Τοξόπλασμα

Σ'ευχαριστώ πολύ! Και στα δικά σου! Μάλλον μπέμπης είναι, αλλά δεν βάζω και στοίχημα γιατί πριν 20 μέρες το έβλεπε για κορίτσι και προχτές το είδε για αγόρι... Τώρα δεν αλλάζει, λέει ο γιατρός, ο οποίος πήρε μεγάλη σύγχιση γιατί είχε καιρό να πέσει έξω στην πρώτη πρόβλεψη! :lol:

Μπορεί να άλλαξε γνώμη το παιδί!!! :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να άλλαξε γνώμη το παιδί!!! :lol:

Μωρέ, όσο είναι μέσα, ας αλλάξει γνώμη:rolleyes:. Άμα βγει κι... αλλάξει γνώμη, εκεί είναι το δύσκολο!:P

Ζήτω το off

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μωρέ, όσο είναι μέσα, ας αλλάξει γνώμη:rolleyes:. Άμα βγει κι... αλλάξει γνώμη, εκεί είναι το δύσκολο!:P

Ζήτω το off
Ζήτω!!! Κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά κρατήθηκα και δεν το έγραψα!!!:lol::lol::lol:

Ζήτω!!! Κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά κρατήθηκα και δεν το έγραψα!!!:lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: Ο,τι και να βγει, είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα υγειέστατο κουκλί, και ότι θα έχει πάρει τις αποφάσεις του πριν εγκαταλείψει τη μήτρα... μην ανησυχείς μαμά :P

Και για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας (που πανηγυρικά ξεφύγαμε) θυμήθηκα τώρα ότι μια φίλη της μητέρας μου είχε κάνει στο παρελθόν δυο απανωτές αποβολές λόγω τοξοπλάσματος, αν και δεν είχε ποτέ στη ζωή της γάτα και δεν είχε σχεδόν καμια επαφή με ζωάκια γενικότερα!!! Αυτό είναι ιδιαίτερα πειστικό επιχείρημα για όσους πιστεύουν ότι οι γάτες είναι φορείς της ασθένειας.

εγω εχω ομως μια φιλη που ειχε μια γατα και την εδιωξε μολις εμεινε εγκυος. την εδωσε στη πεθερα της.
τι να πω, ο γιατρος της ειπε "εγω σου προτεινω να φυγει η γατα, τωρα εσυ αποφασιζεις για την ασφαλεια της εγκυμοσυνης σου" μου φανηκε εκβιαστικο το σχολιο
οταν της ειπα οτι ο γιατρος ειναι γκαου, μου ειπε οτι απλα ειναι σχολαστικος και αυτο δεν ειναι κακο.
εγω τον θεωρω πολυ μ$%^ακα το γιατρο αυτο. ηθελε να μου τον προτεινει κιολας. της λεω ασε θα παω αλλου.

εγω εχω ομως μια φιλη που ειχε μια γατα και την εδιωξε μολις εμεινε εγκυος. την εδωσε στη πεθερα της.
τι να πω, ο γιατρος της ειπε "εγω σου προτεινω να φυγει η γατα, τωρα εσυ αποφασιζεις για την ασφαλεια της εγκυμοσυνης σου" μου φανηκε εκβιαστικο το σχολιο
οταν της ειπα οτι ο γιατρος ειναι γκαου, μου ειπε οτι απλα ειναι σχολαστικος και αυτο δεν ειναι κακο.
εγω τον θεωρω πολυ μ$%^ακα το γιατρο αυτο. ηθελε να μου τον προτεινει κιολας. της λεω ασε θα παω αλλου.

Γι'αυτό εγώ επιμένω και λέω σε όλες τις εγκύους ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ενημέρωση!!! Ψάξτε, διαβάστε, ερευνήστε!!! Ακούστε όλες τις απόψεις! Ζητήστε εξηγήσεις από τον γιατρό σας, (είναι δυνατόν να παίρνεις έτσι αλόγιστα μια απάντηση χωρίς να ρωτάς ένα "γιατί"; Ο πανικός και οι υστερίες δεν έσωσαν κανέναν και δεν έδωσαν ποτέ λύσεις...

Συμφωνώ. Έχω κι εγώ να σου προτείνω το δικό μου. Θα σου βγάλει το λάδι σε άλλα θέματα, αλλά είναι καλός στη δουλειά του και με τη γάτα ασχολήθηκε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Και η θεία μου έλεγε προχτές το εξής (και δυστυχώς έλεγε αλήθεια): Στην πολυκατοικία της, η κυρία στον πρώτο τάιζε μια αδέσποτη γατούλα στην πυλωτή. Όταν η νύφη της έμεινε έγκυος, αν και δεν έμενε σε εκείνη την πολυκατοικία, έβαλε την πεθερά να διώξει τη γάτα για να μην κολλήσει όταν πήγαινε επίσκεψη!!!:blink::blink::blink:
Να μπούμε σε μια γυάλα τότε!

Δεν μπορώ, ειλικρινά συγχίζομαι πολύ με τέτοια κουλά! Μέχρι και να μην κυκλοφορώ με μέσα μεταφοράς και σε πολυσύχναστους χώρους μου είπαν, γιατί κάποιος μπορεί να κάνει ακτινοθεραπεία και να πάθει κάτι το μωρό! Πώς μπορείς να ελέγξεις κάτι τέτοιο? Να προσλάβω έναν τελάλη να φωνάζει μακριά οι άρρωστοι, περνάει έγκυος???!!! Ή θα βγαίνω με στολή λες και δουλεύω στο Τσέρνομπιλ? Γιατί για να μείνω μέσα, δε γίνεται. Πρέπει να βγεις να πας στο γιατρό, να πας στη μικροβιολόγο, για να μην πω για τη δουλειά!
Έλεος...

Συμφωνώ. Έχω κι εγώ να σου προτείνω το δικό μου. Θα σου βγάλει το λάδι σε άλλα θέματα, αλλά είναι καλός στη δουλειά του και με τη γάτα ασχολήθηκε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Και η θεία μου έλεγε προχτές το εξής (και δυστυχώς έλεγε αλήθεια): Στην πολυκατοικία της, η κυρία στον πρώτο τάιζε μια αδέσποτη γατούλα στην πυλωτή. Όταν η νύφη της έμεινε έγκυος, αν και δεν έμενε σε εκείνη την πολυκατοικία, έβαλε την πεθερά να διώξει τη γάτα για να μην κολλήσει όταν πήγαινε επίσκεψη!!!:blink::blink::blink:
Να μπούμε σε μια γυάλα τότε!

Δεν μπορώ, ειλικρινά συγχίζομαι πολύ με τέτοια κουλά! Μέχρι και να μην κυκλοφορώ με μέσα μεταφοράς και σε πολυσύχναστους χώρους μου είπαν, γιατί κάποιος μπορεί να κάνει ακτινοθεραπεία και να πάθει κάτι το μωρό! Πώς μπορείς να ελέγξεις κάτι τέτοιο? Να προσλάβω έναν τελάλη να φωνάζει μακριά οι άρρωστοι, περνάει έγκυος???!!! Ή θα βγαίνω με στολή λες και δουλεύω στο Τσέρνομπιλ? Γιατί για να μείνω μέσα, δε γίνεται. Πρέπει να βγεις να πας στο γιατρό, να πας στη μικροβιολόγο, για να μην πω για τη δουλειά!
Έλεος...

Σε μια συνάδελφο, ο γιατρός απαγόρευσε, εκτός από ωμά λαχανικά και κρέατα, οποιαδήποτε επαφή με γάτα, επίσκεψη σε σπίτια που έχουν γάτες και επαφή με ανθρώπους που είχαν γάτα. Της εξήγησε ότι σε αυτό το θέμα είναι κάθετος!! Η κοπέλα έκανε 9 μήνες να δει το Νονό της!! Το Πάσχα στο εξοχικό της φύλαγαν καραούλι, να μην πλησιάσουν οι αδέσποτες στα 10 μέτρα το τραπέζι και επικρατούσε μια ομαδική υστεριά!!!

δεν ειμαστε καλα μου φαινεται,οποιος γυναικολογος δεν εχει ιδεα λεει αυτα για να ειναι μεσα.
εμενα ο γυναικολογος μου,μου ειπε οτι δεν υπαρχει κινδυνος ακομη και αν η γατα ειναι εκτος σπιτιου,αρκει να πλενω καλα τα χερια μου,ε αυτο το εκανα ουτως ή αλλιως και ειμαι 32 εχω ολοι μου την ζωη γατια μεσα και εξω και δεν εχω ουτα καν αντισωματα,ολοι την εγκυμοσυνη επερνα αγκαλια τα γατια μου,και ολα πηγαν καλα.

Γι'αυτό λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Αυτό με τις επισκέψεις σε σπίτια με γάτες που μπαινοβγαίνουν μου το είπε ο κτηνίατρος, δηλ. να το αποφεύγω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο πάντως.
Πάω να ζουλήξω τη γάτα μου να μου φύγει το στρες, γιατί θυμήθηκα όλες τις βλακείες που έχω ακούσει και συγχίστηκα! Για τις ευεργετικές ιδιότητες της γάτας δεν λέει κανένας γυναικολόγος!:hmm:

Γι'αυτό λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
Αυτό με τις επισκέψεις σε σπίτια με γάτες που μπαινοβγαίνουν μου το είπε ο κτηνίατρος, δηλ. να το αποφεύγω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μου φάνηκε λίγο τραβηγμένο πάντως.
Πάω να ζουλήξω τη γάτα μου να μου φύγει το στρες, γιατί θυμήθηκα όλες τις βλακείες που έχω ακούσει και συγχίστηκα! Για τις ευεργετικές ιδιότητες της γάτας δεν λέει κανένας γυναικολόγος!:hmm:

Πάντως αν νιώσεις ότι σου λείπει επαφή με γάτα εκτός απ'τη δικιά σου και χρειάζεσαι περισσότερη δόση από ευεργετική ενέργεια, μπορείς να έρθεις σε μένα και να ζουλήξεις το Gandalf-ίνι, που δε βγαίνει ούτε στο μπαλκόνι!!! :)

Εμένα ο δικός μου γιατρός μου έχει πεί ότι οι γάτες κάνουν και καλό στην εγκυμοσύνη!!! γιατί είναι πηγή χαλάρωσης....:cool:

Να προσλάβω έναν τελάλη να φωνάζει μακριά οι άρρωστοι, περνάει έγκυος???!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Εγώ θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις.:P:P

καλα ορισμενοι γιατροι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ασχετοι. Δεν θα πρεπε να εχουν διπλωμα και να εξασκουν ενα τοσο σοβαρο επαγγελμα. Δηλαδη βασει των λεγομενων των συγκεκριμενων γιατρων, ο γαλλικος λαος επρεπε να ειχε εξαφανιστει προ πολλου. Το 90% του πληθυσμου της γαλλιας εχει τοξοπλασμα, πως αναπαραγονται χωρις προβληματα; Ουφ, ελεος πια με τους ασχετους γιατρους.

Πάντως αν νιώσεις ότι σου λείπει επαφή με γάτα εκτός απ'τη δικιά σου και χρειάζεσαι περισσότερη δόση από ευεργετική ενέργεια, μπορείς να έρθεις σε μένα και να ζουλήξεις το Gandalf-ίνι, που δε βγαίνει ούτε στο μπαλκόνι!!! :)
Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Κάποια στιγμή θα τον ζουλήξω αυτόν το γκρι κούκλο!:P Προς το παρόν είμαι με αναρρωτική λόγω αποκόλλησης, μόνο σε γιατρούς πάω!:(
Ουφ, ελεος πια με τους ασχετους γιατρους.
Και τους άσχετους παρατρεχάμενους που μας συγχίζουν χωρίς να ξέρουν... Αν ξανακούσω για τη γνωστή της φίλης της μαμάς της κουμπάρας μου που απέβαλε γιατί έφαγε τρίχα γάτας, θα κάνω ΜΠΑΜ!!!:mad:
Εμένα ο δικός μου γιατρός μου έχει πεί ότι οι γάτες κάνουν και καλό στην εγκυμοσύνη!!! γιατί είναι πηγή χαλάρωσης....:cool:
Δίκιο έχει ο άνθρωπος... Εγώ ένα μήνα μέσα, αν δεν είχα τη γάτα θα είχα σαλτάρει! Ο άντρας μου δουλεύει μέχρι αργά και ευτυχώς που έχω τη Μπουμπούκα και την αράζουμε παρεούλα όλη μέρα και χαζεύουμε στο mycat! :up:

οταν συζηταγαμε με τον βασιλη το θεμα της αμμου, του λεω θα φοραω γαντια, θα βαζω και μασκα, και θα την αλλαζω την αμμο.
μου ειπε λοιπον πως θα το κανει αυτος:hmm::hmm: λετε ρε παιδια να το δω κι αυτο??:hmm::hmm:
ελπιζω μονο μη βρεθει κανεις καλοθελητης και αρχισει να λεει τιποτα τρελα για τις γατες και φρικαρει. αν και το εχουμε συζητησει εκτενως, αλλα ποτε δεν ξερεις.

οσον αφορα τους ασχετους μπορουν να κανουν μεγαλη ζημια με τη βλακεια τους.

παντως το γεγονος οτι τοσο καιρο ειμαι αρνητικη στο τοξοπλασμα δεν σημαινει οτι ουτε οι γατες μου εχουν??

να αναφερω κατι σημαντικο,οι γατες που ειναι μεσα στο σπιτι δεν κινδυνευουν.Ακομη και αν εχουν κολλησει τοξοπλασμα καποια στιγμη στη ζωη της απο ωμα μολυσμενα κρεατα,το μεταδιδει, ΜΟΝΟ για διαστημα 2-20 ημερων,μετα το ξεπερναει και σταματαει να ειναι φορεας,δεν ξανακολλαει.

οταν συζηταγαμε με τον βασιλη το θεμα της αμμου, του λεω θα φοραω γαντια, θα βαζω και μασκα, και θα την αλλαζω την αμμο.
μου ειπε λοιπον πως θα το κανει αυτος:hmm::hmm: λετε ρε παιδια να το δω κι αυτο??:hmm::hmm:
ελπιζω μονο μη βρεθει κανεις καλοθελητης και αρχισει να λεει τιποτα τρελα για τις γατες και φρικαρει. αν και το εχουμε συζητησει εκτενως, αλλα ποτε δεν ξερεις.

οσον αφορα τους ασχετους μπορουν να κανουν μεγαλη ζημια με τη βλακεια τους.

παντως το γεγονος οτι τοσο καιρο ειμαι αρνητικη στο τοξοπλασμα δεν σημαινει οτι ουτε οι γατες μου εχουν??
Μπράβο του, του Βασίλη. Ο δικός μου ήταν μπροστά όταν ο κτηνίατρος του είπε "θα αλλάζεις εσύ την άμμο", αλλά μάλλον δεν την έσωσε την πληροφορία. Τέλος πάντων, δεν είχα τέτοια απαίτηση, γιατί όταν συμφώνησε να κρατήσουμε τη γάτα είχαμε πει ότι είναι δικιά μου όλη η ευθύνη και τέρμα. Μου φτάνει που έχω τη γάτα και επιπλέον μου κουβαλάει τις άμμους και τις τροφές και μας πηγαινοφέρνει στον κτηνίατρο! Κι αυτό είναι σημαντικό, ιδίως τώρα που δεν κάνει να σηκώνω βάρος. Και θεωρώ ότι με τα γάντια και το συχνό άλλαγμα της άμμου λύνεται το θέμα.
Για τις γάτες σου, μπορεί απλά να μην έτυχε. Και η Μπουμπού βγήκε να έχει ίχνη τοξοπλάσματος στις εξετάσεις αίματος, δηλαδή το έχει περάσει και την έχω από 2 μηνών, χωρίς να έχω κολλήσει. Και πριν μείνω έγκυος δεν φορούσα γάντια, ούτε τηρούσα πάντα το 24ωρο, είχε τύχει φορά να έχω 2 μέρες να αλλάξω την άμμο.

αν φοβαστε για τοξοπλασμα παρολο που προσεχετε, τοτε εγω ειμαι τελειωμενη υποθεση :lol: Μικρη επαιζα με την γατα μου η οποια ετρωγε ωμα, ποντικια, πουλια, ηταν μονιμα εξω, δεν ειχε κανει εμβολια, ουτε αποπαρασιτωσεις. Οποτε επαιζα μαζι της δεν επλενα τα χερια μου. Θυμαμαι περιπτωσεις που επαιζα μαζι της για ωρες και μετα με φωναζε η μαμα μου να φαω το σαντουιτς μου και φυσικα δεν επλενα τα χερια μου. Στον κηπο που παιζαμε με τα χωματα (και συνεπως με τις ακαθαρσιες της γατας) και μετα τρωγαμε με απλυτα χερια ειμασταν καλυτερα απο τωρα. Ασχετο, αλλα οσο ημουν μικρη ουτε αλλεργιες ειχα στις γατες ουτε αρρωσταινα συχνα. Πριν παρω τον naruto αρρωσταινα καθε 3 και λιγο και αν ερχομουν σε επαφη με γατα γινομουν εντελως χαλια. Απο τοτε που τον πηρα δεν εχω αρρωστησει ουτε μια φορα παρολο που οι διπλανοι μου ηταν αρρωστοι. Αλλωστε και η αλλεργια μου εχει αρχισει να υποχωρει. Ολοι αυτοι οι εξυπνακηδες που κατηγορουν τα ζωα για τοξοπλασμα και αλλες ασθενειες ειναι εντελως ηλιθιοι και sorry για την εκφραση. Ερευνες εχουν δειξει οτι οσοι εχουν κατοικιδια (γατα, σκυλο κυριως) εχουν μειωμενα ποσοστα εμφανισης καρδιαγγειακων παθησεων, καρκινου και γαστρεντεριτιδας (και ποιος ξερει και σε τι αλλο ωφελουν). Το να κλεινεις τον εαυτο σου και το παιδι σου σε γυαλα ειναι το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις.

Απλώς δεν μπορείς να το ρισκάρεις!Θέλω το κεφάλι μου ήσυχο.Κάπιοι λένε άλλα και κάποιοι άλλα!Ο καθένας έχει την άποψη του!Εγω λοιπόν δεν θέλω να θυσιάσω την εγκυμοσύνη μου όσο και αν λατρεύω την γάτα μου .Άρα θα πάρω προφυλάξης όσο μπορώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back