paquar
Νεοφερμένο μέλος
Συμβουλές του τύπου "να πάω στον κτηνίατρο" δεν χρειάζεται να γίνουν. Είμαι αποφασισμένος τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο γάτος μου να τα περάσει άνετα. Με την καλύτερη διατροφή, με κλασσική μουσική (τρελαίνεται), με κτένισμα και με καθαρές πετσέτες για τον ύπνο του. Παρ' όλη την νεφρική του ανεπάρκεια δεν σκοπεύω να τον ταλαιπωρήσω με ζωοτροφές, που δεν τις τρώνε ούτε τα αδέσποτα.
1. Τι δερματική ασθένεια μπορεί να έχει; Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι εάν τον αφήσω έτσι;
2. Υπάρχει απλή αντιμετώπιση για αυτές τις δερματικές παθήσεις;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Οπως το περιγραφεις,ακουγεται σαν μυκητας.Πρεπει να ληφθει δειγμα,ωστε να αναγνωριστει το ειδος του και να σου δωσει ο γιατρος την καταλληλη αλοιφη ή χαπια.Αν ειναι οντως μυκητες (που οπως καταλαβαινεις γιατροι δεν ειμαστε για να ξερουμε),και τον αφησεις χωρις αγωγη,θα εξαπλωθουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου να μην τον ταλαιπωρήσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πηγαίνοντάς τον στον κτηνίατρο για να του δώσει θεραπεία τον γλιτώνεις από πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Elion
Νεοφερμένο μέλος
Η γιατρός που την πήγαινα έκανε καλλιέργεια και κατέληξε ότι ήταν τριχοφάγος, της έδινα για αρκετό καιρό sporanox (ισχυρό ανθρώπινο φάρμακο) χωρίς σημαντικές βελτιώσεις.
Αφού είδα οτι παιρνούσε ο καιρός και φοβήθηκα για το στομάχι της από το φάρμακο την πήγα σε άλλο γιατρό . Μου είπε να το σταματήσω γιατί δε φαίνεται να έχει κάτι. Την πέρασε από ένα μηχάνημα (που δεν ξέρω πως το λένε), ένα πράσινο φως ήταν που δείχνει τους μύκητες σαν λευκούς λεκέδες και τελικά δε φαινόταν τίποτα. Μετά από λίγο καιρό την πήρα να μείνει στο σπίτι.
Το παρουσίασε ξανά μετά από ένα χρόνο όταν είχα βρει ένα μεγάλο σκύλο "Ακίτα" και τον κράτησα μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης.
Την πήγα ξανά στον γιατρό και μου είπε ότι μάλλον είναι από το στρες από τον σκύλο.
Κατέληξα και εγώ ότι ήταν ψυχολογικό γιατί το παρουσίαζε στο γραφείο που υπήρχε ένταση συνεχώς και στο σπίτι όταν ήρθε ο σκύλος.
Εκτοτε έχουν περάσει 2 χρόνια και είναι μια χαρά χωρίς να χρειαστεί και γατοψυχολόγο
.Καλό θα ήταν να τον δει ο γιατρός του όμως, της δικιάς μου ήταν στρες ελπιζω και του γατούλη σου να είναι κάτι τόσο απλό.
Η εξέταση για μυκητες δεν είναι κάτι που θα τον ζορίσει. Θα πάρει λίγες τριχούλες από το σημείο που μαδάει και αυτό ήταν.

Μετά πάρτου παγωτό και ένα παιχνίδι και τσούπ, το ξέχασε!

mary-babis
Δραστήριο μέλος
Το περασε και ο δικος μου ο γατουλης.Οταν ηρθε σπιτι μου ελειπε τριχωμα απο πολλα σημεια στο σωματακι του.Οταν τον πηγα στον κτηνιατρο μας ειπε οτι ηταν μυκητες.Απλα ειχε προλαβει και ειχε κολλησει οποιον ανθρωπο τον ειχε ακουμπησει.Ειχαμε γεμισει ολοι κοκκινα σημαδια που εβγαζαν πυον.Ετσι πηρε και το γατι αλοιφη τοπικα εκει που ελειπε το τριχωμα αλλα εμεις ταλαιπωρηθηκαμε πιο πολυ με αντιβιωσεις και δερματολογους.Καλυτερα να παρει τωρα τα φαρμακακια του πριν κολλησεις κ εσυ (αν ειναι κατι τετοιο) και τρεχεις μετα περισσοτερο!!
Irene_atg
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα.
Κι εμένα ο γάτος μου, ηλικίας 8 χρονών, δεν έχει τρίχωμα στην κοιλιά του τα τελευταία 2 με 3 χρόνια. Η κτηνίατρος που το πηγαίνουμε λέει ότι φταίει το στρες και έχει τα ψυχολογικά του γι αυτό και "τρώγεται" (οι τρίχες δεν πέφτουν από μόνες τους, αλλά στην ουσία "δαγκώνεται" και τις τρώει μόνος του). Οπότε το πηγαίνουμε τακτικά και του βαζει ένεση κορτιζόνης και βγάζει έτσι μερικές τρίχες η κοιλιά του για λίγο καιρό, αλλά μετά πάλι τα ίδια. Αυτή η κατάσταση πιθανόν να ξεκίνησε από όταν φέραμε δεύτερο γατάκι στο σπίτι.
Επειδή, λοιπόν, δεν είδαμε βελτίωση το πήγαμε σε μια κλινική ζώων, όπου μας είπαν ότι είναι ψυχολογικό και οφείλεται σε ορμονικα αίτια και μας έδωσαν κάποια ψυχοτρόπα χάπια και ένα λουράκι που εκκρίνει φερομόνες.
Δυτυχώς το λουρακι δεν το δεχεται με τίποτα και τα χάπια επίσης δεν τα παίρνει (προτιμάει να μη φάει καθόλου παρά να φάει το φαγητό στο οποίο έχουμε βαλει το χάπι σε σκόνη).
Οπότε η κατάσταση συνεχίζεται ως έχει και η έκταση του δέρματος χωρίς τρίχες μεγαλώνει. :-(
Elion, εσένα η γατούλα σου έβγαλε ξανά τρίχες? Τι σου είχε πει ο γιατρός ότι πρέπει να γίνει για το στρες?
Elion
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα!
ναι Irene_atg, βγήκαν ξανά οι τριχούλες της και είναι όπως πριν. Δεν έκανα κάτι απλά αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που της προκάλεσε το στρες.... βρέθηκε άλλος ιδιοκτήτης για τον μεγάλο όμορφο σκυλάκο που είχαμε βρει

Φυσικά η δική σας περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική και γι' αυτό ο δικός μου γιατρός δε μου έδωσε κανένα απολύτως φάρμακο και μου είπε να φροντίζω να είναι σε ήσυχο περιβάλλον για λίγο και βλέπουμε. Από εκείνη τη φορά δεν το ξαναπαρουσίασε.
Με το δευτερο γατάκι πως τα πηγαίνει; Δεν το αντέχει καθόλου;
Έχεις δοκιμάσει να του δώσεις το χάπι χωρίς φαγητό; Αυτό προυποθέτει βέβαια να τον πιάσεις κεφαλοκλείδωμα!
Στον γάτο μου που χειρουργήθηκε έτσι το δίνω, το κάνω σκόνη σ' ένα κουταλάκι πιέζοντάς το με ένα άλλο (χωρίς νερό), τον ακινητοποιώ (δίνω μάχη βέβαια) και εκεί που πάει να νιαουρίσει αδειάζω το κουταλάκι στο στόμα του. Λίγο σπαστικό αυτό που του κάνω δε λέω, αλλά αλλιώς δεν το παίρνει με τίποτα!
Ενας άλλος τρόπος είναι να πάρεις λίγη τροφή πατέ, να ανοίξεις μια τρυπουλα να βάλεις μέσα τριμμένο το χάπι και να κλείσεις την τρυπούλα με το φαγητό που έβγαλες για να την κάνεις μήπως καλυφθεί η μυρωδιά του χαπιού. Φρόντισε βέβαια να μη σε δει γιατί χαζά δεν είναι!

(Έτσι έπαιρνε το φάρμακο για τον τριχοφάγο στην αρχή η γατούλα)
Irene_atg
Νεοφερμένο μέλος
Χμμ, ο δικός μου είναι λίγο άγριος και ακόμα και η γιατρός δεν μπορεί να του δώσει χάπι, γι αυτό και προτιμάει όταν χρειαστεί κάτι να του το δώσει σε μορφή ένεσης ή αμπούλας. Μέχρι τώρα όποτε είχε χρειαστεί αντιβίωση, είχαμε κάνει το χαπάκι σκόνη και το ανακατεύαμε με την κονσέρβα και δεν είχε πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μάλλον είναι πολύ πικρό και δεν το δέχεται. :-/
Με το δεύτερο γατάκι δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα πλέον, παρουσιάζει μια μάλλον αδιάφορη συμπεριφορά απέναντί του.
Απλά τώρα βρήκαμε και ένα τρίτο γατάκι (είμαστε και γατομανείς!) και δεν φαίνεται να του αρέσει καθόλου. Το αποφεύγει και όταν μας βλέπει μαζί του, αποφεύγει κι εμάς (μα πόση απικλειστικότητα θέλει αυτό το γατί πια? :-Ρ).
Και φοβάμαι μήπως η παρουσία του τρίτου γατιού τον αγχώσει περισσότερο, και τρώει ακόμα πιο πολύ τις τρίχες του.
Θα δοκιμάσω και τον τρόπο που λες για τα χάπια (ελπίζω να μη με φάει!), αν και να σου πω την αλήθεια, προβληματίζομαι λίγο για το πόσο κάλό είναι για ένα γατί να πάρει ψυχοτρόπα φάρμακα. :-S
Α! Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι στειρωμένος (και μάλλον από εκεί και τα ορμονικά).
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Χμμ, ο δικός μου είναι λίγο άγριος και ακόμα και η γιατρός δεν μπορεί να του δώσει χάπι, γι αυτό και προτιμάει όταν χρειαστεί κάτι να του το δώσει σε μορφή ένεσης ή αμπούλας. Μέχρι τώρα όποτε είχε χρειαστεί αντιβίωση, είχαμε κάνει το χαπάκι σκόνη και το ανακατεύαμε με την κονσέρβα και δεν είχε πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μάλλον είναι πολύ πικρό και δεν το δέχεται. :-/
Με το δεύτερο γατάκι δεν δείχνει να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα πλέον, παρουσιάζει μια μάλλον αδιάφορη συμπεριφορά απέναντί του.
Απλά τώρα βρήκαμε και ένα τρίτο γατάκι (είμαστε και γατομανείς!) και δεν φαίνεται να του αρέσει καθόλου. Το αποφεύγει και όταν μας βλέπει μαζί του, αποφεύγει κι εμάς (μα πόση απικλειστικότητα θέλει αυτό το γατί πια? :-Ρ).
Και φοβάμαι μήπως η παρουσία του τρίτου γατιού τον αγχώσει περισσότερο, και τρώει ακόμα πιο πολύ τις τρίχες του.
Θα δοκιμάσω και τον τρόπο που λες για τα χάπια (ελπίζω να μη με φάει!), αν και να σου πω την αλήθεια, προβληματίζομαι λίγο για το πόσο κάλό είναι για ένα γατί να πάρει ψυχοτρόπα φάρμακα. :-S
Α! Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι στειρωμένος (και μάλλον από εκεί και τα ορμονικά).
Και οι τακτικές ενέσεις κορτιζόνης και τα ψυχοτρόπα φάρμακα,δεν είναι και ότι καλύτερο..το αντίθετο θα έλεγα...θα σε συμβούλευα να το ψάξεις περισσότερο,με τη γνώμη και 3ου γιατρου...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
την αλλεργια την εχετε αποκλεισει; Πολλες γατες τραβουν το τριχωμα στην κοιλια τους λογω αλλεργιας

Irene_atg
Νεοφερμένο μέλος
Για αλλεργία δεν μας έχει πει κάτι καμία από τις 3 μέχρι τώρα.
Πλέον δεν ξέρω τι να κάνω, να δοκιμάσω και 4ο κτηνίατρο? Δεν θέλω και να τον ταλαιπωρώ τον καημένο και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερο να τον αφήσω όπως είναι. Αλλά και πάλι, να είναι με την κοιλίτσα μαδημένη?
Ουφ!
Elion
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα,
εννοείται πως και κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι ότι καλύτερο να παίρνει τέτοια χάπια το ζωάκι, εδώ εμείς σκεφτόμαστε να πάρουμε depon όταν έχουμε πονοκέφαλο! Συμφωνώ με το να πάρεις άποψη και αλλων γιατρών ακόμα και η αλεργία που λέει η sakura-chan είναι πίθανή αιτία.
Μάλλον είναι καλύτερα να πάτε μια βόλτα σε κάποιον άλλο κτηνίατρο, το θέμα δεν είναι να είναι κάτι απλά αισθητικό, αν είναι απλά αισθητικό οκ, το βασικό είναι να είναι καλά στην υγεία του το γατάκι.
Μια λύση που μου πρότεινε ο κτηνίατρος για να πάρω ούρα από γατα είναι να καθαρίσεις πολύ πολύ καλά τη λεκάνη του, του βάζεις ελάχιστη άμμο σε μια γωνίτσα και πηγαίνει και ουρεί αναγκαστικά σε μια γωνιά και τα μαζεύεις με σύριγγα και τα βάζεις στον ουροσυλέκτη και τα πηγαίνεις "δωράκι" στην κτηνίατρο, απλά πρέπει να το προλάβεις να μην τα ανακατέψει με την άμμο του. Φυσικά εγώ μία φορα το κατάφερα, την επόμενη πήγε σε όλα τα σημεία του σπιτιού και τα έκανε εκτός από τη λεκάνη του!!!!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Eτσι ειναι και μαλιστα κορτιζονες συνεχεια,και ψυχοτροπα φαρμακα....ειναι ότι χειροτερο...
Εγω θα το εψαχνα παρα πολυ,για να κανω τετοια θεραπεια στα γατια μου.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως είπαν και άλλα μέλη, πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση της αλλεργίας...Και επίσης τα ψυχοτρόπα δεν κάνουν τίποτα, αν δεν εξαφανιστούν οι παράγοντες που στρεσσάρουν το ζώο...
Irene_atg
Νεοφερμένο μέλος
Χμμμ...
Θα δοκιμάσω να το πάω και αλλού να δούμε μήπως βγάλουμε άκρη με την κοιλίτσα του (κοιλάρα για την ακρίβεια!)
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας παιδιά! Από χτες τα ξημερώματα παρατήρησα ότι λείπουν τρίχες σε ένα πάρα πολύ μικρό σημείο πάνω από τα φρύδια του Yugi μου
Από κείνη την ώρα μέχρι κ τώρα το παρατηρώ παντού μήπως λείπουν και σε άλλα σημεία αλλά δεν έχω βρει κάτι ευτυχώς! Το τρίχωμα φαίνεται όπως πάντα υγιέστατο...Λέτε όμως να έχει κάποιο πρόβλημα εξαιτίας αυτής της έλλειψης σ' αυτό το σημείο? Σκέφτηκα ότι μπορεί να ξύστηκε και να γδάρθηκε, εφόσον είδα μετά κ σκόρπιες τρίχες πάνω του. Ποια είναι η άποψή σας ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
speri
Διάσημο μέλος
Καλο θα ηταν για σιγουρια να ρωτησεις τον κτηνιατρο... Βεβαια δεν αποκλειεται να ειναι απο το ξυσιμο γιατι και η μικρη μου εχει το ιδιο πραγμα διπλα στα μουστακια της. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι απο το ξυσιμο και να της βαζω λιγο bedantine για να μην μολυνθει. Ρωτα παντως για καλο και για κακο μηπως ειναι καποια μολυνση ή κατι αλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
Μπορώ να του βάλω κ τώρα λίγο πεταντίν? Θα τον πάω κτηνίατρο αυτή τη βδομάδα γιατί πρέπει να τον εμβολιάσω κιόλας...

Ξένια1712
Νεοφερμένο μέλος
Ο Σωτηρης μου ξεκινησε να εχει ενα κενο στο μπουτι του τον σεπτεμβριο,,, το ανακαλυψα οταν γυρησα απο διακοπες,,,
Τον πηγαμε στον γιατρο, τον κοιταξε με μια λαμπα, ειπε δεν ειναι τιποτα, εδωσε σαπουνακι αντισυπτικο να του πλενω το σημειο για λιγεσ μερες και ειπε θα περασει,, υστερα απο ενα μηνα περιπου εμφανισε να φυτρωνουν και παλι τριχες,,,
Μου ειχε πει ο γιατροσ οτι θα αργησει να βγαλει παλι,,,
Εχθες ομως προσεξα οτι στο ιδιο σημειο ξαναεχασε τριχες, το σημειο εξαπλωθηκε περισσοτερο αυτη την φορα,,,
Ειναι ενα σημειο σε σχημα κυκλου οπου δεν εχει καθολου τριχες, και ορισμενες ειναι σαν να τις εχουν ξυρισει,,,
Πριν παω ξανα στον γιατρο και μου πει δεν ειναι τιποτα και μου δωσει και παλι σαπουνια,,, ξερει κανεις κατι??
Τι μπορει να ειναι??? Υπαρχει περιπτωση να το επαθε απο στεναχωρια?? την πρωτη φορα το επαθε που ελειπα οπως ειπα στην αρχη,, και τωρα αργω απο την δουλεια αρκετο καιρο,,,,,
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Οκ..σου εδωσε ο γιατρος τα σαπουνια,αλλα δεν σου ειπε τι ειναι;Μηπως ειναι μυκητες;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool