειδητοποίησα ότι κόπηκαν και οι επισκέψεις γιατί βέβαια αν κάποιος κάτσει στον καναπέ μου θα κολήσει τοξόπλασμα ... δεν μπορεί ... Το καλύτερο βέβαια ήταν χτές που με πήρε η μάνα μου να μου πεί αν πηγαίνω από την νύφη μου που είναι έγκυος να πλένω τα χέρια μου για να μην την κολήσω. Και η γατούλα δεν βγαίνει από το διαμέρισμα και την έχω από μικρή. :mad: Τα πα και ... ακόμα νεύρα έχω ... :down:

Παρεπιπτώντος, ήξερα ότι αν το έχεις περάσει έχεις ανοσία. Τί είναι το τοξόπλασμα Β? Είπαν σε μια γνωστή μου ότι έχει περάσει το Β αλλά μπορεί να κολήσει άλλο τύπο. Εχω σκίσει το google δεν βρίσκω κάτι ...

Νομίζω ότι αν μου ξαναπεί καμία για τις γάτες θα της πώ 'Βέβαια φαντάζομαι ότι έχεις σταματήσει να αγοράζεις ομό κρέας και λαχανικά?' Σιγά μην το κάνουν βέβαια. Ότι μας βολέυει το προσέχουμε. Να μην πώ τώρα που πήρα φόρα για την κοπέλα που μου έλεγε ότι δεν πλησιάζει γάτες στα 5 μέτρα γιατί της είπαν ότι δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά. :blink:

Τρίχωμα γάτας

εμαθα οτι το μικρο γατακι μπορει να κρυβει κινδυνους οσο αφορα την μελλουσα εγκυμοσυνη μιας γυναικας αλλα κ διαφορα προβληματα που προκαλουν στα γυναικολογικα.αληθευει κατι τετοιο κ αν ναι το εχουν ολες οι γατες?πως μπορω να προστατευτω???:up:

Καλωσήλθες... αφού έπιασες γάτα... ΔΕΝ μπορείς να κάνεις παιδιά!!!!

Πλάκα κάνω.. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Διάβασε αυτό το λίνκ https://www.mypetz.gr/threads/Φυλλάδιο-για-τοξοπλάσμωση.221706/ έχει ένα πολύ χρήσιμο φυλλάδιο για το τοξόπλασμα.

επισης
https://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=433
https://www.interpet.gr/themata/ktiniatrika/ktiniatrika_themata/toxoplasmosi_160406.htm

Μόνο αυτό αποτελεί κάποιο κίνδυνο, και υπο προυποθέσεις.:) Και θα διαβάσεις κιόλας ότι θα πρέπει να φας τα κ@@κά μιας μολυσμένης γάτας, για να κολλήσεις, οπότε καλύτερα να προσέχουμε τα μαρούλια και το ωμό κρέας, μιάς και αυτά τα τρώμε πιο συχνά, δεν νομίζεις???;)

Τοξόπλασμα

Καλησπερα,

Έχω 3 Γατες αλλα τις εχω στο αγροκτημα μας και θα ήθελα περισσοτερες πληροφορίες για το τοξοπλασμα και τις πιθανοτητες μεταδωσεις στον ανθρωπο

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.:)
Για το Τοξόπλασμα διάβασε εδώ αν θέλεις.;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back