Γνωρίζετε αν οι γάτες κολλούν ή έχουν από τη γέννησή τους κάποιον ιό ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που αν έρθει γυναίκα σε επαφή μαζί τους μπορεί να μείνει στείρα ή να υπάρξουν κίνδυνοι στην εγκυμοσύνη της;;;
Είναι τελείως άστοχη ερώτηση;;;
(ωχ)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος
Το τοξόπλασμα είναι ένα πρωτόζωο που μολύνει τη γάτα, κάποια άλλα θηλαστικά και πουλιά και συμπτωματικά τον άνθρωπο.Αν κάποια γυναίκα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης πάθει λοίμωξη, αυτό οδηγεί με μεγάλες πιθανότητες σε συγγενή τοξοπλάσμωση του εμβρύου, με σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη του .
ΓΙ αυτό προσέχουμε για να έχουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Johny_B
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας, είμαι νέο μέλος στο forum όπως ειναι φανερό και θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας! Είμαι φοιτητής και τους τελευταίους 7,5 μήνες έχω για συγκάτικο ένα τριχωτό φίλο, τον Dingo (ο οποίος παρεπιπτώντος είναι 9 μηνών). Έως τώρα δεν είχαμε κανένα απρόοπτο (αν εξερέσουμε τις πολλές τρίχες στο σπίτι) μέχρι που άκουσα πως οι γάτες μπορούν να προκαλέσουν γυναικολογικά προβλήματα. Βλέπετε δεν ειναι λίγες οι φορές που έρχεται και μένει μαζι μου η κοπέλα μου και έχω αρχίσει να φοβάμαι. Θα ήθελα λοιπόν μιας και στο site απότι πρόσεξα κυριαρχούν οι γυναίκες, να μου δώσετε τα φώτα σας, για το αν πραγματικά υπάρχουν κίνδυνοι και το τι θα πρέπει να κάνω για να τους αποφύγω. Π.χ. γνωρίζω ότι ειναι πιθανόν μία εγγυμονούσα γυναίκα να χασει το παιδι της, όχι πως ανησυχώ για κάτι τετοιο, μήπως όμως έχει σχετικά προβλήματα στο μέλλον εξαιτίας της τωρινής επαφής της; Σας επισημάνω πως το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο και πως ειναι πολύ εύκολο να γεμίσει τρίχες. Τέλος να ζητήσω συγγνώμη αν το σημείο του forum δεν ειναι το σωστό για ένα τέτοιο θέμα, δεν είχα όμως τον κατάλληλο χρόνο να ψάξω το site λόγω διαβάσματος. Σας ευχαριστώ πάντως προκαταβολικά σε περίπτωση που κάποιος μου απαντήσει.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Από τις γατότριχες δεν κολλάς κάτι, μη φοβάσαι.
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν κολλάς εύκολα αρρώστειες ούτε από τα αδέσποτα, πόσο μάλλον από κατοικίδια γάτα, εμβολιασμένη κ.λ.π.
Και για τις γυναίκες όλα ΟΚ. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης φοβούνται μόνο για τοξόπλασμα, που μπορεί να φέρει μια γάτα (πιο εύκολα το κολλάς όμως από κακοπλυμένα ωμά λαχανικά, κακοψημένα κρέατα...), αλλά κι αυτό ακόμα μεταδίδεται κυρίως από τα κόπρανα της γάτας.
Κανείς δεν πρέπει να καθαρίζει την άμμο της με γυμνά χέρια
Άλλες προφυλάξεις δε νομίζω να χρειάζονται.
Να χαίρεσαι το Dingo σου και να μη φοβάσαι!
Petrcat
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ μεγάλωσα με γατιά, η μάνα μου τα λάτρευε και δεν έδιωξε τη δική της ούτε στην εγκυμοσύνη (εκείνα τα χρόνια κιόλας...).
Στον κτηνίατρο τον πήγες να του κάνει τα ενβόλια να είναι ήσυχη κι η φίλη σου;
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κανείς δεν πρέπει να καθαρίζει την άμμο της με γυμνά χέρια. Γάντια, φτυαράκι και όλα ΟΚ.
ένας άνδρας άμα έχει φτυαράκι και τα παίρνει μόνο με αυτό και τα πετάει, γιατί χρειάζεται να έχει γάντια???
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Άμα δεν τα πιάνεις με τα χέρια

! Για γυναίκες που φοβούνται λίγο παραπάνω βοηθάνε τα γάντια, έστω και για ψυχολ.λόγους.
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άμα δεν τα πιάνεις με τα χέρια!
Αθανασία με φαντάζεσαι να τα "φτυαρίζω" με το φτυαράκι, και να τα "φορτώνω" στην παλάμη μου?
Ε τότε όχι τοξοπλάσμωση, μ@λ@κυνση θα έχω πάθει!
P.S : Μην ανησυχείς, δεν τα πιάνω

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
)
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άσχετο μεν όμως πολύ χαίρομαι που υπάρχουν στο MYCAT και αρσενικοί άνθρωποι (κατά το αρσενικοί γάτοι...)
![]()

έεετσι έεετσι,
άντε και σε λίγο καιρό θα ανεβάσω και pics...... ( του γάτου εννοώ Ε!

Johny_B
Νεοφερμένο μέλος
που έχουν γάτες, απλά συνήθως δεν αναφερόμαστε σε αυτές!Α, φυσικά εχω κάνει τα απαρέτητα εμβόλια (στον Dingo)!
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία με φαντάζεσαι να τα "φτυαρίζω" με το φτυαράκι, και να τα "φορτώνω" στην παλάμη μου?
Ε τότε όχι τοξοπλάσμωση, μ@λ@κυνση θα έχω πάθει!
P.S : Μην ανησυχείς, δεν τα πιάνω![]()
Αυτό έλειπε καλέ!!!

vicki v.
Δραστήριο μέλος
Μην ανησυχείς! Όπως ειπώθηκε και παραπάνω
οι κίνδυνοι είναι πολύ πιο μικροί από ότι τους θέλει η παράδοση.
Όταν πρωτοπήρα γάτα, όλοι μου έλεγαν ότι δεν την γλιτώνω
θα πάθω τοξοπλάσμωση και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
Ρώτησα τη γιατρό μου και μου είπε πως δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο,
μόνο στην εγκυμοσύνη θέλει προσοχή αν καθαρίζει η έγκυος την άμμο *καλύτερα να το κάνει κάποιος άλλος* και μάλιστα μου είπε πως δεν έχουν όλες οι γυναίκες τον ιό/μικρόβιο (δεν παίρνω όρκο για τον όρο) του τοξοπλάσματος. Με εξετάσεις μπορεί να δει μία γυναίκα αν έχει ευαισθησία ή όχι αλλά συνήθως το θέμα τίθεται μόνο όταν έρθει μία εγκυμοσύνη.
Καλωσήρθες στην παρέα μας, πες στην κοπελιά σου να μην ανησυχεί
και να σας ζήσει το γατόνι σας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool