Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εάν θέλεις, μπορείς να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο του site εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψιψινιω
Νεοφερμένο μέλος
εχτες έφερε στη γειτονιά το παιδάκι της -ένα κούκλι κόκκινο με γαλανα ματακια
Πήγα να το πιάσω κ ενώ το είχα καταφέρει με δαγκωσε
Έχουν περάσει τόσα αδέσποτα από τα χέρια μου κ πρώτη φορά το παθαινω αυτό
Λιγο που το είδα είναι σε καλή κατάσταση κ δεν έχει κάτι όπως η μαμα του
Δυστυχώς κυκλοφορεί ένα γάτος πολύ άγριος ο οποίος δαγκωνει όλες τις θηλυκες 
Μπαίνει κ στην αυλή κ μαλωνει κ με τις δικές μου που είναι στειρωμενες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας και πάλι σ αυτό το θέμα. Η γατούλα μου έχει 2 τεράστια κενά στο τρίχωμα της πίσω από τον λαιμό. Περιμένω την καλλιέργεια για μύκητες αλλά αργεί. Από την μέρα που ξεκίνησα την θεραπεία είναι τα διπλάσια και ας φαίνεται να έχουν λίγες τριχούλες νέες πάνω. Έχετε βρεθεί σε ανάλογη περίπτωση να μου πείτε τις εμπειρίες σας??? Έχω τρελαθεί από το άγχος μ
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Περαστικά στο γατούλι σου και μην ανησυχείς! Εύχομαι να πάνε όλα καλά

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγώ με την ψυχολογία μου δεν βοηθάω και πολύ.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Αν άλλαξες τροφη μπορεί να μην την τρώει επειδή δεν της αρέσει. Δοκίμασε να της βάλεις το αγαπημένο της φαγητό και μπορεί να της φτιάξει τη διάθεση.Ο γιατρός σου έδωσε θεραπεία προληπτικά, αλλά παρ'όλα αυτά έχασε κι άλλο τρίχωμα; Καλύτερα να τον συμβουλευτείς ξανά το συντομότερο και αν χρειαστεί να της αλλάξει θεραπεία.
Πάντως δεν νομίζω οι δερματικές παθήσεις να προκαλούν σοβαρά προβλήματα

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα!
Έχω μια γατούλα 2 χρονών που αρχίζει και αραιώνει το τρίχωμα της επικίνδυνα.Ξεκίνησε σαν αραίωση αρχικά στην περιοχή των αυτιών και εξαπλώθηκε στη ράχη και την αρχή της ουράς.Προμηθεύτηκα από το pet shop της περιοχής αμπούλα για ψώρα και ψύλλους (χωρίς συνταγή γιατρού,δεν της την έχω χορηγήσει ακόμα).Δυστυχώς,έχω στο σπίτι δύο πολύ μικροβιοφοβικούς γονείς και φοβούνται μήπως αυτή η δερματοπάθεια έχει επίπτωση και σε μας. Υπάρχει κάτι που μπορώ να της δώσω ώστε να επανέλθει το τρίχωμα της στην αρχική του -υγιή- κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Κάνω μεγάλο αγώνα για να μην την αποχωριστώ!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα φιλη μου.

Καταρχην να σου πω κατι πολυ σημαντικο.Ποτε δεν προμηθευομαστε φαρμακα απο πετ σοπ,αν δεν εχουμε συνταγη γιατρου.Βασικα απαγορευεται απο το νομο τα πετ να πουλανε φαρμακα,οταν δεν εχουν αδεια κτηνιατρικου φαρμακειου.Και για να εχουν αδεια κτηνιατρικου φαρμακειου,ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει κτηνιατρος μεσα και να τα δινει αυτος.Τα περισσοτερα δυστυχως ειναι παρανομα.
Οι πετσοπαδες ειναι ΕΜΠΟΡΟΙ και οχι γιατροι.Ειναι απιστευτα επικινδυνο να δινουμε φαρμακα που μας τα προτεινουν αυτοι,εφοσον δεν ειναι κτηνιατροι.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επισκεφτεις εναν κτηνιατρο,μονο αυτος ξερει τι εχει το γατακι και τι αγωγη χρειαζεται,αν χρειαζεται.
Σε παρακαλω θερμα,μην της δωσεις αυτα τα φαρμακα.Καταρχην πολυ πιθανο να εχει μυκητες και οχι χωρα η ψυλλους.
Οσον αφορα τους γονεις.Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας,αν τηρουνται οι κανονες υγειηνης.Ας μην την χαιδευουν μεχρι να λυθει το προβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
Καλό θα ήταν να την δει κτηνίατρο. Η δική μου γατούλα που είχε μύκητες και είχε χάσει αρκετό από το τρίχωμά της έκανε αρκετό καιρό να επανέλθει. Χρειάζεσαι σίγουρα και την κατάλληλη αγωγή.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Πιστεύω κι εγώ ότι θα πρέπει να τη δει κτηνίατρος τη γατούλα.
Κι αυτό γιατί η αμπούλα αποπαρασίτωσης είναι για συγκεκριμένα πράγματα και πρέπει να δίνεται ανά συγκεκριμένα διαστήματα.
Η γάτα σας μπορεί να έχει χάσει τρίχωμα για διάφορους λόγους οπότε μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σας πει για ποιο λόγο συνέβη αυτό και να σας δώσει την κατάλληλη αγωγή.
Havana
Διάσημο μέλος
μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα που στις καλλιέργειες παιρνει 3-4 εβδομάδες.
Το πιο πιθανο ειναι να σου δωσει αγωγη απο το στόμα γιατι δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς ή να της κάνει το νεο εμβολιο για δερματομυτικιάσεις που δρα και σαν πρόληψη και σαν θεραπέια.
Πάνω απο ολα ψυχραιμια, και όχι πανικός.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Γύρισα από διακοπές όταν είδα πόσο πολύ αραίωσε το τρίχωμα της γατούλας μου και η πρώτη μου σκέψη ήταν να την πάω στην κτηνίατρο μου αλλά,δυστυχώς,έχει μόνο πρωινό ωράριο και εγώ γύρισα απόγευμα,οπότε και πήγα στο πλησιέστερο pet shop.Έχεις δίκιο,όμως.. Όταν κοίταξα προσεκτικά τη ράχη της γάτας μου είδα κόκκινα σημάδια,σαν αυτά της ανθρώπινης ψώρας. Από βδομάδα θα την πάω οπωσδήποτε!
Ευχαριστώ και πάλι!

Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Εχουμε στην αυλη του σπιτιου μια θηλυκια στειρωμενη γατουλα περιπου 2 ετων, που απο τοτε που τη μαζεψαμε απο το δρομο, πολυ μωρο, παρουσιαζε σχετικα συχνα δερματικα προβληματα. Οχι ομως μυκητες ή ψωρα, αλλα εντονα ξυσιματα στο λαιμο καθε ανοιξη προς καλοκαιρι, σε σημειο να κανει πληγη κ να ματωνει (κ τωρα ειναι σ αυτη τη φαση).
Επισης, τα αυτια της ειναι σαν ατριχα σχεδον παντα, σαν ξυρισμενα λιγων ημερων, δηλαδη με πολυ κοντες τριχες.
Εδω κ λιγες εβδομαδες εχει το τριχωμα της μεγαλα κενα, κυριως στα πισω ποδια (στην εσωτερικη τους πλευρα πιο πολυ), στους "ωμους" των μπροστινων ποδιων, λιγακι πανω στο κεφαλι... Γενικως ειναι αραιωμενη, κ επειδη ειναι μαυρη φαινεται αρκετα το ροζ δερμα! Οχι ομως ολογυμνο, απλως με πολυ αραιη τριχα.
Δυο κτηνιατροι ειπαν οτι ειναι ορμονικο, αφου δεν εχει ξηροτητα, μαυρα στιγματα, νιφαδες στο δερμα κ γενικως συμπτωματα παρασιτων. Προσφατα βαλαμε κ την αμπουλα Advocate οπως κανουμε ανα 3-4 μηνες για τυχον ενδο-εξωπαρασιτα, αλλα διαφορα δεν ειδαμε. Τι αλλο μπορουμε να κανουμε; Ολη της η συμπεριφορα ειναι οπως συνηθως, δεν δειχνει αρρωστη ή κατι τετοιο, αλλα η εικονα της οπτικα δεν ειναι καλη κ ολο και αραιωνει.
Μπορει να φταιει ο καιρος, που το παθαινει οταν πιανει η ζεστη; Μπορει να ειναι οντως ορμονικο; Αν μπορειτε πειτε μια γνωμη γιατι τη λυπαμαι ετσι κ δεν ξερω πως μπορω να βοηθησω!
Στην πληγη του λαιμου να βαζω μπεταντιν, κ μολις κλεισει καμια αλοιφουλα;
(Υγ ξαναλεω οτι την εχουν δει κτηνιατροι αλλα ουσιαστικα δεν ηξεραν να μας πουν τι συγκεκριμενο μπορει να ειναι αρα το αφησαμε στο "ορμονικο"). Ευχαριστω εκ των προτερων!!! Και η Πετρουλα ευχαριστει

Jupiter14
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια για μια Russian Blue γατούλα 5 ετών. Λόγω χρόνου δεν έχω καταφέρει να την πάω στην γιατρό και ίσως να μην είναι τίποτα σοβαρό γιατί δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η συμπεριφορά της απλά επειδή δεν γνωρίζω απο ασθένειες γατών ρωτάω εσάς μέχρι να την πάω στην γιατρό.
Γενικά στο χαμηλό μέρος της κοιλιάς δεν είχε τρίχωμα ( νομίζω πάντα έτσι ήταν) αλλά τον τελευταίο μήνα παρατηρήσαμε ότι αυτό συνεχίζει προς το εσωτερικό των πίσω ποδιών μέχρι τα μπούτια. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πράγμα είναι εντελώς ομοιόμορφο στα 2 πόδια και επίσης δεν έχει καθόλου "μπαλώματα "σαν να τα ξύρισες συμμετρικά. Επίσης δεν φαίνεται τίποτα περίεργο στο δέρμα όπως σπυράκια ή κάτι άλλο.
Αν και καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να γίνει διάγνωση από ένα φόρουμ, έχει κανείς καμιά ιδέα για το τί μπορεί να είναι αυτό ;

Ευχαριστώ !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα και καλωσήρθες

Χωρίς να είμαι γιατρός, από διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις που έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ, μάλλον για μύκητες πρόκειται..
Όμως αυτή η γνώμη μου, που σε καμιά περίπτωση όπως καταλαβαίνεις, δεν αποτελεί διάγνωση αλλά εικασία δεν αρκεί να εφησυχάζεις.
Βρες λίγο χρόνο και πήγαινέ τη στην κτηνίατρο που την παρακολουθεί, προκειμένου να πάρει θεραπεία, ειδάλλως όχι μόνο δεν θα φύγει μόνο του, αλλά το πιθανότερο είναι να επεκταθεί..

Για πιο έγκυρη γνώμη, μπορείς να γράψεις εδώ στον κτηνίατρο του σάϊτ, να σου πει τι ενδέχεται να είναι.
Θα έχεις βέβαια μια απάντηση από ειδικό που όμως δεν υποκαθιστά με κανέναν τρόπο την κλινική εξέταση που σημαίνει οτι θα χρειαστεί να τη μεταφέρεις στην κτηνίατρο.
Εύχομαι περαστικά στη γατούλα σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με τον γάτο μου.

Δευτέρα ή Τρίτη θα τον πάω στο κτηνιατρείο οπότε μπορώ να σου γράψω τι μου είπαν.
Jupiter14
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ
Έστειλα και στον γιατρό εδώ.
Βάσω και εγώ από Δευτέρα λέω να την πάω αλλά πες μου τι θα σου πει και η δικιά σου γιατρός γιατί η δικιά μου νομίζω ότι είναι γενικά "χαλαρή" σε στυλ ποτέ δεν έχουν τίποτα το σοβαρό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 23 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool