Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ Η γατούλα είναι 4 μηνών περίπου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
είναι μικρούλι και πάνω στην τρέλα του!!!
η συμπεριφορά του είναι απόλυτα φυσιολογική!!!
θέλει απλά να παίξει!!

παίξε κ εσύ μαζί του πάρτο και κανενα παιχνιδάκι και μην φοβάσαι μην σε γρατζουνίσει κ αυτο μέσα στο πρόγραμμα είναι απο την στιγμή που πήρες γατουλίνι

αν δεις οτι γρατζουνάει και δαγκώνει έντονα λέγε του ΜΗΗΗΗ!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ Tia ! Με καθησύχασες παντός γιατί πραγματικά δεν ήξερα εάν όντος ήθελε να παίξει ή αν για κάποιο άλλο λόγο το πάθαινε αυτό . Θα του πάρω και παιχνιδάκι και ας ελπίσουμε οτι δεν θα γίνει πιο ζωηρό! Μου αρέσει όταν είναι ήρεμο και κάθετε και το ζουλάω συνέχεια και γουργουρίζει . 
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος

γενικότερα είναι και θέμα χαρακτήρα το πόσο ζωηρό ειναι το γατούνι αλλα στην δική σου περίπτωση μάλλον
όσο μεγαλώνει και εξοικειώνεται και με εσένα και με τον χώρο σίγουρα θα γίνετε όλο και πιο ζωηρή (φυσικά και λόγο ηλικίας)αλλα μην σε τρομάζει αυτό ίσα ίσα!!!
θα δεις οτι θα παίζετε μαζί κ θα το απολαμβάνεις όσο δεν πάει!!!

εγώ κάθομαι και γελάω μόνη μου όταν παίζω με τα μωράκια μου!!!(πέρα απο το γεγονός οτι μιλάμε κανονικά μεταξύ μας)

Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Στην αρχή όταν το πρωτοφέραμε ήταν τόσο ήσυχο σαν λούτρινο . Καθόταν στο καλαθάκι του πάνω στο μαξιλαράκι του και δεν το κουνούσε ! Πίστευα ότι έτσι θα έμενε
Τώρα πάλι κάθετε κάποιες ώρες εκει,πάλι θέλει χαδάκια , αλλααα πότε ποτε του έρχεται και καμια αναλαμπή και γίνεται μια κινητή σβουρα που θέλει να παίξει
Μάλλον οσο πιο πολύ εξοικειώνεται με τον χώρο και μαζι μας θέλει σημασία στο παιχνίδι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.Στην αρχη..ηταν τοσο ησυχο,γιατι απλα ηταν φοβισμενο και δεν σας ηξερε.Να ανησυχουσες αν σε τετοια ηλικια,δεν ηταν ζωηρο.Ειναι απολυτα φυσιολογικο.Και οπωσδηποτε να του παρεις παιχνιδακια.Να το χαιρεσαι.

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Άστο να το κάνει και μη το φοβάσαι όταν τινάζει το ποδαράκι του προς το μέρος σου. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Καμιά φορά άθελά του θα σε γραντζουνίσει. Μερικές φορές καθώς θα περπατάς θα πετάγεται από το πουθενά και θα σε κτυπά με το ποδαράκι του χαμηλά στο πόδι σου. Το έχουν όλα τα γατάκια αυτές τις συνήθειες. Κάνε ρολό ένα χαρτί η πάρε ένα καπάκι Κοκακολας και δώστα να παίξει.
Να σου ζήσει και θα χαρούμε να δούμε καμιά φωτο
MissKit
Επιφανές μέλος
Όπως σου είπαν και οι άλλοι, μην το αφήνεις, παίξε μαζί του!!! Ο γατούλης μου αντίθετα με τα προστάγματα της φυλής του, που τον θέλουν αποκλειστικά κύριο του καναπέ, έχει περάσει το ένα έτος και μια φορά την ημέρα τουλάχιστον τον πιάνει παράκρουση! Τρέχει παντού σαν κυνηγημένος. Τον παίρνω κι εγώ στο κυνήγι, του κρύβομαι και με βρίσκει, κρύβεται αυτός και περνάμε μισή ώρα μες στην τρέλα να τρέχουμε στο σπίτι.
Διασκέδασέ το, θα σου αρέσει πιο πολύ από ό,τι στο γατάκι σου στο τέλος!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
και εγώ το ίδιο κάνω, αλλά τώρα που είμαι λίγο αρρωστούλης μου έχει φύγει ηπολλή όρεξη για παιχνίδι και μου' χει έρθει πολλή όρεξη για ύπνο. κάτι ύπνους που ρίχνω ώρες ώρες...
αυτό που κάνει το γατάκι σου είναι τελείως φυσιολογικό.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Στην αρχή όπως πολύ σωστά έγραψε η Έφη ήταν φοβισμένο. Τώρα έχει αρχίσει να εξικοιώνεται και θέλει απλά...να παίξετε!! Δεν υπάρχει πιο γλυκό πράγμα από τη γρατσουνιά του γατιού σου!!! Όσο τρελό κι' αν ακούγεται αυτό! (Θα με θυμηθείς μια μέρα)
Σκέψου ένα τόσο δα πραγματάκι όπως είναι το δικό σου τώρα καταρχήν πως δεν ξέρει ακόμη πότε να κρατήσει τα νυχάκια του μέσα.. μεγαλώνοντας θα μάθει.. αλλά τώρα είναι απλά ένα μωρό που ακολουθεί τα ένστικτά του.. παίξε μαζί του άφοβα! Αυτό θα σας συνδέσει ακόμα πιο πολύ. Πήγαινε σε ένα πετ σιοπ και πάρε του παιγνιδάκια που είναι δεμένα σε σχοινί ή καλάμι. Αυτά θα τα λατρέψει. Επίσης αν μπορείς να του πάρεις γατόδεντρο για να σκαρφαλώνει, να παίζει, να κοιμάται ψηλά, να κρύβεται, να ξύνει τα νύχια του κι αυτό καλά θα ήταν να το αποφασίσεις κάποια στιγμή.
Περιμένουμε φώτο!!
Tinacat
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας
Του πήρα και παιχνιδάκι και πλέων δεν το φοβάμαι . Του δίνω το χέρι μου ενώ το χαιδευω στην κοιλίτσα και αυτο το αρπάζει με τα χεράκια του (χωρίς να με γρατζουνίσει) και το βάζει στο στοματάκι του. Θέλει να παίξει και πιστεύω πως καταλαβαίνει πως το αγαπάμε πολυ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
αχου μωρέ!!!!

είδες!!!

σούπεερρρρ μπράβοοο!!!

salahuddin
Νεοφερμένο μέλος
Χαιρετώ το φόρουμ. Συγχαρητήρια για το σάιτ!
Έχω πάρει έναν γάτο 2 μηνών, κεραμιδόγατο, με τον οποίο προσπαθώ να έχω την καλύτερη δυνατή συμβίωση, αλλά αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα, οπότε θα ήθελα τη βοήθεια των πιο έμπειρων.
Είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας το πολύ παιχνίδι, αλλά ο γάτος είναι λίγο άγριος. Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλα σε σύγκριση με τον προηγούμενο που είχα, ο οποίος ήταν Σιάμ, και ήταν πιο φιλικός και λιγότερο επιθετικός όταν έπαιζε. Ο δικός μου έχει μανία με τα δάχτυλα όλων, τα οποία συνεχώς δαγκώνει και τους κάνει δυνατές νυχιές. Χαρακτηριστικά, όταν κάθεται στην κοιλιά μου, τα ακολουθεί με το βλέμμα για να δει πότε θα τους κάνει επίθεση. Επίσης τραβάει καμιά φορά νυχιές στο πρόσωπο και ποτέ δεν κάθεται για χάδια, μόλις αρχίσω να τον χαιδεύω νιαουρίζει και φεύγει απ' τα πόδια μου. Κοινώς, δεν μπορώ να του βάλω (ανθρώπινα) όρια. Έχω προσπαθήσει να τον κάνω να μάθει το ονυχοδρόμιο βάζοντας και τα δικά μου νύχια να δει πώς είναι και τα δικά του, αλλά μάταια, απλώς το χρησιμοποιεί σαν παιχνίδι για να σκαρφαλώνει, κι όχι για να εξασκεί τα νύχια του (αυτά φροντίζει να τα βγάζει την ώρα που εγώ πάω να παίξω μαζί του). Επίσης έχω προσπαθήσει να του λέω Όχι Όχι, με το οποίο καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά γενικά, αλλά νομίζω ότι δεν το συνδέει με το λάθος που έκανε, ότι δηλαδή είναι αντίδραση στις δαγκωνιές ή στις νυχιές στο πρόσωπο.
Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά δεν είναι πρωτάκουστα σ' εσάς και ότι τα κάνει για να παίξει χωρίς ίχνος κακίας, αλλά δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα, γιατί δεν παίζεις εύκολα μαζί του αν δεν σακατευτείς και κυρίως γιατί οι άλλοι άνθρωποι φοβούνται να παίξουν λόγω των επιθέσεων, και κατά συνέπεια δεν επιζητούν συχνά την παρέα του. Επίσης κάνει κάτι που δεν έχω ξανακούσει από γάτα, έναν ήχος πολύ περίεργο, σαν σκύλος που σε κοιτάει νευριασμένος προτού επιτεθεί. Δηλαδή ένα γγκκκρρρρ, που το κάνει όταν παίζει με τα μπαλάκια ή όταν τρέχει να πιάσει κάτι. Τι να πω. Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι αποκλειστικά λόγω ηλικίας και θα ηρεμήσει, ή αν είναι μόνιμα στοιχεία του χαρακτήρα του και θα ενταθούν όσο μεγαλώνει.
Πραγματικά, είμαι προβληματισμένος.
MissKit
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα και καλώς ήλθατε! ^-^
Σχετικά με το γατάκι σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, πόσο μικρό το πήρατε από τη μαμά του; Ξέρετε, τα γατάκια μαθαίνουν τα όρια του παιχνιδιού και κοινωνικοποιούνται στην ηλικία των 2 με 3 μηνών. Το δικό σας γατάκι, αν αποχωρίστηκε πολύ νωρίς τη μαμά και τα αδελφάκια του δεν έμαθε να παίζει και πρέπει να το βοηθήσετε εσείς. Δεν ξέρω αν το Όχι το βοηθάει, συνήθως χρησιμοποιούμε το ΜΗ και ταυτόχρονα φύσημα στο πρόσωπο. Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε σε ένα κουτάκι κέρματα και να το κουνάτε κάθε φορά που κάνει κάτι μη επιθυμητό.
Τα παιχνίδια και τα δαγκώματα είναι φυσιολογικά, όπως επίσης είναι φυσιολογικό να μην κάθεται για χάδια. Απλώς πρέπει να του δώσετε να καταλάβει πως σας πονάει όπως θα του μάθαιναν η μαμά του και τα αδελφάκια του. Μεγαλώνοντας σίγουρα θα ηρεμήσει πάντως.
Να το χαίρεστε.

salahuddin
Νεοφερμένο μέλος
Το πήρα από τη μαμά του όταν ήταν 2 μηνών και μίας εβδομάδας, οπότε θεωρώ ότι έχει κοινωνικοποιηθεί. Γι' αυτό μου φαίνονται αυτά λίγο περίεργα, ιδιαίτερα το σκυλίσιο γγκκρρρρ και οι νυχιές στο πρόσωπο.
Ίσως να με τιμωρεί που λείπω από το σπίτι, καθότι εργάζομαι, και δεν είμαι όλη μέρα εκεί να παίζω μαζί του. Ψάχνω να βρω τι φταίει και αν διορθώνεται, και προπαθώ να του δίνω να καταλάβει ότι υπάρχουν όρια στις δαγκωνιές και στις νυχιές.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι οδηγίες που σου δίνει η εμπειρότερη από εμένα MissKit είναι οι καλύτερες δυνατόν. Εγώ όταν με πονούσε του το έδινα να το καταλάβει με σταμάτημα του παιχνιδιού μας, έφευγα από κοντά του και δεν του έδινα σημασία για αρκετή ώρα. Αλλά πολλές φορές το τσογλάνι αφού με κοιτούσε περίεργα, εντόπιζε άλλο σημείο για να πάει να παίξει. Για τον ονυχόδρομο θα πρέπει να επιμένεις και μην τον έχεις κοντά σε τοίχο η έπιπλο. Τοποθέτησε τον στη μέση του δωματίου.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα και απο εμας!
Πολλα απο αυτα που περιγραφεις ειναι στοιχεια που συναντησα και εγω στη μικρη μου και μεγαλωνοντας θελω να σου πω οτι ηρεμησε αρκετα, χωρις να σημαινει οτι δεν παιζει ακομα!
Συγκεκριμενα δηλαδη τα γρυλισματακια και το κυνηγι των δαχτυλων....bingo!
Εγω προσπαθησα (και το κανω ακομα) οταν βγαζει νυχια στο παιχνιδι πανω στα δικα μου χερια η ποδια, να φωναζω αου αου, οχι πολυ δυνατα, κατι που στη δικια μου εχει αποτελεσμα διοτι χαλαρωνει το γραπωμα της. Επισης οσο πιο αποτομα απομακρυνεις τα χερια η ποδια η δαχτυλα σου τοσο περισσοτερη δυναμη συνηθως βαζουν οι γατες οποτε οταν παιζεις μαζι τους με μελη του σωματος σου να φροντιζεις να κανεις ηρεμες κινησεις. Οταν βλεπω οτι βγαζει αρκετο νευρο και θελει να δαγκωσει πολυ απομακρυνω το χερι μου μου και της δινω καποιο απο τα παιχνιδια της για να βγαλει πανω του το αχτι της!

Οσο για το ονυχοδρομιο μην απελπιζεσαι, μου πηρε πανω απο μηνα να της μαθω να ξυνει τα νυχια της εκει (η μεγαλη μου δεν το χρησιμοποιει ποτε σκεψου
). Εξυνα τα δικα μου νυχια και μετα επαιρνα απαλα το πατουσακι της και το ετριβα εκει πανω. Στην αρχη αδιαφορουσε, συνεχιζε και εξυνε τα νυχια της εκει που ηθελε, κυριως πανω στα ηχεια. Καθε φορα που την εβλεπα την απομακρυνα απο εκει και την πηγαινα στο ονυχοδρομιο και της το εδειχνα. Ε με τα πολλα εμαθε!Επισης κατι αλλο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι να τριψεις λιγο αποξηραμενο catnip (γατοχορτο-θα το βρεις σε καποια pet shop) πανω στο ονυχοδρομιο του γατουλη σου, καποιες γατες ελκονται ιδιαιτερα στη μυρωδια και την γευση του.
Καλη επιτυχια!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα και καλωσηρθες.

Ενα θα σου πω.Περιγραφεις τον δικο μου γατο..τον μπουκακο μου!
.Ετσι ακριβως ηταν μικρος.Φαντασου οτι ειχα,και εχω δηλαδη..ειδικο κολουβι για αγρια ζωα,για να τον πηγαινω στο γιατρο.Με τον καιρο και μεγαλωνοντας θα ηρεμισει.Τον βαθμο..δεν μπορω να τον ξερω.Εμενα εχει μεγαλη διαφορα..αλλα καποια πραγματα εχουν μεινει.Δηλαδη...ερχεται για χαδια μονο οταν θελει αυτος..που και που,ριχνει και καμια δαγκωνια..αλλα ειναι αξιαγαπητος..και εχει γινει πολυ πιο χαδιαρης απο οτι μικρος.Σας ευχομαι τα καλυτερα.
lili.
Δραστήριο μέλος
καλησπερα! περιγραφετε ακριβως τον γατο της γιαγιας μου. ο οποιος ποτε μα ποτε δεν ηρεμησε..ειναι 5 χρονων και αγριευει σε ολους μας. πολυ αγριο γατι.και αυτο κερμιδογατακι ειναι , ενα μαυρο. οταν ηταν μικρο λεγαμε πως θα ηρεμησει αλλα τελικα δεν ηρεμησε ποτε..δεν παιζει ποτε μαζι μας. και να κανει δηθεν πως παει να παιξει, μας αγριευει και μας επιτιθεται. ελπιζω ο δικος σας μεγαλωνοντας να αλλαξει. ευχομαι να εχουν δικιο οσοι εγραψαν πριν απο μενα σχετικα με το γατακι σας. γιατι η αφορμη, οχι η αιτια αλλα η αφορμη που δεν συμπαθουσα τις γατες πριν παρω τις δικες μου, ηταν ο γατος της γιαγιας μου!
Μπρέτσελ
Νεοφερμένο μέλος
Πρόσφατα έγινα και εγώ γατομανούλα! Πρίν απο 3 εβδομάδες λοιπόν υιοθετήσαμε με τον φίλο μου ενα υπέροχο γατάκι! Την Μπρέτσελ μας! Βρέθηκε έξω απο pet shop σε ηλικία ημερών, μέσα σε ενα κουτάκι! Οι άνθρωποι του pet shop το μαζέψανε και το φροντίσανε μέχρι να το χαρίσουν κάπου! Έμεις λοιπόν το πήραμε στο σπίτι οταν ήταν 1μισή μηνών! Φάνηκε να προσαρμόστικε αρκετά γρήγορα στο χώρο, της φτιάξαμε και δικό της δωματιάκι με πολλά παιχνίδια, ονυχοδρόμειο κτλ. και ήταν εξαρχής πολύ ζωηρούλι!
Το πρόβλημα εμφανίστηκε μετα απο περίπου 2 εβδομάδες! Παρατητήσαμε οτι πολλές φορές κατα τη διάρκεια των παιχνιδιών η συμπεριφορά της αλλάζει απότομα...συκώνεται όλη η τρίχα της ξαφνικά δεν μας πλησιάζει αλλο...επιτίθεται απότομα ενώ της μιλάμε γλυκά, η ουρίτσα της φουντώνει και προχωράει πλάγια! Στην αρχή νομίζαμε οτι ειναι μέρος του παιχνιδιού αλλα πλέον βλέπουμε οτι το παθαίνει και στα καλά καθούμενα χωρίς να παίζουμε και μάλιστα πολλές φορές ορμάει στα κεφάλια μας τραβάει τα μαλλιά!
Στεναχωριέμαι πολύ και δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν της αρέσει ώστε να το αλλάξω!
Τι πρέπει να κάνω? να την μαλώσω? Να συνεχίσω να της μιλάω γλύκα?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool