Τοξόπλασμα

Καλησπέρα!Κατ'αρχήν αυτά τα λένε όσοι δεν γνωρίζουν και μην ακούς πράγματα που δεν στέκουν..:down:Μάλλον το τοξόπλασμα εννοείς το οποίο μπορεί να κολήσει κάποιος και από τα λαχανικά που καταναλώνονται χωρίς να είναι καλά πλυμένα!!Καλύτερα να διαβάσεις το σχετικό άρθρο που θα βρείς στο φόρουμ,σίγουρα υπάρχει άρθρο που λέγεται ''γάτα και τοξόπλασμα''..όχι τίποτ' άλλο δηλ. αλλά να κλείσεις το στόμα σε μερικούς άσχετους!!:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια σας...θελω να σας ρωτησω κατι..πολλοι μου λενε οτι οι γατες εχουν εναν ιο που κανει βλαβες στις γυναικες και τις στηρωνουν...πως γινεται να παρει μια γυναικα αυτο τον ιο?υπαρχει καποια ενεση που να τ εμποδιζει? ποσο τα % πιθανοτητες εχει μια γυναικα να κολλησει τν ιο?
Δεν πρόκειται για ιό, αλλά για παράσιτο το οποίο μεταδίδεται και από τις γάτες (αν και κυρίως μεταδίδεται από άψητα κρέατα και άπλυτα λαχανικά) και το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο έμβρυο, εφόσον η γυναίκα βρίσκεται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.
Στειρότητα σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί.
Δες τα προηγούμενα ποστ, καθώς και το σχετικό άρθρο και φυλλάδιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σας ευχαριστω...:)

Τα φώτα σας όσον αφορά το τοξόπλασμα

Δεν μπορώ να βρώ που αλλου εχει αναφερθεί κάτι τέτοιο (αν και σίγουρα θα έχει αναφερθεί) και θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά:redface:
Όπως ξέρετε (αν θυμάστε) προπαραμονή πρωτοχρονιάς πήραμε έναν γατούλη περίπου 6 μηνών.
Επειδή σκεφτόμαστε για παιδάκι, θα ήθελα να ρωτήσω (είμαι αρνητική εγω στα αντισώματα για τοξόπλασμα) αν μπορούμε να κάνουμε κάποια εξέταση στον Καίσαρα (τον γατο) να δούμε αν είναι φορέας γιατι δυστυχώς, δεν μπορω να γνωρίσω για την ζωή του η την διατροφή του τους προηγούμενους 6 μηνες. :(Ξέρω μόνο, οτι όσο ειναι μαζί μου, δεν έχει φάει ωμό φαγητό ούτε μια φορα...
Και επίσης, θέλω να πω στον κτηνίατρο, να του κάνει εξετάσεις αίματος, για να σιγουρευτώ οτι ειναι 100% υγιής. Πρέπει να του κάνει νάρκωση για να του πάρει αίμα???:hmm:

Καλώς τον δεχτήκατε τον γατούλη σας!!!:P:P:P
Υπάρχει ειδική εξέταση για το τοξόπλασμα που μπορεί να γίνει συμπληρωματικά με τις βιοχημικές εξετάσεις που θα του κάνετε.:):)
Δεν είναι απαραίτητο να γίνει ηρέμηση για του πάρει ο γιατρός αίμα. Την ηρέμηση την κάνουν σε γατάκια που είναι ατίθασα και άγρια.:):)
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις του μικρού!!!:P:P

Θέματα για το τοξόπλασμα υπάρχουν πολλά, αλλά σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το φυλλάδιο, καθώς και το σχετικό άρθρο. Αν θέλεις να είσαι σίγουρη, κάνε την εξέταση στο γατούλη σου, αν και προσωπικά δεν θα έμπαινα στον κόπο, αφού είναι εντελώς απίθανο να μολυνθείς απ' αυτόν.:)

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Δηλαδή αν ένα γατάκι νοσήσει, περνάει απο μονο του?? Το οτι το τοξοπλασμα δεν ζει πολλές ώρες στο εξωτερικό περιβάλλον το ήξερα...

Η γάτα αποκτά ανοσία αν μολυνθεί δεύτερη ή τρίτη φορά. Οπότε, αν ο γατούλης σου είναι μολυσμένος, ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια θεραπεία, αν και νομίζω ότι η τοξοπλάσμωση δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα για τη γάτα. Καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου γι' αυτό.:hmm:

Η γάτα αποκτά ανοσία αν μολυνθεί δεύτερη ή τρίτη φορά. Οπότε, αν ο γατούλης σου είναι μολυσμένος, ενδεχομένως να χρειαστεί κάποια θεραπεία, αν και νομίζω ότι η τοξοπλάσμωση δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα για τη γάτα. Καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου γι' αυτό.:hmm:

δηλαδή αυτό που λένε, ότι αν έχει τοξόπλασμα και μεακομίσει σε σπίτι, σε 5-7 μέρες, το τοξόπλασμα έχει εξαφανιστεί, δεν υσχύει???

:) Σχετικα με το τοξοπλασμα,χτες το συζητησα παλι εκτενεστερα με τον κτηνιατρο.
Με εξεταση αιματος βρισκεις αν εχει η οχι η γατα τοξοπλασμα.
Υπαρχει θεραπεια η οποια δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα εξαλειψει το τοξοπλασμα.
Σε περιπτωση εγκυμοσυνης της γυναικας,καλο ειναι να μην ερχεται σε αμεση επαφη με το γατακι που εχει τοξοπλασμα ,καλου κακου,αν και το τοξοπλασμα ειναι λιγοτερο πιθανο να το κολλησει απο τη γατα και περισσοτερο πιθανο απο μη καλα πλυμενα λαχανικα.
Κυνδινευουν κυριως οι γυναικες που ξεγεννανε με γυμνα χερια ζωα και που ερχονται σε αμμεση επαφη με τα υγρα και τις ακαθαρσιες του ζωου και εχουν αμιχες στα χερια τους.
Παντως ενα τσεκαρισμα και γιαυτο κακο δεν ειναι,γιατι οπως φροντιζουμε την υγεια του ζωου μας πρεπει να φροντιζουμε και για τη δικη μας.:):)

δηλαδή αυτό που λένε, ότι αν έχει τοξόπλασμα και μεακομίσει σε σπίτι, σε 5-7 μέρες, το τοξόπλασμα έχει εξαφανιστεί, δεν υσχύει???

Αυτό που έχω καταλάβει απ' το άρθρο είναι ότι μολύνουσες κύστεις θα αποβάλλει μόνο μία φορά. Από εκεί και πέρα, παύει να υπάρχει κινδύνος μόλυνσης για μας, αλλά δεν ξέρω αν η γάτα συνεχίζει να είναι φορέας.

Δεν χρειάζεται τόσος πανικός βρε παιδιά. Αν ο ευτυχής μέλλων μπαμπάς αναλάβει το καθάρισμα της άμμου, δεν υπάρχει θέμα. Ας προσέχει όμως και η μέλλουσα μανούλα τις σαλάτες που τρώει, γιατί στατιστικά οι περισσότερες μολύνσεις στα πλημμελώς πλυμένα λαχανικά οφείλονται.;)

Αυτό που επιβεβαίωσα, είναι οτι τελικά (αν και οι απόψεις διύστανται) ειναι δύσκολο να κολλήσεις απο την γατούλα τοξόπλασμα. Για να μην υπάρχει φόβος πάντως (και επειδη έχω χάσει ήδη ένα μωρο σε προχωρημενη εγκυμοσυνη για άλλονς λόγους) όταν πάει ο κύριος για στείρωση, σε μιάμιση εβδομαδα, θα του κάνουμε και αιματολογικες εξετασεις. Ξέρετε αν αργούν να βγουν τα αποτελέσματα απο αυτες? Δεν ειμαι (φυσικα) έγκυος ακομα, απλά θέλω να ξερω

Αν ο ευτυχής μέλλων μπαμπάς αναλάβει το καθάρισμα της άμμου

...θα πάψει να είναι ευτυχής!:lol::lol:

Εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά!:)

Αυτό που επιβεβαίωσα, είναι οτι τελικά (αν και οι απόψεις διύστανται) ειναι δύσκολο να κολλήσεις απο την γατούλα τοξόπλασμα. Για να μην υπάρχει φόβος πάντως (και επειδη έχω χάσει ήδη ένα μωρο σε προχωρημενη εγκυμοσυνη για άλλονς λόγους) όταν πάει ο κύριος για στείρωση, σε μιάμιση εβδομαδα, θα του κάνουμε και αιματολογικες εξετασεις. Ξέρετε αν αργούν να βγουν τα αποτελέσματα απο αυτες? Δεν ειμαι (φυσικα) έγκυος ακομα, απλά θέλω να ξερω
Εμάς βγήκαν σε 3 ημέρες!!!:):):)

...θα πάψει να είναι ευτυχής!:lol::lol:

Εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά!:)

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ααααααααααα να χαθεις.......δεν παιζεσαι πια!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

βρε παιδια...μην σκοτωνεστε...:lol::lol:...αν η γατουλα βγει αρνητικη...ολα ειναι απλα...αν δεν την ταιζει ωμα εντοσθια,ή εστω ωμα κρεατα..και δεν την αφηνει να βγαινει εξω...no problem!!!!:D:D:D

βρε παιδια...μην σκοτωνεστε...:lol::lol:...αν η γατουλα βγει αρνητικη...ολα ειναι απλα...αν δεν την ταιζει ωμα εντοσθια,ή εστω ωμα κρεατα..και δεν την αφηνει να βγαινει εξω...no problem!!!!:D:D:D
:hmm:Αν βγει θετικη;.....:hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back