Τοπικές διάλεκτοι

Επίσης Πελλή είναι το θηλυκό του Πελέ :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης Πελλή είναι το θηλυκό του Πελέ :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol: δεν το ειχα σκεφτει ποτε αυτο:lol::lol::lol::lol: ο τρελλος ειναι ο πελλος! αμα φωναξεις καποιου θα πεις: ΕΕΕε πελλέ??? , λες τον Πελε να τον ονομασαν ετσι γιατι τον φωναζε τρελλο καποιος κυπριος?:lol::lol::lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol::lol::lol::lol::lol: δεν το ειχα σκεφτει ποτε αυτο:lol::lol::lol::lol: ο τρελλος ειναι ο πελλος! αμα φωναξεις καποιου θα πεις: ΕΕΕε πελλέ??? , λες τον Πελε να τον ονομασαν ετσι γιατι τον φωναζε τρελλο καποιος κυπριος?:lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::lol: κουζουλο το κοπελι!

εεεεε κακοπετρια!!!!
3.jpg

καλοπαναγιωτης
KYPROS+KALOPANAGIOTIS.JPG
Τι τοπιο ειναι αυτο?Λοιπον οντε ερθω για διακοπες θα σου τηλεφωνησω να μου πεις ποια μερη να επισκευτω!

Τι τοπιο ειναι αυτο?Λοιπον οντε ερθω για διακοπες θα σου τηλεφωνησω να μου πεις ποια μερη να επισκευτω!
ειναι χωριουδακια στο βουνο, εκτος απο παραλιες εχουμε και τετοια:P:P:P
εννοειται αν ερθεις θα μου το πεις να σε ξεναγησω και να σε φιλοξενησω:happy::happy:

να ακομη 2 μαγικες απο τα Καληδονια
4056945760_e91144b329.jpg

20473889.jpg

εννοειται αν ερθεις θα μου το πεις να σε ξεναγησω και να σε φιλοξενησω:happy::happy:
Τελεια!:up: Αν και θα ηθελα να νοικιασω σε ενα απο αυτα τα χωρια στο βουνο!(αν ερθω φθινοπωρο-χειμωνα)

Τελεια!:up: Αν και θα ηθελα να νοικιασω σε ενα απο αυτα τα χωρια στο βουνο!(αν ερθω φθινοπωρο-χειμωνα)
οτι θελεις θα μου πεις, εχει σπιτακια παραδοσιακα τελεια αν θες να πατε να μεινετε!! δες τις φωτο που σου εβαλα πιο πανω:happy:

20473889.jpg
ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ !!!!:blink:
Νομιζω πως θα βγει καποια Νεραιδα!
Μιλαμε φανταστικα!:up:
Εκει θα παω να μεινω!Σε ενα παραδοσιακο μικρο σπιτακι με τζακι και με ξυλινη εσωτερικη σκαλα,με τον καλο μου να πινουμε ζεστη σοκολατα με γευση φουντουκι!:inlove:

:lol: δεν το ειχα σκεφτει ποτε αυτο:lol: ο τρελλος ειναι ο πελλος! αμα φωναξεις καποιου θα πεις: ΕΕΕε πελλέ??? , λες τον Πελε να τον ονομασαν ετσι γιατι τον φωναζε τρελλο καποιος κυπριος?:lol::lol::lol:
ανορθόγραφος Κύπριος γιατί τον φώναζε πελέ κ όχι πελλέ:lol:

πραγματικά μαγευτικό τοπίο με πελλαίνουν;):lol: οι καταρράκτες

ανορθόγραφος Κύπριος γιατί τον φώναζε πελέ κ όχι πελλέ:lol:

πραγματικά μαγευτικό τοπίο με πελλαίνουν;):lol: οι καταρράκτες
πελλανισκουν με οι καταρρακτες:lol::lol::lol::lol: (οπως το αγαπω σε πολλα:P)

20473889.jpg
Θα έπαιρνα όρκο ότι οι φωτογραφίες είναι από το φονιά στη Σαμοθράκη:hmm:

Θα έπαιρνα όρκο ότι οι φωτογραφίες είναι από το φονιά στη Σαμοθράκη:hmm:
τσου! εχω παει 2 φορες στα καλληδονια, αλλα οι φωτος ειναι απο το νετ, αμα βαλεις kalidonia στις φωτο του google θα τις δεις:)

