evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μοιαζει πολυ με το κυπριακο ρεσι ετσι οπως το λες..και μ αρεσει πολυ το ρεσι, οταν ημουν μικρη πηγαινα σε γαμους μονο για αυτο το φαγητο, και πλεον οποιος παει σε παραδοσιακο γαμο παντα θα μου φερνει να φαωΑπο το γαμο προερχεται! Ειναι ζουμερο πιλαφι,οχι αυτα τα ξερα στεγνα που τρωνε στο Βολο μπρρρ
Και νοστιμοτατο γιατι γινεται απο αρνι(στους γαμους συνηθως) ή απο το ζωμο διαφορων κρεατων αλλα στο σπιτι το φτιαχνουμε απο κοκκορα ή κοτα.Και ειναι πανευκολο!

να και η συνταγη https://www.stinkouzina.gr/resi/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Αληθεια?Εμενα τα απακια δε μ'αρεσουν καθολου,τα βρηκα χαλια.
Μηπως τα εφαγες καπου που ηταν σκληρα?Γιατι ο καλος μου μου ειχε πει οτι σπανια τα βρισκεις τοσο μαλακα οσο το φαγαμενεΕμεις τα φαγαμε σε μια ταβερνα στα Χανια ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΣΟ! Μην ξεχασετε να επισκευθειται το Θερισσο,να περασετε με το αμαξι το περιβοητο φαραγγι του Θερισσου.Η ομορφια αυτου του φαραγγιου δεν υπαρχει,δεν παριγραφεται.Ειναι πρασινο φαραγγι,εχει πολυ βλαστιση και αν πατε φθινοπωρο θα δειτε ενα ειδηλιακο τοπιο ολα τα φυλλα πορτοκαλι πανω στα δεντρα και πεσμενα δεξια κι αριστερα του δρομου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
https://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=904&Itemid=49μοιαζει πολυ με το κυπριακο ρεσι ετσι οπως το λες..και μ αρεσει πολυ το ρεσι, οταν ημουν μικρη πηγαινα σε γαμους μονο για αυτο το φαγητο, και πλεον οποιος παει σε παραδοσιακο γαμο παντα θα μου φερνει να φαω
να και η συνταγη https://www.stinkouzina.gr/resi/
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η μονη διαφορα ειναι οτι το φτιαχνουμε με σιταρι αντι με ρυζι! σε εμφανιση επισης μοιαζουν αποτι ειδα..
moukelis
Επιφανές μέλος
Οχι δεν ηταν θεμα υφης,ηταν θεμα γευσης,δεν αρεσαν σε κανεναν μας...Αληθεια?Μηπως τα εφαγες καπου που ηταν σκληρα?Γιατι ο καλος μου μου ειχε πει οτι σπανια τα βρισκεις τοσο μαλακα οσο το φαγαμενε
Εμεις τα φαγαμε σε μια ταβερνα στα Χανια ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΣΟ! Μην ξεχασετε να επισκευθειται το Θερισσο,να περασετε με το αμαξι το περιβοητο φαραγγι του Θερισσου.Η ομορφια αυτου του φαραγγιου δεν υπαρχει,δεν παριγραφεται.Ειναι πρασινο φαραγγι,εχει πολυ βλαστιση και αν πατε φθινοπωρο θα δειτε ενα ειδηλιακο τοπιο ολα τα φυλλα πορτοκαλι πανω στα δεντρα και πεσμενα δεξια κι αριστερα του δρομου!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Οχι δεν ηταν θεμα υφης,ηταν θεμα γευσης,δεν αρεσαν σε κανεναν μας...![]()

μπορει να τυχατε στην ταβερνα...τι να πω...εγω τετοια γευση την εχω ακομη στο στομα μου!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Ξέρει κανείς να μας το γράψει και με άλλη διάλεκτο;;;;

Επτανήσιοι που είσατε...και εσείς έχετε πολλούς ιδιοματισμούς και χαρακατηριστική προφορά.
Πούπι που είσαι να μας το γράψεις ζακυνθηνά;

Για να γράψω και εγώ κάτι στα γνήσια θεσσαλονικώτικα θα σας πώ αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση σε μια Αθηναία συμφοιτήτρια μου(που σπούδαζε εδώ) όταν πήγε στο κρεοπωλείο.Ακούει λοιπόν μια γυναίκα να λέει στον κρεοπώλη
-Κόψε με κιμά να κάνω τον άντρα μου κεφτεδάκια!

