Για μελινάκι: Όχι χαρά μου δε θύμωσα μαζί σου. Το ότι ρώτησες δείχνει το βαθμό υπευθυνότητας που σε διακρίνει και μπράβο σου. Γιατί προστατεύοντας τους άλλους απο πιθανό πρόβλημα εξαιτίας του ζώου , επί της ουσίας προστατεύεις το ζώο σου. Και αυτό για μένα σημαίνει σεβασμός όλων. Για το κάπνισμα συμφωνούμε απόλυτα.
Για τους άλλους: Η
anabu έθεσε το θέμα στη σωστή του βάση. Μια γυναίκα όταν μένει έγκυος είναι έρμαιο τις περισσότερες φορές του γιατρού της. Άρα το πρόβλημα δεν είναι στο τι αυτή κάνει, αλλά στο τι της λέει ο γιατρός και εκεί είναι το πρόβλημα, στο γιατρό και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στραφεί κανείς. Η Κέλλυ έχει γράψει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο για το θέμα και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση μας στην ερώτηση ή στους φόβους κάποιας για το τοξόπλασμα. Και όχι η ποσότητα μυαλού στον εγκέφαλο της σε συνάρτηση με το χρώμα των μαλλιών της.
Στις λέξεις πολλές φορές υπάρχει ένας ορατός και ένας αόρατος -άκομψη έκφραση δεν μου έρχεται άλλη- ρατσισμός. Έτσι με βάση αυτά που διάβασα εδώ μέσα το προφίλ της κομπλεξικής και απληροφόρητης εγκύου είναι το εξής:
1/ Είναι ξανθιά
2/ Είναι κυράτσα
3/ Είναι ανεγκέφαλη
4/ Το μόνο της επίτευγμα είναι που έμεινε έγκυος και
5/ Είναι κακομαθημένη απαιτώντας να είναι το κέντρο του κόσμου.
Σε αντιδιαστολή εγώ που δεν είχα πρόβλημα με το τοξόπλασμα (όντας θετική γιατί ζω με γάτες απο τη μέρα που γεννήθηκα) είμαι:
1/ Είμαι μελαχροινή και μάλιστα σκούρα σαντρέ (το φυσικό μου)
2/ Είμαι κάτι σε μίξη Κοκό Σανέλ και της εκάστοτε διευθύντριας της vogue: Έχω μια φούστα μόνο που την αποκαλώ μνημοσυνί για διαφόρους επετείους και τα τρία τέταρτα της χρονιάς φοράω μπότες.Το καλοκαίρι πάλι δεν φοράω τίποτα (σε παπούτσι εννοώ, μεγάλωσα πια και φοράω μαγιώ)
3/ Είμαι διασταύρωση Αϊνστάιν με Προύστ με λίγα ψείγματα Μαρξ, Πουλαντζά και στο τσακίρ κέφι και λίγο απο Αλτουσέρ (άραγε ζει αυτή η ψυχή; ). Επίσης βρίσκομαι στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης της έρευνας μου στους μη ντεντερμινιστικούς υπολογιστές. Το ότι δεν πήρα το πτυχίο μου οφείλεται ακριβώς στα ρημάδια τα μη αλγοριθμικά προγράμματα. Μόλις φτιάξω τον παραπάνω αναφερθέντα υπολογιστή θα τον στείλω να πάρει πτυχίο για μένα. Άλλοι διαβάζουν για να πάρουν πτυχίο άλλοι κάνουν έρευνα για να φτιάξουν το καλύτερο δυνατό σκονάκι,
4/ Εγώ κατ' αρχήν έμεινα δύο φορές έγκυος και με βάσει τα υπ' αριθμ. 2 και 3 αναφερόμενα είναι προφανές ότι είχα και άλλα πράγματα να κάνω, αφού εάν δεν συμβουλευόμουνα τους μόδιστρους στο Μιλάνο δεν υπήρχε περίπτωση να παλουκωθώ να ερευνήσω. Στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου μόνο εξαιτίας του ότι είχα γίνει μια τοφάλα δεν φορούσα Pucci και Versage γιατί όπως λέει και η συνάδελφος ερευνήτρια Θώδη πολύ το εμπριμέ και το ψυχεδελικό συμπληρώνω εγώ για τον Pucci λέμε τώρα και εάν τα φορούσα θα έφερνα σε ντουλάπα και μάλιστα απο αυτές τις αγγλικές ξέρετε με τα σκαλίσματα και τον τεράστιο όγκο.
5/ Κακομαθημένη: Εδώ υπάρχει μια μικρή ταύτιση, αλλά μικρή. Και στις δύο εγκυμοσύνες στον μεν πρώτο μήνα ήθελα να τρώω φράουλες και καρπούζι και μετά μέχρι τον έκτο ιταλικά ραδίκια με τηγανιτές πατάτες και κρητική γραβιέρα, την πικάντικη. Επίσης ήθελα πολύ λεμόνι στα ραδίκια μου, ίσως για να αντισταθμίσει το γλυκανάλατο της υπόθεσης. Αλλά μέχρι εκεί. Α και επειδή και στις δύο πέρασα καύσωνες αρνιόμουνα να χρησιμοποιώ αιρκοντίσιον, με αποτέλεσμα όλη η οικογένεια να είναι σε μια κατάσταση μόνιμης θερμοπληξίας.
- Για να σοβαρευόμαστε με πείραξαν πολλά, αλλά αυτό που με πείραξε πιο πολύ ήταν η φράση
"Πω πω κι εμένα μου τη σπάει τρελά αυτή η νοοτροπία "κυοφορώ τον διάδοχο και φορέα των απαράμιλλων γονιδίων μου και αυτό αποτελεί ΤΟ μέγιστο επίτευγμα, εκμηδενίζοντας σε σημασία όλο το υπόλοιπο σύμπαν". Άντε να της εξηγήσεις ότι, ναι, αυτό είναι όντως το μέγιστο επίτευγμά της, απλά και μόνο επειδή μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητές της...".
Αυτή τη στιγμή 1 στα 5 ζευγάρια είναι υπογόνιμα με αυξητική τάση. Ξέρω γυναίκες που παλεύουν χρόνια πετσοκόβοντας το κορμί τους, κάνοντας το ένα απέραντο χημείο, παλεύουν με τους δαίμονες της προκατάληψης, αλλά και με τους δικούς τους, που τις κάνουν να θεωρούν ότι ένα παιδί είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά τους, που κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται αντιμέτωπες με μια ακόμα "αποτυχία", που τα νεύρα τους είναι τσατσάλια, που η σχέση τους δοκιμάζεται και πολλές φορές καταστρέφεται, που νοιώθουν λειψές, που ξετινάζονται οικονομικά και τις περισσότερες φορές τους μένουν μόνο τα αποτελέσματα αυτής πορείας και όχι το παιδί, για να θεωρήσω ότι η γέννηση ενός παιδιού δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ύστατη λύση απόδειξης της ανικανότητας κάποιου να κάνει κάτι ουσιαστικό. Η φίλη, που σας είπα, μου είπε να σας πω "μακάρι εσείς να μην χρειαστείτε ποτέ να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι μπορείτε να κάνετε ένα παιδί". Έχω φίλη που πάλευε 20 χρόνια και, και μετά απο 17 αποβολές και τις ανάλογες θεραπείες γέννησε τη κόρη της.
Υπάρχουν πράγματα που τα απαιτεί κανείς και καλά κάνει αλλά να τα απαιτεί απο εκεί που πρέπει. Σαφέστατα υπάρχει μια δαιμονοποίηση σε σχέση με τα ζώα και την έγκυο και όχι μόνο. Και εμείς οφείλουμε να πιέσουμε να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς αφορισμούς για το ένα κομμάτι που είναι αποδέκτης της. Και εννοώ τις έγκυες γυναίκες. Οι πολιτισμένοι Αμερικάνοι -εννοώ σε σχέση με τα ζώα-: Προχθές έβλεπα μια κωμωδία με τον Χιου Γκράντ, όπου ο γυναικολόγος της γυναίκας του τους σύστησε να διώξουν τη γάτα απο το σπίτι γιατί μπορεί να μεταδώσει τοξόπλασμα στην έγκυο. Πάρα πολλές γυναίκες είδαν αυτή την ταινία (Χιου Γκραντ είναι αυτός) και σαφώς και επηρεάστηκαν. Αντί λοιπόν να την πέφτουμε στον αποδέκτη μιας άδικης προπαγάνδας, καλό θα ήταν να κουβεντιάζουμε επί της ουσίας και όχι επί των εξωτερικών και πιθανολογούμενων εσωτερικών γνωρισμάτων μιας εγκύου.
Επίσης επειδή εκτός της Όλγας, την οποία θεωρώ απο τα πιο "υγιή" άτομα σε σχέση πάντα με τις απόψεις της και το πως τις υπερασπίζεται και κάποιες φορές τη ζηλεύω και για την ηρεμία που της έχει δώσει αυτή η συνέπεια της, καμία απο τις υπόλοιπες δεν έχετε γίνει μάνες. Γελάσετε όσο θέλετε άλλα όταν θα γίνετε μάνες τότε θα καταλάβετε.
Υ.Γ. 1. Για τα άτομα με πρόβλημα στο ανοσοποιητικό, ακόμα και ένα κουνούπι μπορεί να τα στείλει στην εντατική. Ο αριθμός των λευκών τους ή των αιμοπεταλίων τους είναι η καλύτερη απόδειξη. Για να μην το πιάσω και αυτό το θέμα.
Υ.Γ.2 Επίσης Ασπασία μου η φράση "έριξε το παιδί" είναι το λιγότερη άκομψη και με βάση τη βαρύτητα που κουβαλάνε οι λέξεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, της υποχρεωτικής για λόγους υγείας άμβλωσης, είναι επιεικώς άστοχη, πολύ επεικώς το λέω αυτό, διότι έχω και μια αδυναμία στο Χιόνη λόγω χρώματος και στο Πίπη λόγω ονόματος. Όχι βέβαια ότι θα ταίριαζε και για οποιαδήποτε άλλη άμβλωση ανεξάρτητα με τους λόγους που αποφασίζεται και γίνεται και λόγος δεν μας πέφτει, μάλλον δεν μου πέφτει.