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;498579:
Ξεχασα να μεταφρασω το ξα σου, που ειναι απο το αρχαιο δοξα σου, απο το δοκω.
:lol::lol: Τι μου θύμισες τώρα... Πάντως κι εγώ, όταν το πρωτοάκουσα, νόμιζα πως ήταν εντολή, να πάω να ξαστώ :P

προχθες ειδα ενα επεισοδιο απο μια κυπριακη σειρα και δεν μπορεσα να καταλαβω σχεδον τιποτα Εχω ακουσει οτι και στην κρητη ειναι δυσκολα να τους καταλαβεις Βεβαια ισως και αυτοι δυσκολευονται να μας καταλαβουν
Τα αμερικανικα απο τον νοτο τα καταλαβαινω, τα αγγλικα που με δυσκολευουν ειναι απο ανθρωπους απο ανατολικο καναδα (new foundland, PEI) και τα αγγλικα των αυστραλων που μιλανε γρηγορα. Οταν ειχε ερθει μια φιλη μου απο αυστραλια, μου πηρε 2-3 μερες μεχρι να αρχισω να καταλαβαινω τι λεει! Εκτος του οτι εκοβε τις λεξεις λογω κεκτημενης ταχυτητας, χρησιμοποιουσε πολλη αυστραλεζικη slang και δεν καταλαβαινα χριστο!
Αλήθεια?!!! Αντε ρε σύ ! :hmm:δεν το ήξερα αυτό ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τους Αυστραλούς.:rolleyes:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;498453:
Tι ειπες τωρα Μια χαρα καταλαβαινουμε Και προς ενημερωση, η κρητικη διαλεκτος ειναι η κοντινοτερη στα αρχαια ελληνικα. Ε, κι'αμ ιντα.

Απο ελληνικες διαλεκτους εχω λιγες επαφες, καθ'οτι ο περισσοτερος κοσμος τωρα, και δη της γενιας μας, μιλαει "πρωτευουσιανικα". Απο αγγλικα, εκει που εχω φτυσει αιμα να καταλαβω ειμαι με βλαχικα british. Και βρισκομαι στο εξης σκηνικο: Μετα την συναυλια των Αnathema, british band πολυαγαπημενη, με τον πλεον αξιολατρευτο κοκκινομαλλη τραγουδιστη να υπογραφει αυτογραφα στο μπαρ.
1226848741.jpg
Παω ολο σκερτσο και ναζι και του λεω "wow, after performing for two hours and you still have the strength to sign autographs" και μου απαντα "asdfasdfasdfasdf" με ενα σεξυ χαμογελακι. Γελαω και εγω ευγενικα σαν τον χανο, και οπου φυγει φυγει
:lol:Τελικά κατάλαβες ποτέ τι σου έλεγε??

Όφου όφου τα πάντερμα τα ωζά!Στο τσικάλι απάνου επήδησε οψαργάς η κατσούλα και ήλεγα την εμισερώσω!!Όντε παω να σάξω το φαγητό με τσι χοχλιούς εβρήκενε να κάνει τσι κουζουλάδες τζη?Μεσα σε λιγα λεπτα ξανοίγω τον κάτη να πορίζει όξω!Γλάκα λεω παλιοκάτσουλο,ξα σου,όσαμε να σάξω τσι οφτές πατάτες επαέ θα'χεις γυρίσει!Τρώγω λοιπον και γροικώ μνιαούνισμα!Ήντα θες νιαου νιαου στην κεφαλή μου απάνω?!Μανίζω με τσι τρελλες ντου και λεω καλλιά να μείνει όξω μπλιό, με τσι ζουρίδες αγκαλια!Πράμα δε θα φάει εδά!Ετσά σφαλίζω τη θύρα και πα να θέσω…
Εγώ ντεν μιλάω ξένες γλώσσες!!!:P:blink:

για να δουμε την κυπριακη μεταφραση(θα προσπαθησω να το πω οπως θα το ελεγε η γιαγια μου).
ουφφου τα γεριμα τα χτηνα!πας την μαϊρισσα επεταχτηκεν εχτες την νυχτα η καττα μου τζε ηρτεν μου να την δερω. που επια να καμω καραολους ηβρεν να καμει τες πελλαρες της? τζε σε θκιο λεπτα ειδα την καττα να φκαινει εξω!
φυε παλιοκαττε, ωσπου να καμω τες πατατες στο φουρνο να εισαι δαμε! εφαα τζε μετα ακουω νιαουρισμα. ινταμπου θελεις νιαου νιαου πανω στην κελλε μου? εδισπυρκασα με τις πελλαρες του τζε ειπα καλλυτερα να μεινει εξω, να καμει παρεα με τις ποντιτζες. εν θα φαει τιποτε δαμε. τζε εκλεισα την πορτα τζε επια να ππεσω!:P
Καλά μιλάμε γουστράρω τρελά. :up:
Βέβαια δεν καταλαβαινω λέξη:happy: αλλά πάντως μαρέσει το θέμα.:P

ελπίζω το πρώτο συνθετικό του γαμοπίλαφου να προέρχεται από το γάμο κ όχι από την τιμή του:lol:

:lol::lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::up::up::up::up:

Το μεγάλο γέλιο είναι το πως αφομιώνουν τα μικρά παιδιά τους ιδιωματισμούς και το λεω εκ πείρας. Εμένα μου πήρε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια να μιλάω επίσημα ελληνικά με λίγους ιδιωματισμούς.
Όταν είμασταν μικρά μας κρατούσε η γιαγιά μου το μεγαλύτερο μέρος της μέρας που ήταν Πολίτισα σκληροπυρηνική και ο παππούς μου καθαρόαιμος πόντιος. Η διάλεκτος που μιλούσαμε εγω και ο αδερφός μου μέχρι τα πέντε ήταν Κωνσταντινοπολίτικοπόντια και ελαφρά τουρκική αν προσθέσεις οτι τα λέγαμε και στραβά... άστο:)

Η μαμά μου για να με στείλει σχολείο μου έκανε ένα καλοκαίρι φροντιστήριο.

Το μεγάλο γέλιο είναι το πως αφομιώνουν τα μικρά παιδιά τους ιδιωματισμούς και το λεω εκ πείρας. Εμένα μου πήρε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια να μιλάω επίσημα ελληνικά με λίγους ιδιωματισμούς.
Όταν είμασταν μικρά μας κρατούσε η γιαγιά μου το μεγαλύτερο μέρος της μέρας που ήταν Πολίτισα σκληροπυρηνική και ο παππούς μου καθαρόαιμος πόντιος. Η διάλεκτος που μιλούσαμε εγω και ο αδερφός μου μέχρι τα πέντε ήταν Κωνσταντινοπολίτικοπόντια και ελαφρά τουρκική αν προσθέσεις οτι τα λέγαμε και στραβά... άστο:)

Εχεις δικιο!Εγω στο νηπιαγωγειο γελαω παρα πολυ οταν βλεπω τα μικρακια που ακομη δεν μιλανε πολυ καλα,να λενε "πραμα" και "ηντα" :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::up::up::up:

ενα αλλο που προκαλει γελιο πιστευω με τα κυπριακα, και δεν το ειχα προσεξει μεχρι που μου το ειπε μια φιλη μου ελληνιδα, ειναι οτι χρησιμοποιουμε λεξεις αγγλικες . η μεγαλη η πλακα ειναι οταν τις χρησιμοποιουν και οι γιαγιαδες που δεν τις ξερουν πχ η γιαγια μου θελει να πει cornflakes, και θα πει corflae, microwave και θα πει microwae, εχει πολυ πλακα:lol::lol::lol:

ενα αλλο που προκαλει γελιο πιστευω με τα κυπριακα, και δεν το ειχα προσεξει μεχρι που μου το ειπε μια φιλη μου ελληνιδα, ειναι οτι χρησιμοποιουμε λεξεις αγγλικες . η μεγαλη η πλακα ειναι οταν τις χρησιμοποιουν και οι γιαγιαδες που δεν τις ξερουν πχ η γιαγια μου θελει να πει cornflakes, και θα πει corflae, microwave και θα πει microwae, εχει πολυ πλακα:lol::lol::lol:
Δεν μπορω να καταλαβω πως το λεει...γραψτα στα ελληνικα (δλδ μαικρογουέιβ). Δηλαδη δεν κατεουν οτι ειναι ξενες λεξεις?Τις λενε ετσι απο μονοι τους?Δεν τα λενε δημητριακα δηλαδη?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back