Το γατάκι μου είναι επιθετικό

Απάντηση: Επιθετική Συμπεριφορά απο μικρό γατάκι

Καλησπερα..και να χαιρεστε το γατουλινι σας:D
Και ομως παιζει...πιστεψε με παιζει!!!..Σαφεστατα και να μην την μαλωσεις...ειναι παιχνιδι..να εισαι σιγουρη για αυτο!.Τα γατακια οταν ειναι νεαρα..ακριβως ετσι κανουν..μεσα απο αυτα,μαθαινουν τις δυνατοτητες τους.Κανουν φανταστικες επιθεσεις,σηκωνουν τριχα κλπ.Αν ειχατε και αλλο γατακι..σιγουρα θα τα εκανε εκει.Δεν εχεις δει τα αδελφακια πως παιζουν;;Ομως δεν εχετε..και ετσι αυτον τον ρολο τον παιζετε εσεις.:)
Που να δεις τι μου εκανε ο δικος μου ο γατος..με παραφυλαγε κατω απο καναπεδες..μου αρπαζε το ποδι..και δεν το αφηνε με τιποτα...οταν με ρωταγαν τι ρατσα ειναι,τους ελεγα...ανθρωποφαγους-ανθρωποφαγους...
Σιγα σιγα..οσο μεγαλωνει θα ηρεμισει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ πολυυυ μας πήρες ενα μεγάλο άγχος! Αυτο με τα πόδια το κάνει και η δικιά μας και η αλήθεια ειναι οτι γελάμε καθε φορά που στήνει καρτέρι και περιμένει ποτε θα περάσει κάποιος να του ορμίξει! Φοβηθήκαμε απλά οτι μπορεί να μην της αρέσει κατι και να ξεσπάει με αυτον τον τρόπο! Ευχαριστώ και πάλι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως ισχύει ακριβώς έτσι.. Και εμείς που φιλοξενούμε μια μικρούλα 2,5 μηνών έκανε σαν τρελλή. Δάγκωνε, γρατζούναγε και έτρεχε από πίσω μας σε όλο το σπίτι. Από χθες που της φέραμε (την φιλοξενούμε και αυτήν) μία φιλενάδα, σε εμάς έρχεται μόνο για χάδια και όλα τα υπόλοιπα τα κάνει σε αυτήν. Να παίξουνε θέλουν τρομάρα μου. Είναι κάτι σαν τα μικρά παιδιά που σου τραβάνε τα μαλλιά να στα ξεριζώσουν.

Αυτο σκεφτήκαμε και εμείς να της βρούμε μια φιλεναδίτσα να ξεσπάει λιγάκι! Πάντως τις τελευταίες μέρες ουτε για χάδια πολυ έρχεται! Μόνο οταν νυστάζει...χορταίνω να την φιλάω και να την χαιδεύω...:clapup:

Να σας εξομολογηθω κατι;;; Ο μπουκακος μου...ακομα ζωντοβολο ειναι!!:hehe::hehe::hehe:....ναι..οκ..εχει ηρεμισει κατα πολυ..παρα πολυ..ομως οταν πειναει..ή οταν μιλαω στο τηλεφωνο,ερχεται και μου ριχνει κατι τσακανιες..μα κατι τσακανιες...αλλο πραγμα!!
Παντως τα περισσοτερα ηρεμουν κατα πολυ.Μην κοιτας τον δικο μου..ειπαμε..ανηκει στη ρατσα ανθρωποφαγους-ανθρωποφαγους..:hehe::hehe::hehe:

:D εχω λιώσει με το ανθρωποφάγους ανθρωποφάγους....!Γενικά πιστέυω οτι οι γάτες δεν μεγαλώνουν ποτέ και κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους. Γι'αυτο ανησυχώ μην ξυπνήσω φαλακρή καμιά μέρα:D:D:D

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ......πολυ μου αρεσε αυτο...:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:
κοιτα..ειναι και στην προσωπικοτητα της καθε γατας.Δεν ειναι ολες το ιδιο...πχ...οι δικες μου..ενω εχουν μεγαλωσει στο ιδιο περιβαλλον..τα βρηκα απο πολυ μικρα..ειναι εντελως διαφορετικα.Η μικρη μου...νυχι δεν βγαζει...ο μεγαλος...ειπαμε τι ειναι..:hehe:

Ναί σίγουρα ειναι και το θέμα της προσωπικότητας δεν το συζητάω...αν και έχω παρατηρήσει( απο την εμπειρία μου με τα σκυλιά κυρίως) οτι τα αρσενικά ειναι πάντα λίγο πιο ζωηρούλικα και πιο γκρινιάρικα( άντρα θέλω τώρα τον θέλω ενα πράμα)! Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή αν υπάρχει όντος διαφορά...

χμ....δεν ξερω..πιο μπουνταλαδες μου φαινονται..πιο ζωχαδες..και πιο βλακες...οπως σε ολα τα ειδη τα αρσενικα..:hehe::hehe::hehe::hehe:...συγνωμην αντρουληδες του φορουμ..:bleh:

παιδιά έχω πάρει και εγώ ένα γατάκι από το δρόμο και είναι μάλλον 3 μηνών και έχει πολύ επιθετική συμπεριφορά όταν παω να το πάρω αγκαλιά και γρυλιζει. Είμαι καινούργια στη σελίδα και δεν ξέρω που να απευθυνθώ.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kαλησπερα και καλωσηρθες,.:)
Καταρχην να σε ενημερωσω να μην γραφεις greeklish,γιατιν απαγορευεται απο τους κανονισνμους του site.Δες σε παρακαλω τα πμ σου.
Μην αγχωνεσαι..και μην πελαγωνεις.Εινια απολυτα φυσιολογικο αυτο.Το γατακι φοβαται..σκεψου οτι ηταν αδεσποτο,οτι μπηκε σε ενα καινουργιο περιβαλλον..οτι δεν σε ξερει.Η επιθετικη συμπεριφορα ειναι λογο φοβου και ανασφαλειας.Θελει υπομονη...και να μην το πιεζεις καθολου για χαδια κλπ.Βαλε σε ενα ησυχο δωματιο..αν ειναι δυνατον αυτο,την αμμολεκανη του..το φαγακι τοιυ και το νερακι του...οχι αποτομες κινησεις και θορυβους..αστο να εξοικιωθει με το χωρο..να ηρεμισει...και στη συνεχεια ανοιξε απλα την πορτα..κια αστο μονο του να εξερυενησει και να μαθει το υπολοιπο σπιτι.
Ξαναλεω...μην το παιρνεις αγκαλια...ειναι πολυ νωρις ακομα..σε φοβαται.Τη γατα..πρεπει μονη της να την αφησεις να ερθει.:)

χαχαχαχα....δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζι σου.... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

σε ευχαριστώ πολύ γιατί είχα τρελαθεί.σίγουρα όμως θα ηρεμισει ? το μεγάλο το αποδέχεται το μικρό κ αυτό τίποτα.τρώει με το δυσκολία κ χθές έφυγε κ πήγα κ το μάζεψα από το δίπλα σπίτι που πήδηξε.πόσο καιρό θα πάρει να προσαρμοστεί?

Κιρρα 55 έχει δίκιο η πουπουλίνα σε όσα σου λέει....μην βιάζεσαι! Φτιάξ του ένα χώρο δικό του που να μπορεί να νιώθει ασφάλεια και δώς του χρόνο να προσαρμοστεί, φρόντισε όμως η αμμολεκάνη να μην είναι πολυ κοντά στο πιατάκι με το φαγητό του! Την μικρούλα μου και τώρα ακόμη δεν την πιέζω για χαδάκια....μονο όταν νυστάζει έρχεται συνήθως!:clapup:

Ακου κατι....αν το αφηνεις να κυκλοφορει εκτος σπιτιου..να μην εισαι σιγουρη για τιποτα.Δυστυχως..καθημερινα βλεπουμε θεματα με γατακια που εβγαιναν εκτος σπιτιου..και δεν ξαναγυρισαν..ή πεθαναν.Φιλικη συμβουλη...ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ.
Απο εκει και περα..σαφεστατα και θα ηρεμισει...αλλα θελει υπομονη...και προπαντως να μην το πιεζεις καθολου.Ουτε για αγκαλιες ουτε για χαδια.Και μην αγχωνεσαι τοσο..γιατι νιωθει και αυτο τη νευρικοτητα σου..και γινεται πιο νευρικο.
Οσον αφορα το οτι τρωει με δυσκολια..δεν μου αρεσει αυτο.Θα πρεπει να το πας στον κτηνιατριο να το εξετασει...μπορει να εχει καποιο προβλημα το μικρο...αλλα ουτως ή αλλως πρεπει να επισκεφτητε κτηνιατρο..για τις αποπαρατωσιτωσεις...και μια γενικη εξεταση.:)

το πηγα αμεσως σε κτηνιατρο απλα εχει μια ιωση κ μοθ εδωσε σιροπακι κ σταγονες για τα ματια κ του εκανα κ αποπαρατωσιτωσεις με ενα υγρο ποθ του βαζεις στο κεφαλακι γιατι ειχε ψυρες.βασικα δεν τρωει με δυσκολια αλλα αρνητε αρκετη ωρα να φαει.με το μεγαλο τον γατο τι να κανω?ο μεγαλος φενετε να το εχει δεχτει το μικρο ομως αντιδρα οταν παει να το μυρισει.ι αληθεια ειναι οτι το επερνα αγκαλια γιατι νομιζα οτι ετσι πρεπει.να αφινω το μεγαλο στον ιδιο χωρο με το μικρο??

ωραια..απο κτηνιατρο ειμαστε οκ.
Κοιτα..κανονικα..η καλυτερη επαφη..ειναι η σταδιακη..δηλαδη σε αλλο δωματιο το καινουργιο,σε αλλο το παλιο.Ομως εδω βλεπω οτι δεν εχει προβλημα ο μεγαλος.Ομως φοβαται ο καινουργιος.Για αυτο..αν μπορεις...βαλτο αρχικα σε ενα δωματιο..με τα πραγματα του,απλως για να ηρεμισει..και να τρωει με ανεση.Ομως πραγματικα,απο αυτα που λες..δεν βλεπω καποια δυσκολια μεταξυ τους..ισως εσενα να φοβαται περισσοτερο το γατι..και οχι τον αλλο γατο.
Σου ξαναλεω..οχι...δεν πρεπει να τον παιρνεις αγκαλια τωρα..ουτε να τον χαιδευεις.Σιγα σιγα θα γινουν αυτα..θα πρεπει να νιωσει ασφαλεια το γατακι..θα παρει καποιες μερες..ειναι σιγουρο αυτο.

Κι εμένα τις πρώτες μέρες δεν έτρωγε πολυ.....την κυνηγούσα με το πιάτο....σε όποιο δωμάτιο βρισκόταν της πήγαινα και το πιατάκι να το βλέπει! Σταδιακά ξεκίνησε να τρώει όλο και περισσότερο! Καλό θα είναι να δοκιμάσεις και διαφορετικές τροφές ίσως να μην του αρέσει κάποια που παίρνεις και γιαυτό να μην τρώει! Η δικιά μου τώρα έφτασε σε σημείο να με βλέπει να τρώω και να θέλει και το δικό μου το φαϊ:loltooth::loltooth::loltooth:. Νομίζω είναι λογικό....ζούσε τόσο καιρό στο δρόμο και βρέθηκε ξαφνικά σε ξένο σπίτι με ξένους ανθρώπους, δώς της λίγο χρόνο να καταλάβει τι γίνεται...

σε ευχαριστω για τις συμβουλες κ ελπιζω να πανε ολα καλα γιατι το μικρο γατακι μασ εχει βγει πολυ τσαμπουκας.λες να εχει σχεση που ειναι 3 μηνων κ να μην επρεπε να το παρω?αλλα μου ειπαν εκει που ρωτησα στο νοσοκομειο που ηταν οτι αν δν το επερνα σιγουρα καποιος θα του εβαζε φολα για να μην γεμισει η αυλη τοθ νοσοκομειου.επλιζω να εκανα καλα που το πηρα.

Καλε...εννοειται πως επρεπε να το παρεις...δεν υπηρχε περιπτωση να επιβιωσει αλλιως...:eek:
Απλα..θελει χρονο να προσαρμοστει...μην αγχωνεσαι..ολα καλα θα πανε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back