Τοξόπλασμα

Τώρα τι θέλεις να πεις? Ότι η θεία Μαρίκα έχει άδικο???
Αστειεύομαι, οκ? Μάλλον δεν πρέπει να τα διαβάζω αυτά τα θέματα και να συγχίζομαι τσάμπα στην κατάστασή μου! ;)

Αν πιστεύεις ότι σε ενοχλούν καποια θέματα εδώ δεν ειναι υποχρεωτικό να τα διαβάζεις!Δεν υπαρχει λόγος να στεναχωριέσαι!!!!Αλλα δεν απαγορεύεται να ρωταω για κάτι που με αφορά!!!!Δεν ξέρει κανεις τα βιώματα του καθένα και τι είναι για κάποιον ενα παιδι.Κάθε γνώμη σας σεβαστή αλλα και η δική μου επίσης!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω μπορεί να φταίει και ο γραπτός λόγος.:redface:. αλλά τέτοια ένταση ενω ακόμα ΔΕΝ είσαι έγκυος??
Δηλ μετά όταν με το καλό είσαι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν αντιλήφθηκα κάποια επίθεση και είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν είχε τέτοια πρόθεση. Ο φόβος είναι κατανοητός, αρκεί να έχει βάση.;)

Όσο για το άλλο που λες, εντελώς αντικειμενικά, όχι, δεν είναι επικίνδυνο. Μπορεί να είναι λίγο σιχαμερό, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Υπάρχει διαφορά.:)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου, όταν με το καλό μείνεις έγκυος, αυτό λέμε.

δηλαδην για να καταλαβω εχεις ρωτησει κτηνιατρους και σου λενε οτι υπαρχει κινδυνος απο γατα που ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι????
μονο οι κτηνιατροι ξερουν σιγουρα.εγω που εχω μιλησει και με κτηνιατρο και με τον γυναικολογο μου εχουν πει οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.ρωτα πρωτα κτηνιατρο και μετα αποφασιζεις αν θα κρατησεις την γατα σε απομονωση και εγω εμεινα εγκυος αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν εκανα και φυσικα ουτε επαθα κατι.

Αν πιστεύεις ότι σε ενοχλούν καποια θέματα εδώ δεν ειναι υποχρεωτικό να τα διαβάζεις!Δεν υπαρχει λόγος να στεναχωριέσαι!!!!Αλλα δεν απαγορεύεται να ρωταω για κάτι που με αφορά!!!!Δεν ξέρει κανεις τα βιώματα του καθένα και τι είναι για κάποιον ενα παιδι.Κάθε γνώμη σας σεβαστή αλλα και η δική μου επίσης!
Νομίζω πως κανείς δεν κατηγορεί και δεν απαγορεύει σε κανέναν να ρωτάει αυτά που θέλει. Αλλά είναι λογικό όταν θέτεις ένα ερώτημα να ακουστουν πολλές διαφορετικές απόψεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα, που από ό,τι φαίνεται, ούτε οι εκπρόσωποι της ιατρικής επιστήμης δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη. Μπορεί όντως να φταίει ο γραπτός λόγος, δεν είχα σκοπό να κάνω ειρωνικά σχόλια, απλά ήθελα να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση. Αν σε έθιξε κάτι που έγραψα ζητώ συγγνώμη. :redface:

Ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα, που από ό,τι φαίνεται, ούτε οι εκπρόσωποι της ιατρικής επιστήμης δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη.

Απλώς να διευκρινίσω ότι απ' την πρώτη κιόλας σελίδα η julia έδωσε λινκ στο φυλλάδιο του αδεσποτολογίου, που βασίζεται σε κείμενο παρασιτολόγου του ΑΠΘ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον πιο ειδικό.:P Οπότε η άποψη της επιστήμης είναι πολύ ξεκάθαρη, άσχετα αν ορισμένοι γυναικολόγοι δεν είναι ενημερωμένοι.

Η επικινδυνότητα αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο ζωής της γάτας, αλλά για μια γάτα που ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και δεν τρώει ωμά κρέατα, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι στο μηδέν.:)

Δεν ξέρω μπορεί να φταίει και ο γραπτός λόγος.:redface:. αλλά τέτοια ένταση ενω ακόμα ΔΕΝ είσαι έγκυος??
Δηλ μετά όταν με το καλό είσαι???

Δεν έχω ένταση καθόλου!Και μην κρίνεις εκ των ιδίων τα αλλοτρια!!!!!Αλλά ισως να φταίει ο γραπτός λόγος αλλα πόσο πιο ειρωνική μπορεί να σαι απο την απο πάνω απαντησή σου????

Δεν αντιλήφθηκα κάποια επίθεση και είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν είχε τέτοια πρόθεση. Ο φόβος είναι κατανοητός, αρκεί να έχει βάση.;)

Όσο για το άλλο που λες, εντελώς αντικειμενικά, όχι, δεν είναι επικίνδυνο. Μπορεί να είναι λίγο σιχαμερό, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Υπάρχει διαφορά.:)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου, όταν με το καλό μείνεις έγκυος, αυτό λέμε.

Εχεις δίκιο απλά φοβάμαι πολύ!Δεν θα ήθελα να μείνω έγκυος και να το χάσω!Έχω άσχημα βιώματα και ίσως αυτά φταίνε !Ευχαριστώ για την απαντηση!!!

δηλαδην για να καταλαβω εχεις ρωτησει κτηνιατρους και σου λενε οτι υπαρχει κινδυνος απο γατα που ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι????
μονο οι κτηνιατροι ξερουν σιγουρα.εγω που εχω μιλησει και με κτηνιατρο και με τον γυναικολογο μου εχουν πει οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.ρωτα πρωτα κτηνιατρο και μετα αποφασιζεις αν θα κρατησεις την γατα σε απομονωση και εγω εμεινα εγκυος αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν εκανα και φυσικα ουτε επαθα κατι.

Εχω ρωτήσει πάνω από δύο γυναικολόγους και πάνω απο δύο κτηνιάτρους και έχουν άλλες απόψεις!οι δυο γυναικολόγοι λένε δύο διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους όπως και οι κτηνιατροι.Σε ευχαριστώ για την απαντησή σου!

Νομίζω πως κανείς δεν κατηγορεί και δεν απαγορεύει σε κανέναν να ρωτάει αυτά που θέλει. Αλλά είναι λογικό όταν θέτεις ένα ερώτημα να ακουστουν πολλές διαφορετικές απόψεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα, που από ό,τι φαίνεται, ούτε οι εκπρόσωποι της ιατρικής επιστήμης δεν έχουν ξεκάθαρη άποψη. Μπορεί όντως να φταίει ο γραπτός λόγος, δεν είχα σκοπό να κάνω ειρωνικά σχόλια, απλά ήθελα να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση. Αν σε έθιξε κάτι που έγραψα ζητώ συγγνώμη. :redface:

Εσυ δεν είπες κάτι ασχημο άρα δεν χρειάζετε συγνώμη αλλα αν δείτε ακριβώς πιο πάνω τι λέει ένα μέλος εν ονόματι julia δεν νομίζω να το λες κάτι λιγότερο από ειρωνία!!!Οκ σας ευχαριστώ καλύφθηκα απο το θέμα!!!

Απλώς να διευκρινίσω ότι απ' την πρώτη κιόλας σελίδα η julia έδωσε λινκ στο φυλλάδιο του αδεσποτολογίου, που βασίζεται σε κείμενο παρασιτολόγου του ΑΠΘ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον πιο ειδικό.:P
Έχεις δίκιο, ενιαία άποψη ήθελα να γράψω (επειδή κάθε γιατρός έχει τη δική του). Σίγουρα δεν υπάρχει πιο σχετική και ενημερωμένη ειδικότητα από αυτή.

οκ ευχαριστω πολύ να στε καλα!:)

Εχω να σου προτινω,οταν με το καλο ερθει το μωρακι μπορεις να το δωσεις σε μια φιλη ισως και σε καποιο συγγενη και το περνεις πισο αργοτερα,ετσι κ εσυ θα το βλεπεις κ δεν θα εχεις ενωχες οτι το εχεις φιλακισμενο....σκεψου το...:hmm:

Εχω να σου προτινω,οταν με το καλο ερθει το μωρακι μπορεις να το δωσεις σε μια φιλη ισως και σε καποιο συγγενη και το περνεις πισο αργοτερα,ετσι κ εσυ θα το βλεπεις κ δεν θα εχεις ενωχες οτι το εχεις φιλακισμενο....σκεψου το...:hmm:

Μακάρι να είχα κάποιον!!!!Δυστυχώς !!!!Αν είχα εννοείτε αυτό θα έκανα!

Μακάρι να είχα κάποιον!!!!Δυστυχώς !!!!Αν είχα εννοείτε αυτό θα έκανα!

εγώ θα σου πρότεινα όταν με το καλό έρθει το μωρό μου να σταματήσεις να ακούς τις βλακείες που θα ακούς και να μιλήσεις με τον κτηνίατρο που ξέρει πιο πολλά για γατο αρρώστιες πώς θα κάνεις δυνατή τη συμβίωση.
ο γυναικολόγος όσο καλός και αν είναι είναι προκατελημένος

Μην φοβάσαι τίποτα, όλα είναι θέμα προσωπικής υγιεινής. Αν πλένεις τα χέρια συχνά και φοράς γάντια για το χώμα είσαι ΟΚ.
Να ρωτήσω βρε κορίτσια, μπορείτε να γράψετε ποιοι είναι οι γυναικολόγοι σας και σε ποιο νοσοκομείο κάνουν επεμβάσεις, διότι αυτοί που ξέρω δεν πολυσυμπαθούν τις γάτες και μ' εχουν εκνευρίσει με τις αηδίες που μου λένε?

Έχουμε ξεκινήσει παλιότερα το παρακάτω θέμα.:)
Γράψτε εδώ έναν γατόφιλο γυναικολόγο

Λοιπόν, φρέσκα νέα, γιατί είχα πάει στο γυναικολόγο για εξετάσεις ρουτίνας την Παρασκευή... του είπα για προγεννητικό έλεγχο, για να δούμε για τοξόπλασμα κλπ και μου είπε επί λέξει:"Τι σε νοιάζει τώρα αν έχεις τοξόπλασμα; Κάτσε να μείνεις πρώτα έγκυος και μετά θα το ψάξουμε"! Και τον ρωτάω: Μα έχω μεγαλώσει με γάτες και έχω γάτα και τώρα, αφήστε που τρώω πολλά λαχανικά κλπ, δεν πρέπει να το κοιτάξουμε; Και μου απάντησε: "Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να το κολλήσεις από λαχανικά παρά από γάτα, και στο τέλος τέλος, αν έχεις κάνει αντισώματα, τόσο το καλύτερο, αυτό θα το κοιτάξουμε αργότερα!" Και η συζήτηση τέλειωσε εκεί.
Προσωπικά, γράφτηκα στο MyCat για να ρωτήσω αυτό ακριβώς το θέμα, πριν από μερικούς μήνες και πήρα τις απαντήσεις που ήθελα, έψαξα πάρα πολύ και διάβασα και αποφάσισα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι τρίχες και τα υπόλοιπα απαιτούν τη στοιχειώδη υγιεινή, που ούτως ή άλλως πρέπει να τηρούμε στο σπίτι μας.

θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα. αν φοβάσαι βάλε γάντια.απο κει και πέρα είναι θέμα υγιεινής. και καλής φροντίδας ΄ζωου. υποθέτω ότι κάνουμε τα στοιχειώδη εμβόλια στις γα΄τες μας ή και στους σκύλους μας. δεν τα αφήνουμε στο έλεος του θεού και μετά να παραπονιώμαστε για αρρώστιες. φροντίδα ζώωου λοιπον φροντίδα σπιτιού και προσωπική υγιεινή...

εγκυμοσύνη εν όψει???

Καλημέρα φίλες και φίλοι,
και ότι σκεφτόμουν να ανοίξω σχετικό θέμα, αλλά είδα οτι τα περισσότερα έχουν υπερκαλυφθεί..
Λοιπόν, εγώ έκανα εξετάσεις και είμαι αρνητική στο τοξόπλασμα. Ο κάρολος έχει κάνει όλα τα εμβόλια από μωρό...
Ο γυναικολόγος μου είπε οτι η δυκολία δεν είανι τόσο στην εγκυμοσύνη, όσο όταν γεννηθεί μωρό το οποιο θα αρχίσει να μπουσουλάει, και αναγκαστικά θα μαζεύει με τα χεράκια του τρίχες από το πάτωμα...'Οσο για το να βγει από την κρεβατοκαμαρα που έιπε μια φίλη, αυτό πως να το κάνουμε? Ο καυμενούλης έχει μάθει να είναι εκεί το κρεβάτι του 3 χρόνια τώρα κόντα...πώς να του το αλλάξω...? βουνό μου φαίνεται...
Δεν ξέρω δύσκολο μου φαίνεται...

Καλημέρα σας! Melini, κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα! Και ο δικός μου γυναικολόγος μου είπε τα ίδια. Ότι δλδ αν η γατούλα δεν βγαίνει από το σπίτι, είναι εμβολιασμένη, δεν τρώει ωμά κρέατα κλπ δεν υπάρχει απολύτος κανένας κίνδυνος μόλυνσής μου από τοξόπλασμα. Από την πλευρά της γάτας όμως! Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελοχεύει στα λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά και στα κρέατα που δεν έχουν ψηθεί καλά! Και σ αυτό ήταν κάθετος. Εγώ του έκανα ολόκληρο πρόλογο για το γατούλη μου και αυτός μου είπε απλά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Βέβαια θα πρέπει να τηρούνται και οι βασικοί κανόνες υγιεινής!
Agatoula, και εγώ το έχω σκεφτεί αυτό με την τρίχα (γιατί το δικό μου το ζουδι μαδάει για τα καλά!!!!!). Με το απλό μου μυαλό, και χωρίς να έχω ρωτήσει και κανέναν απλά πιστεύω ότι για τους 2 πρώτους μήνες θα έχω το δωματιάκι του όσο πιο "αποστειρωμένο" γίνεται και ο Spike θα το επισκέπτεται απλά (μη χάσει και επαφή με το μωρό και μετά αρχίσει και το ζηλεύει κιόλας!). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν! Απλά όταν στο σπίτι υπάρχει μωρό και ζώο θα πρέπει πάντα να υπάρχει μια επιτήρηση είτε σκύλο έχεις, είτε γάτα, είτε κουνάβι! Οσο για την τριχα, απλα θα βάζουμε σκουπα σε καθημερινή βάση! Μπουχουχου!!! Αλλά γι αυτό δεν υπάρχουν και οι άντρες μας????

Καλημέρα σας! Melini, κάναμε ακριβώς το ίδιο πράγμα! Και ο δικός μου γυναικολόγος μου είπε τα ίδια. Ότι δλδ αν η γατούλα δεν βγαίνει από το σπίτι, είναι εμβολιασμένη, δεν τρώει ωμά κρέατα κλπ δεν υπάρχει απολύτος κανένας κίνδυνος μόλυνσής μου από τοξόπλασμα. Από την πλευρά της γάτας όμως! Γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελοχεύει στα λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά και στα κρέατα που δεν έχουν ψηθεί καλά! Και σ αυτό ήταν κάθετος. Εγώ του έκανα ολόκληρο πρόλογο για το γατούλη μου και αυτός μου είπε απλά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Βέβαια θα πρέπει να τηρούνται και οι βασικοί κανόνες υγιεινής!
Agatoula, και εγώ το έχω σκεφτεί αυτό με την τρίχα (γιατί το δικό μου το ζουδι μαδάει για τα καλά!!!!!). Με το απλό μου μυαλό, και χωρίς να έχω ρωτήσει και κανέναν απλά πιστεύω ότι για τους 2 πρώτους μήνες θα έχω το δωματιάκι του όσο πιο "αποστειρωμένο" γίνεται και ο Spike θα το επισκέπτεται απλά (μη χάσει και επαφή με το μωρό και μετά αρχίσει και το ζηλεύει κιόλας!). Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα μπορούν να γίνουν! Απλά όταν στο σπίτι υπάρχει μωρό και ζώο θα πρέπει πάντα να υπάρχει μια επιτήρηση είτε σκύλο έχεις, είτε γάτα, είτε κουνάβι! Οσο για την τριχα, απλα θα βάζουμε σκουπα σε καθημερινή βάση! Μπουχουχου!!! Αλλά γι αυτό δεν υπάρχουν και οι άντρες μας????

:up::up:

Και κάτι τελευταίο, το τοξόπλασμα μπορεί να μεταδοθεί από τη μαμά γάτα στα μικρά της... με μια εξέταση αίματος, το βρίσκει ο κτηνίατρος και δίνει για τη γάτα την κατάλληλη θεραπεία... εμείς θα κάνουμε αυτή την εξέταση όταν ο Gandalf θα πάει για στείρωση για να είμαστε σίγουροι.

Ειδατε που ολα λυνονται???;) :P:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back