Το ώραίο ήταν ότι προς στιγμή δεν κατάλαβα γιατί την έκανε τόσο εντύπωση η φράση!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
-Κόψε με κιμά να κάνω τον άντρα μου κεφτεδάκια!
Το ώραίο ήταν ότι προς στιγμή δεν κατάλαβα γιατί την έκανε τόσο εντύπωση η φράση!![]()

みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Γενικα εγω ψοφαω για κατσικι και αρνι
Και γαμοπιλαφοοοο
Εμενα φτιαχνει και η μαμα μου στο σπιτι, με ζυγουρι, γιατι το αγαπαμε πολυ, και αν περιμεναμε απο γαμους και βαφτισεις για να φαμε... σωθηκαμε!
Γενικα απο παραδοσιακη κρητικη κουζινα, αν βγαλεις εξω κατι πηχτες σιχαμενες και οτιδηποτε περιεχει εντοσθια (μην αφησουν και αυτοι οι ανθρωποι τιποτα να παει χαμενο
) μ'αρεσουν πολλα πραγματα. Και σφακιανες πιττες που ειχα δοκιμασει σε καποια φαση τις λατρεψα, και γεμιστους κολοκυθανθους, και εφταζυμο ψωμι που φτιαχνει η γιαγια μου και το λατρευω. Πιτταρακια με γλυκια μυζηθρα, με βοτανα και χορταρακια του αγρου. Στο καλο, λιγωθηκα τωρα 
kounelaki
Περιβόητο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
κι εμεις!!!! με μονη διαφορα οτι το ουλα το λεμε ουλλα!Επισης εμεις το οχι το λεμε ό'ι',το ολα το λεμε ούλα!![]()
ουλλααα χαλαλιν σουυυυ!!!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Εχουμε πολλα κοινα!Και με τους Ροδιτες νομιζω εχουμε κοινα!κι εμεις!!!! με μονη διαφορα οτι το ουλα το λεμε ουλλα!ουλλααα χαλαλιν σουυυυ!!!!!!!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τα ροδιτικα μοιαζουν πολυ περισσοτερο με κυπριακα παρα τα κρητικα με τα κυπριακα..οποτε ακουω ροδιτες να μιλανε νομιζω οτι ειναι κυπριοιΕχουμε πολλα κοινα!Και με τους Ροδιτες νομιζω εχουμε κοινα!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Επισης!Εχω μια Ροδιτισα φοιτητρια γειτονισσα και μιλαει οπως οι Κυπριοι απο τη μυτη με το νννννντα ροδιτικα μοιαζουν πολυ περισσοτερο με κυπριακα παρα τα κρητικα με τα κυπριακα..οποτε ακουω ροδιτες να μιλανε νομιζω οτι ειναι κυπριοι![]()

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
καλοπαναγιωτης
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Επισης!Εχω μια Ροδιτισα φοιτητρια γειτονισσα και μιλαει οπως οι Κυπριοι απο τη μυτη με το νννννν![]()

το ννννννν το λεμε πολυ οπως και τα διπλα συμφωνα. εισαι τελεια πελλλλλλλλληη!

みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
το ννννννν το λεμε πολυ οπως και τα διπλα συμφωνα. εισαι τελεια πελλλλλλλλληη!
![]()

Τι Πελλη καλε? Πελλη λενε την μανα μου
Πες μου οτι σημαινει κατι στα κυπριακα 
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Πελλή ειναι η τρελληΑρχική Δημοσίευση από みことftw;498622:Τι Πελλη καλε? Πελλη λενε την μανα μου
Πες μου οτι σημαινει κατι στα κυπριακα
![]()

みことftw
Πολύ δραστήριο μέλος
Πελλή ειναι η τρελλη![]()
Ε, ενταξει. Η μαμα μου εινα Πέλλη.
Και τρελη βεβαια, πως αλλιως θα εβγαινα εγω ετσι
Βρε τι μαθαινει κανεις! 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool