Τοπική απώλεια τριχώματος

Να σας ρωτήσω. Μήπως ξέρετε να μου πείτε. Το ένα μου γατάκι αρχίζει να μην έχει τρίχωμα στην μυτούλα του και είναι κάτι που με αγχώνει γιατί μου είπαν ότι μπορεί να είναι άρρωστο. Στον κτηνίατρο δυστυχώς θα τον πάω σε 20 μέρες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Να σας ρωτήσω. Μήπως ξέρετε να μου πείτε. Το ένα μου γατάκι αρχίζει να μην έχει τρίχωμα στην μυτούλα του και είναι κάτι που με αγχώνει γιατί μου είπαν ότι μπορεί να είναι άρρωστο. Στον κτηνίατρο δυστυχώς θα τον πάω σε 20 μέρες.
Καλησπέρα φίλη Nana.:)
Η λέξη αρρώστεια είναι πολύ γενική βέβαια, αλλά για να μην έχει τρίχωμα, οποιοδήποτε σημείο και να είναι αυτό, τότε σίγουρα κάτι συμβαίνει. Μπορεί να πρόκειται από ψύλλους που το κάνουν και ξύνεται κι έτσι έφυγε το τρίχωμα εκεί (το έχει πάθει και δικό μου γατούλι), μέχρι μύκητες που είναι και η συνηθέστερη αιτία.
Θα έλεγα να το πας στον κτηνίατρο νωρίτερα για να μην εξαπλωθεί, όποιος και να είναι ο λόγος. Αν τυχόν το θέμα είναι οικονομικό, πες στον κτηνίατρο πως θα τον πληρώσεις σε 20 μέρες που σκόπευες να πας αρχικά.
Στο λέω γιατί το έχω κάνει κι εγώ αν τύχει και πάθει κάτι γατί μου και δεν έχω χρήματα εκείνη την ημέρα.:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα. Ο ενας απο τους δυο μου γατους χανει τριχωμα και το σημειο αυτο ειναι στην μυτη του το κεφαλι και στο αυτι. Πριν μερικες μερες αρχισε διπλα απο την μυτουλα του να εχει κατι σαν πληγη. Στην συνεχεια αυτο αλλαζε χρωμα και τωρα ειναι εντονο μωβ. Επισης εχει σαν ξερα κακαδακια στα ρουφουνια του. Καθως ειχα στην αγκαλια μου το αλλο μου γατακι ειδα οτι και αυτο εχει το ιδιο αλλα κατω απο τον λαιμο. Σας παρακαλω εαν ξερετε η εχετε δει κατι παρομοιο πειτε μου γιατι δεν μπορω αυτη την στιγμη να τα παω και τα δυο στον κτηνιατρο λογω οικονομικων...

Συνημμένα

Καλησπερα. Ο ενας απο τους δυο μου γατους χανει τριχωμα και το σημειο αυτο ειναι στην μυτη του. Πριν μερικες μερες αρχισε διπλα απο την μυτουλα του να εχει κατι σαν πληγη. Στην συνεχεια αυτο αλλαζε χρωμα και τωρα ειναι εντονο μωβ. Επισης εχει σαν ξερα κακαδακια στα ρουφουνια του. Καθως ειχα στην αγκαλια μου το αλλο μου γατακι ειδα οτι και αυτο εχει το ιδιο αλλα κατω απο τον λαιμο. Σας παρακαλω εαν ξερετε η εχετε δει κατι παρομοιο πειτε μου γιατι δεν μπορω αυτη την στιγμη να τα παω και τα δυο στον κτηνιατρο λογω οικονομικων...

Κι όμως θα πρέπει τουλάχιστον ο ένας γάτος να εξεταστεί από τον κτηνίατρο, γιατί ενδέχεται να είναι κάποιο μικρόβιο ή μύκητας (που πιθανότατα έχει μεταδοθεί και στον άλλον γάτο) που μόνο ειδικός είναι αρμόδιος να δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, πριν αυτή η αραίωση τριχώματος επεκταθεί. Όσο πιο σύντομα βγει η διάγνωση, τόσο κι η θεραπεία θα είναι και συντομότερη και ευκολότερη.

Ευχαριστω πολυ. Αυριο θα τα παω και τα δυο!

Καλησπερα, O σιμπα απο τη μια πλευρα του σωματος του εχει χασει τριχωμα κ εχει γινει γκρι στην περιοχη γυρω Πηγα στην κτηνιατρο κ ειπε οτι χρειαζεται να κανει 3 ενεσεις.αυτο πριν απο ενα μηνα. Τις εκανε τις ενεσεις αλλα δεν εχει επανελθει το τριχωμα.Του εκανα περαιτερω εξετασεις αιματος κ εδειξαν οτι εχει καποιο προβλημα στο παγκρεας. Μπορει να εχει σχεση η απωλεια στο τριχωμα με το παγκρεας ?καποιος κτηνιατρος.. Εχει ηδη αρχισει θεραπεια.

ευχαριστω
20161203_004032.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Telika εχει σχεση η απωλεια στο τριχωμα με το παγκρεας, ηδη αρχισει θεραπεια με βιταμινες Β1 Β2 Β6 Β12,:clapup:;) ευχαριστω ναστε καλα

Telika εχει σχεση η απωλεια στο τριχωμα με το παγκρεας, ηδη αρχισει θεραπεια με βιταμινες Β1 Β2 Β6 Β12,:clapup:;) ευχαριστω ναστε καλα

Καλή ανάρρωση στον Σιμπάκο και... Χρόνια σας Πολλά!:santa:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back