Το αποφάσισα

Fotini

Διάσημο μέλος

Η Fotini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2.540 μηνύματα.
Το σκέφτηκα καλά, ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα να πάρω μια γάτα στο σπίτι. Έχω μεγαλώσει με γάτες που ζούσαν - και ζουν - στην εξοχή και μόνο μια φορά είχαμε γάτα στην πόλη. Γι' αυτό δεν ξέρω και πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, θα ήθελα πολύ ένα γατί για συντροφιά. Διαβάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν εδώ για διάφορες ράτσες, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θα ήθελα να αποχτήσω μια γάτα Βιρμανίας. Όχι γιατί σνομπάρω τα κεραμιδόγατα - κάθε άλλο, με τέτοια γατιά μεγάλωσα και τα έχω αγαπήσει πολύ. Προτιμώ μία γάτα Βιρμανίας, όμως, γιατί διάβασα ότι το τρίχωμά της δε θέλει τόση περιποίηση όσο μιας περσικής και επειδή προσαρμόζεται καλά σε ένα διαμέρισμα. Θα μπορούσατε, σας παρακαλώ, να μου πείτε πού θα μπορούσα να βρω ένα pet-shop να μου προμηθεύσει μία τέτοια γάτα; Πάντα ήμουν εναντίον του να πληρώνεις για ένα ζώο, αλλά τη γάτα που θα ήθελα να έχω δεν μπορώ να τη βρω με άλλο τρόπο, απ' όσο κατάλαβα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπράβο σου που το σκέφτηκες και το έψαξες τόσο πολύ. φαίνεται πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για Βιρμανίας (που θα μπορούσες να βρεις εννοω) αλλά γενικά απ'οσο έχω ακούσει είναι πολύ καλόβολες γατούλες. Εύχομαι το συντομότερο να τη βρεις και να περάσετε πολλές και ευτυχισμένες μέρες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω δεν μπορω να σε βοηθησω στην αναζητηση, αλλα ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις :):)

Θα μπορούσατε, σας παρακαλώ, να μου πείτε πού θα μπορούσα να βρω ένα pet-shop να μου προμηθεύσει μία τέτοια γάτα; Πάντα ήμουν εναντίον του να πληρώνεις για ένα ζώο, αλλά τη γάτα που θα ήθελα να έχω δεν μπορώ να τη βρω με άλλο τρόπο, απ' όσο κατάλαβα.
Χμμμ... Ίσως να μπορούσες, εναλλακτικά, να ρίξεις μια ματιά στις μικρές αγγελίες, μήπως βρεις κανέναν ιδιοκτήτη τέτοιας γάτας που να δίνει τα μικρά. Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις και σε κτηνιατρεία της περιοχής σου, αν ξέρουν καμία θηλυκή Βιρμανίας που να έχει γεννήσει.
Πέρα από το ιδεολογικό πρόβλημα της πώλησης ζώων από πετ σοπ, υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα: πολλές φορές τα ζώα που προέρχονται από φάρμες αναπαραγωγής (kitten mills) έχουν εκ γενετής πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας...

ελπιζω να βρεις αυτο που ψαχνεις!!:):P:up:

Επίσης μπορείς να ρωτήσεις τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας
τηλ. 210 90 11 038
αν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα!:)

Θα δώσεις κάτι παραπάνω, αλλά σκέψου ότι απ' το πετ σοπ θα αγοράσεις ένα ζώο κατά πάσα πιθανότητα άρρωστο, με ελλειπή κοινωνικοποιήση και χίλια δυο προβλήματα που θα βγουν στο μέλλον. Μην τους στηρίζεις!

Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας! Αυτό για τα pet-shop δεν το είχα σκεφτεί - ότι μπορεί, δηλαδή, να μου δώσουν ένα γατάκι άρρωστο:( Καλά που μου το είπατε! Και θα πάρω το τηλέφωνο που μου δώσατε, να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που να εκτρέφει γάτες. Μια αναζήτηση στο Ίντερνετ έδειξε ότι έχουν δημιουργηθεί σωματεία και εκτροφεία για τέτοιες γάτες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη - μόνο στην Ελλάδα δεν βρήκα τίποτα:mad: Είναι δυνατόν πάντα να είμαστε τελευταίοι;

Κοίτα, σίγουρα θα υπάρχει, απλώς δεν είμαστε πολύ καλοί με το Ίντερνετ.:P Να φανταστείς, προσπαθούσα να βρω τη σελίδα του ΕΟΓ, αλλά το domain τους πωλείται...:down: Απ' το 11888 βρήκα το τηλέφωνο.

Α, επίσης ξέχασα να σου πω να παίρνεις πρωινές ώρες και να επιμείνεις μερικές φορές. Χρειάζεται να εξηγήσω γιατί;:rolleyes:

Αν δε βρεις κάτι άλλο, ίσως να μπορέσεις να πάρεις ένα γατάκι από κάποιο εκτροφείο στην Ευρώπη και να κανονίσεις να σου το στείλουν αεροπορικά. Το είχε κάνει η Μάριελ με το γάτο της, το Νόελ. ;)

Μπορεις να ζητησεις να σου φερουν τη γατα απο το εξωτερικο. Ρωτα τη Mariel, που πηρε απο την Αυστρια(?) τον Νοελ.

Αν δε βρεις κάτι άλλο, ίσως να μπορέσεις να πάρεις ένα γατάκι από κάποιο εκτροφείο στην Ευρώπη και να κανονίσεις να σου το στείλουν αεροπορικά. Το είχε κάνει η Μάριελ με το γάτο της, το Νόελ. ;)

Τα ιδια γραψαμε!Πιασε κοκκινο!:lol:

Εξισου στην ρωσια υπαρχουν γατες βιρμανιας σαν αδεσποτες φαντασου ειναι παρα πολλες.. ειχα παει την χουχουδιτα να ζευγαρωσει σ ενα σπιτι ρωσων που ειχαν εναν τετοιο τεραστιο γατο και μου ειπαν οτι στην ρωσια βρισκεις πανευκολα...εαν εχεια κανενα γνωστο ρωσοποντιο ισως μπορει να σου βρει ευκολα

Εξισου στην ρωσια υπαρχουν γατες βιρμανιας σαν αδεσποτες φαντασου ειναι παρα πολλες.. ειχα παει την χουχουδιτα να ζευγαρωσει σ ενα σπιτι ρωσων που ειχαν εναν τετοιο τεραστιο γατο και μου ειπαν οτι στην ρωσια βρισκεις πανευκολα...εαν εχεια κανενα γνωστο ρωσοποντιο ισως μπορει να σου βρει ευκολα

Πήγες τη γατούλα σου στη Ρωσία για να ζευγαρώσει με γάτο Βιρμανίας; :confused: Δηλαδή, αν καταφέρω και αποκτήσω ένα τέτοιο γατουλίνι θα πρέπει να το ξενιτέψω για να κάνει απογόνους;

Πάντως, Φωτεινή, αν αποκτήσεις γατάκι Βιρμανίας (αρσενικό ή θηλυκό), το πιο υπεύθυνο από μέρους σου είναι να το στειρώσεις.

Αυτό έχω σκοπό να κάνω όταν έρθει η ώρα. Εκτός αν βρεθεί κανένα καλό Βιρμανέζικο ταίρι πριν, έτσι για να αποκτήσει μια φορά απογόνους;)

1.000 ευρώ:/: Τόσα ζητάνε για ένα γατάκι Βιρμανίας. Μερικοί δεν περιλαμβάνουν σε αυτή την τιμή ούτε τα μεταφορικά και άλλοι - οι περισσότεροι - θέλουν να πάω εγώ να το πάρω στο εξωτερικό. Και ξέρετε ποιό είναι το πιο "εξωφρενικό" απ' όλα; Ότι αυτά τα χρήματα με βλέπω να τα δίνω για να αποχτήσω το γατί :hmm: Εκτός αν βρω κάτι άλλο, παρόμοιο, όπως ένα Ράγκντολ (απ' ό,τι διάβασα υπάρχει ένα εκτροφείο στην Ελλάδα - να δούμε αν έχει γιατιά διαθέσιμα). Θα ήταν καλή εναλλακτική ένα Ράγκντολ;

Μήπως ξέρει κανείς το σωστό τηλέφωνο του εκτροφείου για Ράγκντολ της Τατιάνα Κογεβίνα; Αυτό που αναφέρεται εδώ και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ομίλου Γάτας είναι λάθος:(

Έχεις σκεφτεί να ψάξεις ένα γατάκι που να μην είναι ράτσας αλλά να μοιάζει με ράτσας; Κοίτα λίγο τα γατάκια που χαρίζονται στις αγγελίες, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Φωτεινή συμφωνώ με την Anabou. Ο γατος μου ο Σιβα ειναι Βιρμανιας. Αν θελεις μια γενική περιγραφή του χαρακτηρα του πες μου. Φατσικά τα γνωριζεις τα Βιρμανίας απο φωτογραφιες πιστευω.

Και για του λόγου το αληθές:
120px-Bicolorchoc.jpg
sakis7_thumb.jpg

Στην πρώτη φωτογραφία είναι μια γάτα ραγκντολ και στην δεύτερη ο κοπριτογατούλης μου. Μια άλφα ομοιότητα υπάρχει δεν μπορείς να πεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back