marina289
Περιβόητο μέλος
5 - 5 1/2 μηνών αλλάζουν δοντάκια...Ο μικρός μου άλλαξε αυτές τις μέρες.Του κρεμόταν το νεογιλό κυνοδοντάκι -σχεδόν έβγαινε απέξω από το στοματάκι του σαν ξέμπαρκο- και ήταν έτοιμο να βγει.Ο άντρας μου είχε λυσσάξει να το βρούμε όταν θα του βγει και να το κρατήσουμε...πού να πάρεις χαμπάρι πότε τους φεύγει! Εμένα 4 γατιά άλλαξαν δόντια και δεν πήρα χαμπάρι... Μην ανησυχείς! Δεν νομίζω να τα καταπίνουν...Αχ δεν ξέρω αν θα με πιάσει αργότερα αυτός ο μαζοχισμός, προς το παρόν όμως να μου λείπει!!!!
Συγνώμη γαι το οφ τόπικ αλλά πιο πάνω κάποιος έγραψε ότι θα βγάλει μόνιμα δόντια....δλδ αυτά τώρα που έχει είναι νεογιλοί;;; Και όταν πέφτουν;;;Τα καταπίνουν;;; Σόρρυ για την ασχετοσύνη...![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, τα παλιά δοντάκια θα πέσουν. Είχαμε βρει μερικά από δω κι από κει στο σπίτι την εποχή που τα έβγαζε. Είναι μικροσκοπικά όμως οπότε μπορεί να μην τα προσέξεις καν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
SiaM87
Νεοφερμένο μέλος
Αν και νέα γατομαμά επειδή και ο δικός μου έκανε τέτοια (γρατζουνιές & δαγκωνιές) διάβασα μερικά πράγματα τα οποία πραγματικά βοήθησαν μέσα απο την πρώτη κιόλας βδομάδα. Αυτή την στιγμή ο γάτος μου είναι 2.5 μηνών, και τον έχω μόλις 1 εβδομάδα. Διάβασα λοιπόν οτι η βία ή η απόσπαση απο δαγκωμα στο να κάνει κατι άλλο δεν οφελεί. Για τις δαγκωματιές απλά πίεζε του την μούρη με τη παλάμη του χεριού σου. Για τις γρατζουνιές κάτι που το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον είναι το αλουμινόχαρτο. Οι γάτες σιχαίνονται το αλουμινόχαρτο. Προσπάθησε να τυλίξεις τα χέρια σου ή καναπέδες (αν τους γρατζουνάει) με αλουμινόχαρτο αρκετές φορές την μέρα όταν θέλει να παίξει πχ. Η αίσθηση του αλουμινόχαρτου θα την αποθαρρύνει (έτσι έγινε με τον δικό μου τουλάχιστον). Επίσης πρόσεξε την μητέρα σου τι λέει στην γάτα όταν κάνει κάτι άσχημο και χρησιμοποίησε τις ίδιες εκφράσεις και τον ίδιο τόνο. Θέλει πολύ προσπάθεια κ επιμονή πάντως για να μάθει μια γάτα.
Kospas12345
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με το γάτακι μου. Είναι μόλις 7 μηνών και παρατηρώ μια περίεργη συμπεριφορά. Ενώ είναι πολυ ήρεμη και δεν ενοχλεί , όταν την χαιδευεις για αρκετή ώρα αρχίζει να δαγκωνει επίμονα και πολλές φορές με πονάει και βγάζει και αίμα. Χθες μάλιστα μου έκανε επίθεση στο πρόσωπο χωρίς λόγο. Μπορείτε να με βοηθήσετε?
Ευχαριστω
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα, έχω ένα θέμα με το γάτακι μου. Είναι μόλις 7 μηνών και παρατηρώ μια περίεργη συμπεριφορά. Ενώ είναι πολυ ήρεμη και δεν ενοχλεί , όταν την χαιδευεις για αρκετή ώρα αρχίζει να δαγκωνει επίμονα και πολλές φορές με πονάει και βγάζει και αίμα. Χθες μάλιστα μου έκανε επίθεση στο πρόσωπο χωρίς λόγο. Μπορείτε να με βοηθήσετε?
Ευχαριστω
Καλησπερα.Καταρχην..ειναι της ηλικιας να δαγκωνουν και να κανουν επιθεσεις.Σε νεαρη ηλικια δηλαδη ειναι πιο νευρικα,και γενικα δοκιμαζουν τιος δυνατοτητες-ικαν οτητες τους παιζοντας βασικα.Γιατι παιχνιδι ειναι αυτο...
Ομως..γραφεις οταν τη χαιδευεις για αρκετη ωρα.Πολυ πιθανο να μην θελει τοσοχαιδεμα..και αυτο θα πρεπει να το σεβαστεις.

Οπως και εμεις δεν εχουμε ολοι την ιδια προσωπικοτητα..το ιδιο συμβαινει και στα ζωα..ποσο μαλλον στις γατες.Αλλες ειναι πολυ χαδιαρες..δεν βγαζουν ποτε νυχι κλπ,και αλλες δεν θελουν και πολλα πολλα.
Να τη χαιδευεις τοσο..οσο δεν ενοχλειται.
Τωρα οσον αφορα αυτο
,αν πριν ειχε προηγηθει χαιδεμα και δεν το ηθελε..ισως ειχε εκνευριστει απο αυτο.Αλλα και παλι..σου ξαναλεω οτι σε αυτες τις νεαρες ηλικιες..ειναι παντα πιο νευρικα τα γατακια.Το σημαντικο ομως ειναι να μην την ενοχλεις.Καταννοω οτι το κανεις απο αγαπη..αλλα θα πρεπει να σεβομαστε και την προσωπικοτητας τους και τα δικα τους ΘΕΛΩ.Χθες μάλιστα μου έκανε επίθεση στο πρόσωπο χωρίς λόγο.

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
υπαρχουν δυο περιπτωσεις,η να πρεπει να στειρωθει αν δεν το εχει ηδη κανει,η απλα να παιζει,αλλες γατες παιζουν ηρεμα,αλλες πιο εντονα αναλογα τη γατα.εγω εχω 4 και το καθενα παιζει με διαφορετικο τροπο,ο αρσενικος ειναι χαλβας,τον κανεις οτι θες,κι απλα πηδα στα πισω ποδια,οι θυλικες ομως δε σηκωνουν και πολλα.
Kospas12345
Νεοφερμένο μέλος
Όσο για το χαϊδεμα, δεν γίνομαι πιεστικος και δεν την πιέζω να κάθεται, ας πούμε δεν θέλει με τίποτα αγκαλιά....και δεν την σηκωνω το σέβομαι.
Σκεπτόμενος πάντως την επίθεση της στο πρόσωπο μου και κάνοντας πολλές σκέψεις καταλήξω ότι κάτι πρέπει να την τράβηξε στα γυαλιά μου, γιατί πριν την επίθεση με κοίταξε επίμονα στα μάτια......
Γενικά όταν με δαγκωνει τώρα τελευταία την μαλωνω, καλά κανω η πρέπει να την αφήνω?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το να την μαλωνεις δεν βοηθαει πουθενα βασικα.Και εμενα τα δικα μου δεν θελουν ΚΑΘΟΛΟΥ αγκαλια.Βεβαια η θηλυκια μου..αλλο τιποτα απο χαδια...και δεν βγαζει ποτε νυχια.Ο μεγαλος μου παλι..δεν θελει πολλα πολλα.Χαδια ΜΟΝΟ οταν τον θελει αυτος..και τοση ωρα οση θελει.Οποτε και εγω προσαρμοζω την συμπεριφορα μου.

Ναι..πολυ πιθανον να ηθελε να παιξει με τα γυαλια σου.Παντως ειναι απολυτα φυσιολογικη αυτη η συμπεριφορα..ειδικα που ειναι και μικρη ακομα.

Narkissa
Νεοφερμένο μέλος
εμενα ο μοργκαν εχει ηρεμισει πολύ μεγαλώνοντας αλλα εμαθα να ξεχωρίζω ποτε δεν θέλει χάδια.. κουναει νευρικά την ουρά του και κοιτάει το σημείο που τον χαιδέυω οταν δεν θέλει..ειναι κατι σαν προειδοποίηση ..εμαθα να διαβάζω την γλωσσα του σώματος του..
ειναι αρκετα υπάκουος ..οταν κουναω κατηγορηματικά το δάχτυλο λεγοντας αυστηρά "μηηη" "οχιιι" "κατέβα" με ακούει πάντα... οποτε θεωρώ πως έχω χρέος να τον σέβομαι οταν με τον τρόπο του μου λεει "οχιιι" "μη εκει" "οχι τώρα"
κανε υπομονη λοιπον!!
(και θυμάσε ευη στις αρχές πως είχα τα ιδια προβλήματα επιθετικής συμπεριφοράς ...ουτε να κοιμηθούμε δεν μας άφηνε ..πλέων απολαμβάνουμε όλοι μαζι τον ύπνο στο ιδιο κρεβάτι μαλιστα )
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η στείρωση θα γίνει μέσα στον μήνα. Απλά περιμένω να γίνει 7 μηνών ...όπου νάναι.
Όσο για το χαϊδεμα, δεν γίνομαι πιεστικος και δεν την πιέζω να κάθεται, ας πούμε δεν θέλει με τίποτα αγκαλιά....και δεν την σηκωνω το σέβομαι.
Σκεπτόμενος πάντως την επίθεση της στο πρόσωπο μου και κάνοντας πολλές σκέψεις καταλήξω ότι κάτι πρέπει να την τράβηξε στα γυαλιά μου, γιατί πριν την επίθεση με κοίταξε επίμονα στα μάτια......
Γενικά όταν με δαγκωνει τώρα τελευταία την μαλωνω, καλά κανω η πρέπει να την αφήνω?
Να ξέρεις ότι ποτέ δεν κοιτάζουμε έντονα το γατάκι στα μάτια. Το εκλαμβάνουν σαν απειλή. Ένστικτο βλέπεις. Αν όμως θέλεις να πεις στο γατάκι σου ότι το αγαπάς, κοίταξέ το από μακριά στά μάτια πολύ γαληνεμένα, σκέψου (Εγώ)..έπειτα κλείσε τα μάτια αργά, σκέψου (αγαπώ) κι άνοιξε τα μάτια ξανά κοιτάζοντάς το πάντα. Σκέψου (Εσένα)
Το γατάκι σου θα σου απαντήσει. Ίσως να μην το κάνει ακόμα γιατί είναι μικρό, αλλά σταδιακά καθώς μεγαλώνει να θυμάσαι πως έτσι λες "Σ' αγαπώ"
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Όντως, έτσι είναι.
Η επικοινωνία γενικώς με τα μάτια είναι πολύ σημαντική για την γάτα.
Με το να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου αργά της υποδηλώνεις ότι αφενός είναι όλα καλά και την εφησυχάζεις κι αφετέρου ότι την αγαπάς.
Όταν έρχεται για χάδια θα την δεις ότι πιθανότατα σε κοιτάει με μισόκλειστα μάτια ή μπορεί να σε κοιτάει και να ανοιγοκλείνει τα μάτια της ήρεμα.
Τότε θέλει ακριβώς να σου μεταδώσει το ίδιο μήνυμα.
Το κοίταγμα απευθείας στα μάτια είναι πρόκληση σε μάχη, στην δική μου πάντως ενεργεί ως πρόκληση για παιχνίδι αφού αρχίζει να μου "επιτίθεται".

Το μάλωμα δε νομίζω να έχει κάποια θετική επίπτωση κι ειδικά όταν αυτό απέχει χρονικά από την στιγμή που έκανε κάποια ζημιά γιατί απλούστατα δε μπορεί να κάνει την αναγκαία σύνδεση.
Αυτό που αποδίδει είναι να της λες με σταθερή κι αποφασιστική φωνή ένα "μη" ή ένα "όχι".
Κάτι άλλο που αποδίδει σε εμένα είναι όταν προσπαθεί να κάνει κάτι που ξέρω ότι θα επιφέρει ζημιά, την πιάνω απαλά και την αφήνω 1 - 2 μέτρα πιο μακριά οπότε δείχνει να πιάνει το νόημα.

Kospas12345
Νεοφερμένο μέλος
Όντως ισχύουν αυτά που λες... Τα τηρώ και εγώ. Αυτή την επικοινωνια με τα μάτια ακομα δεν έχω καταφέρει αλλα το έχω μόνο 2 μήνες.....και μπορω να πω ότι είναι πολυ υπάκουη και αυτο που μου εχει κανει εντύπωση κάποιες φορές...... Είναι ότι με κοιτάει και μου νιαουριζει σαν να μου μιλάει στην κυριολεξία......τρομερό ....
Υγ...μια Γρήγορη ερώτηση off topic.... Τι ποσότητα φαγητού είναι καλυτερο να της δίνω πάντα σε ξηρά τροφή, τώρα που δεν το έχω στηρωσει ακόμα γιατί αισθάνομαι τι εχει παχυνει......
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υποτιθεται οτι μεχρι ενος ετους..ή μεχρι τη στειρωση,αφηνουμε το μπωλακι με φαγητο.,και τρωει οσο θελει..γιατι βασικα ειναι ακομα στην αναπτυξη.Τωρα βεβαια..αν εχει ηδη παχυνει..δεν ξερω.Το καλυτερο θα ηταν να την ζυγισεις στον κτηνιατρο..και να σου πει αυτος αν χρειαζεται περιορισμο ή οχι.Όντως ισχύουν αυτά που λες... Τα τηρώ και εγώ. Αυτή την επικοινωνια με τα μάτια ακομα δεν έχω καταφέρει αλλα το έχω μόνο 2 μήνες.....και μπορω να πω ότι είναι πολυ υπάκουη και αυτο που μου εχει κανει εντύπωση κάποιες φορές...... Είναι ότι με κοιτάει και μου νιαουριζει σαν να μου μιλάει στην κυριολεξία......τρομερό ....
Υγ...μια Γρήγορη ερώτηση off topic.... Τι ποσότητα φαγητού είναι καλυτερο να της δίνω πάντα σε ξηρά τροφή, τώρα που δεν το έχω στηρωσει ακόμα γιατί αισθάνομαι τι εχει παχυνει......

καλησπέρα και από εμένα! Η Sushi είναι ένα εξαιρετικά ήσυχο γατί..Κάθεται ώρες μόνη της (11 την ημέρα...αχ οικονομική κρίση), στο μπαλκόνι μέσα στη γλάστρα!! Δεν κάνει ζημιές στο σπίτι μέχρι στιγμής..είναι περίπου 4 μηνών...την βρήκα 14 Οκτωβρίου και είχε γαλάζια μάτια...άρα...Με αφήνει να της κάνω αγκαλιές και πολλά-πολλά φιλιά στα οποία γουργουρίζει όλη την ώρα..Υπάρχει όμως πρόβλημα..μάλλον προβλήματα ...1) Για λούσιμο δεν το συζητάμε αλλά εμπιστεύομαι την κρίση σας ότι δεν είναι απαραίτητο 2) Για χτένισμα δεν το συζητάμε αλλά ευτυχώς είναι βραχύτριχη 3) Δεν με αφήνει να της δώσω το χάπι (μου σακατεύει τα χέρια), το ίδιο για να της χαλαρώσω το λουρί και δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα κάνει για το κόψιμο νυχιών....Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς κάνει....Με σακατεύει...Και ο σύντροφός μου ορίεται ότι είναι κακού χαρακτήρα το γατί...
Γιατί μου τα κάνει αυτά??Στον κτηνίατρο κάθεται....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
hionati, ρώτησε και τον κτηνίατρο αλλά το λούσιμο δεν είναι απαραίτητο, τουλάχιστον αυτό μου είχε πει η κτηνίατρος της Άρτεμης.
Εάν όμως είναι απαραίτητο για Χ, Ψ λόγους, τότε μια φορά το μήνα αρκεί.
Το χάπι, το κόψιμο των νυχιών κλπ θέλουν ειδικό τρόπο και προφανώς για αυτό κάθεται στον κτηνίατρο.
Για παράδειγμα, εμένα η δική μου δε με αφήνει να της κόψω τα νύχια και φεύγει, όταν όμως κοιμάται και το κάνω τότε κάθεται μια χαρά.

Για το χάπι, μπορείς να το θρυμματίσεις και να της το δώσεις ανακατεμένο με μια μπουκιά μαλακής τροφής όπως πχ τυρί κρέμα.
Εγώ αυτό έκανα όταν έδινα αντιβίωση στην δική μου και πέτυχε μια χαρά.

Το γατί δεν είναι κακού χαρακτήρα, είναι απλώς γατί με τις δικές του ιδιαιτερότητες, τον δικό του χαρακτήρα κλπ.
Οπότε πρέπει να το "αποκωδικοποιήσουμε" και να το κατανοήσουμε.

Ευχαριστώ πολύ George για την άμεση απάντηση και τις συμβουλές...Τυρί κρέμα...μμμ...δεν το είχα σκεφτεί...Philadelphia για παράδειγμα?? Γιαούρτι κάνει??
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Το γιαούρτι γενικά ίσως δεν είναι καλό για την γάτα.
Τώρα για το τυρί κρέμα, μια μικρή γατομπουκιά αρκεί, νομίζω.

catandie
Δραστήριο μέλος
Καλημερα!!!! Ηθελα να με συμβουλευσετε σε κατι, αν υπαρχει λυση σε σχεση με ένα συμβαν που με προβληματισε χθες…. Πηγα να κοψω τα νυχια της χουρχουριτσας, με το ειδικο ψαλιδακι κτλ, είναι η δευτερη φορα που της το κοβω, την πρωτη ηταν με το που ηρθε σπιτι και μαλλον επειδη ηταν πολύ φοβισμενη, ειχε κατσει χωρις να βγαλει κιχ όπως και στο μπανιο….και στο χαπι τα ιδια (ειχε βαρια στοματιτιδα όταν την βρηκα και χρειαστηκε να παρει αντιβιωση για μια εβδομαδα) τωρα που παλι επρεπε να παρει, εγινε χαμος! Με καταγρατζουνισε μου εκανε κχχχχχχχχ χτυπιοταν ολοκληρη και στα νυχια, και στο χαπι και στο μπανιο την προηγουμενη εβδομαδα….
Με τον Τουλη απλα παλευουμε για να κοψουμε νυχια, γινεται χαμος και κανει τρομερη επιθεση……Εχω απογοητευτει…. Νομιζω ότι εκτος από τον αγριογατο τον Τουλη θα επηρεαστει και η μικρη και θα γινει κι αυτό νευρικο….
Εντωμεταξυ, ενώ ο Τουλης εβγαζε τρομερα αγριες φωνες μαζι με τα κχχχχ μολις πηγα να του δωσω γαλοπουλα αφου παλεψαμε και τα κοψαμε (φυσικα τον κρατουσε ο φιλος μου με ένα γαντι) μολις μυρισε την γαλοπουλα (του την εδωσα για επιβραβευση των νυχιων) μου εκανε ένα νιαου μεσα στο ναζι….. λεω το γατι δεν παει καλα!!!!
Μετα ηταν στραβωμενα και τα δυο και δεν ηρθαν στο σαλονι, εκατσαν μονα τους στο διαδρομο….
Μεχρι τωρα και σε χαπια, νυχια, μπανιο, ο άλλος μου ο γατος ο Λαζαρος που τωρα εχει η μαμα μου, δεν ειχε θεμα, κι αν γυριζε να με δαγκωσει κατεληγε να με γλειφει….
Τι θα κανω?????Πρωτον με τον Τουλη (και δεν πιανει αυτό με την κτηνιατρο, νομιζω αν μπορουσε να την φαει θα την ετρωγε!!!!) και δευτερον με την Χουρχουριτσα…. Δεν θελω να γινει κι αυτή ετσι!!!! Αυτή είναι ηρεμη, τρυφερουλα… Δεν αντεχω και δευτερο αγριμι στο σπιτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μήπως να τους αύξανες τα ονυχοδρόμια μέσα στο σπίτι;
catandie
Δραστήριο μέλος
Εγω επειδη στην κτηνιατρο με το που πηγα τον πρωτο μου γατο πριν απο 5 χρονια το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να του κοψει τα νυχια, το θεωρησα πολυ νορμαλ, και της μικρης δεν της τα εκοβα αλλα ουτε να χαιδευτουν δεν μπορουν γιατι γρατζουνανε... εχω 2 ηδη μεσα στα σπιτι, ονυχοδρομια αλλα πολλες φορες προτιμουν και το κρεβατι η τον καναπε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool