KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο αυτα που διαβασα, καταληγω στο οτι βαριεται... κ φυσικα ειναι κ απο γεννησιμιου του ετσι. Αλλα γατια φιλων μου κι αυτα μεσα σε διαμερισμα, γιατι τα παρακαλανε να φανε κ δε τρωνε τιποτα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βρε παιδιά όσο πιο χοντρός ο γάτος τόσο πιο πολύ πεινάει..έχει ξεχυλώσει το στομάχι του από το πολύ φαί...μπορεί με την αλλαγή τροφής (τα δικά μου με την οριτζεν απλώς τσιμπούν)να χορτάσει τι να πώ...δεν έχω ξανακούσει να τρώνε κοκαλάκια μαλιών...![]()
Που να τα δεις κ οταν τα ξερναει....... σε κομματια....
μπλιαχχχ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλα ειμαστε ΚΟΥΚΛΟΙ!!!!!

Συνημμένα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
80 γραμμάρια εμένα μου φαίνονται λίγο...Δεν είναι χοντρό το παιδί..κούκλος είναι...Αυτες οι φωτογραφιες, για να μας δείτε που δεν ειμαστε χοντροι!
Αλλα ειμαστε ΚΟΥΚΛΟΙ!!!!!
![]()

Ο δικός μου τρώει πρωί και βράδυ ή κονσέρβα,κοτόπουλο βραστό ή ψάρι ή μύδια και μετά στη διάρκεια της μέρας (και της νύχτας)τσιμπολογάει κροκέτες.Και είναι μεγαλόσωμος αλλά ζυγίζει κανονικά 6.5 κιλά.Γιατί το πρωί δεν του δίνεις τίποτα;

KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και ξαναλέω, ότι με τη μανία που έχει που ψάχνει να φάει όλη την ώρα, ολο κ κατι τρωει παραπανω.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Παιδια δεν εχετε καταλαβει... τρώει καπου 80γρ. τη μερα απο την τροφη του διαιρεμένα σε 2 δόσεις. τιποτα αλλο. Αντε να τσιμπισει και κατι αλλο στο ενδιαμεσο κ αυτο με τα χιλια ζορια αφου ζητιανευει συνεχεια! Το στομαχι του αδειο ειναι!
Απο αυτα που διαβασα, καταληγω στο οτι βαριεται... κ φυσικα ειναι κ απο γεννησιμιου του ετσι. Αλλα γατια φιλων μου κι αυτα μεσα σε διαμερισμα, γιατι τα παρακαλανε να φανε κ δε τρωνε τιποτα?
80γρ ειναι μαλλον ενταξει. Αυτα δεν τον παχαινουν, αλλα τα ενδιαμεσα. Μη του δινεις απολυτως τιποτα απο το δικο σας φαγητο για ενα διαστημα. Αστον να φωναζει και να παρακαλαει, για το καλο του το κανεις. Επισης κανε τον να τρεχει περισσοτερο και να κινειται για να καιει περισσοτερες θερμιδες και να αδυνατισει. Εγω ειμαι υπερ να του αλλαξεις την τροφη σε μια χωρις σιτηρα και υδατανθρακες. Οι υδατανθρακες ειναι αχρηστοι στις γατες και συνηθως ευθυνονται για παχυσαρκια. Αν του δινεις μια τροφη υψηλη σε πρωτεινη και λιπαρα και πολυ χαμηλη σε υδατανθρακες ειναι καλυτερα γιατι με τα υψηλα ποσοστα πρωτεινης και λιπους θα νιωθει χορτατος με μικροτερη ποσοτητα τροφης. Το λιπος δινει την αισθηση οτι εχει χορτασει, οι υδατανθρακες οχι. Ασε που σε συνδιασμο με την παχυσαρκια μπορει ο γατος σου να γινει και διαβητικος. Προσεχε το και μη του κανεις ολα τα χατηρια
.Ο γατος μου ανηκει στην κατηγορια "τον παρακαλαμε για να φαει". Οταν αρχισα να του δινω orijen αρχισε να τρωει πολυ λιγοτερο απο οτι απο τις αλλες τροφες που ειχαν σιτηρα μεσα (royal canin & science diet). Δε νομιζω οτι θα χασεις τιποτα αν δοκιμασεις διαφορετικη τροφη.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αν του μοίραζες την τροφή του σε τρία γεύματα ...πρωί μεσημέρι,βράδυ για να μην φωνάζει;Δε θέλω να ξαναπαχυνει! Για να τον λεπτυνουμε κάναμε 1 χρόνο, οπότε τώρα προσέχουμε!
Και ξαναλέω, ότι με τη μανία που έχει που ψάχνει να φάει όλη την ώρα, ολο κ κατι τρωει παραπανω.

Εγώ έχω παρατηρήσει ότι πιο πολύ πεινάνε το πρωί και το βράδυ...Δώστου και λίγο βραστό κοτόπουλο...δεν έχει λιπαρά..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν του μοίραζες την τροφή του σε τρία γεύματα ...πρωί μεσημέρι,βράδυ για να μην φωνάζει;Εγώ έχω παρατηρήσει ότι πιο πολύ πεινάνε το πρωί και το βράδυ...Δώστου και λίγο βραστό κοτόπουλο...δεν έχει λιπαρά..
![]()
ναι ναι, συμφωνω με την αννα!
Ειναι αληθεια οτι πεινανε πιο πολυ το πρωι και το βραδυ!
Μπορεις να δινεις και κονσερβες που εχουν πολυ λιγοτερους υδατανθρακες απο την ξηρα. Και το βραστο κοτοπουλο ειναι πολυ καλη ιδεα!!!
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πολυ φοβαμαι οτι ακομα κι αν αυξησω τα γευματα, δε θα καταφερω να μη μασουλαει βλακειες. Εκτος κι αν πια τον μπουκωνω ολη μερα φαι!
Χτες ειμασταν αγκαλια, μετα σηκωθηκε κ πηγε απεναντι μου κ αρχισε να μασουλαει το καλτσον μου... Προκλητικα!!!
Ειναι παλιοχαρακτηρας παει κ τελειωσε!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλημερα!
Πολυ φοβαμαι οτι ακομα κι αν αυξησω τα γευματα, δε θα καταφερω να μη μασουλαει βλακειες. Εκτος κι αν πια τον μπουκωνω ολη μερα φαι!
Χτες ειμασταν αγκαλια, μετα σηκωθηκε κ πηγε απεναντι μου κ αρχισε να μασουλαει το καλτσον μου... Προκλητικα!!!
Ειναι παλιοχαρακτηρας παει κ τελειωσε!![]()
εχει pica μαλλον
Εγω θα ανησυχουσα πολυ παντως αν τον εβλεπα να τρωει υφασματα και κλωστες. Μπορει να παθει μεγαλη ζημια στο εντερο αν καταπιει καμια μεγαλη κλωστη. Μηπως να επαιζες περισσοτερη ωρα μαζι του για να μη βαριεται; Μηπως να του επαιρνες παιχνιδια για να εξασκει το μυαλο του και να μη πληττει; Μπορεις να φτιαξεις και δικα σου! Εδω εχει μερικες ιδεες: https://www.squidoo.com/homemadecattoys#module36742422Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
εχει pica μαλλονΕγω θα ανησυχουσα πολυ παντως αν τον εβλεπα να τρωει υφασματα και κλωστες. Μπορει να παθει μεγαλη ζημια στο εντερο αν καταπιει καμια μεγαλη κλωστη. Μηπως να επαιζες περισσοτερη ωρα μαζι του για να μη βαριεται; Μηπως να του επαιρνες παιχνιδια για να εξασκει το μυαλο του και να μη πληττει; Μπορεις να φτιαξεις και δικα σου! Εδω εχει μερικες ιδεες: https://www.squidoo.com/homemadecattoys#module36742422
Εχει, το καταλαβα....
Το θεμα ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολος στα παιχνιδια...
Ειναι πολυ ανθρωπογατι, κ δεν τον νοιαζουν κ πολυ τα παιχνιδια. Δε παιζει μονος του καθολου. Ο αλλος μου γατος ενθουσιαζεται με τα καινουρια παιχνιδια κ απασχολειται αρκετα μεσα στη μερα. Ο Σαμι τα μυριζει κ φευγει!
Μονο με εμας παιζει, κ οχι με οτι να'ναι, μονο με ενα καλαμακι το οποιο του πεταμε κ το φερνει πισω!
Ειναι και πολυ αγκαλιτσας και θελει παρεα, οταν καθομαστε ερχεται κατευθειαν κ κουρνιαζει στην αγκαλια μας.
Τι αλλα παιχνιδια να του παρω? Εχω γεμισει το σπιτι με γατοπαιχνιδια! Το μονο που καπου διαβασα κ μου εκανε κατι, ηταν οτι υπαρχουν παιχνιδια που μεσα κρυβεις φαγητο κ βγαινει πανω στο παιχνιδι. Αλλα δε τα εχω δει πουθενα.
Πιστεψε με, ανησυχω παααρα πολυ με την κατασταση....
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εχει, το καταλαβα....
Το θεμα ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολος στα παιχνιδια...
Ειναι πολυ ανθρωπογατι, κ δεν τον νοιαζουν κ πολυ τα παιχνιδια. Δε παιζει μονος του καθολου. Ο αλλος μου γατος ενθουσιαζεται με τα καινουρια παιχνιδια κ απασχολειται αρκετα μεσα στη μερα. Ο Σαμι τα μυριζει κ φευγει!
Μονο με εμας παιζει, κ οχι με οτι να'ναι, μονο με ενα καλαμακι το οποιο του πεταμε κ το φερνει πισω!
Ειναι και πολυ αγκαλιτσας και θελει παρεα, οταν καθομαστε ερχεται κατευθειαν κ κουρνιαζει στην αγκαλια μας.
Τι αλλα παιχνιδια να του παρω? Εχω γεμισει το σπιτι με γατοπαιχνιδια! Το μονο που καπου διαβασα κ μου εκανε κατι, ηταν οτι υπαρχουν παιχνιδια που μεσα κρυβεις φαγητο κ βγαινει πανω στο παιχνιδι. Αλλα δε τα εχω δει πουθενα.
Πιστεψε με, ανησυχω παααρα πολυ με την κατασταση....
μπορω να φανταστω την ανησυχια σου

Τα παιχνιδια να τα κρυβεις και να τα εμφανιζεις ενα καθε φορα για να παιζει. Αν τα εχεις ολα εξω λογικο ειναι να τα εχει βαρεθει. Ετσι κανω με τον δικο μου που τα εχει βαρεθει ολα.
Αντι για μπαλιτσα μπορεις να παρεις ενα χαρτονακι απο χαρτι υγειας, να κλεισεις εντελως την μια ακρη και να το γεμισεις με λιγη τροφη. Την αλλη ακρη κλειστην με ενα χαρτονακι, αλλα αφησε μια τρυπουλα ισα ισα να χωραει το πατουσακι του και αστον να προσπαθει να βγαλει την τροφη απο μεσα. Επισης μπορεις να παρεις χαρτονακι απο χαρτι υγειας, να το κοψεις σε ροδελες και να του τις δωσεις να παιζει. Εγω δεν περιμενα οτι θα επαιζε με κατι τοσο απλο! Ειχε ξετρελαθει στις αρχες! Δες και αυτο το παιχνιδακι και τις οδηγιες πως να το φτιαξεις:
https://www.flickr.com/photos/alishav/3575834600/
https://www.ehow.com/how_4671769_crawfish-traps-plastic-bottles.html
μπορεις να γραψεις και στο google homemade cat toys και θα σου βγαλει πολλες σελιδες με οδηγιες πως να φτιαχνεις παιχνιδια!
KaterinaP
Εκκολαπτόμενο μέλος
μπορω να φανταστω την ανησυχια σου
Τα παιχνιδια να τα κρυβεις και να τα εμφανιζεις ενα καθε φορα για να παιζει. Αν τα εχεις ολα εξω λογικο ειναι να τα εχει βαρεθει. Ετσι κανω με τον δικο μου που τα εχει βαρεθει ολα.
Αντι για μπαλιτσα μπορεις να παρεις ενα χαρτονακι απο χαρτι υγειας, να κλεισεις εντελως την μια ακρη και να το γεμισεις με λιγη τροφη. Την αλλη ακρη κλειστην με ενα χαρτονακι, αλλα αφησε μια τρυπουλα ισα ισα να χωραει το πατουσακι του και αστον να προσπαθει να βγαλει την τροφη απο μεσα. Επισης μπορεις να παρεις χαρτονακι απο χαρτι υγειας, να το κοψεις σε ροδελες και να του τις δωσεις να παιζει. Εγω δεν περιμενα οτι θα επαιζε με κατι τοσο απλο! Ειχε ξετρελαθει στις αρχες! Δες και αυτο το παιχνιδακι και τις οδηγιες πως να το φτιαξεις:
https://www.flickr.com/photos/alishav/3575834600/
https://www.ehow.com/how_4671769_crawfish-traps-plastic-bottles.html
μπορεις να γραψεις και στο google homemade cat toys και θα σου βγαλει πολλες σελιδες με οδηγιες πως να φτιαχνεις παιχνιδια!
Εσυ εχεις ενα νορμαλ γατι, κ μπορεις να φτιαξεις τετοια παιχνιδια.... εγω εχω την περιπτωση. Αμα βαλω το ρολο κ μεσα τροφη, πρωτα θα φαει το χαρτονι κ μετα την τροφη!
Εδω αμα του τη δωσει μαδαει κ τρωει το χαρτι του εκτυπωτη!
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Μωρέ το καημένο..μάλλον έχει ανάγκη την παρουσία σας..μήπως του λείπετε;Αυτό που λες ότι θέλει να κάθεται συνέχεια στην αγκαλιά σας δείχνει πολύ ευαίσθητο γατί με ανάγκη για χάδια και συντροφικότητα..Εσυ εχεις ενα νορμαλ γατι, κ μπορεις να φτιαξεις τετοια παιχνιδια.... εγω εχω την περιπτωση. Αμα βαλω το ρολο κ μεσα τροφη, πρωτα θα φαει το χαρτονι κ μετα την τροφη!
Εδω αμα του τη δωσει μαδαει κ τρωει το χαρτι του εκτυπωτη!

