Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και εγώ λυπάμαι πολύ, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λυπάμαι και πόσο φοβάμαι ταυτόχρονα. Για αυτό ας μην κάνει και ας μη πει καμία απο τις δυο μας τίποτα άλλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
. Εχω γνωρίσει 2-3 γυναίκες που μισούν τα παιδάκια και έχουν γατάκια. Σε αυτή την περίπτωση ένα έχω να πω: Καημένα γατάκια! (Aυτό ήταν λίγο off topic αλλα δεν πειράζει)
Επίσης μια διόρθωση για τη Νερίνα: Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες με παιδάκια στο forum. Επίσης μωρό περιμένει και ο Nightfall .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Είναι ο εύκολος στόχος οι γάτες γι'αυτό... Π.χ. η κουμπάρα μου που αναγκάστηκε να ρίξει το παιδί στον 3ο μήνα επειδή είχε κολλήσει τοξόπλασμα, κατηγορούσε τις γάτες στο εξοχικό του πατέρα της που στο κάτω-κάτω δεν τις χάιδευε καν.
Ορίστε?Υ.Γ.2 Επίσης Ασπασία μου η φράση "έριξε το παιδί" είναι το λιγότερη άκομψη και με βάση τη βαρύτητα που κουβαλάνε οι λέξεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, της υποχρεωτικής για λόγους υγείας άμβλωσης, είναι επιεικώς άστοχη, πολύ επεικώς το λέω αυτό, διότι έχω και μια αδυναμία στο Χιόνη λόγω χρώματος και στο Πίπη λόγω ονόματος. Όχι βέβαια ότι θα ταίριαζε και για οποιαδήποτε άλλη άμβλωση ανεξάρτητα με τους λόγους που αποφασίζεται και γίνεται και λόγος δεν μας πέφτει, μάλλον δεν μου πέφτει.![]()
Δεν κατάλαβα ποιο είναι το κακό στην συγκεκριμένη φράση. Έτσι μου το είπε, έτσι το μεταφέρω. Είναι αν δεν κάνω λάθος μια έκφραση που χρήσιμοποιείται ευρέως. Τι σε πείραξε σε αυτό? Φυσικά και έγινε για λόγους υγείας, γιατί το παιδί θα γεννιόταν 99% με πρόβλημα (εγκεφαλίτιδα) ή δεν θα γεννιόταν καθόλου. Είπα κάτι διαφορετικό?
Τι έχεις πάθει Νερίνα? Σαν να ψάχνεις να βρεις λάθος σε όλους και όλα...

.........οποτε απεναντι μου μια ξανθια κυρατσα που προφανως νομιζε οτι ηταν πολυ σημαντικο για τον υπολοιπο κοσμο το οτι εμεινε εγγυος
...........Εαν λοιπον φοβουνται τοσο ας κατσουν κλεισμενες στα σπιτια τους οι τετοιοθ ειδους κυρατσες μεχρι να γεννησουν τον "σημαντικο απογονο" Ε μα πια ..
............Μπα αρηθα δεν μπαινω καν στην διαδικασια να ασχοληθω με την καθε ανεγγεφαλη που νομιζει οτι απο την στιγμη που εμεινε εγγυος ολοι θα πρεπει να την προσεχουν και ολοι θα πρεπει να την προστατευουν απο ολα σε αυτη την περιπτωση στην εσχατη της λες υπαρχουν και τα DUREX καλη μου την επομενη φορα προμηθευσου και μην με ζαλιζεις
.............Πω πω κι εμένα μου τη σπάει τρελά αυτή η νοοτροπία "κυοφορώ τον διάδοχο και φορέα των απαράμιλλων γονιδίων μου και αυτό αποτελεί ΤΟ μέγιστο επίτευγμα, εκμηδενίζοντας σε σημασία όλο το υπόλοιπο σύμπαν". Άντε να της εξηγήσεις ότι, ναι, αυτό είναι όντως το μέγιστο επίτευγμά της, απλά και μόνο επειδή μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητές της...
................................................................................
Συγνώμη εγώ σε ένα θέμα μόνο διάβασα όλα αυτά και θεωρείς ότι με αυτά που έγραψα την πέφτω σε όλους;
Συγνώμη αλλά θεωρώ τη φράση "έριξε το παιδί" άστοχη. Εάν δεν την χρησιμοποιείς εσύ αλλά η φίλη σου δώσε μου το μέηλ της να το πω σε αυτήν. Ρίχνω ένα παιδί που; Σε καμία περίπτωση δεν με νοιάζει να βρω λάθη, την άποψη μου λέω για αυτά που διαβάζω και εφόσον υπάρχει λόγος να το κάνω. Λυπάμαι αλλά δεν σκοπεύω να διεκδικήσω αυτό που για όλους τους άλλους εδώ μοιάζει αναφαίρετο δικαίωμα. Να λένε ότι θέλουν χωρίς να τους ενδιαφέρει ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί τους. Και νομίζω εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ότι το έχω σεβαστεί απόλυτα αυτό τους το δικαίωμα ώστε να θεωρώ ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και για μένα. Γιατί για μένα αυτό ανήκει στα δικαιώματα που κατακτιέται.
Εάν σου έδωσα την άποψη ότι το ζητούμενο μου είναι να έχω πάντα δίκιο δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Όποτε όμως ένοιωσα ότι το έκανα δεν φοβήθηκα να ζητήσω συγνώμη. Και εάν μου πεις σε ποια περίπτωση το ζητούμενο μου ήταν η δικαίωση μου θα το ξανακάνω

ΥΓ. Ισμήνη εννοούσα από τα άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση αυτού του θέματος.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν είπα κάτι τέτοιο! Όμως νευρίασες με κάτι που διάβασες που σαν αποτέλεσμα είχε όπως λες να τσακωθεί με την επί χρόνια φίλη σου και μας πήρε όλους η μπάλα! Κάνω έκτρωση/ κάνω άμβλωση / ρίχνω το παιδί είναι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται γενικότερα από όλους σε τέτοιες περιπτώσεις. Το χρησιμοποιούσε η μητέρα μου, η γιαγιά μου και πάρα πολλές γυναίκες που ξέρω. Το τηλέφωνο της μητέρας μου να στο δώσω αν θες να διαρτυρηθείς για τη χρήση της συγκεκριμένης έκρασης, της γιαγιάς μου δε γίνεται γιατί έχει πεθάνει εδώ και 18 χρόνια! Μια αναζήτηση στο Google να κάνεις θα βρεις άπειρες τέτοιες αναφορές! Εμένα δεν με ενοχλεί σαν έκφραση. Στο λέω εγώ που είμαι κατά τον εκτρώσεων εκτός από περιπτώσεις που συντρέχει θέμα υγείας.Εάν σου έδωσα την άποψη ότι το ζητούμενο μου είναι να έχω πάντα δίκιο δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Όποτε όμως ένοιωσα ότι το έκανα δεν φοβήθηκα να ζητήσω συγνώμη. Και εάν μου πεις σε ποια περίπτωση το ζητούμενο μου ήταν η δικαίωση μου θα το ξανακάνω![]()
Καταλαβαίνω ότι σε πείραξε ίσως ότι το θέμα έγινε αιτία να τσακωθείς με τη φίλη σουα, αλλά θα ξαναπώ ότι είναι λάθος να την πέφτεις σε όλους.....

Ismini
Διάσημο μέλος
Όσο για τις εκτρώσεις, θεωρώ ότι όλες εκτός των αναγκαστικών για λόγους υγείας, όλες οι άλλες δεν είναι παρά αδυναμία εμάς των ίδιων να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, μην πω και ηλιθιότητα. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω στη γυναίκα το δικαίωμα να διαθέσει όπως θέλει αυτή το σώμα της και ως εκ τούτου λόγος δεν μου πέφτει.

Ismini
Διάσημο μέλος
Εσυ μπορει να εισαι διάφανη Νερίνα μου, αλλα εγω είμαι στο κέντρο της Αθήνας (τώρα που γράφω) μέσα σε γραφειο ΧΩΡΙΣ Α/C και δεν βλέπω μπροστά μου!Ισμήνη όχι και εσύ. Νομίζω κατάλαβες τι με πείραξε, ή τουλάχιστον είμαι αρκετά διάφανη ως προς τι και ποιος με πειράζει εκάστοτε.![]()

Ο εγκέφαλος υπολειτουργεί λόγω καύσωνα!
ΥΓ. Επίσης επειδή τον υπερθυροειδισμό και τον υποθυροειδισμό τον "εχω σπουδάσει" πάνω μου, θα αναφέρω μια φράση γιατρού όταν τη ρωτησα, εαν για το γεγονός οτι πηρα κιλα φταίει ο Θυρεοειδής.
"Ποιος θυρεοειδής Ισμήνη μου?!!!! Οτι τρώμε ο στόμας μας το ξέρει!"
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φιλικα,
Δημητρα.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ο.Κ. Εφόσον από κάποιους μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό δεν το ξαναχρησιμοποιώ ως έκφραση...Ασπασία μου επειδή στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχα καμία πρόθεση να την πέσω και σε σένα, ξεκαθάρισα σε ποιους την πέφτω για αυτό και σε εσένα έγραψα στο Υ.Γ., θέλω απλά να πω ότι πολλά πράγματα λέγανε οι παλιοί που πια δεν τα λέμε εμείς. Ε αυτό είναι ένα απο αυτά, για μένα τουλάχιστον και αυτό επεσήμανα.
Εγώ πάντως πρέπει να έχω φάει πολύ βρισίδι από πίσω (γιατί το πόσο έχω φάει κατάμουτρα δε λέγεται!) από φίλους για τα υποκοριστικά που τους βγάζω!!! Χοντρούλη μου (τον κολλητό μου), γουρουνάκι μου (τον Κώστα) , μοσχαράκι μου (τον ανηψιό μου) και πάει λέγοντας. Το κάνω όμως με πολλή αγάπη και χωρίς κακή πρόθεση....Ο μπαμπάς μου ας πούμε με πολύ αγάπη λέει την κολλητή μου "χοντρούλι" μου. Η κολλητή μου δε του λέει τα μπινελίκια που εάν τον σεβότανε θα ήθελε να του πει, γιατί η καρδούλα της ξέρει τι έχει τραβήξει με το βάρος της, άσε που έχει και θυροειδή απ' αυτόν που ΔΕΝ παχαίνεις-. Εγώ λοιπόν όταν το είπε μπροστά στα παιδιά - είναι και νονά της μικρής- τον πήρα μπάλα, γιατί εγώ ήξερα πόσο την πλήγωνε αυτό και για να εξασφαλίσω και το ότι την επόμενη φορά δεν θα την έλεγε η Νάσια "χοντρούλι" μου.
Εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!!!!Όσο για τις εκτρώσεις, θεωρώ ότι όλες εκτός των αναγκαστικών για λόγους υγείας, όλες οι άλλες δεν είναι παρά αδυναμία εμάς των ίδιων να πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, μην πω και ηλιθιότητα. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω στη γυναίκα το δικαίωμα να διαθέσει όπως θέλει αυτή το σώμα της και ως εκ τούτου λόγος δεν μου πέφτει.![]()

Έχεις δίκιο έπρεπε να παραθέσω ολόκληρο το μήνυμα καθώς και το όνομα. Δεν το έκανα μπας και το σώσω.
"Δεν ειναι και τοσο ευκολο Ισμηνη να μην ταραζεσαι παρομοιο περιστατικο συνεβει σε μενα στον προαστιακο την τριτη το πρωι στο δρομολογιο για κορινθο γινοτανε πανικος καποια στιγμη αδειαζει μια θεση και καθομαι με την ιολη αγκαλια στην γατοφορο ουτε καν εξω οποτε απεναντι μου μια ξανθια κυρατσα που προφανως νομιζε οτι ηταν πολυ σημαντικο για τον υπολοιπο κοσμο το οτι εμεινε εγγυος βλεπει την ιολη και ποιανει την κοιλια της εγω την αγνωω κανονικα μεχρι που σηκωθηκε και καθησε ορθια προβλημα της βασικα γιατι η Ιολη ηταν στην γατοφορο και δεν ημουνα ουτε καν διπλα της. Εαν λοιπον φοβουνται τοσο ας κατσουν κλεισμενες στα σπιτια τους οι τετοιοθ ειδους κυρατσες μεχρι να γεννησουν τον "σημαντικο απογονο" Ε μα πια ... "
.......Θέλεις να μου πεις σε ποιο σημείο φαίνεται ότι συγκεκριμένη γυναίκα σε ενόχλησε ή φέρθηκε υποτιμητικά για σένα και τη γάτα σου; Η συνηθέστερη κίνηση των εγκύων είναι κάθε τρεις και λίγο να πιάνουν τη κοιλιά τους. Αλλά ακόμα και εάν ισχύουν όλα τα μεταφυσικά που κατάλαβες, πάλι δεν σε ενόχλησε σηκώθηκε και στάθηκε όρθια. Πάλι δεν κατάλαβα πως μπόρεσες να καταλάβεις τόσα στοιχεία για τον χαρακτήρα της, τους τρόπους της, τη σχέση της με τα ζώα κ.λ.π. Καλά μαλλί και ντύσιμο το αντιπαρέρχομαι γιατί εδώ υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο του καθενός μας, τα άλλα δεν κατάλαβα που τα βρήκες ώστε να διαμορφώσεις άποψη. Εγώ ας πούμε θα μπορούσα να σκεφτώ:
1/ Σιχαίνεται τις γάτες
2/ Φοβάται τι γάτες
3/ Στα παλιά της τα παπούτσια η γάτα, κατουριέται και δεν μπορεί να κάθεται άλλο κάτω.
4/ Μπέρδεψε τη στάση και σηκώθηκε νωρίτερα
5/ Έχει μεγάλη μυωπία, αλλά σαν ξανθή κυράτσα δεν φοράει τα γυαλιά της με αποτέλεσμα να θεωρήσει ότι η γατοφόρος είναι ροντβάϊλερ και τα φοβάται τα ρημάδια.
6/ Εκείνος ο ξανθός απέναντι δεν είναι καθόλου κακός (άσχετο αλλά έτσι είμαι εγώ)
7/ Άλλος λόγος
8/ Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
και άλλα που δεν μου έρχονται.
"οσο για τις περιγραφες σου για τις ορεξεις σου και τις παραξενιες σου στην εγγυμοσυνη τις ωρηκα λιγο ατοπες και προσωπικα μου ειναι αδιαφορες".
Ίσως φταίει το είδος του χιούμορ μου. Φαντάζομαι ότι η 8χρονη παραμονή σου στην Αγγλία εκτός απο την αφαίρεση των τόνων από τις λέξεις, σε έκανε φαν του Αγγλικού χιούμορ, που όσο και να το κάνεις, άτονο ξεάτονο είναι πιο φινετσάτο, λέμε τώρα.
Επίσης υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του γίνομαι μελό και του τα κάνω όλα φλατ.
Υ.Γ. Και καλά να 'σαι έφτιαξες τη σχέση μου με τη φίλη μου. Συγχωρεμένη λέει

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για τη μητροτητα,χωρις να την εχω βιωσει,για μενα ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα,αν οχι το πιο σημαντικο,"επιτευγμα" μιας γυναικας.κι εγω ειμαι υπερ της υιοθεσιας και μακαρι να μπορεσω και να υιοθετησω παιδακι,αλλα στην Ελλαδα οπως ειπε κι η Νερινα ειναι τρομερα δυσκολο να τα καταφερεις!ξερω ζευγαρια που χρονια προσπαθουν να υιοθετησουν,αλλα ματαια(εκτος φυσικα αν εισαι διασημος,οποτε εκει υιοθετεις στο πιτς φυτιλι).πιο ευκολο ειναι να υιοθετησεις απο το εξωτερικο οπως κανουν και πολλοι ευρωπαιοι και αμερικανοι απο χωρες οπως Μεξικο,Κινα(οπου εκει τα κοριτσια σα ιδρυματα ειναι απειρα)
ΥΓ.Νερινα,τι εχεις εναντιον οσων δε χρησιμοποιουν τονους
?κι εγω εχω σταματησει να τους χρησιμοποιω εδω και πολλαααα χρονια και χωρις να εχω παει Αγγλια
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
πιστευω κι εγω οτι η παραπληροφορηση στην Ελλαδα ειναι μεγαλο προβλημα...και δεν κατηγορω τις εγκυους που πιθανον φοβουνται.αν ολοι οι γιατροι τους λενε για τις γατες,ε,λογικο ειναι κι εκεινες να πιστεψουν τους γιατρους και οχι ενα μεμονωμενο ατομο,γιατι το λογικο θα ηταν οι γιατροι να ξερουν καλυτερα.αν δεν το εχουν ψαξει οι ιδιες(οι οποιες μπορει να μην εχουν προσβαση σε αλλες πηγες π.χ. διαδικτυο ουτε μεγαλη εφεση σε ιατρικα θεματα)ειναι λογικο να ακολουθουν πιστα τις συμβουλες του γιατρου.δεν ειναι εκει κατ'εμε το προβλημα.αυτο που θεωρω τραγικο ομως ειναι οτι οι γιατροι ειναι ασχετοι!
οσο για τη μητροτητα,χωρις να την εχω βιωσει,για μενα ειναι ενα απο τα πιο σημαντικα,αν οχι το πιο σημαντικο,"επιτευγμα" μιας γυναικας.κι εγω ειμαι υπερ της υιοθεσιας και μακαρι να μπορεσω και να υιοθετησω παιδακι,αλλα στην Ελλαδα οπως ειπε κι η Νερινα ειναι τρομερα δυσκολο να τα καταφερεις!ξερω ζευγαρια που χρονια προσπαθουν να υιοθετησουν,αλλα ματαια(εκτος φυσικα αν εισαι διασημος,οποτε εκει υιοθετεις στο πιτς φυτιλι).πιο ευκολο ειναι να υιοθετησεις απο το εξωτερικο οπως κανουν και πολλοι ευρωπαιοι και αμερικανοι απο χωρες οπως Μεξικο,Κινα(οπου εκει τα κοριτσια σα ιδρυματα ειναι απειρα)
ΥΓ.Νερινα,τι εχεις εναντιον οσων δε χρησιμοποιουν τονους?κι εγω εχω σταματησει να τους χρησιμοποιω εδω και πολλαααα χρονια και χωρις να εχω παει Αγγλια
![]()
εμενα μια κυρια απο την δουλεια υιοθετησει μεσα σε 2 χρονια χωρις προβληματα
καλα εγω ειχα προβλημα με τους τονους απο το δημοτικο!

MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
-εντάξει είμαι μια σχεδόν μεσήλιξ- είναι κουραστικό να διαβάζω τα μεγάλα κείμενα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση χάριν αστεϊσμού το χρησιμοποίησα ενθυμούμενη (τι έγραψα η σχεδόν μεσήλιξ) το λόγο για τον οποίο η Μήτσι δεν χρησιμοποιεί τόνους, που πραγματικά μου φάνηκε αστείος, όχι γελοίος αστείος, μην παρεξηγιόμαστε και το έγραψα για να της πω ότι ο καθένας μπορεί να γελάει ή να μην γελάει με κάποια πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ ευγνώμων
Cheers
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος
αλλα και απο μικρη ειχα προβλημα με τους τονους δεν τους εβαζα ποτε..
οσο για τα αλλα που συζητιουνται εδω: ενταξη η αληθεια ειναι πως πολλες εγγυες πιανουν την κοιλια τους
ας μην κρινουμε τους παντες απο αυτο που βλεπουμε μονο...
μπορει οντος να σκεφτοταν αρνητικα για την γατα μπορει και οχι..
υ.γ. ελπιζω να μην προκαλεσω παρεξηγησεις

ntourountourou
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας!!!
Επειδή όπως ξέρετε έχω γατούλα και δεν θέλω να την αποχωριστώ αλλα παράλληλα σύντομα θέλω παιδάκι τι παίζει με το τοξόπλασμα???απο τί προέρχετε?πως προέρχεται???Ποια είναι τα ψέμματα που λέγονται???κατατοπείστε με γιατι έχω τρομοκρατηθει!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Τοξοπλασμάτωση-και-δημόσια-υγεία.219979/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool