Τοξόπλασμα

:hmm:Αν βγει θετικη;.....:hmm::hmm:
αν βγει θετικη...τον πρωτο λογω τον εχουν οι γιατροι...και τον δευτερο ο αντρας της...αν θελει να ξεσκατ...νει τη γατουλα...:lol::lol:...με λιγη προσοχη,απο οσο ξερω δεν υπαρχει προβλημα....αλλα πρεπει απο τωρα να λεμε το τι θα γινει αν βγει θετικη;; δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν βγει θετικη...τον πρωτο λογω τον εχουν οι γιατροι...και τον δευτερο ο αντρας της...αν θελει να ξεσκατ...νει τη γατουλα...:lol::lol:...με λιγη προσοχη,απο οσο ξερω δεν υπαρχει προβλημα....αλλα πρεπει απο τωρα να λεμε το τι θα γινει αν βγει θετικη;; δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος....
Ας κανουν κι οι αντρες καμμια δουλεια:lol::lol::lol: Πλακα εκανα καλε,επιτηδες στην εκανα την ερωτηση για να αρπαχτεις λιγο:lol::lol::lol:Οτι και να βγει θα την ενημερωσει ο κτηνιατρος καλυτερα,τι πρεπει να κανει:rolleyes::rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ας κανουν κι οι αντρες καμμια δουλεια:lol::lol::lol: Πλακα εκανα καλε,επιτηδες στην εκανα την ερωτηση για να αρπαχτεις λιγο:lol::lol::lol:Οτι και να βγει θα την ενημερωσει ο κτηνιατρος καλυτερα,τι πρεπει να κανει:rolleyes::rolleyes:

μα δεν αρπαχτηκα!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::P

εμενα η μαμα μου οταν ηταν εγκυος εμενα δεν ειχε κανει καν εξεταση στον γατο..παντως οταν το ειχαμε συζητησει μου ειχε πει οτι και θετικος να ηταν θα προτιμουσε να μενει σε αλλο σπιτι για λιγο καιρο παρα να τον δωσει:lol::lol:παντως ειναι πολυ δυσκολο αποτι ξερω να κολλησεις απο γατα σπιτιου και εμβολιασμενη κλπ..αλλα επειδη ειχες και αυτο καλα κανεις και το ψαχνεις απο ολες τις πλευρες..:happy:

καλησπέρα κι απο μένα.Εγω απεκτησα τη μικρή μου πριν 3 μήνες περίπου και είναι η πρώτη φορα που έφερα μέσα στο σπίτι γάτα και όλοι μου φώναζαν γι αυτό.Φρόντισα λοίπόν κι ενημερώθηκα δεν είμαι ειδικός αλλά θα σου πώ τι μου είπανε.
καταρχήν αν βγεί αρνιτικό το τέστ όλα καλά αρκεί ο γατούλης για ο υπολοιπο της ζωης του (ή ωσπου να γενήσεις!) να μην βγεί εξω απο το σπίτι σε χώρο που μπορεί να έχει πατησει ,κανει κ...κα ή εχει ψωφήσει αλλη γατούλα,να μην ερθει σε επαφή με μολυσμένα χορταρικά και να μην τρώει ωμο κρέας ειτε του το δώσει κάποιος ειτε το πιάσει μόνος του!:D
όλα αυτά θεωρώ οτι μπορεί να συμβούν ανα πασα στιγμή αρα είναι δύσκολο να το ελενχεις και να είσαι σίγουρη γία παντα και φυσικά δεν είναι ευκολο να τρεχεις το γατουλη συνεχεια για εξετασεις!
Τώρα απο την άλλη αν βγεί θετικό το τεστ΄πιστευω οτι θα πρέπει να ευχηθείς (μην σου πώ να το προσπαθήσεις κιολας)να το κολήσες τώρα πρίν μείνεις εγκυος:blink:;)!!!!
Ξέρω οτι ακουγετε κάπως αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς που ρώτησα (γυναικολόγο ,μικροβιολογο και τον κτηνίατρο)αν δεν εχεις Aitz η κάποια άλλη ασθένεια του ανοσοποιητικού δεν θα καταβεις απολύτος τίποτα και αν είσαι πολύ ευαισθητη αντε να περασεις μια ιωσούα αλλα μετά θα είσαι μια χαρα θα έχεις και τα αντισώματα οπότε οταν με το καλο μείνεις εγκυος δεν θα φοβάσαι τίποτα!θα προσέχεις μεν αλλα θα τρως τις σαλατες σου χωρίς φοβο και δεν θα αποχωριστείς το γατουλη σου ουτε λεπτο.
Να φανταστεις μια γνωστή μου που δεν το είχε περασει εδωσε το γατο στην μαμα της σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης και επλενε τα λαχανικα και το κρεας φορωντας γαντια ,δεν ετρωγε απ εξω καθόλου και καθαριζε τις αυλες της με μασκα και γαντια!!
Το φανταζεσαι?????
Μίλα και με το γιατρό σου και το κτηνίατρο και κάνε καλήτερα το τες λιγο πρίν μεινεις έγκυος οχι απο τώρα ωστε να ελενχεις καλήτερα τα πράγματα!
Αυτά και να σου ζήσει το γατάκι!!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Ο Καίσαρας θα κάνει την εξέταση μαζί με την στείρωση του την άλλη εβδομάδα (παιδιά μετα την στείρωση πονάει???) Και θετικός να βγεί, ο γάτος ΔΕΝ φεύγει. Θα βρεθεί λύση. Υπάρχουν τρόποι, και ο άντρας μου θα αναλάβει (με πολύ χαρά :) ) το καθάρισμα. ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΛΕΩ ΚΩΣΤΑΑΑΑΑΑΑ......
(Συμφωνει μαζι μου..) Θα σας πω νέα...

Μετα τη στειρωση θα ειναι ζαλισμενος απο τη ναρκωση,αλλα δε νομιζω να καταλαβει κατι αλλο.Ο δικος μου δυο ωρες μετα σκαρφαλωνε στο πλεγμα του μπαλκονιου.;)
Με πολλη χαρα δεν το νομιζω,Κωσταααα ετοιμασου ψυχολογικα!:lol:
Με το καλο να ερθει το μωρακι σας,κι εχετε ηδη εξασφαλισει την καλυτερη γατονταντα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Ο Καίσαρας θα κάνει την εξέταση μαζί με την στείρωση του την άλλη εβδομάδα (παιδιά μετα την στείρωση πονάει???) Και θετικός να βγεί, ο γάτος ΔΕΝ φεύγει. Θα βρεθεί λύση. Υπάρχουν τρόποι, και ο άντρας μου θα αναλάβει (με πολύ χαρά :) ) το καθάρισμα. ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΛΕΩ ΚΩΣΤΑΑΑΑΑΑΑ......
(Συμφωνει μαζι μου..) Θα σας πω νέα...
:):):) Μην ανυσηχεις τοσο .Σαφως παντα υπαρχει λυση και τιποτα δεν ειναι απολυτο.Στην 1η εγκυμοσυνη ειχα ατυχια,μου ειπαν απο τοξοπλασμα,και γατα δεν ειχα.Μετα εκανα 3 παιδια ,και τωρα ζουμε με 2 γατες μεσα στο σπιτι.:rolleyes::rolleyes:

:):) Μετα απο εξετασεις αιματος που εκανα στη Μπριζιτ και μιας και της πηρε αιμα ζητησα και την εξεταση για τοξοπλασμα.Βγηκε αρνητικη.Ομως μου ειπε ο γιατρος,σε περιπτωση εγκυμοσυνης,της κορης μου,πρεπει να επαναληφθει.Μπορει η γατα να μενει μεσα και καμμια φορα να βγαινει και στη βεραντα,αλλα μπορει να το παρει απο κατι που μεταφεραμε εμεις απ εξω η απο καποιο πουλι στη βεραντα που εχει κουτσιλησει .Δεν ρωτησα περισσοτερα εμεινα σην επαναληψη της εξετασης.:)

:):) Μετα απο εξετασεις αιματος που εκανα στη Μπριζιτ και μιας και της πηρε αιμα ζητησα και την εξεταση για τοξοπλασμα.Βγηκε αρνητικη.Ομως μου ειπε ο γιατρος,σε περιπτωση εγκυμοσυνης,της κορης μου,πρεπει να επαναληφθει.Μπορει η γατα να μενει μεσα και καμμια φορα να βγαινει και στη βεραντα,αλλα μπορει να το παρει απο κατι που μεταφεραμε εμεις απ εξω η απο καποιο πουλι στη βεραντα που εχει κουτσιλησει .Δεν ρωτησα περισσοτερα εμεινα σην επαναληψη της εξετασης.:)

ειναι απολυτα λογικο αυτο γιαυτο κι εγω ειπα να μην κανει τωρα την εξεταση ειναι χαμενος κοπος!μπορει να μεινει εγκυος μετα απο 6 μηνες και ωστοσο η γατα να το κολησει απο αλλου!!η τουλαχιστον να ξαναγλινει η εξεταση στη γατουλα μολις το τεστ εκυμοσυνης βγει θετικο:up:

Διαβάστε το please!! - τοξόπλασμα ή κάτι άλλο;

καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για το τοξόπλασμα. την γάτα μου την έχω 7 χρόνια περίπου. κάνει όλα τα εμβόλια της κανονικά και παίρνει όλα τα χάπια για τα παράσιτα. την είχε πάρει ο αδερφός μου περίπου 3-4 μηνών από μια κυρία που την είχε σε κήπο με πολλές άλλες γάτες και από τότε δεν έχει ξαναβγεί έξω. είναι δυνατόν μέχρι εκείνη την ηλικία να είχε κολλήσει τοξόπλασμα? όλα αυτά τα χρόνια την άμμο της την άλλαζε ο αδερφός μου γιατί εγώ σπούδαζα. έχει 2-3 χρονιά που την αλλάζω εγώ. υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει τοξόπλασμα εφόσον είναι εμβολιασμένη και τρώει μόνο κροκέτα?? επίσης το καλοκαίρι είχα βρει 3 γατάκια πολύ άρρωστα και τα είχα για 3-4 ώρες στο σπίτι μέχρι να δω τι θα τα κάνω.. είχαν συνάχι και μάλλον και άλλες αρρώστιες γιατί πέθαναν και τα 3 μέσα σε 2 εβδομάδες.. η γάτα σε άμεση επαφή δεν ήρθε άπλα μετά από δυο μέρες παρουσίασε πυρετό και τώρα έξη μήνες μετά πρόβλημά με το στομάχι της.. έκανε εμετό μέρα παρά μέρα αλλά έβγαζε μόνο σάλια μόνο αυτό ως συπτωμα(καταλλα φυσιολογική όρεξη για φαγητό και παιχνίδι). τώρα παίρνει τα tagamet epairne το primperan μέχρι εχθές και πάστα για τις τρίχες και φιανεται καλύτερα(μπορεί απλά να ήταν τρίχες που δεν μπορούσε να βγάλει άλλα ανησυχώ πολύ μετά τα γατάκια γιατί δεν είχε αρρωστήσει ποτέ πιο πριν και τώρα 2 φορές σε 6 μήνες.. επίσης έχει αλλάξει και η συμπεριφορά της είναι πιο χαδιάρα ενώ δεν της άρεσαν ιδιαίτερα τα χάδια.. υπάρχει περίπτωση να της έχουν μεταδώσει κάτι τα γατάκια και να εμφανίζει προβλήματά σίγα σίγα?? επίσης τα γατάκια υπάρχει περίπτωση να ήταν μολυσμένα έκτος των άλλων με τοξόπλασμα και να μόλυναν την γάτα?? όποιος μπορεί ας με ενημερώσει. παρόμοιες ιστορίες θα με βοηθήσουν πραγματικά όπως και πλήρη ενημέρωση από κάποιο γιατρό.. ευχαριστώ πολύ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα. Όσον αφορά το τοξόπλασμα, μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο, καθώς και αυτό το πολύ καλό φυλλάδιο. Όπως θα δεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.:)

Μπορεί όντως να κόλλησε κάτι στομαχικό από τα γατάκια, αλλά δεν νομίζω να είναι τοξόπλασμα. Ο γιατρός σας τι είπε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Διαβάστε το please!! - τοξόπλασμα

ο γιατρος της εκανε μια ακτινογραφια να δει αν καταπιε κατι περιεργο και ηταν ενταξει και μου εδωσε την αγωγη που εχω γραψει και θα δουμε.. αιματολογικες δεν της εκανα γιατι και το καλοκαιρι και τωρα(ειναι σε εξελιξη αγωγη) με την αγωγη που εδωσε ο γιατρος περασαν τα συπτωματα οποτε δεν χρειαστηκε.. καταλλα ειναι μια χαρα. απλα εχει λιγοτερα κεφια. τρωει κανονικα. απλα ανησυχω γιατι αρρωστησε ξανα σε εξι μηνες και δεν ειχε αρρωστησει ποτε ξανα.. αλλα δεν κατι αλλο γιαυτο δεν καναμε αιματολογικες. το καλοκαιρι ειχε παρουσιασει πυρετο για 2-3 μερες και με την αγωγη ηταν περδικι!

Μπορεί η τωρινή ασθένεια να είναι άσχετη με αυτό που είχε παρουσιάσει το καλοκαίρι.:hmm: Το ότι έχει λιγότερα κέφια μπορεί κι αυτό να οφείλεται σε άλλες αιτίες, π.χ. στο ότι βάρυνε κάπως λόγω ηλικίας.

Μπορείς να ρωτήσεις και το γιατρό του φόρουμ εδώ.

Άσχετο, η γατούλα σου είναι αυτή στο άβαταρ; Είναι πολύ όμορφη.:)

Απάντηση: Διαβάστε το please!! - τοξόπλασμα ή κάτι άλλο;

μακαρι να ειναι ολα συμπτωσεις... σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις αρθρα!! ναι η γατα μου ειναι!!! να φανταστεις εχει κλεψεις καρδιες φιλων μου που δεν συμπαθουσαν ιδιαιτερα τις γατες!!

Καλησπερα!Για το τοξοπλασμα δεν χρειαζεται να ανησυχεις τοσο πολυ.Αν διαβασες και τα αρθρα που σου δωσαν τα κοριτσια ειναι κατι πολυ ανωδυνο και εσυ μπορει να κολλησεις πολυ δυσκολα απο τη γατουλα σου.Τωρα για τα γατακια που φιλοξενουσες,αν δεν ηρθαν σε επαφη με τη γατα σου,δεν ειχαν παρε δωσε με κοινα μπωλακια και απολυμανες το χωρο που τα φιλοξενουσες,καθως και δεν επιανες γατακια και μετα τη γατουλα χωρις να πλυνεις χερια κτλ.τοτε και παλι ειναι δυσκολο να κολλησε κατι απο αυτα.Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι μια γενικη εξεταση αιματος και μια εξεταση για λοιμωδη,aids λευχαιμια περιτονιτιδα.Αυτα ειναι τα πιο σοβαρα σε σχεση με ολες τις αρρωστιες που μπορει να εχουν οι γατες.Κανε τις εξετασεις,μην αγχωνεσαι και ολα θα πανε καλα!:)

Μάλλον αυτό θα κάνω για να ησυχάσω... στις σοβαρές ασθένειες πόσο καιρό κάνουν να εμφανιστούν τα συμπτώματα;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
mallon auto tha kanw gia na usixasw... stiw sovares astheneies poso kairo kanoun na emfanistoun ta sumptwmata??

Aναλογα!Μπορει και ποτε να μην εχουν συμπτωματα και να ειναι απλα φορεις για ολη τους τη ζωη χωρις να νοσησουν,βεβαια μπορουν να το μεταδωσουν και σε αλλα ζωακια και ας μην εχουν συμπτωματα.Αυτο εξαρταται απο τον οργανισμο της καθε γατας καθως και απο τις συνθηκες που ζει,τη σωση διατροφη και την παρακολουθηση απο κτηνιατρο για εμβολιασμο αποπαρασιτωσεις κτλ.
Οπως και να χει πρεπει να ξερεις για να μπορεσεις και να αντιμετωπισεις την κατασταση και να ησυχασεις και εσυ η ιδια:)

Α και κατι ακομα,μην κανεις εμβολιο στη γατα για λευχαιμια η περιτονιτιδα χωρις να τις εχεις κανει πρωτα εξετασεις για να δεις μηπως ηδη το εχει,γιατι ετσι αν ειναι ηδη φορεας μπορει να νοσησει και μετα θα εχεις αλλα....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back