joaath
Νεοφερμένο μέλος
Ξερω οτι ειναι παλιο το θεμα...αλλα φλεγον!!!
Και ισως καποια απο εσας μου δωσει μια απαντησηΓενικα γελασα και βρηκα κοινα σημεια με πολλες απαντησεις..Ναι , κι εμενα ο ΔΟυκας γεμιζει τον τοπο πετραδακια (θα ψαξω για πατακι) κναι και μενα το καμαρι μου τα παταει ανακατευοντας και γεμιζει τον τοπο ..ευωδιαστα πατουσακια... και φευγει σφυριζοντας αδιαφορα

Ομως εδω και κανα δυο μερες..ξεκινησε και νεο..κολπο!!!
Μπαινει στην αμμο, κανει την αναγκη του και ...φευγει!!! Ουτε τα κοιταει, ουτε προσπαθεια να τα σκεπασει..τιποτα..!!!
ΧΤυπαει και φευγει!!! Ειναι αυτο συμπεριφορα γάτου?
Μηπως φταιει κατι? Σημ η αμμος ειναι πεντακαθαρη -σημερινη -και μολις το ξανακανε
Περιμενω καμμια γνωμη
Φιλικα
Ιωαννα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μηπως χρησιμοποιεις κρυσταλικη αμμο;Εμενα με την κρυσταλικη κανενα δεν τα εθαβε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
joaath
Νεοφερμένο μέλος
ναι κρυσταλλικη, αλλα μεχρι και πριν 2-3 μερες τα εθαβε. Θα περιμενω και θα δω και αν ειναι θα τον ξαναγυρισω στην απλη αμμο ..ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση
saki p.
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σε ολους!ειμαι κ γω καινουρια στην παρεα και θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα προβλημα που αντιμετωπιζουμε με τον γατουλη μας..Ειναι 4,5 χρονων και ηδη εχει υποβληθει σε 2 εγχειρισεις στομαχου και εντερου..ο λογος ειναι οτι τρελαινεται να τρωει τα μαλλινα ρουχα και τις καλτσες μας!οσο κ αν τα κρυψουμε,οσο κ αν προσεχουμε , βρισκει τροπο και τα ξετρυπωνει,με αποτελεσμα να φρασσει το στομαχι του,να κανει συνεχως εμετο,να μην μπορει να αποβαλλει ο,τι εχει φαει και μαλιστα την τελευταια φορα επαθε ειλεο..τωρα εδω και 3 μηνες που εχει και παρεα ενα αλλο γατακι εχει σταματησει αυτη την συνηθεια αλλα φοβομαστε οτι ανα πασα στιγμη κατι θα φαει!μηπως εχει καποιος παρομοια εμπειρια?πως αντιμετωπιζεται μια τετοια κατασταση??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Καλωσόρισες

Ο γιατρός σου τί λέει γι αυτό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool