Το γατάκι μου είναι επιθετικό

μιλήσατε στην αρχή για επιθετικη συμπεριφορα.ο μόργκαν μου ειναι πλέον 3 μηνων και έχει παρόμοια συμπεριφορά.καμπουριαζει σηκώνεται η τριχα του περπαταει πλάγια μεχρι να επιτεθει στα χερια μας στα ποδια μας...το χειροτερο βεβαια ειναι οτι στις 3 τα ξημεροματα ξυπναει ο κυριος χαλαει τον κοσμο με τα παιχνιδια του και επιτίθεται στα ΄ποδια μας στο κρεββατι ...μεγάλη ταλαιπωρία.. αφου κουραστει χώνεται μεσα στα μαλλιά μου "ζυμωνει" το κεφαλι μου γουργουρίζοντας και κοιμάται.σημερα καναμε και το τελευταίο εμβόλιο για φετος και ειναι ιδιαιτερα ηρεμος και κοιματε (μηπως να τον εμβολιαζω καθε μερα?χιχι)
μακαρι να σοβαρευτεί μεγαλώνοντας και να σταματήσουμε με τον τασο να μετράμε δαγκώματα και γρατζουνιες.. το λατρέυουμε το ζωντόβολο!!

απόλαυσε την κάθε στιγμή!!! μόνο 1 φορά στη ζωή τους είναι μικρά, θα μεγαλώσουν και θα αναπολείς την φασαρία τους!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο γάτος κρέμεται απο τα χέρια μου με τα δόντια του

Κατ'αρχην να χαιρετισω την παρεα, ειναι το πρωτο μου ποστ και δεν εχω κατσει να συστηθω, να φτιαξω το λογαριασμο μου, να βαλω φωτογραφια κλπ κλπ... (θα το κανω απο αυριο, για σημερα θα κανω εναν μικρο προλογο στην ολη ιστορια και θα πω τον πονο μου)

Ξεκιναω.

Φιλοι μου βρηκαν ενα μωρο γατι το καλοκαιρι, σε μια αυλη στο χωριο να κλαιει. Αφου το αφησαν 2 μερες μηπως ερθει η μανα του αποφασισαν οτι κατι επρεπε να γινει γιατι θα πεθαινε. Τοτε μπηκα εγω στη μεση και αποφασισα να το φροντισω μεχρι να μεγαλωσει λιγο και να σταθει στα ποδια του. Δεν ειχα καμια ιδεα για τη φροντιδα ενος ζωου και δεν μπορουσα καν να ψαξω στο ιντερνετ μιας και ημουν στο χωριο. Ευτυχως το πηγα αμεσως σε κτηνιατρο και εκεινη μου ειπε τα βασικα που πρεπει να κανω.

Με αρκετη κουραση καταφερα να τον βοηθησω, τον ταιζα καθε 4 ωρες, με ξυπνουσε το πρωι με κλαμματα για να του βαλω να φαει κλπ κλπ. Οποιος-α μεγαλωσε γατι μονος-η του-της τα ξερει Εμενα μονος μου και ενιωθα σαν ανυπαντρος πατερας. Ευτυχως επεζησε, τον αγαπησε και η μανα μου που δεν ηθελε να ακουει για κατοικιδια και στο τελος του καλοκαιριου δεν μας πηγαινε η καρδια να τον αφησουμε μονο του στο χωριο. Φοβομουν και τους κατοικους ( βαζουν φολες, μαζευουν τα μικρα γατακια με σακουλες και τα πετανε στα σκουπιδια κλπ) αλλα και τα αμαξια που μπορει να τον εκαναν πιτα.

Ο Αρης ειναι πλεον σχεδον 3 μηνων, αρχοντας στο σπιτι στην Αθηνα, εχει 2 ατομα να τον φροντιζουν και να τον αγαπανε. Κοιμαται στους καναπεδες μας και βλεπει και τηλεοραση με τη μανα μου.

Το προβλημα μου ειναι η συμπεριφορα του προς εμενα. Τη μανα μου τη φοβαται λιγο διοτι καθε φορα που δαγκωνε του φωναζε και τον τρομαζε, αλλα με εμενα εχει υπερβολικη ανεση και μου εχει κανει τα χερια αγροκτημα. Προσπαθω να του επιβληθω (οχι με τη βια προφανως) ωστε να μην δαγκωνει αλλα δε γινεται τιποτα. Εχω διαβασει και αλλο ενα ποστ που ελεγε πως πρεπει να του λεμε "αου" κλπ κλπ και να το πιανουμε απο το σβερκο αλλα δε με ακουει καν οταν του λεω "αου" , επισης οταν τον πιανω απο το σβερκο ερχεται παλι και γραπωνεται. Υπαρχει περιπτωση τωρα που μεγαλωσε να τον στρωσω χωρις να με φοβαται ή πρεπει να συνηθισω τις κοκκινες γραμμες στα χερια μου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: sos θα μου βγαλει το δερμα. Ο γατος κρεμεται απο τα χερια μου με τα δο

Καλημέρα:) Κάποια λύση θα υπάρχει αλλά εγώ προσωπικά δεν την έχω βρει ακόμα γιατί το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ,με δαγκώνει παντού,γατζώνεται πάνω μου όταν περπατάω κ δεν με αφήνει να κοιμηθώ αφού κυνηγάει τις πατούσες μου:mad: Δοκίμασε αν σε δαγκώνει να το πιτσιλάς ελάχιστα με νεράκι ή να το φυσάς απαλά στο προσωπάκι του κ να του λες επιβλητικά ΟΧΙ. Στον δικό μου γάτο βέβαια δεν πιάνουν αυτά, έχω δοκιμάσει τα πάντα κ με τίποτα δεν μαθαίνει:confused: Ας μας πουν κ άλλα μέλη κανένα άλλο κόλπο:P

Απάντηση: sos θα μου βγαλει το δερμα. Ο γατος κρεμεται απο τα χερια μου με τα δο

Welcome to the club!!!Κι εγώ ακριβώς το ίδιο θέμα έχω κι ας είναι ακόμη 2.5 μηνών, δοκίμασα όλα τα κόλπα που συστήνουν στο φόρουμ αλλά τίποτα...εμένα κυρίως δαγκώνει και γραντζουνάει...και με το που βλέπει τις παλάμες μου νιαουρίζει απειλητικά....λες και είναι ταύρος και του κουνάς το κόκκινο πανί...δεν ξέρω τι να κάνω...αλλά αποφάσισα για αρχή, την επόμενη φορά που θα πάμε στον κτηνίατρο να του κόψει τα νύχια...

Απάντηση: SOS, θα μου βγάλει το δερμα. Ο γάτος κρέμεται απο τα χέρια μου με τα

Ετσι κανουν πολλα μικρα σε αυτην την ηλικια.Ο δικος μου ηταν ακριβως οπως και ο δικος σου.Σαφεστατα και μεγαλωνοντας ηρεμισε.(βεβαια που και που,μου πεταει και τωρα καμια δαγκωνια,αλλα καμια σχεση με αυτο που γινοταν οταν ηταν μικρος)
Ειναι φυσιολογικο γιατι σε αυτην την ηλικια δοκιμαζουν τις δυνατοτητες τους.Αν ειχε αδελφακι,θα τα εκανε εκει.,Δεν εχεις δει τα μικρα που παιζουν με δαγκωματιες;Απλα δεν εχει,και τα κανει σε εσενα.
Οταν λοιπον σε δαγκωνει ΜΗΝ τραβας το χερι σου.Προσπαθησε να του τραβηξεις αλλου την προσοχη.Πετα του ενα μπαλακι ή με το αλλο χερι σου πιαστου την ουρα.Κρεμεται προφανως απο το χερι σου γιατι εκεινη την ωρα προσπαθεις να το τραβηξεις,αλλα ειναι λαθος αυτο.:)
Θα ηρεμισει μεγαλωνοντας μην ανησυχεις.Και εγω ριγε ημουν..:P

Δεν υπάρχει κανένα θέμα και κανένας λόγος άγχους. Μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτα.Εμάς το μικρό μας τώρα που είναι 5 μηνών, μόνο μας δαγκώνει(απαλά-δεν πονάει). Το γρστζούνισμα το έχει κόψει εντελώς(εντάξει πέραν μιας εξαιρετικής περίπτωσης). Και ακριβώς επειδή ήταν πρώην ορφανό μας είχε πεθάνει όταν ήταν μικρούλα.Τώρα πλησιάζει 5 μηνών και έχει ησυχάσει ως προς αυτά. Απλά λίγη υπομονή χρειάζεται.

Απάντηση: SOS, θα μου βγάλει το δέρμα. Ο γάτος κρέμεται απο τα χέρια μου με τα

Παιδιά δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι πολύ απογοητευμένη, ο γάτος μου, μου φαίνεται ότι με μισεί....το πρωί με βλέπει και παίρνει στάση άμυνας (καμπουριάζει, φουντώνει την ουρά του και περπατάει πλάγια) και μόλις τεντώσω το χέρι μου να τον χαϊδέψω, πηδάει κανονικά-ορμάει δλδ...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βράδυ ηρεμεί και κάθεται να τον πάρω αγκαλιά....και για να μην νομίζετε ότι είμαι υπερβολική, στον φίλο μου δεν το κάνει αυτό...σκέφτομαι τώρα μήπως ήταν λάθος που τον έπιανα απο το σβέρκο και τον απομάκρυνα φωνάζοντάς του ''μη'' γιατί έτσι μπορεί να ανέπτυξε εκδικητικά συναισθήματα σε εμένα, ενώ ο φίλος μου που δεν του έκανε απολύτως τίποτα, την έβγαλε καθαρή που λέμε...κλαψ...

Παιδιά δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι πολύ απογοητευμένη, ο γάτος μου, μου φαίνεται ότι με μισεί....το πρωί με βλέπει και παίρνει στάση άμυνας (καμπουριάζει, φουντώνει την ουρά του και περπατάει πλάγια) και μόλις τεντώσω το χέρι μου να τον χαϊδέψω, πηδάει κανονικά-ορμάει δλδ...δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το βράδυ ηρεμεί και κάθεται να τον πάρω αγκαλιά....και για να μην νομίζετε ότι είμαι υπερβολική, στον φίλο μου δεν το κάνει αυτό...σκέφτομαι τώρα μήπως ήταν λάθος που τον έπιανα απο το σβέρκο και τον απομάκρυνα φωνάζοντάς του ''μη'' γιατί έτσι μπορεί να ανέπτυξε εκδικητικά συναισθήματα σε εμένα, ενώ ο φίλος μου που δεν του έκανε απολύτως τίποτα, την έβγαλε καθαρή που λέμε...κλαψ...
Aυτά τα πλαϊνά βηματάκια, το καμπούριασμα και η φουντωμένη ουρίτσα , στην προκειμένη υποδηλώνουν διάθεση παιχνιδιού!Όντως , σου ¨επιτίθεται¨ , αλλά ως παιχνίδι, καμία σχέση με εχθρικά αισθήματα! (Αχ πώς μου λείπουν αυτά τα πλαϊνά βηματάκια.....τα δικά μου τα έχουν σταματήσει, σπάνια τα κάνουν...)
Οπότε, θα σου έλεγα αντί να απογοητεύεσαι, να αρχίσεις να απολαμβάνεις το ότι ο γάτος σου σε προτιμάει για το παιχνίδι του, και άρχισε να συμμετέχεις και συ όταν βλέπεις αυτό το κάλεσμα!:)

Παιδιά δεν ξέρω αλλά εγώ είμαι πολύ απογοητευμένη, ο γάτος μου, μου φαίνεται ότι με μισεί....το πρωί με βλέπει και παίρνει στάση άμυνας (καμπουριάζει, φουντώνει την ουρά του και περπατάει πλάγια) και μόλις τεντώσω το χέρι μου να τον χαϊδέψω, πηδάει κανονικά-ορμάει δλδ...δεν μπορώ να καταλάβω

Χίλιες φορές Όχι. Δεν σε μισεί. Είναι πρόκληση για παιχνίδι. Σε προκαλεί να παίξετε. Μου το κάνει η Χιονάτη κάθε πρωί όταν ξυπνάμε και φαντάσου τώρα αγουροξυπνημένος να την κυνηγώ δήθεν να την πιάσω κι αυτή να κρύβεται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια η περνά σαν σίφουνας ανάμεσα από τα πόδια μου. Είναι η καθημερινή μου πρωινή γυμναστική με τη Χιονάτη.

Οι προλαλήσαντες έχουν απόλυτο δίκιο, και ο δικός μας ακριβώς τα ίδια κάνει. Είναι ο πιο χαρακτηριστικός τρόπος παιχνιδιού της οικόσιτης γάτας αυτός. Κυνήγα τον άφοβα, αυτό ακριβώς θέλει!!

Γατομαμάκα, δεν σε μισεί καθόλου, αυτή η "επιθετική" στάση υποδηλώνει εκτός από το προφανές και διάθεση για παιχνίδι.
Μου το κάνει κι η δική μου - όχι πολύ συχνά - επάνω στο παιχνίδι.
Την πρώτη φορά που μου το είχε κάνει είχα τις δικές σου σκέψεις, μετά όμως κατάλαβα ότι το κάνει καθαρά για να παίξει αφού όταν παίρνει αυτή την στάση και αρχίζω να την παίζω με το χέρι μου ούτε επιτίθεται ούτε γρατζουνάει παρά με δαγκώνει απαλά και τρέχει σαν τρελό. :P

sabcat, καταρχάς να το χαίρεσαι! :)
Σχετικά με τις γρατζουνιές, όπως σου είπαν και τα παιδιά δοκιμάζει αφενός τις δυνατότητες του αλλά αφετέρου προσπαθεί να παίξει κιόλας, απλώς δεν καταλαβαίνει ότι σε πονάει.
Τα μικρά γατάκια έτσι κάνουν μεταξύ τους είτε και με τη μαμά τους, η οποία όταν το παρατραβάνε είτε νιαουρίζει σχετικά δυνατά για να το καταλάβουν ή τα χτυπάει πολύ απαλά στο μέτωπο με το μπροστινό της πόδι.
Εσύ θα μπορούσες να το φυσάς λίγο στο πρόσωπο - αφού κάποιο επιφώνημα δεν πιάνει, όπως είπες - ή να σταματάς το παιχνίδι μαζί του για λίγα λεπτά και να προσποιείσαι ότι ασχολείσαι με κάτι άλλο.
Κάποιοι χρησιμοποιούν το ελαφρύ ψέκασμα με το νερό, προσωπικά δεν το συστήνω και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Σίγουρα βρε παιδιά;;; Γιατί εμένα πιο πολύ για προετοιμασία επίθεσης μου κάνει....του δίνει ο φίλος μου το χέρι του κάνει ότι τον δαγκώνει και μετά τον γλύφει, του το δίνω εγώ και το πιάνει και με τα δύο πόδια, έχοντας βγάλει και τα νύχια παράλληλα για να μη του ξεφύγω και κατευθείαν δαγκώνει...αλλά όταν λέμε δαγκώνει-ΔΑΓΚΩΝΕΙ...τι να πω, τόσο πια να'ναι αυτό το παιχνίδι του;; Πάντως και πολλές φορές που παιρνάω από δίπλα του μου κάνει πχχχ και προσπαθεί να βρει ένα ψηλό μέρος για να πηδήξει προς το μέρος μου...:-((

χα χα χα χα χα χα!!!:hehe: Το μωάκι μου!! Μωρέ είναι μικράκι ακόμα, και είναι φυσιολογικά όλα αυτά...Έχει διάθεση για παιχνίδι, και ναι, μην έχεις καμία αμφιβολία ότι αυτό μπορεί να μην είναι παιχνίδι...
Πίστεψέ με, αν μία γάτα όντως ήθελε να σου κάνει επίθεση, θα το καταλάβαινες πολύ καλά ότι σου επιτίθεται....:/:
Ακόμα δεν έχει έλεγχο της χρήσης δοντιών-νυχιών,τώρα πειραματίζεται και αυτό, τώρα μαθαίνει το σώμα του, και προφανώς δεν πρόλαβε να μάθει από την μανούλα του τα ¨όρια¨ (θυμάμαι που το είχατε βρει στην μηχανή του αυτοκινήτου πολύ κούτσικο...)
Μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει ...
Εν τω μεταξύ μπορείς να του επισημαίνεις την ενόχλησή σου με τους γνωστούς τρόπους (¨μη¨, τράβηγμα χεριού, φύσημα στο προσωπάκι του κτλ )

Σίγουρα βρε παιδιά;;; Γιατί εμένα πιο πολύ για προετοιμασία επίθεσης μου κάνει....του δίνει ο φίλος μου το χέρι του κάνει ότι τον δαγκώνει και μετά τον γλύφει, του το δίνω εγώ και το πιάνει και με τα δύο πόδια, έχοντας βγάλει και τα νύχια παράλληλα για να μη του ξεφύγω και κατευθείαν δαγκώνει...αλλά όταν λέμε δαγκώνει-ΔΑΓΚΩΝΕΙ...τι να πω, τόσο πια να'ναι αυτό το παιχνίδι του;; Πάντως και πολλές φορές που παιρνάω από δίπλα του μου κάνει πχχχ και προσπαθεί να βρει ένα ψηλό μέρος για να πηδήξει προς το μέρος μου...:-((

Τα ίδια ακριβώς κάνει και ο δικός μας. Ή οι γάτες μας μας μισούν όλους και ετοιμάζονται εν αγνοία μας να μας εξολοθρεύσουν και να κατακτήσουν τον πλανήτη, ή απλά είναι λιγουλάκι αδέξιες στο παιχνίδι και αναίσθητες μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και τον τραυματισμό των δύστυχων χεριών μας :)
Εμείς το έχουμε πάρει πια απόφαση, πάντως να ξέρεις ότι αφενός θα αλλάξει δοντάκια και τα μόνιμα θα είναι λιγότερο μυτερα, αφετέρου σιγά σιγά οι επιθέσεις θα γίνουν πιο προσεκτικές και λιγότερο άγαρμπες.

Παιδιά, εγώ πάντως λιώνω όταν τα βλέπω τσαμπουκαλεμένα και καλά να μου κάνουν επίθεση!!
Όταν βλέπω την κόρη του ματιού να διαστέλλεται , και να σοβαρεύουν και να την βλέπουν ξαφνικά κυνηγοί, θέλω να ρίξω τρελλά γέλια, αλλά κρατιέμαι...μην τα ευνουχίσω κιόλας την ώρα που την έχουν δει τίγρεις και έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους!:hehe:
Βλέπεις κάτι σκατούλια πορδοβουλώματα, να το παίζουν μαγκιόρικα ...λιώνω, λιώνω σας λέω!!!:yahoo:

Χαχχαχαχα ρε Μαρίνα μπράβο με έκανες και γέλασα...:D
εγώ δεν έχω εξοικείωση και ψιλοκ@τουριέμαι λίγο όταν τον βλέπω να σηκώνει τρίχα και να κάνει πχχχχ....:redface:
τι να πω πρέπει να με έχει περάσει για ΄σακο του μποξ εμένα και τον φίλο μου για μαμά του δεν εξηγείται αλλιώς!!!!! Βρε θα πέσει νυχοκόπτης που θα πάει σύννεφο:P

Παιδιά, εγώ πάντως λιώνω όταν τα βλέπω τσαμπουκαλεμένα και καλά να μου κάνουν επίθεση!!
Όταν βλέπω την κόρη του ματιού να διαστέλλεται , και να σοβαρεύουν και να την βλέπουν ξαφνικά κυνηγοί, θέλω να ρίξω τρελλά γέλια, αλλά κρατιέμαι...μην τα ευνουχίσω κιόλας την ώρα που την έχουν δει τίγρεις και έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους!:hehe:
Βλέπεις κάτι σκατούλια πορδοβουλώματα, να το παίζουν μαγκιόρικα ...λιώνω, λιώνω σας λέω!!!:yahoo:

Όπως πάντα η Μαρίνα καταφέρνει να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι με τον καλυτερο τρόπο. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι πολλές φορές τον προκαλώ,ακομα και τώρα, κάνοντας του στημένες επιθέσεις για να βγάλει νύχια, να ανοίξει στόμα, να νιωσω το γδάρσιμο γάτας επάνω μου, τα δόντια της και να φύγω με λάφηρο τα σημάδια στα χέρια..μ' αρέσει το ύφος τους όταν επιτήθονται.

O δικός μου πάντως, που πρέπει να είναι γύρω στον μήνα, ξεκίνησε κάποια στιγμή στα παιχνίδια του να με δαγκώνει και να με γρατζουνάει! 1-2 φορές όταν το έκανε, του είπα ΟΧΙ με σταθερή φωνή, το σήκωσα από το σβέρκο, τον φύσηξα στο προσωπάκι του και τον άφησα στο πάτωμα, αφού τον κράτησα πρώτα 3-4 δευτερόλεπτα πριν τον αφήσω κάτω. Εκείνος έκατσε για λίγο με χαμηλωμένο το κεφάλι εκεί (σαν να σκεφτόταν το λάθος του :P) και μετά από λίγο ξανάρθε κοντά μου και συνεχίσαμε τα παιχνίδια κανονικά.

Αυτό ήταν! Πλέον έχει μάθει και αντιδρά τέλεια στο ΟΧΙ! Με το που θα το ακούσει, είτε επειδή έβγαλε νύχια είτε επειδή δάγκωσε με δύναμη, είτε επειδή πάει να βγει από το δωμάτιο σταματάει αμέσως! Όταν παίζουμε δεν βγάζει καθόλου νύχια και παρ' όλο που βαζει το δάχτυλό μου στο στόμα του δεν το κλείνει. Η μόνη περίπτωση να με δαγκώσει ή να με γρατζουνίσει είναι όταν πεινάει, οπότε μπορεί να κάνει τα πάντα. Αφού πλησιάζω το μπιμπερό στο στόμα του κι από τη βιασύνη του να φάει σκουντουφλάει πάνω στο μπιμπερό και με τα 1000 ζόρια καταφέρνει να το βάλει μέσα στο στόμα. Κι αν πάω να του το πάρω εκείνη τη στιγμή γίνεται σκοτωμός κανονικός.

Όλες τις άλλες ώρες ακούει αμέσως σε ένα έντονο ΟΧΙ και η καλύτερη τιμωρία αν κάνει κάτι που δεν μου αρέσει είναι να το βγάλω από πάνω μου ή να του κόψω τα χάδια... Μαραζώνει κανονικά το χαζούλικο... :P

Όπως πάντα η Μαρίνα καταφέρνει να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι με τον καλυτερο τρόπο. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι πολλές φορές τον προκαλώ,ακομα και τώρα, κάνοντας του στημένες επιθέσεις για να βγάλει νύχια, να ανοίξει στόμα, να νιωσω το γδάρσιμο γάτας επάνω μου, τα δόντια της και να φύγω με λάφηρο τα σημάδια στα χέρια..μ' αρέσει το ύφος τους όταν επιτήθονται.
Αχ δεν ξέρω αν θα με πιάσει αργότερα αυτός ο μαζοχισμός, προς το παρόν όμως να μου λείπει!!!!:P

Συγνώμη γαι το οφ τόπικ αλλά πιο πάνω κάποιος έγραψε ότι θα βγάλει μόνιμα δόντια....δλδ αυτά τώρα που έχει είναι νεογιλοί;;; Και όταν πέφτουν;;;Τα καταπίνουν;;; Σόρρυ για την ασχετοσύνη...:redface:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Χμμμ.. η αλήθεια είναι ότι δοντάκια αλλάζουν. Τώρα τι τα κάνουν τα προηγούμενα τι να πω??Δεν έχω βρει ποτέ κάπου στο σπίτι, οπότε δεν ξέρω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back